Şimdi Ara

Yeni topladığım sistem için yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben vatan bilgisayardan yeni pc topladım.

Gigabyte 880ga-ud3h
    Kingston ddr-3 3x2 gb 1600 mhz
    Amd x4 955 black edition
    Corsair 600w power
    Segate 7200 500gb sata 2.0

Bu sisteme windows xp sp3 32 bit kurdum yalnız makinada sanki 50-60 tane internet sayfası açmış gibi bir ağırlık var D - C pencelerini sürüklerken takılıyor ve geride iz bırakıyor bs player da bir film izlerken playerın kendisini sürüklerken takılmalar oluyor ve bazem sistem o kadar kasılıyorki kitlenip resetlik hale geliyor.

Sisteme daha sonra windows 7 64 bit kurdum gayet stabil xp de yaşadığım hiç bir problemden eser yok performans gayet iyi .

Xp de tüm driver lar sitesinden güncel indirdim ama değişen bişey yok

Windows 7 yede bir türlü alışamadım çok karışık geldi xp den sonra xp deki sorunun ne olduğunu bulamadım .
    bazı arkadaşlar yeni sistemlerin artık xp de uyumsuz çalıştığını söyledi böle bişey varmı acaba.
    Yardımınız için teşekkür ederim.

• Ekran kartı sürücülerinden başka bir şey akılıma gelmiyor. Aşılmayacak bir durum değil, bu yüzden satmıyorsundur umarım.
    WinXp'deki ısrarın sadece alışkanlıklardansa bence kendini Win7'ye alışmaya zorla. Başka nedeni (ses, oyun) varsa da,satmadan önce biraz daha uğraş bence.
    Bu arada, neden 3 kanal ram aldın ki?
    unu sanmıyorum.

Ekleme: Satış için verdiğin link'ten anakartına baktım ve diyorumki; YUH BE GIGABYTE! BİR ANAKARTI 5. REVİZYONA ULAŞTIRMAK İÇİN MAL OLMAK GEREKİR. Bu firmanın test ekibinin ya da müşteriye en ufak saygısının olduğunu sanmıyorum. İmzama en kısa zamanda şunu ekleyeceğim: Gigabyte anakart alacaklar, ürün satışa çıktıktan bir yıl sonra alın ki Gigabyte testleri tamamlamış ve son revizyona ulaşmış olsun. Öncesinde alırsanız, test ekibine dahil olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 20 Ekim 2011; 9:48:27 >
  • Bence güzel.
  • Evet satna sebebim malesef xp de çıkan uyumsuzluk hangi driver ı denediysem sonuç değişmedi tek modül 2 gb ram i taktım 2 sini çıkarıp sonuç yine aynı on boart ve harici vga lada denedim driverları siteden en sonlarını indirip kurdum xp de kullandığım bi kaç program sebebiyle win7 de bi türlü uymuor bana malesef satıcam başka çıkış yolum kalmadı.
  • Format atarak mı deniyorsun yoksa sürücüleri temizleyip yenisini mi çekiyorsun?
  • 0 format üst üste 4 kere attım daha fazlada olabilir yani yakın zamanda daha format ekranı göresim kalmadı :D
  • Aşılabilecek bir sorun gibi geliyor ama uzaktanda konuşmak kolay tabi. Bios ayarlarını ya da bios versiyonu kontrol ettin mi? En güncel bios, F7'yi mi kullanıyorsun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc toplamak için yardım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet bios u güncellemeyi denedim fakat zaten f7 son sürüm dedi yazılımı .
  • Hem tümleşik grafik işlemcisinden hem ekran kartından aynı şekilde görüntü alınması sorunun yazılımsal olduğunu düşündürüyor ama çözümde bulunamıyor.
    Ekran kartını kulanırken bios'tan 4250'yi kapatıyor musun ya da4250'yi kullanırken ekran kartını çıkarıyor musun?
    Yeni aldığın parçaları zararına satman üzücü. Win7'ye alışmaya çalışmak en mantıklısı gibi ama ona da sıcak bakmıyorsun. Aktivasyon ile ilgili sorunun varsa yardımcı olabilirim, onun dışında elden bir şey gelmiyor.
  • Bios tan hem kapalı hem açık 2 sinide denedim ve ddr ramleri ddr-3 800 mhz 1066 mhz 1600 mhz dede denedim cpu yu 4-3-2-1 tek çekirdeğe kadar kapatıp denedim ama sonuç aynı malesef denildiği gibi xp de sorun yaşatıyo sanırım çünkü 7 de bi problem göremedim.

Ama sorunun bord damı yoksa üstündeki ramlerle bi uyumsuzlukmu var yada cpu damı olduğunu çözemedim yardımın için teşekkür ederim.

Çıkarsa bi müşteri satıcam artık yada mecburen kullanıcam .
  • Senin adına hayırlısı olsun diyelim.
    Kolay gelsin.
  • CMT kulanıcı adlı üye abicim siz gerçekten çok yardım sever çok iyisniz,sıkılmadan mükmel şekilde ram ayarlaırmı yapmaya yardımcı oldunuz çok teşekür ediyorum bunu buraya yazıyorum,çünki donanım konsuunda çok iyi bilgilere sahip bir kişisiniz,herkes faydalansın gerçekten sizden istiyorum.tekrar teşekür ediyorum
  • Aman hocam ne yaptın. Aslında temel bilgiler ama saolsun kurcalama merakım yüzünden sürekli uygulamasını yapabildiğim şeyler.
    Rica ederim. Sağlıcakla kal.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.