Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Yeni bir bilgisayar topladım yaklaşık 2 hafta oldu. İşlemci: Amd fx6200 kullanıyorum 3.8ghz olarak geldi ancak 4.1 yaptım. Anakart: ASUS M5A97 R2.0 Ram: Kingston 4gb 1600mhz hyperx. 500w Psu. Ekran kartım eski makinedekini kullanmaya devam ediyorum o da Asus hd 5570.
Şimdi şöyle bir sorun var bilgisayar çok enderde olsa aldığım günden bu yana 5 6 kere takıldı. Ekran bir anda donuyor mouse hareket etmiyor klavye hiç bir işlev görmüyor hatta numlock tuşlarına basığımda klavyedeki ışık bile değişmiyor sabit kalıyor ve bilgisayarın kapatma tuşuna sadece bastığımda direk kapanıyor basık tutmuyorum sadece basıyorum. Bunun sebebi ne olabilir arkadaşlar. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum...
not: Bilgisayar boştayken bile yapıyor bir program, kastırma, ısınma sorunu olduğunu düşünmüyorum kafasına göre bir anda yapıyor. Tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.
kasaya parçalar yerleştirirlirken bir yerde temassızlık durumu var ise bu rastgele bir anda sistemde problem yaratabilir. eğer oyun oynarken felan donma olsaydı ısısal problem diyecektim çünkü bu söylediklerin ona işaret ediyor. fakat boştaykende oluyor diyorsun. yinede kasadaki parçaları söküp dikkatlice takardım tekrar. anlamıyorsan elleme bu arada.
ramlerin tam oturduğundan emin ol
Ram slotlarını sulu boya fırçası ile temizleyip başka bir slota taktım birdaha hata olursa memtest adlı bir program vardı onunla ram testi yapacağım arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim