Merhaba öncelikle sistemim işlemci: i5-6500 ekr. kart: asus gtx960 4GB anakart: msi b150 gaming m3 ram: Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2133MHz CL14 PC Ram kasa: zalman z3 plus işletim sistemi: WİN8.1 PRO X64(64 BİT) bu sistemde işlemci kutusundan çıkan stok soğutucu kullanıldı birde soğutma sistemi olarak kasa kendinden 3 veya 4 fanlı geliyor
KENDİNE GELİR DİYE 3 GÜN BEKLEDİM BİR OLUMLU SONUÇ OLMUYOR
GÖREV YÖNETİCİSİNDE ÇOĞU ŞEY %50-60 SEVİYELERİNDE KULLANILIYOR AĞ KULLANIMI HARİÇ
SİZCE SİSTEMİN PARÇA DİZİLİŞİNDEN OLABİLİR Mİ?(TEK PARÇA RAMI 1. SLOT YERİNE 3-4E TAKMAK FELAN)
BAŞKA NEYDEN KASABİLİR PSU 600W
HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER
@provisioner abi sence sebep ne?
quote:
Orijinalden alıntı: Mertcandan26
Merhaba öncelikle sistemim işlemci: i5-6500 ekr. kart: asus gtx960 4GB anakart: msi b150 gaming m3 ram: Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2133MHz CL14 PC Ram kasa: zalman z3 plus işletim sistemi: WİN8.1 PRO X64(64 BİT) bu sistemde işlemci kutusundan çıkan stok soğutucu kullanıldı birde soğutma sistemi olarak kasa kendinden 3 veya 4 fanlı geliyor
GÖREV YÖNETİCİSİNDE ÇOĞU ŞEY %50-60 SEVİYELERİNDE KULLANILIYOR AĞ KULLANIMI HARİÇ
SİZCE SİSTEMİN PARÇA DİZİLİŞİNDEN OLABİLİR Mİ?(TEK PARÇA RAMI 1. SLOT YERİNE 3-4E TAKMAK FELAN)
HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER
Sıcaklık değerlerine baktınmı ? eğer her şeyi kusursuz yaptığından emin isen işletim sistemi korsanmı değilmi ve şikayetinin içinde işlemci ve ram kullanımının %50-60 larda olduğundan bahsetmişsin demi yanlış anlamamışım çoğu şey olarak yazmışsıno yüzden işlemci ve ram kullanımınıda dahil ediyorum içine görev yöneticisinden işlemlere baktınmı fazla zorlayan bir şey varmı gözüküyormu msconfig den ayarladınmı eğer ayarladıysan sanırım 8 de kaynak izleyici zaten var ordan çok açık bir şekilde neyi ney ne kadar kullanıyor gözüküyor eğer sorunun normalde değil oyunlarda donmasından yanaysa sıcaklarıkları saymassak driverlerinin güncelliğini kontrol edebilirsin eğer saydıklarımın hiç biri senin işine yaramıyorsa kalabalık yaptığım için kusura bakma
quote:
Orijinalden alıntı: Alonso Menendez
quote:
HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER
Sıcaklık değerlerine baktınmı ? eğer her şeyi kusursuz yaptığından emin isen işletim sistemi korsanmı değilmi ve şikayetinin içinde işlemci ve ram kullanımının %50-60 larda olduğundan bahsetmişsin demi yanlış anlamamışım çoğu şey olarak yazmışsıno yüzden işlemci ve ram kullanımınıda dahil ediyorum içine görev yöneticisinden işlemlere baktınmı fazla zorlayan bir şey varmı gözüküyormu msconfig den ayarladınmı eğer ayarladıysan sanırım 8 de kaynak izleyici zaten var ordan çok açık bir şekilde neyi ney ne kadar kullanıyor gözüküyor eğer sorunun normalde değil oyunlarda donmasından yanaysa sıcaklarıkları saymassak driverlerinin güncelliğini kontrol edebilirsin eğer saydıklarımın hiç biri senin işine yaramıyorsa kalabalık yaptığım için kusura bakma
hocam azönce baktığımda bellek ve disk sorunu çözülmüş işlemci sıcaklığı 30larda geziniyor görev yöneticisinden hepsine baktığım zaman bütün uygulamalar %0.3 değerinde paylaşmış google chrome ise %17 kapsıyor not: son 15 dakikadır bütün kullanımlar düştü işlemci %40-30 arası oynama yaparken ram %20ye düştü dipnot: AZÖNCE NOTU YAZARKEN TAM EMİN OLMAK İÇİN GÖREV YÖNETİCİSİ AÇTIM TEKRAR YÜKSELMİŞ PROBLEM NE SİZCE?
normal mi
Bu mesaja eklenen görseller:
quote:
normal mi
Bu mesaja eklenen görseller:
Emin olmak adına bilgisayarını güvenli modda açarmısın bir kere o durumdayken CPU ve RAM kullanımlarını gözlemlersen normalinden düşük ise demekki arka planda hareket halinde bir program var demektir windows 7 kullanıyorum görev yöneticisinden işlemclere bakıp hepsini kapatsamda sorunuma hiç çare olamamıştım sonra kaynak izleyicisini açıp bir baktımki ne göreyim windows update işlemcinin %50 civarını kullanıyor kapadığım gibi ram %15 işlemci %2 civarı kullanımı düşmüş
Mertcandan26M
kullanıcısına yanıt
format attıktan sonra veya bi program yada oyun yüklerken bilgisayarına virüs bulaştırmış olabilirsin,bitcoin vb programların ekran kartı ve işlemciyi sürekli kullanan virüsleri var adw clenear ve malwarebytes diye 2 küçük program var bunları indir virüs taraması yaptır,eğer virüs varsa programlar bulur sende silersin ve sorunun çözülür,başka bişey varsa orasını bilemem
quote:
Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo
format attıktan sonra veya bi program yada oyun yüklerken bilgisayarına virüs bulaştırmış olabilirsin,bitcoin vb programların ekran kartı ve işlemciyi sürekli kullanan virüsleri var adw clenear ve malwarebytes diye 2 küçük program var bunları indir virüs taraması yaptır,eğer virüs varsa programlar bulur sende silersin ve sorunun çözülür,başka bişey varsa orasını bilemem
HOCAM DAHA 1-2 GÜN ÖNCE İLK İŞLETİM SİSTEMİNE KAVUŞTU BİLGİSAYAR ÇÖZÜM BULAMAMIŞ OLSAMDA APB RELOADED ADLI OYUNU ÖYLESİNE STEAMDAN İNDİRİP OYNAYACAKTIM Kİ OMG DEDİM BİRDEN CPU%15 BELLEK%20 DİSK 1 AĞ 20 OLDU KULLANIMLAR DÜŞTÜ SEVİNDİM AMA OYUNU ALTA ALINCA BÖYLEYDİ KAPATTIM KASMALARA DEVAM ETTİ İLGİNÇ DEĞİL Mİ OYUNDA SORUM YOK HATTA HİÇ SORUN YOK OYUM AÇIKKEN AMA KAPATINCA SORUN BİRDEN BAŞLIYOR