İyi forumlar, yeni bir bilgisayar toplama amacıyla gpu, psu, hdd,ssd ve m2 ler hariç diğer parçaları değiştirdim. Önce dual soket olan ramler sorun verdi, anakartta 15 kodlu hatayı aldım. İki slotu teke düşürerek a2 slotuna taktım ve sorun şimdilik çözüldü. Daha sonra gpu display port hatası aldım, bu sorunu hdmi kablosunu harici/dahili ekran kartına takarak şimdilik çözdüm. Hdmi kablosu takılı olduğunda sisyem bazen dp den bazen hdmi dan biosa giriyor şimdilik. Şuan ise ssd de olan win bootlamıyor. Ne yaptıysam düzeltemiyorum. Şuan sadece usb den win bootlamayı denemedim, imkanım olmadığı için. Gpu fanları bazen dönüyor, bazen dönmüyor. Gpu yu direk çalışan eski sistemden çıkarıp taktım, ölü olma ihtimali yok. Eski ve yeni pc özelliklerini aşağıda belirtiyorum. Şuan ekran sol üstte alt tire _ olucak şekilde bazen de siyah ekran olarak takılıyor. Eski sistem: İ5 8600k z370 formula 3080ti evga 2x8 ddr4 3200 mhz Rx750 psu 1tb sata 500gb ssd Yeni sistem: 9800x3d asrock tarihi x870e Coolermaster 360mm cpu soğutucu 3080ti evga 2x24 8000mhz gskill Psu aynı Not: mobo bu ramleri 8000 hz de sanırım desteklemiyor ancak zaten 5600e ayarlı Şuan. Psu kabloları doğru bağlanmış olmalı. Eskisine bakarak bağladım. Bir bilgisayar ustası değilim ancak bir önceki bilgisayarımı da kendim toplamıştım. Yeni kasadaki değişen ürünler sıfır alındı. Teşekkürler yardım için şimdiden. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim