Şimdi Ara

Yeni toplanan pc de boot/display ve diğer multi hatalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
40
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar, yeni bir bilgisayar toplama amacıyla gpu, psu, hdd,ssd ve m2 ler hariç diğer parçaları değiştirdim. Önce dual soket olan ramler sorun verdi, anakartta 15 kodlu hatayı aldım. İki slotu teke düşürerek a2 slotuna taktım ve sorun şimdilik çözüldü. Daha sonra gpu display port hatası aldım, bu sorunu hdmi kablosunu harici/dahili ekran kartına takarak şimdilik çözdüm. Hdmi kablosu takılı olduğunda sisyem bazen dp den bazen hdmi dan biosa giriyor şimdilik. Şuan ise ssd de olan win bootlamıyor. Ne yaptıysam düzeltemiyorum. Şuan sadece usb den win bootlamayı denemedim, imkanım olmadığı için. Gpu fanları bazen dönüyor, bazen dönmüyor. Gpu yu direk çalışan eski sistemden çıkarıp taktım, ölü olma ihtimali yok. Eski ve yeni pc özelliklerini aşağıda belirtiyorum. Şuan ekran sol üstte alt tire _ olucak şekilde bazen de siyah ekran olarak takılıyor.

Eski sistem:

İ5 8600k z370 formula

3080ti evga

2x8 ddr4 3200 mhz

Rx750 psu

1tb sata 500gb ssd

Yeni sistem:

9800x3d asrock tarihi x870e

Coolermaster 360mm cpu soğutucu

3080ti evga

2x24 8000mhz gskill

Psu aynı

Not: mobo bu ramleri 8000 hz de sanırım desteklemiyor ancak zaten 5600e ayarlı Şuan. Psu kabloları doğru bağlanmış olmalı. Eskisine bakarak bağladım. Bir bilgisayar ustası değilim ancak bir önceki bilgisayarımı da kendim toplamıştım. Yeni kasadaki değişen ürünler sıfır alındı.

Teşekkürler yardım için şimdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakart marka ve modelinizi tam olarak belirtin anakartınız destek veriyor ise 8.000mhz kullanabilirsiniz ama sorun yaşama ihtimaliniz de var sorun yaşar iseniz kademeli olarak bellek hızını düşürerek sorunsuz çalıştığı hızı bulup kullanabilirsiniz...

Sorun ramleriniz odaklı olabilir ve her hız değiştirdiğinizde mutlaka memtest ile test edin öyle karar verin...

Ramlerinizin ikili dual kit olduğunu düşünüyorum eğer single kit ise sorun çıkarabilirler kontrol edin...

Eğer ramlerinizi sorunsuz kullanırsanız diğer etkenlere geçeriz...

Yalnız psu mutlaka kaliteli ve sertifikalı bir ürün olmalı sistem yükünü kaldırmalı sistemi besleyebilmeli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 23 Şubat 2025; 13:41:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.