Şimdi Ara

Yeni toplanan pc resetlenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • INTEL Core i7 3770 Soket 1155 3,4GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
    ASUS P8Z77-V LE P Intel Z77 Soket 1155 DDR3 Anakart
    COOLER MASTER HYPER 212 EVO İŞLEMCİ SOĞUTUCU
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    ZALMAN ZM-STG2 SUPER THERMAL MACUN

Selam. Donanımhaberdeki arkadaşların tavsiyesi ile yukardaki pc yi topladım. Parçaları sorunsuz kurdum. Ancak daha ilk formattan itibaren pc 10-15 dakika sonra kendini resetliyor, ilk resetten sonra makine çalışıyor ancak monitöre görüntü gelmemeye başlıyor.. İşlemci ısısı biosta 30-35 arası görünüyor. Termal macunu değiştirme, macunsuz çalıştırma, ramlerin yerini değiştirme, tek ram ile çalıştırma gibi aklıma gelen şeyleri yaptım ama sonuç değişmedi, 10-15 dakika sonra makine kendini resetliyor. Hatta bios içindeyken bile resetleniyor. Anakart kitapçığında ramın desteklendiği yazıyor. Güç kaynağım highpower 500w. Acaba sorunla ilgili bir fikriniz var mı, bulunduğum şehirde vatan bilgisayar yok ve birkaç güne kadar vatan olan bir şehre gitmem zor görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seikosha -- 3 Mayıs 2013; 17:56:09 >

• imkanınız varsa elinizdeki ramlarden farklı ram bulup deneyin ayrıca başka güç kaynağı takıp deneyin
  • işlemciye biraz voltaj ver aynı zamanda ramlere belki anakart az voltaj verip rest atıyordur. parcaların hepsi yeni ise arızalı olamazlar.1866 ilemi calısıyor suan ramler ona bakın 1.5 yetmeyebilir. 1.65 verin. auto dan cıkarın
  • quote:

Orijinalden alıntı: seikosha

INTEL Core i7 3770 Soket 1155 3,4GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
    ASUS P8Z77-V LE P Intel Z77 Soket 1155 DDR3 Anakart
    COOLER MASTER HYPER 212 EVO İŞLEMCİ SOĞUTUCU
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    ZALMAN ZM-STG2 SUPER THERMAL MACUN

Selam. Donanımhaberdeki arkadaşların tavsiyesi ile yukardaki pc yi topladım. Parçaları sorunsuz kurdum. Ancak daha ilk formattan itibaren pc 10-15 dakika sonra kendini resetliyor, ilk resetten sonra makine çalışıyor ancak monitöre görüntü gelmemeye başlıyor.. İşlemci ısısı biosta 30-35 arası görünüyor. Termal macunu değiştirme, macunsuz çalıştırma, ramlerin yerini değiştirme, tek ram ile çalıştırma gibi aklıma gelen şeyleri yaptım ama sonuç değişmedi, 10-15 dakika sonra makine kendini resetliyor. Hatta bios içindeyken bile resetleniyor. Anakart kitapçığında ramın desteklendiği yazıyor. Güç kaynağım highpower 500w. Acaba sorunla ilgili bir fikriniz var mı, bulunduğum şehirde vatan bilgisayar yok ve birkaç güne kadar vatan olan bir şehre gitmem zor görünüyor.

donanım haberde Z77 soket anakarta 3770K önerirlerdi, siz 3770 almışsınız. neyse konuya dönelim. Önce bilgisayarınızın enerjisini kesin. Kasanın yan kapağını açın ve Anakart üstündeki Bios sıfırlama pinlerini kısa devre edin. 3 5 saniye kısa devre kalması yeterli gelecektir. Daha sonrasında bilgisayarınızı tekrar çalıştırın ve deneyin. Fabrika çıkışında ramlere ve işlemcilere giden voltaj ve fsb ayarları dengesiz olabildiğinden görüntü kesme durumu olabiliyor. ekran kartınız ve güç kaynağınız ney bu arada?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.