Merhabalar arkadaşlar birkaç gün önce 12 yıllık pcmi bir kenara bırakıp 1.5 ay kullanılmış bütün parçaları 22 ay garantili bir sistem aldım ama gerçekten performans değerleri beni çok üzdü bir sorun olabilir mi acaba bakar mıısnız. Intel i5 14400f = 28/12/2024 Sapphire nitro + oc 7800 xt 16 gb = 18/01/2025 lexar gen 4 1 tb m2 ssd = 28/12/2024 Gigabyte h610 mh v2 DDR 5 anakart = 28/12/2024 Gamepower warcry evo akvaryum kasa rgb kontrolcülü = 28/12/2024 16 gbTeam T Force vulcan 6000 MHz DDR 5 rem = 28/12/2024 Cougar elt+ 360mm rgb sıvı soğutucu= 08/01/2025 650 w 80 + güç kaynağı Gigabyte 27 inch 1 ms 180 he gaming monitör = 28/12/2024 Arkadaşlar 12 yıllık 4670k lı sistemimde lolde 120 fps alırken bunda 200 fps alıyorum. Cs go da ultra ayarlarda ortalama 220 fps alıyorum. Hiç bios ayarı veya windowstan bir ayar yapmadım sürücülerim güncel acaba yapılması gereken birşey varmıdır yüksek performans beklerken böyle olması hayal kırıklığına uğrattı bilgisi olan varsa bilgilendirebilirse çok memnun olurum. Birde işlemcim ve ekran kartımın olması gereken performansı gösterdiğini sorunsuz oldugunu nasıl anlayabilirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni toplanmış 7800xt sorunu

-
-
Değerler kesinlikle normal değil. Güç seçeneklerinden işlemci gücü kısıtlanmış mı diye kontrol eder misiniz?
Görev yöneticisinden işlemcinin çıktığı hızı takip edin. Hwmonitör gibi bir programla sıcaklığı kontrol edin.
7800 xt'nin ölüsü 500fps çıkartır o sistemde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maketle -- 23 Şubat 2025; 13:4:29 > -
Hocam işlemci sıcaklığı 40 derecelerde sıvı soğutma olduğu için
Üstünde bilgisayarın güç planıda yüksek performansta
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Up yardım edebilecek varmı
Furmark testi yapıp bi atsana ekran kartı alması gereken sonuçları alıyor mu? Aynı şekilde cinebench testi ile de işlemciyi test et.
Hocam diğer açtığınız konuda size yardım edildi zaten. Tek kanal 16 gb ram kullanıyorsunuz, aynı ramden bir tane daha alıp ''dual channel'' çalışmasını sağlayacaksınız. Mesele 16-32 GB olması değil, oynadığınız oyunların işlemci odaklı olması, ramlerin nasıl çalıştığının da işlemci bellek kontrolcüsü için önem arz ediyor olmasından dolayı. Ram satın alın sonra sorununuz devam ederse başka çözüm ararsınız. Şu an ilk göze çarpan eksiklik bu sistemde çünkü.
Biraz bakınınca 14400f ile 250-300 fps civarında oynuyor insanlar. Dual channel ve B anakartlarla XMP açık şekilde.
Mevcut raminiz 6000 mhz fakat anakartınız H anakart. Raminiz 6000 mhz çalışmıyor o anakartla bu da ekstra bilgi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 23 Şubat 2025; 18:59:18 > -
Sistem parcalarinida yazmasaydin.biz müneccim oldugumuzdan hepsini bilirdik zaten.
aldığın 220 frame hangi sahnede hocam hiç detay vermemişsin
eğer public dmlerde 220 alıyorsan bu gayet normal
valve dm server
Pixel RTXyoutube
🔧 SPECS 🔧 ◾️ CPU - Intel Core i5 14400F ◾️ GPU 1 - Nvidia GeForce RTX 4060 8GB - ASUS Dual OC Edition ◾️ GPU 2 - Nvidia GeForce RTX 3060 12GB - GIGABYTE WINDFORCE OC Edition ◾️ RAM - Kingston Fury Beast 32GB DDR5 5200MHz (2x16GB) ◾️ SSD 1 - SSD Kingston 480GB SA400S3 SATA ◾️ SSD 2 - SSD Kingston 1TB SNV2S/1000G M.2 ◾️ SSD 3 - SSD Kingston 1TB SNV2S/1000G M.2 ◾️ Motherboard - ASRock B760M PG Lightning ◾️ PSU - AeroCool KCAS PLUS 800W ◾️ Case - DarkFlash DK352 ◾️ OS - Windows 10 Pro Recorded with a capture card for no FPS loss. Subscribe Xbox Series X|S https://www.youtube.com/@KloDX9 Subscribe XBOX 120FPS https://www.youtube.com/@RinneXGhttps://www.youtube.com/watch?v=tjzpZ0kjGp0belleğini çift kanal yapman iyi olur
konuda sorduğun soruyu da cevaplayalım
ekran kartı için 3dmark sentetik testi
işlemci için cinebench r23 sentetik testi kullanabilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 24 Şubat 2025; 1:54:57 > -
hangi çözünürlükte oynuyorsun ve cs2de ultra ayarda oynarsan o fpsi alman normal.
-
Hocam tavsiyeleriniz üzerine gidip aynı ramimden bir tane daha aldım bugün taktım onu 2.16 oldu biosumu güncelledim xmpyide açtım cs2 girdim ölüm maçında ortalama 180 200 fps arası değiişiyor yani durum değişmedi hayallerin suya düştü :( başka bir fikri olan var mıdır acaba yardıma ihtiyacım var saygılar dilerim.
-
Ayarlar ultrada mi hala
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet hocam
Ayarlari lowa cek kac fps verecek, ultrada 220 fps normal gene
Islemcinin calisma frekans veya profil ayarinda bir terslik var gibi. PCore genelde o islemcide 4ghz de ECore da 3.5ghz de calisir ortalama 1080p de. Birde afterburner sadece 4 core gösteriyor sen mi öyle sectin osd den yoksa tüm cekirdekler bunlar mi
Anakart bios güncellemesi hangi sürümde güncel mi ona bir bak derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HARBINGER -- 25 Şubat 2025; 1:56:13 > -
-
ben öyle rastgele seçtim hocam fikir olusması acısından Allahtan cekirdeklerimiz tam 😂
Yok alakasiz, kartin surucusune vs bak baska oyunlarda da dene karsilastir , en guncel surucu en performansli olmayabilir.
Eğer aldıktan sonra sıfırdan windows kurmadıysanız trojan virüs vs zararlı yazılıma karşı tarama yapın.
Hocam son onaylanmış sürücü yükledim ondan sonra bir tane beta var onu yüklemedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- gürcistan media markt
- hotfix nedir
- 14400f vs 7500f
- bilgisayarımı satmak istiyorum ne kadar eder
- mini itx kasa
- vsync nedir
- amd yeni ekran kartı
- ekran kartı güncelleme
- ntfs nedir
- dünyanın en iyi işlemcisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X