Şimdi Ara

Yeni Toplayacagım High End Sistem İçin Yorumlarınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun amaçlı eski bilgisayarımın yerine aşağıdaki sistemi toplayacağım. Donanım konularında biraz cahilim :)
    Yorumlarınızı rica ediyorum. Güc kaynakları konusunda baslık açmıştım ama genel yorumlar için de burda konu açmak doğru gibi geldi. Simdiden teşekkürler..

AMevcut sistemimde 2012 yılında aldığım Aerocool Strike-X 800W 80Plus Silver bulunuyor. Ama çok süre geçti. Asagıdaki sisteme CORSAIR RM750 80+ Gold guc kaynağı yeterlidir denildi. Sizlerden de teyit etmek istedim.
    p.s. Su soğutmaya şu aşamadan gerek yok dediler. Bu konuda da görüşleriniz benim için önemli.
    Eski kasam ile devam edeceğim. O kasayı cok seviyorum. Bu kasada su soğutma ancak tek fanlı kurulabilir dediler, ancak sizler de değerlendirebilirseniz sevinirim.
    Kasam: Cooler Master HAF 912

Genel olarak da sistem hakkında değerli yorumlarınıza acıgım..

İşlemci: AMD Ryzen 9 3900X
    Ekran Kartı: EVGA GeForce RTX 2080 Ti BLACK EDITION
    Ram: GSKILL 16GB (2x8GB) Trident Z 4000MHz CL19 DDR4
    Anakart: ASUS ROG STRIX X570-F GAMING 4400MHz(OC)
    SSD: XPG 1TB GAMMIX S50 PCIe Gen4x4 M.2 SSD (5000MB Okuma / 4400MB Yazma)
    Monitor: Gigabyte AORUS 24.5" KD25F 240Hz 0.5ms 2xHDMI DP FHD Gaming Monitör

• Toplam bütçeniz ne kadar?
  • bahsettiğin ram'in kod numarasının F4-4000C19D-16GTZ olması gerek. şayet bu ramse qvl listesinde x570 ler ve ryzen 3000 ler yok. yani bu ram'i takarsın çalıştırırsın ama 4000 hızında çalışıp çalışmayacağı belli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 9 Şubat 2020; 10:4:27 >
  • Michael Townley kullanıcısına yanıt
    20.000 civarı diyebiliriz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3600mhz ram x570 anakartlar için optimum noktadır 3600 mhz den büyük ramler pek bir etki sağlamayacaktır ben olsaydım psu dan memnun isem devam ederdim yeni bir psu almazdım ssd mp510 olabilirdi onun dışında kasanızın ölçülerine uygunsa fsp windale 6 alabilirsiniz 120mmlik çoğu sıvı soğutmadan iyidir

• Anakartı Gaming Pro Carbon modeliyle değiştirebilirsin hocam. Yapısal olarak çok sağlam anakarttır.

www.vatanbilgisayar.com
    MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI AM4 AMD Ryzen™DDR4 4400MHz (O.C) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-mpg-x570-gaming-pro-carbon-wifi-am4-amd-ryzen-ddr4-m-2-usb-3-1-anakart.html

• Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qzncug
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu sistemi 360mm + 240 mm rad ile custom loopa bağlayın. Evga 2080ti yerine en ucuz 2080ti kartı alın, sökün soğutucuyu. Bu kadar para verdikten sonra ben fan sesi çekmek istemezdim.

Uğraşılmaz diyorsanız 2080ti hybrid modeller var 120mm rad ile gelen. Bunlar da iyidir. Hava soğutma yapmazdım ben olsam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim. Rami 3600 mhz e indiricem. Cpu da kararsızım. Onu sona bıraktım. Sıvı soğutma için eğer kasayı biliyorsanız tavsiyeniz hangisi olur. Kasada asıl gürültüyü yapan cpu mu yoksa diğer fanlar mı? Bir de belirttiğim asus anakart modelinde ısıya ayarlı ışık ayarlaması var mı? Tavsiye edilen msi anakartta öyle bir bilgi gördüm de. Isıya göre ayarlanıyor. Renk değişince ısının arttığı da anlaşılıyor. Ssd için belirrtğim xpg ürünü mp 510 dan daha hızlı değil mi? Bu arada bütçe olarak 22-23 bine çıkabilirim. Bir de belirttiğim asus anakarta ilerde ihtiyaç olurdisa 2. Bir M2 ssd ekleyebiliyorum değil mi? Tekrar teşekkür ederim hepinize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namelesss -- 9 Şubat 2020; 14:26:42 >
  • monitör 1080 p mi 2 k al bari ben olsam 4 k alırdım

• Fps oyunları sevdiğim için yüksek hertzli monitör tavsiye etmişlerdi 2 veya 4k yerine

• Tmmda 20 vinlik sistem 8 senelik pduya emanet edilirmi yuh

• Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    Bu cümle ile beraber cpu da değişiyor :))

• Sistem bileşenleriniz gayet iyi. Kasa konusunda bende aynı kasayı kullanıyorum. İnternette bir çok resim ve videosu mevcut 240 yada 280 sıvı souğutmalar için altaki videoya bakabilirsiniz. Yada fotoğraftaki gibi yapabilirsiniz. Eksoz fanını kapatmaması için hortumları diğer tarafa doğru monte edebilirsiniz.

• Yeni sisteme jilet gibi bir kasa yakışır. Eski kasayı rafa kaldırmanın zamanı gelmiş bence. :)
  • Arkadaşlar kasayı toplattım. Ancak çok ciddi bir sorunum var. Aşırı ısınma. Boş durumdayken core sıcaklık 45-50 arasında, pubg yi 15 dk oynadığımda 95-100 arasına çıkıyor. Soğurucuya gerek yok dendiğinden almamıştım ama soğutucu bile olmasa bu sıcaklıklar normal değil sanırım. Oyun da ara sıra sanırım bu nedenle kitleniyor. Geri götürmeyi düşünüyorum. Veya başka bir öneriniz var mı, şurasına bak burasına bak diyeceğiniz. En başta dediğim gibi donanım konusunda tam bir cahilim, ona göre yönlendirirseniz sevinirim.

Son durum şöyle:

Kasa: Msi mpg gungnir 100 argb
    Ana kart: Msi mpg x570 gaming pro carbon
    İşlemci: amd ryzen 9 3900 x
    Ekran kartı: evga geforce rtx 2080 super xc
    Ram: gskill 16 gb trident z 3600 mhz
    Ssd: xpg 1tb gammix s50
    Psu: corsair rm850 850 W 80+ gold
    Monitor: gigabyte aorus 24.5 “ KD25F 240 hz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namelesss -- 16 Şubat 2020; 13:37:21 >

• Normal değil montaj hatası olabilir.Söküp tekrar takın soğutucunun iyi oturduğundan emin olun.
  • namelesss N kullanıcısına yanıt
    İşlemci fanının üzerinde küçük bir aparat var soğutucu da , onu diğerine çek fan daha hızlı döner. 3900X ' için ben soğutucu öneriyorum , stok soğutucu kullanacaklara ise sabit voltajda kaliteli termal macunla kullanılmasını öneriyorum. Stok soğutma yeterli olsa dahi 3900X gibi üst seviye cpu alıp bir sürü para döküp fan sesi dinlemek komik. Bunları google a bakıp söylemiyorum 1 metre sağımda duran sisteme bakıp söylüyorum yaptığım testlere göre.

Ayrıca seçtiğin kasanın her yeri kapalı , eğer stok soğutucu kullanıyorsan ne olduğunun önemi yok kasa içerisinde bir akış oluşturman lazım kendi ısıttığı havayı içine çeker durur diğer bileşenlerinin de ısınmasına sebep olur.

Sonuç : işlemci fanının tam oturduğundan eminsen , kasa içi soğutman da sorun var demek. Hem boştaki hem oyundaki değerlerin olması gerekenden yüksek, benim ölçümlerimden de yüksek. Ha ama öyle atla deve de değil. Absürt yüksek değil yani. Daha serin çalışması için bu sisteme en az 240lık bir aio yada 1kg yakını bakır tabanlı cooler alacaksın.

• Corsalr H100i rgb platinum 240 sıvı soğutucu taktırdım. Şu an max 80 leri görüyor. Yırttık sanırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namelesss -- 18 Şubat 2020; 1:11:15 >
  • Asus E gaming ve F gaming ne gibi farklar var ? ayrı bir konu açmak istemedim fakat düşündüğüm işlemci 3900x değil 3950x .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.