Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT (103. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.153
Cevap
37
Favori
170.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sis farı taktıran var mı?
  • Serviste 1500 liraya sis farı takılıyor.
    Bilginize.
  • bence çıkmacılarada bak. 2012 de sonrakilerin hepsi aynı
  • Merhabalar
    Gazdan ayağımı çektiğimde araç kendi kısa bir süre kendisi gaz veriyor. Bir sorun mudur? Böyle bir durum yaşayan oldu mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitbaer

Merhabalar
    Gazdan ayağımı çektiğimde araç kendi kısa bir süre kendisi gaz veriyor. Bir sorun mudur? Böyle bir durum yaşayan oldu mu acaba?
    Sol arka koltuğun altındaki fan girişini kontrol edin. Herhangi bir tıkanıklık olabilir. Hatta o bölgedeki plastik koruyucuyu dikkatlice çıkartıp fan tertibatını kontrol edin. Fan aşırı tozlanmış olabilir, hava yolu tıkanmış olabilir...

Bir de, havanın batarya içinde dolaşıp bagajın sağ üst tarafından çıkış yaptığı ızgaraları kontrol edin. Hatta o kısımı söküp hava çıkış borusunu kontrol edebilirsiniz.

• Teşekkür ederim Bülent bey. Kontrol edeceğim. Şu an memleketteyim. İstanbul'a dönüşte bakıcam. Hiç farkında olmadığım şeyler... Cahillik:) yardımlarınız için sağolun.

• mitbaer kullanıcısına yanıt
    Bir an önce kontrol etmenizde fayda var. Sol arka koltuğun altındaki plastiği çıkartabilirsiniz. Bunu yapma imkanımız şu an yoksa bile mutlaka o dar alana eğilip güçlü bir ışıkla fan girişini kontrol edin, eğer tıkanmışsa elektrik süpürgesiyle temizlemeye çalışın.

İlgili konu aşağıda resimlerdedir. Vakit kaybetmeden uygulayın yoksa bu sıcak havalarda batarya aşırı ısınıp bozulabilir.

Sonucu buraya bildirirseniz memnun olurum.

• Araba bir hafta çalışmayacak ve genelde gölgede kalacak ama sıkıntı olur mu acaba?

Çalışmayacaksa sorun olacağını sanmıyorum. Tahmin ettiğim gibi fan girişi tıkanmışsa hemen 10 dakikada kolayca halledilir.

• Bagajın sağ üst tarafındaki çıkışı bilmiyordum. Sorunu yaşadığım gün bagajda yük vardı ve çıkış kısmı hava almamış olabilir. Siz böyle anlatınca aklıma geldi. Kitaba da arada bakmak gerekiyor. İlk aldığım sene baştan sona göz gezdirmistim ama havalandırma temizlemeyi hatırlayamadım. Bilgiyi yenilemek lazım. Gittiğimde ilk isim temizlemek olacak. Yardımlarınız için sağolun.
    Bir gün biz kullanıcılara kısa bir seminer, sunum yapsaniz güzel olacak;) tecrübe paylaşımı falan güzel olur aslında...

• ben ne zaman bir hafta bıraksam araba çalışmıyor takviye yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

ben ne zaman bir hafta bıraksam araba çalışmıyor takviye yapıyorum
    Aracın 12 Volt aküsü küçük fakat sizinkinin değişme zamanı gelmiş olmalı. Sağ arka koltuğun altındaki plastik koruyucunun içinde.

• bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    değiştirdim orjinal sıfır. iç minik lambayı açık bırakmışım 1 hafta bitmiş :) 2. kez yine unuttum 2 günde bitmiş garip geldi küçük bir lamba 2 günde nasıl bitirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 20 Ağustos 2019; 9:53:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    35Ah'lik akü bulunuyor. Tavan lambası iki günde bitirir.

• Merhabalar
    Dün akşama koltuk altındaki kapakları açarak filtreyi temizledim. Önceki gün filtreyi temizlemeden kullanmak durumunda kalmıştım. Belirttiğim sorun tekrar gerçekleşmedi. Sorunu yaşadığım gün bagaj doluydu. Bahsettiğiniz bagajdaki çıkış ızgaraları kapalı olduğu için böyle bir sorun yaşamış olabilirim. Şu an için herhangi bir sorun yok. Resimleri de ekliyorum.
    Ancak şu var. Hadi ben temizlemek gerektiğinin farkında değildim. Aldığımdan bu yana 3 farklı serviste bakım yaptırdım. Tornavida bile kullanmadan yapılabilen bu basit işlemi servis niye yapmaz?
    Yardımlarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitbaer -- 21 Ağustos 2019; 15:42:51 >

Yabancı forumlarda okumuştum, serviste o fan ve filtresi kontrol ediliyormuş. Bizimkilerin derdi mi başka, yoksa iş mi bilmiyorlar anlamıyorum.

Bundan sonra kendimiz kontrol edeceğiz mecburen.

• Toyota gibi başarı hikayesi olan bir firma ve Türkiye'deki durumu... Kime neye nasıl guvenecegiz? Herşey kendimize kalıyor. Satış sonrası yok maalesef...
    Resimleri eklemeyi unutmuşum. Ekledim üst mesajda...

• merhaba arkadaşlar, dün 80.000 bakımı yaptırdım.

aracın 3+2 yıllık garantisi bitti. Yine dedim yetkiliden devam edeyim ama en azından yağını kendim alayım diye düşündüm ama garanti uzatımı yapılırsa yağını da bizim değiştirmemiz gerekmekte denildiğinden yine tüm bakımları yetkili servis de yaptırdım. Bu da 1.523 tl gibi yüksek bi meblağ tuttu. garanti uzatımından kasıt da aşağıdakileri kapsıyor ve önemli olan nokta da şu: şanzıman dişlileri garanti uzatımına dahil ama beyni dahil değil dediler. Bu da ben de soru işaretlerine sebep oldu. Tecrübeli ve bilgili arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.

• Barastal B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle, şu ekonomik durumda otomobil satışların düşeceğini ve yetkili servislerin bakım ücretlerinde abartılı fiyatların olacağını zaten biliyorduk. Bunu geçelim.

CVT yağı 90.000km'de değişiyor. Biraz erken olmuş.

Görünen o ki işçilik ve sarf malzemerinin fiyatları çok ciddi artmış.

3+2 yıllık garanti aracın normal uzatılmış garantisidir, zaten ikinci resimdeki garanti de tekrar uzatma garantisidir. Ki bazı şeyleri garanti altına almıyor anladığım kadarıyla.

Hibrit sistem ise, Toyota'nın sitesinde 5yıl/100.000km olarak geçer ve ilk 5 yıldan sonra her yıl belli bir ücret karşılığı (200TL civarı olmalı) batarya 1yıl/15.000km tekrar garanti altına alınır, ta ki 10. yıla kadar. Bunun adı 'Hibrit Sağlık Kontrolü'dür. Aracınız 2015 modelse Hibrit Sağlık Kontrolü yapılırsa batarya bir sene daha garantilenmiş olur.

• bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    Tam da devamında soracağım soruya değindiniz. Servis görevlisi hibrit sağlık kontrolü 250 tl dedi. Ama yaptırmana gerek yok abi, boşuna para verme, biz sadece kontrol yapıyoruz dedi. Dedim bu kontrolle 1 yıl daha hibrit sistemi garantili olmacak mı? Hayır olmaz, aracın garantisi bitti artık dedi. Sonrasında üstteki bahsettiğim garanti paketini sundu. Toyota müşteri hizmetlerine kayıt bıraktım, döndüklerinde güncellerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barastal -- 23 Ağustos 2019; 10:42:28 >
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.