motorhikayesi.com'da tanıtım yazısını yayımladım, buraya yazının özetini alıyorum, yazının tamamı için siteye buradan gidebilirsiniz. Suzuki iki yeni modelle geleceğin temellerini attı Suzuki orta sınıfta (günümüzde 800 cc. sınıfı diyebiliriz) önemli bir oyuncu olmak için iki modelle birden geliyor. Çıplak motosiklet olan yeni GSX 8S ve enduro-macera modeli V-Strom 800DE, 2023 ilkbaharında bahar geldiklerinde Suzuki'nin yıllardır yapmadığı şeyi başaracaklar. Sıfırdan iki yeni model! Efsane model V-Strom esas ilgi çekecek model olsa da henüz açıklanan bir şey yok. Bu yüzden yazı GSX 8S üzerinden gidecek. Suzuki'ye göre, pazarda bir boşluk var. Yeni GSX 8S'nin asıl görevi pazardaki bu boşluğa hitap etmek ve doldurmak. Yepyeni 776 cc. paralel çift silindir ise gelecekteki Suzuki motosikletleri temeli olacak. Yazıdan başlıklar (sayfadan kısaltarak buraya alıntılıyorum) Sürüş karakteri nasıl? "Neden 1000'lik almadın? Bu sana yetecek mi?" Evet soru bu fakat çeviklik, kolaylık, rahatlık istiyorsan 600 sınıfı 1000 cc. ve üzeri sınıflara göre her zaman önde. Sahibinin cevabı, bu durumda ışık tutacak nitelikteydi:
Motor ve aktarım Güç ve teknik bilgiler Frenler - Frenler özellikle dozajlama konusunda iyi. ABS tabii ki standart. - Sahibi frenlerin hem yumuşak hem de hayli güçlü olduğunu söyledi. Genel olarak Triumph'larda sağlam frenler var. 660 Sport da dozajı iyi ve güven veren frenlere sahip. Özellikle ön frenler etkileyici fren gücüne sahip. Boyutlar ve Ağırlık Yapı ve karakter 660 cc. üç silindirli Euro 5 motor, 81PS ve 64Nm güç, Çekiş kontrol, Sürüş Modları: 2 adet (Yol ve Yağmur) gibi bilgiler bulunuyor.
Yakıt tüketimi 100 km.'de 4.5 litre tüketim fabrika verisi. Gerçek hayatta bunu tutturacağını düşünüyorum. Sahibi ile konuştuğumda daha rodaj bitmediği için sağlıklı bir değer veremedi ama görünen o ki tüketim 5 litre altında kalacak. Çantalar ve Aksesuarlar Triumph İngiltere sitesinde aksesuarlar için şöyle bir hareketli görsel yapmışlar. Çantalar büyük değil ama estetik. Arka çantanın olmaması dikkat çekici. Alt sakal da şıklık ve sportiflik sağlayacak şekilde düşünülmüş. Servis aralığı Servis aralığı 15,000 km. Bu uzun bir süre olduğu için 12 ay sınırı da var. 15 bin km.’den önce 12 ay dolarsa yine servis yapılıyor. Triumph 660 Sport fiyat Tiger Sport 660 için Ekim 2023 fiyatı ₺234.900. Bu kampanyalı ve indirimli fiyatı. Normal liste fiyatı ₺257.900. Gel gelelim altı-yedi yaşında 250’lik Xmax’in 100 bin liralara satıldığı Türkiye piyasası için çok çok iyi fiyat. Buna bağlı olarak ben ikinci el piyasasında da değer kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Evet, çok satmaz ama satarken sahibini de üzmez bence. Bu arada sayfanın altına sürücüsünden şöyle bir yorum gelmiş, tarafsızlık adına o yorumu da buraya alıyorum:
Evet, yazının özeti böyle. Tamamını okumak, fotoğrafların tümünü görmek isteyenler buraya tıklayabilir. motor hikayesi Yeni Tiger Sport 660 tanıtım (2023) • Motosiklet Tanıtım https://motorhikayesi.com/yeni-tiger-sport-660-tanitim-2023/ |
2023 Triumph Tiger Sport 660 ile Yolculuk Heyecanını Yeniden Keşfet
Britanyalı motosiklet üreticisi Triumph, 2023 model yılı için Tiger Sport 660'ı piyasaya sürdü. Tiger Sport 660, macera ve sport özelliklerini bir araya getirerek; günlük yolculuklar, hafta sonu kaçamakları ve hafif arazi sürüşleri için ideal bir motosiklet sunuyor.
Dinamik Sürüş Deneyimi Tiger Sport 660, 81 beygir gücü ve 64 Nm tork üreten 660 cc sıralı üç silindirli motora sahip. Bu motor, hem düşük devirlerde güçlü tork hem de yüksek devirlerde heyecan verici hızlanma sağlıyor.
Konforlu ve Ergonomik Tasarım Motosiklet, dik sürüş pozisyonu ve yüksek gidonlar sayesinde rahat bir sürüş deneyimi sunuyor. Ayarlanabilir ön cam, rüzgar korumasını kişiselleştirerek daha uzun yolculukları daha keyifli hale getiriyor.
Yüksek Teknoloji Özellikler Tiger Sport 660, sürüş deneyimini geliştirmek için çeşitli teknolojik özellikler sunuyor. Bunlar arasında sürüş modları, çekiş kontrolü ve yol tutuşu sağlayan ABS fren sistemi yer alıyor.
Çok Yönlülük ve Pratiklik Tiger Sport 660, hem günlük işe gidip gelmeler hem de hafta sonu maceraları için uygundur. 17 litrelik yakıt deposuyla uzun menziller sunarken, geniş depolama alanı, eşyalarınızı güvenle taşımanıza olanak tanır.
Tiger Sport 660 Yorumları Erken yorumcular, Tiger Sport 660'ın çok yönlülüğünü, heyecan verici motor performansını ve uygun fiyatını övdüler. Motosikletin yakıt verimliliğinin de iyi olduğu ve şehir içi sürüşte 100 km'de 4,5 litreye kadar tüketim sağladığı bildirildi.
Eğer macera ve sporu bir arada sunan çok yönlü bir motosiklet arıyorsanız, Triumph Tiger Sport 660 kesinlikle dikkate alınması gereken bir seçenektir.