Şimdi Ara

yeni ürün çıktııı.. PİRANHA VİSTA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, sanırım kimsenin işlemediği bir konuda soru soracağım. Zannımca tamamen yeni bir ürün hakkında. Öyle ki piranha, henüz sitesinde bile koymamış, ancak ben piranha ya sordum, site güncellenince o yeni çıkan ürünleri de koyacağız diye mail yazdılar. Naviextras.com'da kayıt yapılacak ürün listesinde adı var. (PİRANHA VISTA 6.0 inç) FUGA'da yer alan tüm özellikler aynı. İnfiniti'gillerdeki 700 mAh aşırı az giden pile karşın, bunda 1600mAh pil var (1500 mAh'lik Navitech qx-b512'nin piranhadan en bariz üstünlüğünün bu olduğunu ifade edenlere duyurulur). 6.0 inç öküz gibi ekranı naapcan diyenlere de "arabaya yakışıp yakışmamasıyla ilgilenmiyorum, çoluk çocuk var, büyük ekran film iyi gider" cevabını peşinen söyleyeyim esas meselem bu değil. Sorum şu: HİÇBİR FORUMDA BU ÜRÜNÜ ALAN, KULLANAN VE YORUM YAPAN ADAMA RASTLAMADIM. Ürün mü çok yeni, ondan dolayı mı bilmiyorum. Kötülüğü olsa da söyleseler gam yemicem, kimse konusunu bile etmiyor. Link veriyorum, bir inceleyin lütfen, yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim... buraya tıklayınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geometri76 -- 3 Mayıs 2011; 13:02:00 >

• navitech qx 512 ye göre artısı 6 inc ekran ve pilinin 1600 mAh olması eksileri ıgo 8 yazılımı kullanıyor navitech ıgo primo (daha üst) ayrıntılı özellik karşılaştırması içinhttp://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=61337&d=1284637870 adresine bakabilirsin ayrıca işlemcisi atlas IV navitech atlas V (daha üst), işlemci hızı 500 mhz navitech 533 diğer özellikler navitechtede var ve en önemlisi fiyatı 499 tl navitech 2 hafta önce medimarktan 299 tl 12 taksite aldım
  • ekran çözünürlüğü de 800*480 değil

piranha pil ve 6' ile öne çıkıyor.. gerisi bence daha geride naviteche göre..
  • FİYATA TAKILMAYIN, BEN ÖZELLİK DEĞERLENDİRMESİNİ RAHAT YAPABİLMENİZ İÇİN HB SİTESİNDEN LİNK VERDİM. VATANDA 253 TL Buraya tıklayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geometri76 -- 3 Mayıs 2011; 13:06:03 >
  • 1) 500 mhz ile 533 mhz arasında sıradan bir kullanıcı için çok fark var mıdır?

2) igo 8'i öven ve igo primonun daha yavaş olduğunu söyleyen, hatta sadece ve sadece şu navitech qx-b512'nin kutusunun kapağındaki kavşak resmini görmek istediği için primoyu tercih eden ancak navitech'de bunu görme imkanı bulamayacağını öğrenen, başka bir cihazda gördüğünü ve tam kavşağa geldiğinde lönk diye sadece bir kavşak resminin indiğini ve hiç de beklediğini bulamadığını söyleyen arkadaşların yorumlarını okuduğumda primonun malum yavaşlığının yeni sürüm olmasında pek bir avantaj getirmediği kanısına vardım. Görüşleriniz kıymetli benim için.

3) eski sürüm bir piranha patriot deneyimim oldu, dokunmatik hassasiyeti çok hoşuma gitti. Oysa youtube da seyrettiğim bir videoda navitech'i adam anlatıyordu, tıklayacağı ikona bi tokat atmadığı kaldı algılatabilmek için. defalarca parmakladı, tık.. tık.. tık.. nanay. Bazı arkadaşlar da bizim forumlarda bu meseleye temas etmişlerdi, kimisi dedi ki, tırnak ucuyla dokunmanız lazım, kimisi de parmakla basarsan basılı tutmanız lazım. Okumuşsunuzdur. Piranhada bunları yaşamadım, hem de eski modelinde bile.

4) navigasyondayken müzik dinleyebilmek için "diğer" kısmına ait tuşlar arasında navitech qx-b512'de müzik dinlemeye izin vermediğini, o tuşun orda olmadığını, lisansının buna izin vermediğini okudum. Oysa youtube da adamın biri piranhada laz ses efektini dinletirken çektiği bir videoda arkadaşına anlatırken cihazı "bak arada müzik de çalabiliyoruz, navigasyon konuşacağı zaman müziğin sesini kesip yolu tarif ediyor" filan gibi bişeyler diyordu. Bu durumda navitech ile bunu yapamıyoruz.

5) cihazın 800*480 olmamasına gelince, şu anda fiyat olarak ulaşılabilir olanlar arasında HD olan birtek piranha infiniti HD var, o da pil muzdaribi. Bunun haricinde 480*272 'ye alayımız mecbur görünüyor. Navitech dahil. Bu durumda vistanın hd olmaması problem teşkil etmemeli sanırım.

Gecenin bu vaktinde yatmak zorunda olduğum için daha fazla yazamıycam ama, daha cihaz sahibi olmadan bunları öğrenmemin altında yatan sebep, sabah ezanına kadar forum okumam oldu. Yine de ısrarla vista kullanıcısı aradım ve tabii ki bulamadım. Arkadaşlar, bu değerlendirmelerimi değerlendirmeniz benim için değerlidir, şimdiden teşekkür ederim...

• Merhaba geomerti76,

Kendi tecrübe ve bakış açıma göre değerlendirmem gerekirse, söylediğiniz nedenle, 6" lik GPS cihazı doğru bir tercihtir. İşlemci hızının 500 ile 533 arasında olmasının çok ciddi bir farkı yok. 500 ile 600 MHz arasında tercih gerekse idi 600'den yana kullanmak gerekebilirdi. Burada işlemci hızımı GPS çipi tercihi mi diye düşünürsek, GPS çip özellikleri ön plana çıkmalı ve Sirf Star 5 tercih edilmelidir. Ekranın piksel sayısı yüksek olan çok anlam ifade etmiyor. 480x272 piksel kesinlikle yeterli. Ama kaliteli bir bluetooth devresi olması seyahat anında telefonla konuşma için kullanışlı olabilir. Ayrıca yakın zamanda başlayacağı söylenen trafik sıkışıklığı bilgilerini alabilen bir cihaz özelliği de değerlendirilebilir. Bana göre başka önemli bir konu bağlantı kablolarının kullanım kolaylığı açısından cihazın sağından yapılabilmesi. Aksi halde araç kullanırken sağ elle kabloları takamıyorsunuz ve kablolar kontrol panel düğmelerinin üzerine geliyor. Tüm bu özellikleri kapsayan ekonomik bir cihaz sanırım henüz piyasada olmadığı için ben hala eski cihazımı kullanmaya devam ediyorum.

• 1- Kullanıcılar birden fazla marka kullanmamışlarsa objektif olamazlar.Yani bir kişi sürekli Piranha,veya Next veya vs. kullanmışsa diğer cihazlara sadece ... atar o kadar.Bu şekilde olan bir kullanıcı bulmanız zor,olanlarda zaten yaftayı yer :)
    2- SirfStar5 diye bir GPS chip'i yok !!!
    3- Trafik ile alakalı işler bu seneye yetişmez,sanmam.Olursada şaşarım :)
    4- 6" hatta 5" ön cam için tehlike sınırıdır.Çünki görüş açınızı olumsuz etkiler,o nedenle 5" ten büyük ekranlar ya indash veya 2din olarak ön konsolda olurlar.
    5- Daha öncede yazdım HD diye bir cihaz yok ! O sadece WVGA bir ekran.
    6- 500mhz ile 533Mhz in farkı olmadığı gibi 500 ile 600 arasındaki farkı bile çok nadir hissedersiniz.Bunu çok yazdım,bu fark ancak cihazın kendi yazılımı adam gibiyse fark eder.Tarife gelincede basitçe,bir PC'ye Vista kurun,aynı PC'ye Windows7 kurun aynı donanımda neden hız bu kadar fark eder düşünün
    7- "bak arada müzik de çalabiliyoruz, navigasyon konuşacağı zaman müziğin sesini kesip yolu tarif ediyor" bu dediğinizi yapan cihaz sadece 5-6 zibidinin korsan/çalıntı yazılımları kullanmaları sonucunda olan şeydir.Türkiye'deki şu anda satılan cihazlar müzik dinlerken navigasyon anonsunu üzerine bindirir.Ama bunu yapabilen cihazları göreceğiz galiba yakında.

Uzun lafın kısası:

1- Eğer bu cihazı multimedya için alıyorsanız sıkıntı yaşamanız normal.Çünki cihazın asıl işi Navigasyon.
    2- Bu tip bir cihazı alırken "ben aldım süper" laflarından öte acaba servisi nasıldır,nasıl yanıtlar veriyor gibi şeyleri araştırın.Önce foruma sorun aldığınız bilgileri telefonla onlara sorun bakalım kim daha çok bilgiye sahip

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "Ben aldım, süper" değil tabii ki yarbayım. Ben daha almadım hatta. Almak için soruyorum. Emanet bir patriot almıştım, sadece "hiç bilmediğim istanbulda" işime yarayan birkaç yere çok güzel götürdü, tecrübem o kadar. Geri kalanlarına, forumlardan edindiğim bilgiler doğrultusunda fikir sahibi oldum.
    Bu durumda 6 inç piranha vistanın çok da acayipsenecek bir olumsuzluğu olduğunu söylemek zor, arkadaşların yazdıklarından anladığım kadarıyla. TMC yakın zamana kadar hayal. 533 MHz in 500 den farkını da anlayamıyoruz bu durumda. Ekran büyük demek, daha büyük ve görüşü güzel yol tarifi ve daha anlaşılır video seyretmek demektir. E pili de 1600 mAh olunca, kablonun soldan sarkması benim konsolda direksiyonla vites arasına giren boşluğa sarkıp beni etkilemediğine de göre... Galiba tarafınızdan bu cihaz için almama onay çıktı, burdan bunu anlıyorum. Hepinize teşekkür ederim. Cihazı alana kadar bu forumu ve Piranha Vista ile ilgili mevzuları takibe devam edeceğim inşallah. Aldıktan sonra da görüş ve izlenimlerimi paylaşırım kısmet olursa.

• 6 inç ile 5 inç arasındaki güç kullanım farkı o 100 mAh farkından çok daha büyük, hesabı yaparken bütün parametreleri birlikte dikkate almak lazım.
  • navitech qx-b512 kullananların yorumlarını okuduysanız (ki ben bayaaaaa bi okudum), 4 saatten fazla giden şarjı olduğunu söylüyorlar. Bu da 3 saat gitsin, az sayılmaz değil mi?
  • Şarjı daha uzun gidecek gibi bir yanlış anlaşılma olmaması için yazdım, zira pille çalışma süresi pilin kapasitesi kadar kullanım ve cihazın güç tüketimine de bağlıdır.
  • ben buradan (özellikleri yaklaşık aynı olduğu için) fuga veya escape kullanan arkadaşlardan, ürünleri hakkında olumlu veya olumsuz değerlendirmelerini taleb etsem ve bunları 6 inç 1600mAh lik vista ile karşılaştırırız belki talebinde bulunsam çok şey istemiş olur muyum?
  • ben piranha vista aldım ve bir haftadır kullanıyorum ekran büyüklüğü yani 6" olması görüş için sorun teşkil etmiyor. Şarzı oldukca tatmin edici, GPS bağlantı süresi cihazı açıp navigasyon yazılımı başlayana kadar zaten bağlanmış oluyor içerisinde igo 8 var aldığım gün bilgisayara bağlayıp navi den güncellemesini yaptım bağlantıda bir sorun olmadı. Ekran hassaiyeti yeterli seviyede öyle bir tuşa basmak için defalarca ekrana dokunmuyorsunuz. Görünümü çık ve ince...
  • valla ben de piranha vista sipariş verdim Vatan'dan... İnşallah cumaya kadar bekliyorum. Hayırlısı.
  • ürünüm geldi arkadaşlar, gözüm aydın. Kullanım kılavuzu dedikleri küçük cd içindeki pdf'i (200 sf), kabataslak bi taradım. Eğer bu aygıt bütün bu denilenleri yapıyorsa var ya, biz uzay çağını çoktan aşmışız be yaaww... envai çeşit radara kadar tesbit ediyor mesela, hemi de yaklaşmadan haber veriyor.. ve daha bi ton uygulama. ben çoğunu ayrıntılı inceleyemedim ama çok iddialı bir cihaz. şu an şarj ediyorum usb'den. Bakalım neler göreceğiz daha. saygılar, görüşmek üzere.Kötü çekim de olsa, bir de cihaz fotosu yolluyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geometri76 -- 7 Mayıs 2011; 1:43:16 >

• arkadaşlar bende piranha 6. vista aldım, doğrusu almadan önce bayağı bir tereddüd ettim cihaz elime geçti bikaç gün kullandıktan sonra iyiki almışım dedim, kesinlikle tavsiye ederim hem hızlı hem yol tarifi çok anlaşılır hem pil süresi iyi hemde çok şık. (tek sıkıntım bir türlü güncelleme yapamadım ) daha önce güncelleme yapan varsa nasıl yapılacağını bizimle paylaşsa çok iyi olur
  • bendede var ekranı kırıldı140 lira istiyolar.daha uygun bi yer var mı bildiğiniz..?
  • Piranha vista'sı olan herhangi bir arkadaşa ihtiyacım var. geometri76@gmail.com adresinden lutfen bana ulaşın. Navigasyona ait sistem dosyalarını edinmem lazım. Benimki pert oldu. Lutfen...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.