Şimdi Ara

YENİ VOLKSWAGEN CC (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
844
Cevap
12
Favori
188.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mennans

Arkadaşlar benim araç 21 haziran(yarın) gümrüğe geliyormuş. karartılmış cam opsiyonum yok. Servis ön yan ve arka camlara orjinal ithal film kaplamayı önerdi. Ön cam a bir çok müşterilerine yapıyorlarmış. Hem güneş hemde gece yolculuklarında karşıdan gelen araçların far etkilerini azaltıyor. Terettüdde kaldım. Kardeşimin aracında 2 numara bir film vardı. polis durdurup cam filminin sökülmesini istemiş. Plakayı not etmiş. Eğer ilk uyarıdan sonra bir kontrolde sökümediğini tespit ederlerse arabayı bağlayacaklarını söylemiş. Bu nedenle arabanın cam filmleri. söküldü. Serviste 1 nunmaralı filmleri de gördüm. oldukça açık renkli. içeriyi gösteriyor. Bu tür açık tonlu filmler trafikte sorun yaratır mı? kullanan varmı? Emniyet sanırım güvenlik nedeniyle yasaklıyor. fakat orjinalinde karartılmış cam olarak gelenler ruhsata bu şekilde işlendiği için bir sorun olmuyor. Bu sonradan takılan açık ton filmlerin kanuni durumu nedir acaba? Güneşin zararlı uv ışınlarını engellemesi, gece yolculuklarında karşı aracın far etkisini azaltması ve kaza anında camın dağılmasını kısmen önlediği için bana cazip geliyor 700 tl gibi bir masraf yapıp sonra da söktürmek zorunda kalabilirmiyim?

Bence arka camlar haricinde ön camlara hiç bulaşmayın derim çünkü kıl bir polise denk geldimi sizi uğrastırır.Bir numara film belki anlaşılmaz,İllaki yaptırayım diyorsanız arkalara 2 numara önlere 1 numara yaptırın.Birde sizin arac kaçıncı hafta teslimi görünüyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gh912 -- 20 Haziran 2012; 11:41:55 >

• 26.hafta olarak görünüyor.
  • quote:

Arkadaşlar benim araç 21 haziran(yarın) gümrüğe geliyormuş. karartılmış cam opsiyonum yok. Servis ön yan ve arka camlara orjinal ithal film kaplamayı önerdi. Ön cam a bir çok müşterilerine yapıyorlarmış. Hem güneş hemde gece yolculuklarında karşıdan gelen araçların far etkilerini azaltıyor. Terettüdde kaldım. Kardeşimin aracında 2 numara bir film vardı. polis durdurup cam filminin sökülmesini istemiş. Plakayı not etmiş. Eğer ilk uyarıdan sonra bir kontrolde sökümediğini tespit ederlerse arabayı bağlayacaklarını söylemiş. Bu nedenle arabanın cam filmleri. söküldü. Serviste 1 nunmaralı filmleri de gördüm. oldukça açık renkli. içeriyi gösteriyor. Bu tür açık tonlu filmler trafikte sorun yaratır mı? kullanan varmı? Emniyet sanırım güvenlik nedeniyle yasaklıyor. fakat orjinalinde karartılmış cam olarak gelenler ruhsata bu şekilde işlendiği için bir sorun olmuyor. Bu sonradan takılan açık ton filmlerin kanuni durumu nedir acaba? Güneşin zararlı uv ışınlarını engellemesi, gece yolculuklarında karşı aracın far etkisini azaltması ve kaza anında camın dağılmasını kısmen önlediği için bana cazip geliyor 700 tl gibi bir masraf yapıp sonra da söktürmek zorunda kalabilirmiyim?

Karayolları trafik kanununda cam filmi kesinlikle yasaktır,TSE yada sağlık raporu bile geçerli değildir.İlk yakalanmada ceza kesilir ve plakaya filmli olduğu işlenir,bir hafta içinde karakola gidip söküldüğünü göstermezseniz; ikinci sorgulamada araç trafikten men edilir.Rivayetlere kulak vermeyin kanun açıktır.Sadece orjinal renkli cam kullanabilirsiniz,renkli camların üzerinde renk kod harfi vardır ve ceza uygulayamazlar.Zaten sadece arka ve arka yan camlara üreticiler renkli cam takabiliyorlar,hiçbir firmada ön cam renkli opsiyonu yoktur ki ithalatına bile izin verilmez,gümrükten geçemez.Sadece birinci derece korunması gereken üst derecede diplomat yada kolluk kuvveti mensuplarına izin verilir,can güvenliği açısından.

Yan arka ve arka camları renkli cam,ön cama da orjinal IR korumalı "güneş ışınlarını süzen " cam takabilirsiniz.IR korumalı camlar,colormatik gözlük camlarına benzer yapıda gün ışığında renk değiştiren hafif mor renge kaçan bir tonda olduğundan işinizi görebilir.Ön yan camlara yapılacak bişey yoktur.

Karayolları trafik yönetmeliğinin 63. maddesinde: "taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır" hükümleri bulunmaktadır ve buna göre belirtilen hükümlere uymadığı tespit edilen araçlar hakkında, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 30. maddesi doğrultusunda gerekli yasal işlemler yapılır.

"Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkartılan "Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği" (MARTOY) kapsamında yürürlüğe konulan gerek "Motorlu Araçlar ve Römorklarının Emniyet Camları ve Cam Malzemeleri ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (92/22/AT)" ve gerekse eşdeğeri olan "Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonunun R43 sayılı Regülasyonunda" tüm camların uyması gereken teknik şartlar belirtilmiştir. R43 Regülâsyonunun 2.13.1 ve 2.18.2 maddelerindeki tariflerin kapsamında olmayan emniyet camının; ışık geçirgenliği % 70'in altında ise muhtelif deney işleminden geçmesi ve buna Sanayi ve Ticaret Bakanlığından ulusal tip onayı alınması gerekmekte olup, tip onayı düzenlenen bu tür renkli camların "E" veya "e" işaretinin yanında "V" sembolü ile gösterilmesi zarureti bulunmaktadır. Bu itibarla, araçlarda bulunan renkli camların yukarıda belirtilen teknik mevzuata uygun olması gerekmektedir."

Bu düzenlemede belirtilen ışık geçirgenliği konusunda bizlerinde kullandığı en aç açık tondaki cam filmi dahi yasal sınırların üstünde ışık kestiğinden uygulanması yasaktır.

Cam filmi konusundan cezaya mağruz kalan sürücülerin şikayeti üzerine, altta emniyet genel müdürlüğünün basın açıklaması;alıntıdır.

Trafik güvenliği açısından otomobil camlarının, sürücüye iyi bir görüş imkanı sağlaması ve sürücünün görüş alanını kısıtlamaması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada daha sonra şunlar belirtildi: "Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 63. maddesinde, "Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camları üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır" hükümleri bulunmakta olup, yukarıda belirtilen hükümlere uymadığı tespit edilen araçlar hakkında, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 30/1-b maddesi
    gereğince 154 TL para cezası uygulanır. Sürücü ihtar edilerek verilen süre içerisinde (3 gün), cam filmlerini sökmemesi halinde araç trafikten men edilir. Bundan sonra ki yapılacak trafik denetimlerinde vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve cezai işlemlerle karşılaşmamaları açısından yukarıda belirtilen hususları dikkate almalarını önemle rica ederiz."

• Teşekkürler DATRONX verdiğiniz bilgiler oldukça ayınlatıcı oldu. En iyisi Bu işe hiç bulaşmamak. Benim araca gold paket iç bakımı uygulayacaklar. Bu paketin içinde boya koruma koltuk koruma ve vinil koruma gibi paketler mevcut. Ön kaportaya koruyucu film kaplatmayı düşünüyordum fakat ellerinde % 45 ve 60lık olanlar varmış. Tam kaplama siparişleri varmış yetişmeyebilir dediler. Siyah bir passat ta yaptıkları uygulamayı gösterdiler.Kaputun yaklaşık yarısına kadar geliyordu. Bitiş yeri ince bir çizgi sanki çizik gibi görülüyor hoşuma gitmedi. Beyaz da bu ek yeri bu kadar belli olmaz dediler. Ben yine de tam kaplatmayı yeğliyorum. Ne dersiniz aracı ilk alırken bu tür bir uygulama iyi olurmu?
  • quote:

Teşekkürler DATRONX verdiğiniz bilgiler oldukça ayınlatıcı oldu. En iyisi Bu işe hiç bulaşmamak. Benim araca gold paket iç bakımı uygulayacaklar. Bu paketin içinde boya koruma koltuk koruma ve vinil koruma gibi paketler mevcut. Ön kaportaya koruyucu film kaplatmayı düşünüyordum fakat ellerinde % 45 ve 60lık olanlar varmış. Tam kaplama siparişleri varmış yetişmeyebilir dediler. Siyah bir passat ta yaptıkları uygulamayı gösterdiler.Kaputun yaklaşık yarısına kadar geliyordu. Bitiş yeri ince bir çizgi sanki çizik gibi görülüyor hoşuma gitmedi. Beyaz da bu ek yeri bu kadar belli olmaz dediler. Ben yine de tam kaplatmayı yeğliyorum. Ne dersiniz aracı ilk alırken bu tür bir uygulama iyi olurmu?

Bence kesinlikle şart.ALLAH korusun kamyonunun arkasını yıkamamış olan şerefsiz bir hafriyatçıya denk gelirseniz inanın insanın içi gidiyor.Daha yeni aracımın camına koca bir taş geldi ve kendi kendime ulan ya bu taş yeni aldığım cc ye gelecek olsaydı dedim.Tam kaplama daha mantıklı yarım olanda çizilmiş gibi duruyor.Acaba bu kaplamalardan sonra belirgin bir ton farkı oluyormu kaputla diğer bölgeler arasında.

• Ben de tam kaplama yapmayı düşünüyordum ama filmi çıkarınca belirgin bir fark oluyormuş vazgeçtim. Ben Ankara'da yaşıyorum ve yılda 1 veya 2 kez şehirler arası yol yapıyorum. Çok sık uzun yola gidenler için film mantıklı olabilir. AutoKing'de (Batıkent) 350 TL fiyat almıştım.
    Bu arada kuş pisliği boyayı yakmış, 2 ay önce AutoKing'de boya koruma yapmıştım. Kuş pisliği arabanın üzerinde en fazla 5-6 saat kalmıştır. Boya korumanın bunu engellemesi gerekmiyor mu?
  • Açık söyleyim ben bu boya koruma denen şeyin para tuzağı olduğuna inanıyorum.Martı veya karga pisliğini kesinlikle koruyamıyor.2 saat güneşin altında kalsın boya hemen yanıyor.Aynısı benim l200 e de oldu.Boya koruması var diye kus pisliğini gördüğüm halde aracı temzileme gereği duymadım ve benim aracın boyası da yandı.O günden sonra boya koruma yaptırmıyorum.Kendim boş vakitlerimde teflon cila atıyorum.
  • Aracım bugün tırdan inmiş,yıkatılıp son kontrolleri yapılmış,bayi kapalı otoparkında teslimat için beni bekliyor.Yarın fırsat bulabilirsem görmeye gideceğim.Pazartesi faturası kesilecek,ödemeyi eft yapacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DATRONX

Aracım bugün tırdan inmiş,yıkatılıp son kontrolleri yapılmış,bayi kapalı otoparkında teslimat için beni bekliyor.Yarın fırsat bulabilirsem görmeye gideceğim.Pazartesi faturası kesilecek,ödemeyi eft yapacağım.

Hadi hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim, Sn Serbalik.
  • quote:

Aracım bugün tırdan inmiş,yıkatılıp son kontrolleri yapılmış,bayi kapalı otoparkında teslimat için beni bekliyor.Yarın fırsat bulabilirsem görmeye gideceğim.Pazartesi faturası kesilecek,ödemeyi eft yapacağım.

Hayırlı uğurlu olsun inşallah.Detaylı resimleri bekliyoruz.En azından bizim araçları beklerken ağzımıza bir parca bal çalınmış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gh912

quote:

Hayırlı uğurlu olsun inşallah.Detaylı resimleri bekliyoruz.En azından bizim araçları beklerken ağzımıza bir parca bal çalınmış olur.

Teşekkür ederim,darısı araç bekleyen arkadaşlara diyeyim.Bugün iş yoğunluğundan yetişemedim bayiye,kısmetse yarın gitmeye çalışacağım.Gidebilirsem foto çekerim elden geldiğince.

• Guzel arac ama bence eski cc daha cekiciydi ayni eski passat in yeni passattan daha cekici oldugu gibi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,akşam üzeri bulunduğum ildeki en iyi usta olan oto boya ustamı da alarak bayiye gittik,yanımda iki arkadaşımda vardı.Usta götürmemdeki amaç;olası nakliye, servis hasarlarından dolayı boyalı araça bilmeden binmek istemem.Geçmişte hem kendi yaşadığım hem de çevremde boyalı sıfır araç vakalarını biliyorum.

Neyse ki artık içim rahat,araçta hata kesinlikle yok.Aracı daha teslim almadığım için sadece çalıştırarak inceledik arkadaşlarla,çok beğendiler.Ahşap dekor fotolarda hoşuma gitmemişti ama canlı görünce çok elit bir hava oluşturmuş iç mekanda.

Daha önce telefonla bayiyi arayıp aracımın kesinlikle teşhire koyulamamasını tembihlediğim için araç,bayi bünyesindeki ziebartın kapalı alanındaydı.

Standart donanımlı aracı teşhirde incelediğim için,extra donanımlı aracımın çok daha elit durduğunu söyleyebilirim.

Boya ustamla baya samimi olduğumuzdan,daha önceki araç araştırmalarında c180-s60-cc arasında gidip geldiğimi biliyordu.Yolda giderken keşke 10 daha verip c180 alsaydın dedi.Kendisi sadece mercedes bmw boyar,araç seçer yani işinin ehli kıl bir adam.Servisdeki ustalarında bazılarının ustası olduğundan ne için geldiğimiz belli oldu hemen.

Aracın yanına varınca,boya kaporta incelemesini yapan ustam;gerçekten iyi bir tercih yapmışsın ben bu kadar tahmin etmiyordum gerçekten güzel arabaymış dedi.

Orda gerek ziebart elemanları gerek servis elemanları başımıza toplandığından lafa daldık ve ben fotoğraf çekmeyi unuttum.Benden çok arkadaşlar inceledi aracı desem yeridir,nasılsa birkaç gün sonra altımda olacak çok didiklemedim.

Pazartesi ödeme yapıp faturamı kestireceğim,bana kargolanacak fatura ve plakayı çıkaracağım.Sanıyorum perşembe ancak elimde olur fatura ki,3 gün için mtv ödemeye de gerek kalmaz.Herşeyi hazırlar, 1 temmuz öğleye kısmet olursa binebilirim.

Bizim usta daha aracı uzaktan gördü ve boya renk kodunu söyleyiverdi,yanlış hatırlamıyorsam L09,bagajı açtı döşemenin altında L09 U gördük.

Size çok enteresan birşey söyleyeceğim,aracı dışarı çıkardık gün ışığında bakmak istedi usta ve sıfır km tiguanla yan yana geldi benim araç.Benim usta bişey dikkatini çektimi dedi bana,şöyle dikkatli bakınca iki araçta şeker beyazı olmasına rağmen;tiguanın daha koyu kreme kaçan bir rengi vardı.Ben tozdan olduğunu düşünmüştüm ilk başta,ustam hemen atıldı tozdan değil,üretim kalitesi ve ülkesiyle alakalı dedi.Satış danışmanı da bu duruma sessiz kaldı,ya bilmiyordu ya da doğruydu bilemiyorum.

Renk konusu hakkında bilgisi olanlar varsa paylaşsınlar.Mesela jettalar meksika üretimi bunu biliyorum ama tiguan hakkında bilgim yok yorum yapamıyorum.CC deutschland üretimi,ustanın dediğine göre en iyi işçilik orda diyor.Diğer ülke üretimlerinde aynı renk olarak da geçse hem renk hem de her türlü üretim işçiliği tutmuyor diyor.Bilgi sahibi arkadaşlar varsa onlar yorum yapsınlar konuya.

• quote:

Arkadaşlar,akşam üzeri bulunduğum ildeki en iyi usta olan oto boya ustamı da alarak bayiye gittik,yanımda iki arkadaşımda vardı.Usta götürmemdeki amaç;olası nakliye, servis hasarlarından dolayı boyalı araça bilmeden binmek istemem.Geçmişte hem kendi yaşadığım hem de çevremde boyalı sıfır araç vakalarını biliyorum.

Neyse ki artık içim rahat,araçta hata kesinlikle yok.Aracı daha teslim almadığım için sadece çalıştırarak inceledik arkadaşlarla,çok beğendiler.Ahşap dekor fotolarda hoşuma gitmemişti ama canlı görünce çok elit bir hava oluşturmuş iç mekanda.

Daha önce telefonla bayiyi arayıp aracımın kesinlikle teşhire koyulamamasını tembihlediğim için araç,bayi bünyesindeki ziebartın kapalı alanındaydı.

Standart donanımlı aracı teşhirde incelediğim için,extra donanımlı aracımın çok daha elit durduğunu söyleyebilirim.

Boya ustamla baya samimi olduğumuzdan,daha önceki araç araştırmalarında c180-s60-cc arasında gidip geldiğimi biliyordu.Yolda giderken keşke 10 daha verip c180 alsaydın dedi.Kendisi sadece mercedes bmw boyar,araç seçer yani işinin ehli kıl bir adam.Servisdeki ustalarında bazılarının ustası olduğundan ne için geldiğimiz belli oldu hemen.

Aracın yanına varınca,boya kaporta incelemesini yapan ustam;gerçekten iyi bir tercih yapmışsın ben bu kadar tahmin etmiyordum gerçekten güzel arabaymış dedi.

Orda gerek ziebart elemanları gerek servis elemanları başımıza toplandığından lafa daldık ve ben fotoğraf çekmeyi unuttum.Benden çok arkadaşlar inceledi aracı desem yeridir,nasılsa birkaç gün sonra altımda olacak çok didiklemedim.

Pazartesi ödeme yapıp faturamı kestireceğim,bana kargolanacak fatura ve plakayı çıkaracağım.Sanıyorum perşembe ancak elimde olur fatura ki,3 gün için mtv ödemeye de gerek kalmaz.Herşeyi hazırlar, 1 temmuz öğleye kısmet olursa binebilirim.

Bizim usta daha aracı uzaktan gördü ve boya renk kodunu söyleyiverdi,yanlış hatırlamıyorsam L09,bagajı açtı döşemenin altında L09 U gördük.

Size çok enteresan birşey söyleyeceğim,aracı dışarı çıkardık gün ışığında bakmak istedi usta ve sıfır km tiguanla yan yana geldi benim araç.Benim usta bişey dikkatini çektimi dedi bana,şöyle dikkatli bakınca iki araçta şeker beyazı olmasına rağmen;tiguanın daha koyu kreme kaçan bir rengi vardı.Ben tozdan olduğunu düşünmüştüm ilk başta,ustam hemen atıldı tozdan değil,üretim kalitesi ve ülkesiyle alakalı dedi.Satış danışmanı da bu duruma sessiz kaldı,ya bilmiyordu ya da doğruydu bilemiyorum.

Renk konusu hakkında bilgisi olanlar varsa paylaşsınlar.Mesela jettalar meksika üretimi bunu biliyorum ama tiguan hakkında bilgim yok yorum yapamıyorum.CC deutschland üretimi,ustanın dediğine göre en iyi işçilik orda diyor.Diğer ülke üretimlerinde aynı renk olarak da geçse hem renk hem de her türlü üretim işçiliği tutmuyor diyor.Bilgi sahibi arkadaşlar varsa onlar yorum yapsınlar konuya.

Hayırlı olsun aracınız.Ahşap dekor benimde çok istediğim bir opsiyondu ama özel sipariş geçince 5 ay gün veriyorlar diye beklemek istemedim.Acaba serviste sonradan sipariş ediliyormu?.Edilse bile uçuk rakamlar isterlermi?

• quote:

quote:

Arkadaşlar,akşam üzeri bulunduğum ildeki en iyi usta olan oto boya ustamı da alarak bayiye gittik,yanımda iki arkadaşımda vardı.Usta götürmemdeki amaç;olası nakliye, servis hasarlarından dolayı boyalı araça bilmeden binmek istemem.Geçmişte hem kendi yaşadığım hem de çevremde boyalı sıfır araç vakalarını biliyorum.

Hayırlı olsun aracınız.Ahşap dekor benimde çok istediğim bir opsiyondu ama özel sipariş geçince 5 ay gün veriyorlar diye beklemek istemedim.Acaba serviste sonradan sipariş ediliyormu?.Edilse bile uçuk rakamlar isterlermi?

Ahşap dekor yada fırçalı alüminyum fark etmez,sonradan takılabiliyor çünkü geçme tırnaklı bildiğim kadarıyla.Servis çok para istemez,istese de ender elektronikten ist. alabilirsiniz,ebay da bile var orjinal yeni.

• quote:

quote:

quote:

Ahşap dekor yada fırçalı alüminyum fark etmez,sonradan takılabiliyor çünkü geçme tırnaklı bildiğim kadarıyla.Servis çok para istemez,istese de ender elektronikten ist. alabilirsiniz,ebay da bile var orjinal yeni.

Ender elektronikte ne kadar bir bilginiz varmı?

• Bilmiyorum,ilk defa cc alıyorum.Netten numarasını bulup ararsanız söylerler.Değiştirirseniz üzerinden çıkanlara talibim,satmayı düşünürseniz.
  • quote:

Bilmiyorum,ilk defa cc alıyorum.Netten numarasını bulup ararsanız söylerler.Değiştirirseniz üzerinden çıkanlara talibim,satmayı düşünürseniz.

E takas yapalım o zamanZevkler nasılda farklı değilmi?Ben ahşap dekoru beğeniyorum siz alüminyum dekoru anlaşılan.Aslında ben burada doğuş otoyu kabahatli buluyorum.İnsanlara istedikleri gibi opsiyon alma şansı tanımıyorlar.5 ay sonraya gün verilirmi yahu!
  • quote:

quote:

Bilmiyorum,ilk defa cc alıyorum.Netten numarasını bulup ararsanız söylerler.Değiştirirseniz üzerinden çıkanlara talibim,satmayı düşünürseniz.

E takas yapalım o zamanZevkler nasılda farklı değilmi?Ben ahşap dekoru beğeniyorum siz alüminyum dekoru anlaşılan.Aslında ben burada doğuş otoyu kabahatli buluyorum.İnsanlara istedikleri gibi opsiyon alma şansı tanımıyorlar.5 ay sonraya gün verilirmi yahu!

Doğuş oto opsiyon olarak sunuyorda talep çok, araç kısıtlı.Yukarıda da yazdım,önce fotolarda beğenmiyordum bugün canlı görünce çok hoş geldi.Bir de altlarından led aydınlatma da var bende,gece çok güzel bir ambiyans olacak.

Değişim olarak değil de,ileride sıkılırsam görüntü değişimi için isterim.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.