Şuan gelen yazılım genel değil mi yaptıran arkadaşlardan farklı bi yazlılım mı gelicek acaba < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2024 VOLKSWAGEN TİGUAN | ANA KONU | (93. sayfa)
-
-
Benim araca uygulanan yazılım ile yabancı kaynaklardan edindiğim ve 2 gün önce buraya da yazdığım en son yazılım sürümleri, cihaz bağlayarak baktığımda tüm modüllerde aynı. Ufak bir uygulama notu ile revizyon no.yu 4'ten 5'e değiştirmişler sadece. Arca ya bu yazılımı diyor ya da daha internet ortamında henüz bahsi geçmeyen, tamamen yeni bir sürüm var. Haftaya ortaya çıkar sanırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracı teslim ederken size ilkyardım çantası ve tüp verdileri?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tüp vereni duymadım. İlk yardım çantasını da malasef hepsi vermiyor. Arca ilk yardım çantası vermişti.
-
-
24 Eylül de aracı teslim aldım, tablet kılıfı hediye ettiler :) ne yangın tüpü ne ilk yardım çantası.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar bende aracımı bu hafta teslim aldım ve özellikle yeni alacak arkadaşlara yaşadığım kötü deneyimi anlatayım herkese ders olsun. Firma ismi ve bayi paylaşmayacağım zira amacım kötülemek değil alıcıları bilinçlendirmek. Firma umrumda değil. Araç anlaşması yaparken alacağım aracı görmek istedim depoda dediler ve içimin rahat etmesi gerektiğini tüm test ve kontrolleri yaptıktan sonra bana teslim edeceklerini söylediler. Test raporlarınıda size atacağız dediler. Bişey olsa bunu hesabını veremiyeceklerini üstüne basa basa garantisini vererek anlattılar. Bu büyük markaya güvendim ve imzaladım. Aracı teslim almaya gittiğimde bi kahve içelim aracı teslim edelim dediler ama ben aracı incelemek istediğimi söyledim 30 saniye geçmeden aracın vuruk ve boyasının atmış olduğunu gördüm. Güya şok oldular ve biz bunu konuşalım size bir öneriyle gelelim dediler. Kesinlikle dinlemedim bana aynı özelliklerde bir araç bulun dedim başka araç yok ya bunu alın yada paranızı alın gidin dediler. Yeni araç bulsakta zam geldi aynı fiyattan olmaz dendi.
Maalesef firmalar paranızı alana kadar iş yürüyor sonrası umurlarında değilsiniz. Emin olun süreç çok sancılı geçti ve biraz sürtüşmeyle bana aynı özelliklerde araç buldular bir anda. Cebimden hiç para çıkmayacak şekilde tekrar imzaladım tescil öncesi aracımı gördüm teslim almadan öncede boya kaporta testlerini yanımda yaptırdım aracı öyle teslim aldım. Az buçukta kaporta kontrolü nasıl yapılır bildiğimden extra yanımda kimseyi götürmedim ama aracınızı almaya giderken anlamayan bir kaportacı bulun 3-5 verin beraber gidin.
Süreç 1 ay sürdü ve 1 ay arabasız kaldım. Firma bu yaptığından hiç utanmadı telafi içinde en ufak bir jest bile yapmadı. Benim araya sokup firmaya zora sokacak çok imkanım vardı ama onları devreye sokmadan kendim hallettim süreçte emin olun burda anlattığımdan çok sancılı geçti. Beni zorlasalardı benden çok sıkıntı çekeceklerini anladıkları an geri vites yaptılar ama herkese bukadar kolay çark edemeyebilirler.
Burda yazmamdaki sebep ne alırsanız nerden alırsanız alın öncelikle satışı imzalamadan aracı depodada olsa ilin öteki ucundada olsa gidin görün. Teslim imzası önceside firmanın yanınızda kaporta testi yapılmasını kabul ediyorsanız aracı alırım diyin. Teslim sırasında da bir sorun görürseniz kesinlikle le teklifiniz ne olur demeyin araç üstünüze kalır. Verecekleri cam filmi kaput koruma seramik kaplama falan olacak en fazla 20-30 binlik bir benefit ama sizin aracınız boyanacağı için %10 zaten değer kaybı 200-250 bin daha azına satılacak. Tekliflerini dinlemeyin.
Son hasarlı araca ne olsu derseni, zamlı fiyatıyla satıştaydı. Bir arkadaşım indirim yaparlarsa alırım dedi firmayı aradı bayide sadece o araç var dediler ve zamlı fiyattan ayıbından bahsetmeden teklif sundular. Fark etmeyecek biri almıştır sanırım aracı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Böyle bir şey olsa ben polis çağırıp şikayet ederim, en kötü şikayet ettiğim satış temsilcisi, müdür gibi kişiler ifade için karakola gider, bunu bir güzel de sosyal platformlara eklerim çok fazla gündeme gelirse haber kanallarında yayında yaparlar. Sen o zaman gör markanın ne durumda olduğunu, bu vesileyle başka markalarda böyle şeyler yapmaya korkarlar. Bana böyle bir şey yapsalar o saatten sonra araba almam oradan, siz niye araba aldınız onu da anlamış değilim. Gidin başka marka alın.
ayrıca sizin dediğinize göre orada hasarlı bir araba var arabanın rengini ya da hangi paket olduğunu veya başka özelliklerini de aktarın da alacak kişiler hiç yoktan biraz dikkat etsin.
2 milyon para verince, çanta tüp onların olsun boşver. Bana da yaklaşık 700 sayfa civarında kullanım klavyzu,tablet kılıp, 2 anahtarlık. 1 woswagen ilkyardım seti olan çanta verdiler. Çokta önemli değil verip vermemeleri, araba hasarsız olsun gerisi Faso fiso
çok geçmiş olsun, yeni aracınız hayırlı olsun.
Ne günlere kalmışız, sıfır araca da ekspertiz yaptırmak zorunda kalacağımız hiç aklıma gelmezdi.
2 ayda 2 araba aldık, farklı il ve bayilerden hiç tescil öncesi araca bakmak aklımıza gelmedi.
Bu da bize tecrübe olsun.
-
Geçmiş olsun. En azından yeni düzgün olanı vermişler. 2020de sıfır aldığım tiguan highline bayiden çıkınca kaporta boya testine sokmuştum. Yeni aldığım tiguanıda bayiden teslim aldıktan sonra ppf kaplama için gittiğimiz yerde işleme başlamadan önce komple boya kalınlığını ölçüp yazılı rapor verdiler. İşini düzgün yapan bir yerdi.
Aslında bayide teslim almadan bilen biriyle gidip yapmak lazım bu işlemi. Malum haberlerde çıkıyor, tırdan düşen, indirirken zarar gören veya bayide zarar gören araçlar enderde olsa olabiliyor. Bayide bu tür araçları bi şekilde satmak zorunda. Asıl olan kusurunu söyleyip, ona göre indirim vs yapıp satmak, doğru olanı bu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selamlar arkadaşlar aracı çoğunlukla kendim yıkıyorum ve bu süre içinde araç sürekli açılıp kapanıyor. Anahtarı kapılar kapalıyken içerde bırakmaya da çekiniyorum. Kılavuza baktım bulamadım anahtar içindeyken aracın kendini kilitleme durumu var mı diye? Ben aracı yıkarken anahtarı içerde bıraksam sorun olur mu?
-
Aynı durum bendede oluyor. Bende yıkarken ya içeride bırakıyorum, yada yıkarken cebimde bulundurmuyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anahtarı içeride bırakmayı tavsiye etmem. Tanıdığın eski kasa Tiguan'ı anahtar içerdeyken kendini kilitledi. Çilingir ile açtırmak zorunda kaldı. İçeride anahtar varken kapıların kiltlenmesi de ayrı bir saçmalık.
-
riske girmeye gerek yok :) yıkamadan önce özelliği kapat sonrasında aç yapmak daha garanti olur :)
-
Yıkamacıda cebim dışında bırakabileceğim yok aracın içine de koyarsam korkuyorum kilitler diye. Yıkama modu olsaydı iyi olurdu.
-
Yıkama vb. gibi durumlar için RFID sinyal engelliyici kılıflar var, anahtarı onun içine koyunca sinyal iletimini tamamen kesiyor. Kese gibi bir model alırsanız anahtar içine rahatça girer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 14 Ekim 2024; 10:37:11 >
Bana sirket araci olarak verdildi,WV bosline’in hakkini vermis, guzel tasarimli bir doblo yapmis sagolsun.. alacaksaniz mutlaka orta paket alin, life bakmayin derim, cok ciddi donanim farki var.
Merhaba arkadaslar, ilk defa Tiguan kullaniyorum , sirket araci olarak Life paket verildi gecen hafta teslim aldim.. oncesinde B8 passat (2018 dizel) vardi yenileme oncesinde..
oncelikle para verip Life alinmaz bence, yukarida cevapta yazdigim gibi “bosline” kafasi fazlaya kacmis bence.. bakiyorsaniz orta ve ust paketine bakmanizi tavsiye ederim.
kisisel bi yorum olacak ama eski tiguan daha heybetli duruyordu, aerodinami katsayisi dusecek diye araba goze ufak geliyor ki , bence Taycan beklenebilir, allspace yerine gelecek olan.
ikinci konu, corolla hybrit aracim da var ve rejeneratif fren konusuna epey asina oldum.. ancak tiguan da frenler tutmuyor hissi veriyor, araba durmayacak gibi hissettiriyor ve frene cok sert basiyorsunuz ister istemez.. fren olayi genel mi yoksa servise baktirmam gerekir mi, degerli yorumlariniz yol gosterici olacaktir..
fiziki tus yerine dokunmatik tuslar ve ekrandan yonetim bana gore degil, surus esnasinda cok yardimci olmuyor..
alttaki navigasyon tusu sadece ses ve mod degistiriyor, onun yerine tum menulerde navige etme olayi olaaydi (bmw lerdeki gibi) daha iyi olabilirdi.
life paket de anahtarsiz giris ve elektrikli bagaj yok, cok buyuk eksiklik 2024 model bir C-suv icin, ozellikle bagaj kapagi epey agir, esim hic hoslanmadi mesela..
arabada bilinmeyen bi yanki oluyor, icinde konusamiyorsunuz.. onceki mesajlara baktim ama bu sorunu dile getiren olmamis, sikayetvar sitesinde gordum, yasayan var midir veya ben mi ses sisteminde bir ayari bozdum acaba?
yani bu paraya bu alinir mi, o paraya su alinir konulara girmek istemem, zevk ve tercih meselesidir..
atmosferik motor performans sikintisi (bana gore) olmasa Subaru, Corolla cross gibi secenekleri de degerlendirmeye alirdim (fiyat/performans acisindan)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X