Fren konusunu ben de dile getirmiştim, önceki mesajlarda da var. 2000-2500km gibi normale dönüyor ama yine de hissiyatı çok iyi değil bana göre. Diğer özellikler neyse de Life pakette elektrikli bagaj olmaması bence de büyük eksiklik. Bagaj kapağı ağır ve çok yüksekte kalıyor. Ender elektronik’e güveniyorum yakında retrofit yaparlar. ortadaki düğme dediğiniz gibi çok gereksiz olmuş, diğer menülerde de işe yarasa iyi olurdu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umute01 -- 14 Ekim 2024; 12:52:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2024 VOLKSWAGEN TİGUAN | ANA KONU | (94. sayfa)
-
-
Eski kasa ile yeni kasa arasında ben size göre tam tersini düşünüyorum. Daha önce eski kasayı 3,5 yıl kadar kullanmıştım. Geçen hafta da abimin eski kasa aracını benim araç serviste iken birkaç gün kullanıp hızlı geçiş yapınca farkı çok net görebildim. Yeni kasada aracın içine girdiğimde özellikle ön alanda önemli bir genişlik farkı olduğunu hissediyorum, konsolun düz ve dik olması bunun en önemli sebebi. Ayrıca ortada vites kolu da yok. Dışarıdan da şişkin çamurluk vb. gibi kısımlar ve kaputun eskisi gibi eğimli olmaması ve çok daha büyük spoyler önemli bir büyüklük farkı hissettiriyor. Yeni ve eski kasayı yan yana park edip bakınca bunu net olarak görebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 14 Ekim 2024; 13:22:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yankı konusunu bende yaşadım ama ses ayarlarından çözmüştüm şimdi tam olarak hatırlamıyorum akşam araca binince tekrar yazarım o sorun çözülüyor problem değil bilginiz olsun
-
Eski kasa 2020 tiguan highline sıfır aldım, 4 sene kullandım. Eski ile yeni arasında her yönden çok fark var. Araç çağ atlamış resmen.
Alacak olanlar life pkt değilde, imkan varsa elegance hatta rline baksınlar. Life hem boş, hem göze hitap etmiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet Elegance ile Life arasında önemli farklar var. İlk başta ben de fazla para vermeyeyim, Life alayım diye düşündüm ama daha sonra özellikle alıştığım için anahtarsız giriş ve elektrikli bagajı çok arayacağımı düşünerek Elegance aldım.
Söyledikleriniz yapsam muhtemelen 6 ay araçsız kalırım. Ben istemiyorum dediğinizde buyrun paranızı diyip direk paranızı vermiyorlar maalesef. Avukatlarlada görüştüm dava son düşüneceğiniz yol olsun anlaşma yoluna gidin dediler. 1 saat gibi bir sürede ne yapacağınıza karar vermeniz gerekiyor.
Artı olarak bu tip sorunların olmadığı firma yok emin olun. Farklı bir marka ve farklı bir bayi emin olun hiç fark etmeyecek. O yüzden firma bayi ismi yazmıyorum. Tek derdim araç alırken insanların başına böyle birşey gelmemesi ve gelince nasıl davranacaklarını bilmeleri. Çok daha lüx markada daha fazlasını yaşamış tanıdıklarım var. Anlaşma yoluna gitmeseler bende polis çağıracaktım firma rezil olacaktı sonra 2 sene sizi uğraşıracakları. Buarada tüm süreçide videoya aldım olası bir sürtüşmede tabiki kullanacaktım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok doğru bir yorum olmuş. Araç araştırırken istanbuldaki tüm bayileri aradım bir firma aradığım özelliklerde bir arcın olduğunu ama arka tamponda bir vuruk ve boya atması olduğunu söyledi ve 150 bin eksiniğe veriyoruz dedi. Firma dediğin böyle olmalı. Olabilecek bir süreç ama en azından ne aldığınızı biliyorsunuz. Zira onlarda alırken daha ucuza alıyorlar.
Maalesef günümüzde sıfır araçla ikinci aracı almak arasında fark kalmamış. Hatta ve hatta sıfır aracı alırken katologdan seçiyorsunuz ve hiç görmüyorsunuz ikinci elde en azından görüyorsunuz. Ben süreci yaşayında internetten araştırdığımda birçok insan teslim öncesi aracı görüp teslimattada boya testlerini kendi görüyor ve teslim alıyor.
Life paket alınırmı diyenlere, sakın almayın gidin üst paket alın diyenlerede kendimce yanıtım/yorumum olsun. Aynı direksiyon aynı kasa aynı motor şanzuman. sürerken en ufak fark etmiyeceğim 2 ışığı fazla bagajı otomatik açılıyor diye 400 bin fazla vermek bana pek mantıklı gelmiyor. Alana saygım var herkesin kendi tercihi ama alacak arkadaşlarında life paket seçeceklerinde aklında bişey kalmasın gönül rahatlığıyla alabilirler. Aynı güvenlik özellikleriyle alıyorsunuz aracı.
Kendi adıma bir üst paket alacağıma aynı paraya bir üst segment D sınıfı bir suv alırdım. Örnek kodiaq. Aynı özelliklerde D sınıfına binerdim.
Elektrikli koltuklarda ön yolcu koltuğu tamamen öne yatırılabiliyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem.89 -- 14 Ekim 2024; 23:57:15 >
Bazı araçların paketleri arasında konfor farkı da oluyor. Tek kriter donanım değil. Yalıtım ve kullanılan koltuk, camlar bile değişebiliyor. Belki Tiguan'a böyledir, sökmeden bilemeyiz yalıtımı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 15 Ekim 2024; 8:28:18 > -
Aslinda R line sadece ust paket, bu arabanin olmasi gereken baz donanimi elegance, life diye bir donanim olmamaliydi, polo degil ki bu. Bence her turlu life’a para verilmez, f/p araci olmaktan uzak
Life paket tabi ki alınır fakat kıyas yaptığımızda olay sadece 2 ışık farkı değil. Otomatik far asistanı, anahtarsız giriş çalıştırma, elektrikli bagaj, masaj koltuk, kör nokta uyarisi, cam tavan. Bunları zaten aradaki fiyat farkından daha fazla edecek rakamlar. 15 yıldır Volkswagen kullanırım boş ve dolu volkswagen gerçekten çok farkeder. Diğer markalarda bu kadar değil.
dediğiğinize katılıyorum.
jant lastik farkı var, c suv da 17 jant lastik güzel durmuyor, en azından 18 olması lazım.
rline daki masajlı spor koltuklar çok güzel, fakat rline da elektrikli hafızalı koltuklar standart olmalıydı.
ayrıca estetik görünüşte önemli bence. life sagdan soldan önden arkadan her yönden bakınca güzel durmuyor.
-
Dedikleriniz doğru esasen ama çok inceleme fırsatım olmadı birebir örtüşüyormu bilmiyorum ama D sınıfı alt paket bir kodiaq cam tavan ambiyans aydınlatma vs mevcut. Motor şanzuman vs de aynı onun yerine diğer tercih edilirmi kısmındayım. Sonuçta segment değişiyor.
İnsanların çoğu orta pakete gücü yetmiyor ama life pakettede içine bindiğinizde de birçok markaya göre fazlası var. Ben toyota crosstan döndüm tiguan life aldım ve croosun orta paketi ile tiguan life pakette dünya kadar fark var. Kıyas kabul etmez.
Buarada cam tavanı ve anahtarsız girişi kişisel olarak tercih etmiyorum. Tavanın Daha basık hissi ve ses yalıtımı anlamındada daha gürültülü gelmiştir hep. Artı çok güneşte ısıyı iyi yalıtamadığını düşünüyorum dediğim gibi tercih. Otomatik bagaj ve jantlar olsa iyi olurdu benim için en büyük eksiği bu tabi. 5-6 sene önce hala çevirmeli cam almak gibi esasen 😅
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Güncel kasanın Life paketi ile önceki kasanın Life paketi arasında da hatırladığım kadarıyla önemli farklar mevcut. Bu da Life paketin tercih edilebilirliğini artıran bir faktör bence.
-
-
R line tam bir paket değil donanım değimiyor araba tamponu vs makyajlı yeni nesil gibi duruyor. Life paket olmasaydı alamazdım ama diğer markadalardaki benzer araçlarda tiguanın baz paketini kıyaslayın bence baz paket için yeterince iyi olduğunu anlayabilirsiniz. Bu bakış açısıyla hiçbir marka model baz paket çıkatmamamlı. Tabiki tercih meselesi ve bütçe meseleside tabi
O ışıklar yanmıyor, piyasada retrofit yapanlar o ışıklara tesisat çekip yapabiliyorlar diye biliyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X