Merhabalar, XP kullanıyordum, ama özellike rundll32.exe'deki virüs beni mahvediyordu. en sonunda en temel programlar dahi çalışmamaya ve internete girmemeye başladı. bunun üzerine format attım ve yeni windows xp kurdum. ancak tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradım çünkü; 1)henüz yeni windows kurulalı 5 dakika olmasına karşın, örneğin açık bir pencereyi sağa sola taşımaya kalktığım zaman inanılmaz takılıyor ve kare kare atlayarak geliyor. ilk bilgisayar açılırken o mavi hoşgeldiniz ekranı ağır ağır açılıyor. ama onun dışında bir yavaşlama yok. 2)wireless kartım bozulduğu için ethernet ile bağlanıyordum. airmax 101 modemim var, direk anakarta bağlı olarak kablo ile bağlanıyorum. daha önce kabloyu taktığım anda otomatik tanımıştı. aynı şekilde laptop'unda wireless'ı bozuk ve kabloyu buna takınca da (şu anda mesela) hemen bağlanıyor ve sorun yok. ancak yeni xp'ye taktığımda hiç bir tepki vermedi. ağ kur, internete bağlan gibi seçenekleri kurcaladım ancak sonuç alamadım. bir kere daha sıfırdan kurmayı düşünüyorum. belki yanlış bir ayar mı yaptım? önce sizlere danışmak istedim. teşekkürler.
kablo ile bağlanmak için gerekmiyor sanırım ama yine de denemek için modemin sürücülerini yükledim. inanılmaz uzun süre işlem yaptıktan sonra benden statik ip girmemi istedi. halbuki ben hiç statik ip kullanmadım. yavaşlama ise gerçekten feci. bomboş bir hard diskte bu kadar yavaşlama aklıma acaba harddiskin mi ömrü doldu sorusunu getirdi. bir de arkadaşlar toshiba external hdd aldım. windowsu buna kursam nasıl bir sonuç alırım? performans çok mu düşer? mesela oyun oynarken (wow bir tek) ekstra bir yük mü olur?
arkadaşlar bir kez daha format atarak farklı bir windows kurma niyetine girdim. ancak enteresan bir şekilde windows set up dosyalarını tanımıyor. boot menüden seçtiğimde umursamıyor. direk windows içinden yüklemeye başlayayım dediğimde de gene setup dosyasını görmüyor. sanki öyle bir dosya yokmuş gibi. laptop'a takınca tüm dosyalar gözüküyor ama. lütfen yardım bekliyorum.
işler iyice karıştı :) öncelikle nihayetinde c yerine d'ye bir windows kurdum ve her şey olması gereken hıza ulaştı. sanırım ufak bir virüs sorunu hala varmış. onun da kökünü kazıdım ama ondan sonra büyük bir hata yaptım ve c'deki eski windowsu, doğrudan silmeye kalktım. bunun üzerine bilgisayar açılırken ntrld missing hatası vermeye başladı. internette araştırdım bir çok çözüm yolu var, ancak hepsi için önce windosu açmak gerekiyor. benim daha bilgisayarı açar açmaz geliyor bu ekran. sadece boot ekranı geçiyor. hep external hdd kullanarak yüklemiştim windowsları, şimdi gene oradan boot etsin istiyorum ama sallamıyor beni :) sizce ne yapmalıyım.
arkadaşlar 4 gündür bununla uğraşıyorum artık dayanamıyorum yarın yeni hard disk alacağım. sıkıntı yaşar mıyım? lütfen yardımcı olur musunuz?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme