Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
42
Favori
213.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dogukan21

quote:

Orijinalden alıntı: ekrem742

Arkadaslar dun arkadasim dayisinin pasaportunu alarak vergi dairesine gitmis orda harci yatirmis pasaporta kaydetmisler daha ordayken sim karti takmis calismis tel

Telefon zaten çalışıyor.Bir ay boyunca işletmeden kullanabiliyorsunuz.Yani orada işletmesiyle, çalışmasının alakası yok.

Yanlışım varsa, arkadaşlar düzeltsinler.

aynen dedigin gibi !
  • quote:

Orijinalden alıntı: nucLear

Bende bugün telefonumu kaydettirebildim. Yabancı pasaport üzerine kaydettirdim.
    Bilginiiz olsun. Yabancı pasaport sahibi yani çift vatandaş olan Türk vatandaşları ülkeye girip çıkarken yabancı pasaport kullanıyorlar. Bu pasaporta kayıt için pasaport ile vergi dairesine gidiyoruz. tckimlik no yerine pasaportun seri ve sıra nosunu verip telefonun imei numarasını veriyoruz ve 100 lira vergiyi yatırıyoruz. Yanlız dikkat edilmesi gereken pasaportta isim ne geçiyorsa vergi dairesie o isimle yatırmak. Bazı bulgar göçmenlerinin bulgar isimleri ile türk isimleri farklı olabiliyor mesela.
    Bu işlemden sonra alındı belgesi ile kayıt yapacağımız yere gidiyoruz. Eğer pasaport sahibi ikametgah verirse telefon tüm hatlar açık oluyor tam kayıt oluyor. İkametgah vermez ise sadece bir hattında kullanabiliyor.

hocam elınde pasaport yoksa bır arkadas dırek kımlıklerle gırıyor turk kımlığı degılde belçika kımlıgı ıle olursa yaptır dedı nasıl yapacagız acaba?? bılgı verırsen sevınırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bukalemun

quote:

Orijinalden alıntı: bnarter

Merhaba,

Benim de 2 adet sorum olacak;

1. Kuzenim yurtdışından gelecek ve ben de onun pasaportuna kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Ancak burada kaldığı 2-3 aylık süreçte kendisi de telefon kullanacak. Kendi telefonunu kullanmak için kayıt yaptırmasına gerek var mı? (Turkcell hat kullanacak burada iken ve telefon yurtdışından alınmış) Gerek varsa benim telefonumu kaydettirme durumumda o da kendi telefonunu kaydettiremeyecek mi?

2. Kuzen ile birlikte 5 yaşındaki yeğenim de gelecek. Yeğenimin pasaportu üzerine telefon kaydettirme imkanı var mı? (sonuçta 5 yaşında ve imza atamaz yani:))

Teşekkürler,

burada sabit adresi yoksa ( oturma izni vb ) zaten onun pasaportu senin işini görmez,

kendi cihazı 30 gün açık kalır ama GEÇİCİ 3 - 6 ay açık kalma işlemi varsa onu yaptırabilir.

pasaport içinde 18 yaş istemleri çok büyük olasılık .

SEN SAĞLAM BİR PASAPORT BUL KENDİNE :))

hocam belçıka ve Turk çift vatandaş bırı var ama pasaportla giiriş yapmaıyor bız kımlıkle giriş yapıyoruz dıyor belçika vatandaşlık kımlıgıne kayıt yaptırabılırsın dıyor ama nasıl yapacaz peki?* bilginiz var mı acaba

• Arkadas bir sorum olucak bnm arkadasim temmuz sonunda turkiye ye giris yapti simdi b. Telefon getirtsem ve onun pasaportuna kayit yaptirabilirmiyim ?? Son 1 ay icersinde girmesi gerek gibi yazilar okudum ama yardim edebilirmisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

Arkadas bir sorum olucak bnm arkadasim temmuz sonunda turkiye ye giris yapti simdi b. Telefon getirtsem ve onun pasaportuna kayit yaptirabilirmiyim ?? Son 1 ay icersinde girmesi gerek gibi yazilar okudum ama yardim edebilirmisiniz.

yok kayıt ettiremezsin kayıt ettireceğin pasaportun ülkeye 1 ay içinde giriş yapmış olması lazım 1 ayı geçerse o pasaporta kayıt ettirelemez
  • e-devlet şifresi ile IMEI kayıt kısmında istenen tüm bilgiler girdim. Fakat ekranda yetkiniz yok mesajı çıktı. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamdi1980

quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

Arkadas bir sorum olucak bnm arkadasim temmuz sonunda turkiye ye giris yapti simdi b. Telefon getirtsem ve onun pasaportuna kayit yaptirabilirmiyim ?? Son 1 ay icersinde girmesi gerek gibi yazilar okudum ama yardim edebilirmisiniz.

yok kayıt ettiremezsin kayıt ettireceğin pasaportun ülkeye 1 ay içinde giriş yapmış olması lazım 1 ayı geçerse o pasaporta kayıt ettirelemez

Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben yurt dışından bir telefon aldım hattı taktım 15 gün kullanırım diye ama bugün msj gelmiş 10.01 tarihinde kapanacaktır diye 10.01 tarihine kadar 100tl harcını yatırsam pasaport kaydını da 26.01 tarihinde yapsam telefonu kullanmaya devam edebilirmiyim
  • hayir,islemler birbirine bagli. tek paket seklinde olmasi gerek..
  • arkadaslar kardesim (15 yasinda) yurtdisina gidip gelecek onun pasaportu uzerine kayit yaptirabilir miyim bilgisi olan varsa aydinlatirsa cok sevinirim. tesekkurler
  • arkadaşlar benim bir sorum olacak.. dün iphone 5 aldım yurtdışından gelme.. hattımı takıp açsam 1 ay içinde de pasaport bulamazsam telefon kapanıyor. telefon kapandıktan sonra pasaport bulup açtırırken herhangi bir sorun oluyormu ceza vs.. normal prosedür dışında bi şey yapmak gerekiyormu?
  • oldukça açıklayıcı, teşekkürler
  • Arkadaşlar bişey soracağım halamkıbrısagitti bildiğiniz gibi kıbrısa gidişlerde pasaport gerekmiyor kimlikle gidiliyor ve bir kagıda giriş çıkış damgaları vuruluyor acaba ben bu giriş çıkışın belirtildiği kağıtla telefonumu kaydettirebilirmiyim
  • UP
  • bir sorum olucak gerçekten biliyorsanız yorum yapın lütfen tahmin yürütmeyin,

mesela ben vodofone kullanıyorum ama gidip avea merkezine telimi kayıt ettirdim bu geçici kayıt süresinde vodofone kullanıcağım için avea kaydımı iptal edermi evraklar ulaşana kdr resmi olarak ? evraklar kayboldu muhabbetini herkes bilir tabi ki o tamamen yalan kaybolma falan yoktur yani bu yasal birşey mi yoksa istediğim yere gidip kayıt ettirip istediğim hattı kullanabilirmiyim ?
  • Merhaba herkese yardımları ve rehber için konu sahibine teşekkür ederim.

iPhone aldım annemin pasaportuna işleteceğim edirnedeyim sadece sınır kapısına giriş çıkış yapsa sorun olur mu? yoksa orada en az 1 gün beklemesi gerekir mi ? giriş çıkış aynı gün olursa sorun olur mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: senbolo

Arkadaşlar bişey soracağım halamkıbrısagitti bildiğiniz gibi kıbrısa gidişlerde pasaport gerekmiyor kimlikle gidiliyor ve bir kagıda giriş çıkış damgaları vuruluyor acaba ben bu giriş çıkışın belirtildiği kağıtla telefonumu kaydettirebilirmiyim

e devlet ile kaydedersin. TElefon bayilerine gidersen olmaz derler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: valek

Merhaba herkese yardımları ve rehber için konu sahibine teşekkür ederim.

iPhone aldım annemin pasaportuna işleteceğim edirnedeyim sadece sınır kapısına giriş çıkış yapsa sorun olur mu? yoksa orada en az 1 gün beklemesi gerekir mi ? giriş çıkış aynı gün olursa sorun olur mu acaba?

up and help :D
  • Arkadaşlar kuryeyi harç yatırmak için gönderdim Ziraat 115 TL almış.
    Şaşırdım makbuzda Masrafta yazmıyor direk 9151 Yolcu Ceptel 115 TL demiş.

Buna da mı zam geldi acaba ?
  • komisyondur !
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.