Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
42
Favori
213.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çifte vatandaşlar yurt dışından telefon aldıysanız ve T.C'ye girişi yabancı pasaportla yaptıysanız imei kaydı e devlet ile yapılmamaktadır.GSM operatörlerine muhtardan alınacak ikametgah adresi ve vergi dairesine yatırılan 100 TL lik makbuz ile başvuru yapılmaktadır.Ben çifte vatandaşım ve İngiltere'den telefon aldım.(T.C ve BULGARİSTAN) Vergi dairesine para yatırırken memurdan çifte vatandaşlara ilişkin imei kaydında e devlette problemler yaşandığını öğrendim ve BTK'yı aradım.Onlardan da teyit aldım.İLGİLİLERE DUYURULUR.
  • 25 Ocak 2012 tarihinde forum kullanıcısı imuratk arkadaşımıza telefonumu 100tl ücretle garantili dediği için kaydetmiştim bugün mesaj geldi telefonunuz 1hafta içinde kapanacak diye imei sorgulama ekranındanda baktım kayıt dışı tespit olunan cihaz vs. Yazıyor benim yapmam gereken sizce nedir. Murat beye imei nosunu mesaj attım bakıcam dedi fakat herhangi birşey yapmazsa bir hakkım varmı acep sanmıyorum ama bir soruyum dedim..
  • Arkadaşlar, yurt dışından alınan telefonların Türkiye'de kullanılabilmesi için unlocked olması gerekiyormuş sanırım. Ben arkadaşıma ABD'deki T-Mobile'dan 349 dolara aldırdığım telefonu Türkiye'de kullanabilecek miyim pasaport kaydı sonrasında? Yardımlarınız için teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogann11

Arkadaşlar, yurt dışından alınan telefonların Türkiye'de kullanılabilmesi için unlocked olması gerekiyormuş sanırım. Ben arkadaşıma ABD'deki T-Mobile'dan 349 dolara aldırdığım telefonu Türkiye'de kullanabilecek miyim pasaport kaydı sonrasında? Yardımlarınız için teşekkürler...

Ben AT&T'den alınmış bir telefonu restore ettim, kendiliğinden unlock oldu, T-Mobile için de aynı şey geçerli midir bilmiyorum, ama deneyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blabucu

quote:

Arkadaşlar, yurt dışından alınan telefonların Türkiye'de kullanılabilmesi için unlocked olması gerekiyormuş sanırım. Ben arkadaşıma ABD'deki T-Mobile'dan 349 dolara aldırdığım telefonu Türkiye'de kullanabilecek miyim pasaport kaydı sonrasında? Yardımlarınız için teşekkürler...

Ben AT&T'den alınmış bir telefonu restore ettim, kendiliğinden unlock oldu, T-Mobile için de aynı şey geçerli midir bilmiyorum, ama deneyebilirsiniz.

Cevabınız için teşekkürler.

Restore etmekten kastınız nedir, pasaport kaydı mı acaba?
  • IMEI kaydımı 2 gün önce yaptırmış olarak (hala kesin kayıt değil) geçtiğim adımları anlatayım, merak edenler kesin cevaplarını alsınlar:

1. Amerika'dan AT&T hatlı gelen iPhone 5 marka telefonu açtım, bir kez restore ettikten sonra sim kilidi kendiliğinden kalktı. İnternette AT&T'den alınmış telefonların kilitlerinin böyle kalktığı da anlatılıyor, ama başka yabancı operatörleri bilmiyorum, yine de denemekte fayda var.

2. 1 ay kadar telefonu hatsız, wireless bağlantı ile kullandım, hiçbir problem yaşamadım, zira sim kart olmadığı sürece aktivasyon süreci başlamamış oluyor.

3. Uygun bir pasaport bulduktan sonra, ki pasaport anneme ait, internette kayıt hakkını satan ya da bu işlerden pek anlamayan "tanıdık" pasaportlarını tercih etmedim. Her ihtimale karşı BTK'yı 444 9 777 no'lu telefondan arayıp pasaportun kayıt hakkı olup olmadığını sordum, bir problem yoktu. Annemin pasaportuna kayıt için önce Vakıfbank'a gidip 100 TL vergi yatırdım. 9151 no'suyla parayı yatırıyorlar, vergi dairesine gerek kalmadı. Diğer anlaşmalı bankaları şimdi hatırlamıyorum, ama 444'lü numaradan direkt BTK'ya da sorulabilir. Bankada bana sordukları şey annemin TC kimliği, telefonun IMEI'si ve kullanılacak telefon numarası oldu. Telefon numarası ne işlerine yarıyor bilmiyorum, ama yine de verdim. Kendi telefonumu verdim.

4. Bunun ardından yine annemin, yani pasaport sahibinin, e-devlet şifresi ile (şifre de bildiğiniz gibi herhangi bir PTT şubesinden 2 TL'ye alınıyor) online IMEI kaydı yaptırdım. Pasaport yeni, ama yeşil pasaporttu, emin olamadım, BTK'yı aradım, sonrasında onların da teyitiyle çipli seçerek işleme devam ettim.

5. Telefon kayıt altına alındı. Sorgudan şu mesajı alıyorum: IMEI Numarası E-Devlet üzerinden geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından beyan edilen bilgilerin kontrolü aşamasındadır. Bu aşamada hattımı kullanabiliyorum. Henüz Turkcell'den nano simi takmadım, zira hat benim adıma değil, hat sahibi olan babam benim için nano simi aldı, bugün takıp telefonu kullanmaya başlayacağım.

EDIT: Hattı taktım, kullanıyorum, hiçbir sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blabucu -- 14 Aralık 2012; 12:01:12 >

• quote:

Restore etmekten kastınız nedir, pasaport kaydı mı acaba?

Hayır, kayıt değil. Telefonu içindeki yabancı sim kart ile açtıktan sonra iTunes'a bağlayarak restore edin. İşlem bittiğinde iTunes'da telefonun unlocked olduğuna dair mesaj çıkıyor. AT&T için işe yaradı, T-Mobile için de işe yarayabilir.
  • merhaba arkadaşlar. 19 kasımda van'dan galaxy s3 aldım daha doğrusu kargoyla geldi. satıcı imei atıp yollayacağım demişti. telefon gelince mcks'den kontrol ettim cihaz kayıt dışı dedi. ama güncelleme yaptı orada sorun olmadı. bugün cihaz kayıt dışı 1 hafta içinde kapatılacaktır mesajı geldi. sorum şu:

telefon kapandıktan sonra bi yakınım yurtdışından gelse kayıt yaptırsam tekrar açılır mı?
    şimdiden teşekkürler.
  • yukarida belirtilen prosedure gore yaparsan acilir.
  • Pasaporta ne zaman kayıt yapıldığını nasıl sorguluyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknofobi

Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi geceler diliyorum, forumda halen daha 80 liraya kayıt yapıldığını veya devlete 100 TL vergi vermeden kayıt yapılabileceğini iddaa eden kişiler mevcut olduğundan dolayı bu konuyu açma gereği hissettim. Amacım sadece sizleri bir nebzede olsa aydınlatıp, mağdur olmanızı engellemek.

Forumun 2. el kısmı oldukça aktif olduğundan dolayı konuyu buraya açtım, ancak yönetici arkdaşlar konunun yanlış yerde olduğunu düşünürlerse, konuyu arzu ettikleri bölüme taşıyabilirler.

Öncelikle vereceğim bilgiler bugun şahsım tarafından bizzat tecrübe edilmiş, doğru ve bir o kadar kesin bilgilerdir.

Kayıt işlemi yaptırmak için öncelikle son bir ay içinde ülkeye giriş çıkış yapmış T.C Uyruklu pasaporta ihtiyacınız vardır.

Pasaportu temin ettikten sonra yapmanız gereken işlem ise vergi dairesine gitmek olacaktır.

Vergi dairesinde size gerekli olucak şeyler, bir adet pasaport, cihazın imei numarası ve 100 TL harç ücretidir.
    (Vergi dairesinde yanınızda pasaport sahibinin olmasına gerek yoktur.)

Vergi dairesinde cihazınızın imei numarasını ve pasaportu görevliye vererek 100 TL olan harcınızı görevli arkadaşlara ödüyorsunuz ve size üzerinde kayıt yaptırıcağınız cihazın imei numarası bulunan 100 liralık bir fiş kesiyorlar.

Ardından bu fiş ile Turkcel, Avea veya Vodafone iletişim merkezlerine gidiyorsunuz ( Bu aşamada pasaport sahibi gereklidir )

Turkcel, Avea veya Vodafone iletişim merkezlerinde sizden vergi dairesinin verdiği üzerinde cihazınızın imei numarsı yazan fiş ve pasaportunuz isteniyor. Gerekli olan bilgileri veriyorsunuz, bilgiler sisteme giriliyor ve ardından pasaport sahibinin imzası alınıyor. Ve bu işlem için bayiden bayiye değişen 5-20 TL arası bir ücret isteniyor.
    ( Bu aşamada pasaport sahibinin bizzat bulunması gerekli, cunku kayıt belgeleri BTK'ya gitiğinde kontrol aşamasında pasaporttaki imza ile kayıt belgesindeki imzanın aynı olup olmadığı karşılaştırılıyor.)

Tüm bu işlemlerin ardından cihazınızın kayıt altına alındığını gösteren bir belge verilmesinin ardından işleminiz tamamlanmış, cihazınız kayıt altına alınmış oluyur.

Kısacası, eğer kendinizin veya bir tanıdığınız şartlara uygun pasaport kayıt hakkı varsa tüm bu işlemler size 110 TL civarına mal olmuş oluyor. Eğer pasaport kayıt hakkınız yoksa ve bu işi ticaret olarak yapanlara yaptırakcasınız, benim size tavsiyem, mutlaka ama mutlaka hem devlete ödenmesi gereken 100 TL lik harç ücretinin fotokopisini ( aslı İletişim merkezleri tarafından alınıyor, fotokopisi kayıt yaptıran kişiye veriliyor) hemde kayıt belgesini mutlak surette istemeniz olacaktır..

Devlet tarafından mutlak surette talep edilen 100 TL lik harcın mecburi olmadığını söyleyen kişilere asla ve asla kayıt yaptırmayın.

En önemli olan nokta mutlaka ama mutlaka vergi dairesine yatırmanız gereken 100 TL lik verginin ödenmiş olmasıdır

100 TL harç bedeli ödenmeden yapılan kayıtlar, belgeler BTK'ya ulaştığı andan itibaren kullanıma kapatılacak ve bir daha kayıt altına almak istediğinizde devlete ödemeniz gereken tutar %50 zamlı olarak 150 TL olucaktır.

Vergi harcı bir defa ödenmektedir, devletin aldığı 100 TL lik vergi ücretini bir kez ödedikten sonra, ileride kaydınız ile ilgili bir sıkıntı yaşasanız dahi tekrar herhangi bir ücret ödemeden kaydınızı yenileme şansınız mevcuttur.

15 Haziran 2012'den önce gerçek pasaporta kayıt işlemi yasal yollarla yapılmış cihazlar için tekrardan develete 100 TL vergi ücreti ödenmesi söz konusuda değildir.

EK BİLGİ: Eskiden cihazınızı yeni pasaport kaydı yaptırdığınızda, henüz belgeler BTK'ya ulaşmamış olsa bile sorgu ekranında direk Yolcu beraberi kaydedilen cihaz, pasaport kayıtlı yazıyordu. Yeni yapılan düzenleme ile, cihazınızı yeni kayıt yaptırdıysanız BTK'nın imei sorgulama kısmından sorguladığınızda ;

IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır şeklinde bir yazı çıkıcaktır, endişe etmeyiniz, artık yeni yapılan ve henüz evrakları BTK'ya ulaşmamış, onay bekleyen kayıtlarda sorgulama ekranında bu şekilde yazı çıkmaktadır.
    ( Bu bilgi BTK çağrı merkezinden öğrenilmiştir )

Elimden geldiğince detaylı, basit ve açıklayıcı bir şekilde anlatmaya çalıştım, lütfen pasaport kaydı yaptıracak arkadaşlar bu konuyu dikkatle okusun ve bir daha mağdur olmasınlar
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Hocam öncelikle eline sağlık. Ben yurtdışında çalışıyorum bu kanun çıkmadan önce 2 senede 1 telefon kaydettirebilemize izin veriliyordu, şimdi bir sınırlama söz konusu mudur, bu konuda da bilgi verebilir misin, teşekkürler

• Bir sorum olacak arkadaşlar,

Almanyadan kuzenim geliyor yanında da bir adet iPhone 5 ile.

Fakat Alman pasaportu taşıyor.. Bu şekilde muhtardan ikametkah alıp, 100 TL verip Alman Pasaportuna kaydedebilir mi ? İleride sıkıntı çıkar mı?
  • Pasaporta işletme olayıda bazılarına ara sıra hattınız kapanacaktır mesajı geliyormu.Sanırım eksik evrak ile iş yapanlar da oluyor..

Birde telefonu işlettik diyelim,garanti olayı nasıl oluyor.Bazı telefon satıcıları tr de geçerli diyorlar.Birde telefon alırken avrupa ülkelerini mi tercih etmeliyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beavis®

Bir sorum olacak arkadaşlar,

Almanyadan kuzenim geliyor yanında da bir adet iPhone 5 ile.

Fakat Alman pasaportu taşıyor.. Bu şekilde muhtardan ikametkah alıp, 100 TL verip Alman Pasaportuna kaydedebilir mi ? İleride sıkıntı çıkar mı?

ucretsiz,ismine ait bi hatla acilir.bi sure sonra kapanir.
    tekrar actirmasi gerek,bu kac kez tekrarlanabiliyor bilmiyrm.
  • Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim. Yazdığın aynı adamları ben de yaptım. E-devlet kayıdından sorna böyle bir mesaj çıktı "Başarılı. Başvuru Numarası: 13xxxx" Bunun dışında herhangi bir şey yapmak gerekmiyor değil mi? Sanırım kayıt başarılı şekilde sonuçlandı?
  • @-23-

kime hitabediyrsn bilmiyorum,forumun amaci zaten mumkun oldugunca dogru bilgilendirme.
    basvuru numarasini sakla,yanyatti,camura batti hallerinde gerekecektir.
    simdilik bekleyeceksin,benim 40 gunu gecmis basvurumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 18 Aralık 2012; 10:51:23 >
  • arkadaşlar telefon yasal yollardan kayıt ettirmek için illaki pasaportmu gerekiyor.pasaport olmadan legal yollardan masrafı neyse devlete ödeyip açtırma imkanımız yok mu?
  • lazım değil ama teşekkür etmeden duramadım :) emeğin ve yardımseverliğin için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: muammerme

quote:

Orijinalden alıntı: ogecor

e-devlet şifresi pasaport sahbine mi ayit olmalı?
    kendi şifremle babamın pasaportundan kayıt yaptırabilir miyim acaba?
    denyen ve olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
    bi de harç ücreti felan hiç bişi sistemde görünmüyor, önce o işi mi halledeceğiz.
    mesela harcı yatırdık ve pasporta daha önceden (2 yıldan kısa bir sürede) kayıt yapılmışsa ödenen harç boşa mı gider?

e-devlet üzerinden 1 kasım 2012 itibarı ile imei kayıt yapılabiliyor, boş yere Turkcell İletişim Merkezlerine 30 tl ödemeyin, şu saatten sonra bu bir soygun. Hem anlamadığım şu, devlet artık bunu ücretsiz yaptırıyorken neden özel kurumlara keyiflerine göre tarife uygulama serbestliği veriyor anlamadım.

e devlet üzerinden kayıt yaptırırken pasaport yeni ise türünü "çipli" olarak seçmelisin. Yeni pasaportlar çipli ve 8 hane numalaralı seri harf ve 8 hane numarayı birleşik olarak girip o şekilde kayıda devam edilmeli.

Önemli bir bilgi daha, maliyeye pasaport sahibi adına para yatırıldığından dolayı sisteme, onun(pasaport sahibi) tc nosu ve telefonun ime no su eşleştiriliyor. Bu bakımdan e devlet üzerinden işlem yapabilmek için pasaport sahibinin e devlet şifresi olması gerekiyor. Pasaport sahibine e devlet şifresi yok ise ptt ye o şahısla beraber gidip 1 tl karşılığında e devlet şifresi alıp, sonra e devlet sistemine girip solda "SORGULAMALAR" ın altında "BAŞVURULAR" girin sonra açılan menüde yine solda BAŞVURULARIN altında "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu"başlığını göreceksini oraya da girdikten sonra "BTK İmei Kaydet" i göreceksiniz. Gerisi kolay..

Bilenler bilmeyenlere bu durumu iletsin, boş yere 2 lira posta parası ile aracılık yapan özel kurumlara 25-30 tl ler ödenmesin. Taşra bölgelerde 30 tl alıyor vicdansızlar.

e devlet üzerinden kayıt yaptırırken pasaport yeni ise türünü "çipli" olarak seçmelisin. Yeni pasaportlar çipli ve 8 hane numalaralı seri harf ve 8 hane numarayı birleşik olarak girip o şekilde kayıda devam edilmeli.

Demişsiniz bunla ilgili bir sorum olacak. Pasaport sahibi degilim konuyla ilgili pek bir bilgim yok o yüzden soruyorum.

Tanıdığımın pasaport u kırmızı kaplı bu yeni bir pasaport mudur?

Çipli mi seçilmesi gerekiyor yoksa kırmızı seçeğini mi seçmemiz gerekiyor?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kirmizi kapli pasaport isini gorur,budur !
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.