Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
42
Favori
213.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefon pasaport kaydı yok diye kapanmıştı. Bugün pasaport kaydını yaptık. Telefon nezaman açılır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yurtik

Telefon pasaport kaydı yok diye kapanmıştı. Bugün pasaport kaydını yaptık. Telefon nezaman açılır?

bende geçen cuma yaptım ama pazartesi acıldı..
  • yabancılan ne yapması gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Always0007

yabancılan ne yapması gerekiyor?

kriterleri iceren TC pasaportu uzerinden saglanan imkan disinda hicbir sekilde nihai netice sanslari yok !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 2 Aralık 2012; 9:28:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogecor

e-devlet şifresi pasaport sahbine mi ayit olmalı?
    kendi şifremle babamın pasaportundan kayıt yaptırabilir miyim acaba?
    denyen ve olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
    bi de harç ücreti felan hiç bişi sistemde görünmüyor, önce o işi mi halledeceğiz.
    mesela harcı yatırdık ve pasporta daha önceden (2 yıldan kısa bir sürede) kayıt yapılmışsa ödenen harç boşa mı gider?

e-devlet üzerinden 1 kasım 2012 itibarı ile imei kayıt yapılabiliyor, boş yere Turkcell İletişim Merkezlerine 30 tl ödemeyin, şu saatten sonra bu bir soygun. Hem anlamadığım şu, devlet artık bunu ücretsiz yaptırıyorken neden özel kurumlara keyiflerine göre tarife uygulama serbestliği veriyor anlamadım.

e devlet üzerinden kayıt yaptırırken pasaport yeni ise türünü "çipli" olarak seçmelisin. Yeni pasaportlar çipli ve 8 hane numalaralı seri harf ve 8 hane numarayı birleşik olarak girip o şekilde kayıda devam edilmeli.

Önemli bir bilgi daha, maliyeye pasaport sahibi adına para yatırıldığından dolayı sisteme, onun(pasaport sahibi) tc nosu ve telefonun ime no su eşleştiriliyor. Bu bakımdan e devlet üzerinden işlem yapabilmek için pasaport sahibinin e devlet şifresi olması gerekiyor. Pasaport sahibine e devlet şifresi yok ise ptt ye o şahısla beraber gidip 1 tl karşılığında e devlet şifresi alıp, sonra e devlet sistemine girip solda "SORGULAMALAR" ın altında "BAŞVURULAR" girin sonra açılan menüde yine solda BAŞVURULARIN altında "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu"başlığını göreceksini oraya da girdikten sonra "BTK İmei Kaydet" i göreceksiniz. Gerisi kolay..

Bilenler bilmeyenlere bu durumu iletsin, boş yere 2 lira posta parası ile aracılık yapan özel kurumlara 25-30 tl ler ödenmesin. Taşra bölgelerde 30 tl alıyor vicdansızlar.

• Selamlar yurticinden kayıtsız bir telefon alacağım faturasız pasaport kaydında fatura isterler mi acaba Tşk...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mOBSCENE

Selamlar yurticinden kayıtsız bir telefon alacağım faturasız pasaport kaydında fatura isterler mi acaba Tşk...

yok pasaport kaydında fatura gerekmiyor
  • İyi günler arkadaşlar,
    Ben Amerika'dan iPhone5 getirttim ancak pasaport bulamadım. TC Kimliğim ile Kıbrıs'a girip çıkmayı ve bu şekilde kayıt yaptırmayı düşünüyorum.
    1.Çıkış esnasında bir kağıt veriliyor dediler. Bu kağıdı almak için havaalanında özel olarak bir yere başvurmak mı gerekiyor? Nereden veriliyor ve kaşeletiliyor?
    2.Aynı şekilde dönüşte bu kağıdı nerede kaşeliyorlar?
    3.Bu belgeyle vergi dairesine gidince anladığım kadarıyla tahsilat aşamasında sorun olmuyormuş. Peki, bir sonraki adım olan e-devlet üzerinden işlemler için bu dekontu herhangi bir şekilde göndermeye ihtiyaç duyacak mıyım?
    Yapacağınız bilgilendirmeler için şimdiden teşekkür ederim.

• Merhabalar,ben yurt dışına Bulgaristan pasaportu ile çıktım.Geçen sene yine Bulgaristan pasaportuna kayıt ettirmiştim.Yeni yasaya göre yine başka bir Bulgaristan pasaportuna kaydedebilir miyim? Cevaplarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.NOT:Ben çifte vatandaşım(TÜRKİYE-BULGARİSTAN)
  • quote:

Orijinalden alıntı: muammerme

quote:

bi de harç ücreti felan hiç bişi sistemde görünmüyor, önce o işi mi halledeceğiz.
    mesela harcı yatırdık ve pasporta daha önceden (2 yıldan kısa bir sürede) kayıt yapılmışsa ödenen harç boşa mı gider?

e-devlet üzerinden 1 kasım 2012 itibarı ile imei kayıt yapılabiliyor, boş yere Turkcell İletişim Merkezlerine 30 tl ödemeyin, şu saatten sonra bu bir soygun. Hem anlamadığım şu, devlet artık bunu ücretsiz yaptırıyorken neden özel kurumlara keyiflerine göre tarife uygulama serbestliği veriyor anlamadım.

e devlet üzerinden kayıt yaptırırken pasaport yeni ise türünü "çipli" olarak seçmelisin. Yeni pasaportlar çipli ve 8 hane numalaralı seri harf ve 8 hane numarayı birleşik olarak girip o şekilde kayıda devam edilmeli.

Önemli bir bilgi daha, maliyeye pasaport sahibi adına para yatırıldığından dolayı sisteme, onun(pasaport sahibi) tc nosu ve telefonun ime no su eşleştiriliyor. Bu bakımdan e devlet üzerinden işlem yapabilmek için pasaport sahibinin e devlet şifresi olması gerekiyor. Pasaport sahibine e devlet şifresi yok ise ptt ye o şahısla beraber gidip 1 tl karşılığında e devlet şifresi alıp, sonra e devlet sistemine girip solda "SORGULAMALAR" ın altında "BAŞVURULAR" girin sonra açılan menüde yine solda BAŞVURULARIN altında "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu"başlığını göreceksini oraya da girdikten sonra "BTK İmei Kaydet" i göreceksiniz. Gerisi kolay..

Bilenler bilmeyenlere bu durumu iletsin, boş yere 2 lira posta parası ile aracılık yapan özel kurumlara 25-30 tl ler ödenmesin. Taşra bölgelerde 30 tl alıyor vicdansızlar.

e-devlet'ten cihaz kaydettirirken ödediğim 100 TL'nin dekontunu nasıl iletiyorum veya 100 TL ödediğimi nasıl ispat ediyorum ?

imei numarası ile ödeme yaptığım için ben bir şey yapmadan arka tarafta eşleştiriliyor mu bu iki iş ?

• quote:

Orijinalden alıntı: soulburn

quote:

Orijinalden alıntı: muammerme

quote:

e-devlet'ten cihaz kaydettirirken ödediğim 100 TL'nin dekontunu nasıl iletiyorum veya 100 TL ödediğimi nasıl ispat ediyorum ?

imei numarası ile ödeme yaptığım için ben bir şey yapmadan arka tarafta eşleştiriliyor mu bu iki iş ?

devlete dekont iletmenize gerek yok zaten o imei numarası üzerinden yatırdığınız için devlet sistemde onu zaten görüyor

• kuzenim istanbula gelecek ve bana bir cihaz getirecek onu da kargoyla bana gönderecek şimdi ben istanbula gidemem kuzenimde yanıma gelemez. istanbulda vergi dairesi de bulamaz ben bulunduğum ilde vergi dairesine gitsem 100tl yatırsam ( kuzenimin tc si ve telefonun imesi vererek). buradan aldığım evrakları kuzenime göndermeme gerek var mı? ben parayı yatırdıktan sonra o istanbulda avea bayisine gitse ve telefonu pasaportu ile kaydettirse oluyor mu yoksa avea para yatırdığına dair makbuz isteyecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekmez -- 9 Aralık 2012; 18:37:35 >
  • İstanbul'da neden vergi dairesi bulamaz anlamadım, tüm işlemleri kendisi yapabilir,

Ama vergiyi ben yatırayım diyorsanız illaki, kuzeninizin tc kimlik nosu ve telefonun imei nosuyla 100 lira vergiyi siz yatırın, ardından harç makbuzunun aslını kuzeninize kargolayın (mecbursunuz kargolamaya), ardından kuzeninin harç makbuzu + pasaport ile birlikte operatör bayisine gidip kayıt ettirsin, bayi dilekçe verecek, kuzeniniz o dilekçeyi imzalayacak + harç makbuzunu bayiye verecek + pasaportunun ilgili sayfalarının fotokopileri çekilecek bayide..
  • Arkadaslar bende yeni bir telefon aldim yurt disindan bu cuma gelicek ama kaydini 1 hafta sonra gelicek baska birinin pasaportuna yaptiricaz.o sirada telefonu sim kartsiz kullanabilir miyim?

• Arkadaşlar merhaba. İnternet'te ve DH'de araştırdım ama benim sorumun cevabını bulamadım.

Sorum şu:

Telefonu kaydettirecek kişi illa telefonu Türkiye'ye getiren kişi mi olmalı?
    Yani durum şöyle: Benim bir arkadaşım Amerika'dan LG Nexus 4 getirecek ama telefonu onun pasaporduna kaydettiremeyeceğim. Kaydı, başka bir ülkeye gidip gelecek olan başka bir arkadaşımın pasaportuna kaydettirmek istiyorum. Acaba bunu yapabilir miyiz, mümkün müdür?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
  • passaport kaydı yapılan ürünün kaydının düşme olasılığı varmı varsa ne gibi durumlarda.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogann11

Arkadaşlar merhaba. İnternet'te ve DH'de araştırdım ama benim sorumun cevabını bulamadım.

Sorum şu:

Yani durum şöyle: Benim bir arkadaşım Amerika'dan LG Nexus 4 getirecek ama telefonu onun pasaporduna kaydettiremeyeceğim. Kaydı, başka bir ülkeye gidip gelecek olan başka bir arkadaşımın pasaportuna kaydettirmek istiyorum. Acaba bunu yapabilir miyiz, mümkün müdür?

hayır getirenin kaydettireck diye birşey yok sen istediğin kişinin pasaportu ile kaydettirebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamdi1980

quote:

Arkadaşlar merhaba. İnternet'te ve DH'de araştırdım ama benim sorumun cevabını bulamadım.

Sorum şu:

hayır getirenin kaydettireck diye birşey yok sen istediğin kişinin pasaportu ile kaydettirebilirsin

Teşekkür ederim.

Peki, telefonu getirenin geldiği ülke ile (ABD) telefonu kaydettireceğimin geldiği ülke (Rusya) farklı ise de sorun çıkmaz, değil mi?

• arkadaşlar turkcell bayiinden kendi pasaportumla kayıt ettirdiğim telime 3 ay sonra uyarı mesajı geldi ve kapandı. BTK yı aradım bize kayıt evrakı ulaşmadı diyor ne yapmak gerekir yardım edebilir misiniz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hamdi1980

quote:

Sorum şu:

Teşekkür ederim.

Peki, telefonu getirenin geldiği ülke ile (ABD) telefonu kaydettireceğimin geldiği ülke (Rusya) farklı ise de sorun çıkmaz, değil mi?

yok sorun olmaz onların sadece baktığı imei numarası ve uygun evraklar pasaport. telefonun hangi ülkeden geldiği önemli değil

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.