Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
42
Favori
213.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • IMEI Numarası E-Devlet üzerinden geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından beyan edilen bilgilerin kontrolü aşamasındadır

arkadaşlar bu yazı ne zaman kayıtlı ya dönüşür tahminen işlem yapıldıktan sonra ve kayıtlı mı yazar?
  • Yanılmıyorsam 3 ay kadar oldu onaylandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: striderofmiddleearth

IMEI Numarası E-Devlet üzerinden geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından beyan edilen bilgilerin kontrolü aşamasındadır

arkadaşlar bu yazı ne zaman kayıtlı ya dönüşür tahminen işlem yapıldıktan sonra ve kayıtlı mı yazar?

Telefonu ne zaman kullanabileceğinizi soruyorsanız şu anda görmüş olduğunuz geçici kayıt yazısı sonrası telefonu kullanabilirsiniz.

İşlemlerin tamamlanıp kaydın yapılması bir kaç ayı bulur. Kullanmak için tam kayıda dönüşmesini beklemenize gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

quote:

Orijinalden alıntı: striderofmiddleearth

IMEI Numarası E-Devlet üzerinden geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından beyan edilen bilgilerin kontrolü aşamasındadır

Telefonu ne zaman kullanabileceğinizi soruyorsanız şu anda görmüş olduğunuz geçici kayıt yazısı sonrası telefonu kullanabilirsiniz.

İşlemlerin tamamlanıp kaydın yapılması bir kaç ayı bulur. Kullanmak için tam kayıda dönüşmesini beklemenize gerek yok.

Eyvallah, sağolun..

• Arkadaşlar bu 100 tl yi yatırmak için illa pasaport sahibi mi gelmeli? Arkadaşın annesinin pasaportuna kayıt etcez ama kadını okadar ugraştırmak istemiyorum :S Bide anlaşmalı bankalara yatırılır denmişte hangi bankalar bunlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yurtik

Arkadaşlar bu 100 tl yi yatırmak için illa pasaport sahibi mi gelmeli? Arkadaşın annesinin pasaportuna kayıt etcez ama kadını okadar ugraştırmak istemiyorum :S Bide anlaşmalı bankalara yatırılır denmişte hangi bankalar bunlar?

pasaport sahibine gerek yok parayı yatırırken o bankaları bende bilmiyorum vergi dairesinden yatırman daha mantıklı.
  • 5-6 ay önce alıp, kaydını yaptırdığım telefonumun hattı kapandı. IMEI sorgulamaya girdiğimde kayıt bulunamadı yazıyor. Ne yapmam lazım şimdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamdi1980

quote:

Arkadaşlar bu 100 tl yi yatırmak için illa pasaport sahibi mi gelmeli? Arkadaşın annesinin pasaportuna kayıt etcez ama kadını okadar ugraştırmak istemiyorum :S Bide anlaşmalı bankalara yatırılır denmişte hangi bankalar bunlar?

pasaport sahibine gerek yok parayı yatırırken o bankaları bende bilmiyorum vergi dairesinden yatırman daha mantıklı.

Bir arkadaş pasaport sahibi vergi dairesinde imza atıyor demişti de ondan sordum. Sagolasın.
  • Bilgiler için çok teşekkürler.
  • vergi dairesine harcı yatırıp sonra edevlet üzerinden BTK IMEI Kaydını tamamladıktan sonra operatörlerin abone merkezleriyle bir işimiz oluyo mu orayada kayıt yaptırıyoz mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: korteks_elektronik

vergi dairesine harcı yatırıp sonra edevlet üzerinden BTK IMEI Kaydını tamamladıktan sonra operatörlerin abone merkezleriyle bir işimiz oluyo mu orayada kayıt yaptırıyoz mu?

yok operatör bayileriyle bir alakan olmuyor internet üzerinden yapıyorsan eğer... e devlet üzerinden yapmayacaksan işlemi o zaman bayilerden yapıyorsun
  • quote:

quote:

quote:

Bir arkadaş pasaport sahibi vergi dairesinde imza atıyor demişti de ondan sordum. Sagolasın.

kayit yapilan pasaport'un sahibi memurun onunde dekontu imzaladi,3cu kisi icin elastikiyet varmi sormadik.

• quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

quote:

quote:

quote:

kayit yapilan pasaport'un sahibi memurun onunde dekontu imzaladi,3cu kisi icin elastikiyet varmi sormadik.

orda dekonta imzayı kim yatirdiysa o atıyor pasaportsahibi ordaysa oda atabilir vvergi dairesinde veznede Pasaport sahibinin kimlik nosu Pasaport ve telin imei numarası gereklidir yazıyor ki ben başkasının evraklariyla yaptım. zaten konun ilk mesajında para yatırırken Pasaport sahibine gerek olmadığı belirtilmiş. he suda var bazı memurlar uyuzluk yapıp isterse bilemem. benim ilk gittiğim yerdeki tembel adam nerede oturuyorsanız onun vergi dairesine gidecen dedi ne alaka her vergi dairesine olur dedim bak bakayım oluyormuş dedi üst kattakine gittim adam hicbir. zorluk çıkarmadan yapti

• Arkadaşlar konu çok dağılmış, farklı farklı yorumlar var bu işi intenet üzerinden yapmış olup, sorgulamada imei numarası kayıtlı (beklemede değil) olan birisi cevap verirse hepimizin hayrına olur.
    1- Vergi dairesinde para yatırırken dekonta imza atmak gerekir, imza atanın pasaport sahibi olması gerek mi? Değil ise şahsın tc no ve pasaport fotokopisi yeterli olur mu?
    2- Anlaşmalı bankaları bilen var mı?
    3- İnternet üzerinden kayıt ederken illa pasaport sahibinin mi e-devlet hesabı gerekir?
    4- İnternet üzerinden yapılamayan durumlarda pasaport sahibinin telefon bayisine gitmesi gerekli midir? Eğer gitmez ise yanımızda hangi belgeler ile gitmemiz gerekir?

• şuan için internetten yatırıpta telefonu kesin kayıt altına alınanı bulamazsınız. internetten yatırma olayı yeni daha ve onaylanma işlemi 2-3 ay sürüyor benim bildiğim
  • arkadaşlar 2 gün önce ankara necatibeyden sıfır kutusu hiç açılmamış faturalı bir cep telefonu aldım ancak bugün cebime tel imei nosu kayıt dışı olduğundan 24 kasımda kapatılacaktır diye mesaj geldi tabi hemen aldığım yere gittim çok kesin bir şekilde kapanmayacağını telin faturalı olduğunu hiç bir şey olmayacağını söylüyor türkcell bayisine gittim müşteri temsilcisini aradım onlar da kesinlikle kapanacağını söylüyor ilk kez böyle bir şey başıma geldi...bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş var mı ... sağolun
  • http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php buradan sorgulat, kayıt dışı diyorsa faturanla beraber TİM'e git...
  • Arkadaslar bugun vergi dairesine gittim. Sadece benden pasaport sahibinin tc kimlik numarasini ve telefonun imei numarasini aldi. Arkadas gelmemisti ama pasaportunu alip gitmistim nolur nolmaz diye. Ona bile bakmadi.

Sadece telefon bayisinden kayit icin arkadasin olmasi lazim dediler ve orda imza atti. Yani vergi dairesinde pasaport sahibinin olmasina gerek yok sadece tc si yeterli

Ayrica eger e devlet uzerinden yapacaksaniz burasi onemli. Pasaport sahibinin e devlet sifresiyle islem yapmaniz gerekli

• quote:

Orijinalden alıntı: wapcep_scrol

Arkadaslar bugun vergi dairesine gittim. Sadece benden pasaport sahibinin tc kimlik numarasini ve telefonun imei numarasini aldi. Arkadas gelmemisti ama pasaportunu alip gitmistim nolur nolmaz diye. Ona bile bakmadi.

Sadece telefon bayisinden kayit icin arkadasin olmasi lazim dediler ve orda imza atti. Yani vergi dairesinde pasaport sahibinin olmasina gerek yok sadece tc si yeterli

Ayrica eger e devlet uzerinden yapacaksaniz burasi onemli. Pasaport sahibinin e devlet sifresiyle islem yapmaniz gerekli

Olay budur. Herkesin sorularının cevabı.

• şartlara uygun pasaport kayıt hakkı varsa bu nedemek oluyor.Almanyadan gelecek olan kuzenimden note 2 istedim.Türkiye ye geldiğinde onun pasaportu ile kayıt yaptırcam.Yurt dısından gelen bir kişinin pasaport kayıt hakkı olmama olasılıgı varmıdır.Aydınlatırsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.