Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
42
Favori
213.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonra istediğiniz hattı takıp kullanabilirsiniz. Sorun yok.
  • gerçekten hiç deneyen bilen yok mu? yeşil pasaportum bu hafta çıkacak artık görüp deniyeceğiz.
  • Önemli olan girişteki damga. Kayıt esnasında bu giriş damgasına bakıyorlar.
  • Arkadaslar e-devlet sifresi pasaport sahibinin mi olmasi gerekiyor yoksa biz kendi hesabimizla yapabiliyormuyuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quentin

Arkadaslar e-devlet sifresi pasaport sahibinin mi olmasi gerekiyor yoksa biz kendi hesabimizla yapabiliyormuyuz

Evet, yurt dısına kim giriş-çıkış yaptıysa kaydı da o kişi yapabilir sadece.
  • Ya ben şimdi konuyla ilgili pek çok yazı okudum ve açıkçası hiç memnun kalmadım durumdan. Doğru anladıysam benim durumumdaki kimseler için yurtdışından telefon almanın bir anlamı yok.

Ben orta seviyeli bir telefon almayı düşünüyordum, şu an Almanya'dayım kısa süreli olarak. Kesin bunu alacağım diye değil de mesela aklımdaki 3 modeli örnek vereyim:

Motorola Razr XT910 burada 295€ civarı yani bir 700TL ödeyeceğim. Bunu Türkiye'de kayıt ettirmek için harç ödeyeceğim ki sanırım 2013'te 115 TL olmuş. O da yetmeyecek, bayiye 5-20 TL arası bir para vereceğim. Bir de az baktığım kadarıyla 75-80 TL'ya satabileceğim pasaport kayıt hakkımı kullanacağım. Bana bu şekilde 900TL'ye gelecek telefon. Türkiye'deki fiyatı daha ucuz.

Veya Sony Xperia P baktım, 235€ ki 550TL ediyor. Gene 115 Kayıt & 75 Pasaport Hakkımdan Feragat & 10 TL Bayi ödesem toplamda 750TL tutacak. Sanırım bunu biraz ucuza almış oluyorum çünkü baktığım kadarıyla 850'den ucuza göremedim. Tabi şayet bu şekilde aldığımda garanti durumu vs... olmuyorsa, o 100TL ucuza almış olmamın da pek bir anlamı kalmıyor.

Samsung Galaxy S3 Miniyi ise burada en uygun 260€ ki 615 TL yapıyor, gene 200TL devlet kazığı ile 815TL'ye denk geliyor. Kliksa'da baktığımda 900 TL ve %10 bonus indirim ile 810 TL. Üstüne bir de vergi dairesine git, telefon şubesine git... Ki pasaport kayıt hakkım kendi adıma yoksa bir de onla uğraşmak var. Bu işte bir terslik var.

Çok detaylı bakmadım ama işte genelde durum böyle. Türkiye & Almanya satış fiyatına göre aradaki fiyat farkı değişmekle beraber, +200 TL mal olan ek ödemeler ile arada hiç fark kalmıyor anladığım kadarıyla.

Yani demem o ki, yurtdışından telefon alıp 115 TL harç ödedikten sonra kendi pasaportunuz üzerine kayıt ettirince toplamda +200 TL daha fazla ödetiyor devlet baba. Belki daha pahalı cihazlarda bir anlamı vardır ama benim gibi daha orta segment bir telefon almak isteyenler için hiç anlamı kalmıyor ki bu olayın. Varsa bir çözümü, bilmediğim veya atladığım bir nokta lütfen bildirin bana da. Olmadı başka fikir verin yani ben bir cacık anlamadım bu işten, burada telefon ucuz evet ama alası gelmiyor ki insanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belanir -- 28 Ocak 2013; 5:41:58 >

• Aynen öyle iphone gibi Türkiye'de yüksek fiyatlara satılan cihazlardan almadıkça yurt dışından cihaz getirtmenin pek avantajı olmuyor.
  • Merhaba arkadaşlar,

Benim bir sorum olacak. Yurt dışından uygun fiyata bir telefon buldum. Getirteceğim fakat pasaporta kayıt ile ilgili birkaç sorum olacak. Öncelikle sayfalardaki birçok girdiyi okudum ama eğer dikkatimden kaçmadıysa, yazacağım konu ile ilgili birşey görmedim.

Diyelimki ben telefonu getirttim. Bir arkadaşım var, kardeşi yurtdışında okuyor ve okuduğu ülkede oturma izni var. Böyle bir durumda pasaporta damga vurulup, vurulmamasıyla ilgili bir çelişkiye düştük. Oturma izni olduğu için kimlik göstererek girebileceğini ifade eden arkadaşlar oldu. Böyle bir durumda pasaporta girdi damgası vuruluyor mu? Bilenlerin yardımcı olmasını rica ediyorum. Bu arada kayıt yaptırılacak pasaportun sahibi Türkiye'ye giriş yapalı 1 ay olmadı. Birde e-devletten şuan kesin olarak kayıt yapabiliyor muyuz? E-Devlet'in altyapısı tam oturmadığı için çalışmadığını söyleyenler var.(okuduklarıma göre yapabiliyoruz ama yinede teyit almak istedim, telefonu getirtip elimde patlamasını istemiyorum.)

Şimdiden herkese teşekkürler.

• Üzerine telefon kaydettirmek isteyen kişi Türk pasaportu ile giriş yapar ve mühür vurdurur. Bununla da gidip kaydını yaptırır. Kıbrıs ve Gürcistan harici kimlik göstererek ülkeye giriş yapılmaz. e-devlet sistemi 1 ay önce çalışmıyordu. Ben kayıt yaptıramadım. Operatör merkezinden yaptırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavsar -- 29 Ocak 2013; 8:15:34 >
  • merhaba benım ıphon 4s dün itibariyle kayıttan düşmüştür ne service durumundadır pasaportssuz kayıt ettıremıyorum sanırım kendı pasaportumla kayıt ettirebilirmiyim ancak yurt dısına cıkmadım benım kayıt olayında kafama takılan sorun bu yurt dısına cıkmnadan kayıt mumkunmudur
  • Yurtdışına çıkmadan kendi pasaportunuza kayıt mümkün değildir. Ama bir tanıdığınızın pasaportuna son iki yıl içinde kayıt yaptırmamışsa ve yurtdışına gitmişse geliş tarihinden bir ay içinde kayıt yaptırılabilir.
  • Arkadaşlar benimde şöyle bir sorum var, kuzenim ağustos 2011 de türkiyeye girişinde bir cihaz kaydettirdi. Şubat ortası tekrar giriş çıkış yapacak. Yıl 2013 olduğu için yeni kayıt hakkı olur mu, yoksa 730 gün geçmesi gerekiyor mu(Ağustos 2013)?

Alıntı yapıp cevaplarsanız çok sevinirim.
  • İki takvim yılı geçmesi gerektiği için 2013 1 Ocaktan itibaren yeni kayıt hakkı vardır. Kayıt yaptırabilir.
  • istanbul içi pasaport kayıt hakkı arıyorum sahibinden 100 tl verebilirm nakit ezel 053596636699 ukazar@hotmail.com
  • https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet
    linki üzerinden de 115 TL harcı yatırdıktan sonra işlemler tamamlanabilir diye anlıyorum, doğru mudur? Yani bayiye gidip 5-25 TL arası para verilmeyebilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goktufan

https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet
    linki üzerinden de 115 TL harcı yatırdıktan sonra işlemler tamamlanabilir diye anlıyorum, doğru mudur? Yani bayiye gidip 5-25 TL arası para verilmeyebilir?

evet tamamlanır bayiye gitmenize gerek yok sadece önemli olan pasaport kimin adınaysa (yada kıbrıs giriş çıkış kağıdı) onun e devlet şifresiyle yapılabilir
  • cift SIM kartli cihazin,iki farkli IMEI numarasinida sisteme kayit ettiren varmi ?
  • Kayıt icin gereken harcı kimin adına yatirmak gerekiyor? Bir kişinin adina yatirdik ama onun pasaportu uygun olmadi. Bu durumda yeniden mi yatırmak gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelelim Asıl tüketicilerin karşılaştığı sorunlara :)

Telefonu herhangi bir şahıstan satın aldım alırken imei kontrol ettiğimde KONTROLL EDİLİYOR YOLCU YANINDA GETİRİLEN CİHAZ diye geçiyordu bana 100 tl lik harcı yatırdığını ama pasaportun 4 5 ayda düşeceğini söyledi 100 tl nin yatırılıp yatırılmadığını nasıl anlarımm ??

100 tl lik harç yatırıldıysa bu geçiçi kayıtın üzerine bi akrabamın pasaportunu kayıt yaptırırken gene 100 TL Ödeyecekmiyim ?? ödemeyeceksem önceden ödediğime dair belgeyi nerden çıkaracağım ???

Eski pasaport silinmesi gerekiyorsa pasaport sahibi kim bunu bile bilmiyorum nasıl sildireceğim ???

VE ŞUAN İMEİ SORGULAMADA
    IMEI SORGULAMA

IMEI : 35304305177219
    Durumu : KAYIT DIŞI OLDUÐU TESPİT EDİLEN IMEI
    Kaynak : -
    Üretici : Üretici: HTC Corp
    Pazar Adı: HTC PJ46100 Model Bilgileri: HTC PJ46100
    Sorgulama Tarihi 06.02.13

bu çıkıyor şimdiden herkese teşekkrüler Allah razı olsun yar ve yardımlar için :)

• Benimde bir sorum olucak. Ben telefonumu bu harc olayi cikmadan önce internet üzerinden bu isi yapanlara kayit ettirmistim ve kayit herkesinde bildigi gibi düstü. Acilmis olan bazi konularda insanlar ortalama 30 lira civarinda bir bedel karsiligi düsen kayitlara bir islem yapiyorlar ve telefon tekrar kayit ettirilebilir hale geliyormus, bu ne kadar dogrudur ? Bu islemi yaptirmak gerekir mi?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.