Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
42
Favori
213.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mymemyself

Arkadaşlar hiçbir yerde bu soruya cevap bulamadım:
    Benim telefonumun pasaport kaydı vardı.Dolandırıldım.Kimin üstüne kayıtlı bilmiyorum..ve doğal olarak kapandı.Tekrar açtırmak için uygun tanıdığımın pasaportunu buldum.şimdi sorum şu: pasaporta tekrar kayıt yaptırmak için ödeyeceğim ücret ne?ve ilk kayıt yaptırırmış gibi mi işlemleri takip edeceğim?Allah aşkına biri yardımcı olsun kafayı yicem:((

sakin ol,bu dunyanin sonu degil !
    muhtemelen telefonun bi sekide,bi sureligne acikti.
    miktarTL. vergisini yatirip pasportla ilk defa islem yapiliyormus gibi basvuruda bulunacaksin.
    parayi yatirmadan once IMEI numarasinin klonlanmis olma ihtimalini arastir.
    nasil yapilir diye soru yazma,forumda defalarca bahsediliyor,guzel arastir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 17 Şubat 2013; 10:37:41 >
  • arkdaşlar bi yakınımızın pasaportuna tel kaydettiricem vergi dairesine onun tc ve telefonun imealini söylesek yeterli oluyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

quote:

Orijinalden alıntı: mymemyself

Arkadaşlar hiçbir yerde bu soruya cevap bulamadım:
    Benim telefonumun pasaport kaydı vardı.Dolandırıldım.Kimin üstüne kayıtlı bilmiyorum..ve doğal olarak kapandı.Tekrar açtırmak için uygun tanıdığımın pasaportunu buldum.şimdi sorum şu: pasaporta tekrar kayıt yaptırmak için ödeyeceğim ücret ne?ve ilk kayıt yaptırırmış gibi mi işlemleri takip edeceğim?Allah aşkına biri yardımcı olsun kafayı yicem:((

sakin ol,bu dunyanin sonu degil !
    muhtemelen telefonun bi sekide,bi sureligne acikti.
    miktarTL. vergisini yatirip pasportla ilk defa islem yapiliyormus gibi basvuruda bulunacaksin.
    parayi yatirmadan once IMEI numarasinin klonlanmis olma ihtimalini arastir.
    nasil yapilir diye soru yazma,forumda defalarca bahsediliyor,guzel arastir.

Tamam teşekkür ettim.sistemde "KAYIT DIŞI OLDUÐU TESPİT EDİLEN IMEI" diye geçiyor.buna ibareye rağmen klonlanmışmıdır??yine de araştırcam klon olayını..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi günler!Ben yurtdışından 9ay önce falan telefon aldım.fakat dolandırıldım.2-3 ayda bir telefonunuz kapatılacaktır mesajı geldi ve 2 kere aldığım adamı arayarak kapanmamasını sağladm ancak 3.ye kapandı adama da ulaşamıyorum artık.şimdi tanıdığımın pasaportunu buldum ve kayıt yaptıracam.Daha önce pasaport kaydı yapıldığından dolayı yeni kayıt için ödeyeceğim ücret cezalı mı yoksa normal ödenecek ücret mi olacak?ve bütün işlemleri bankanın internet şubesi ile pasaport sahibinin e-devlet şifresi ile halledebilir miyim?çok teşekkür ederm şimdiden...

• Merhaba arkadaşlar,

Almanya'dan Türkiye'ye 2 haftalığına geleceğim; sadece Alman vatandaşıyım. Türkiye'de geçireceğim iki haftalık süre zarfında Türk hattı kullanmak istiyorum. Lakin 2 hafta için 100 küsur liralık bu soyguna da uğramak istemiyorum, dünyanın hiçbir yerinde görülmüş şey değil.

Turkcell müşteri hizmetlerine sordum, 4 hafta kapanmaz telefonunuz dediler. Bu ne kadar doğrudur? Doğruysa bana yeter. 3 gün sonra kapanma tehlikesi varsa yeni hat almaya da değmez.

Sadece tatile gelenler ve kısa süreli Türkiye'de bulunanlar için bir çözüm yok mu? İlle Türkiye'den telefon almak ya da bu soyguna uğramamız mı gerekiyor?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
  • Bir fikri olan yok mu arkadaslar? Bu kadar detayli bir konu görünce muhakkak sorumun cevaplanacagini düsünmüstüm...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

Merhaba arkadaşlar,

Almanya'dan Türkiye'ye 2 haftalığına geleceğim; sadece Alman vatandaşıyım. Türkiye'de geçireceğim iki haftalık süre zarfında Türk hattı kullanmak istiyorum. Lakin 2 hafta için 100 küsur liralık bu soyguna da uğramak istemiyorum, dünyanın hiçbir yerinde görülmüş şey değil.

Turkcell müşteri hizmetlerine sordum, 4 hafta kapanmaz telefonunuz dediler. Bu ne kadar doğrudur? Doğruysa bana yeter. 3 gün sonra kapanma tehlikesi varsa yeni hat almaya da değmez.

Sadece tatile gelenler ve kısa süreli Türkiye'de bulunanlar için bir çözüm yok mu? İlle Türkiye'den telefon almak ya da bu soyguna uğramamız mı gerekiyor?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

1 ay süresi oluyor yani birşey yapmana gerek yok kapanmaz mesa gelir 2. haftasında tahminen o kadar.. ne kadar salakça uygulamalarla uğraşıyoruz ya bu devlet harbiden zeka özürlü yurtdışından gelen 1 ay kalacak olan adam sana niye para versin tüm hizmeti ülkesinden alırken ülkeni ziyaret etti diye sana neden 115 tl versin neymiş kaçak önlensinmiş turistin suçu ne yada neden kaçağı önlemek için vergileri düşürmek aklına gelmiyorda vatandaşı kaz gibi yolmak aklına geliyor bu ülkenin kasasında isterse 500 milyar dolar olsun vatandaşına bir faydası olmadıktan sonra...

• Arkadaşlar amerikadan gelen bir cihaz için pasaport kaydı yapacağım, 115 TL'lik vergiyi kendi bankamdan yatırırken IMEI yanında kendi bilgilerimi mi yoksa pasaport sahibinin bilgilerini mi girmem gerekiyor?

Bu vergiyi yatırdıktan sonra Pasaport sahibinin e-devlet üzerinden yapması gereken bir işlem var mıdır? Yoksa sadece pasaportla beraber bir iletişim merkezine gidip dekontu mu götüreceğiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahbikan

Arkadaşlar amerikadan gelen bir cihaz için pasaport kaydı yapacağım, 115 TL'lik vergiyi kendi bankamdan yatırırken IMEI yanında kendi bilgilerimi mi yoksa pasaport sahibinin bilgilerini mi girmem gerekiyor?

Bu vergiyi yatırdıktan sonra Pasaport sahibinin e-devlet üzerinden yapması gereken bir işlem var mıdır? Yoksa sadece pasaportla beraber bir iletişim merkezine gidip dekontu mu götüreceğiz?

pasaport sahibinin bilgilerini gireceksin tüm işlemlerde onun bilgileri olmalı. ücret yattıktan sonra e devlet üzerinden pasaport sahibinin e devlet şifresiyle tabi başvurunuzu yapabilirsiniz. ordan yapamam dersen pasaport sahibiyle bayidende ücret karşılığı işlemini tamamlayabilirsin
  • Tesekkürler @hamdi1980. Uygulama gercekten cagdisi, hicbir ülkede esi olmayan bir uygulama. Hirsizliktan farksiz görüyorum ben de...
  • peki pasaporta kayıt yaptırmasak başımıza ne gelebilir? satıcı bana imei numarasını verirsen hallederim dedi acaba nasıl halledecek ki?
  • ithal cep telefonu aldığımızda,cihazın pasaport kaydına müsait olması durumunda ilk imei sorgulama esnasında nasıl bir mesaj yazması gerekir ?
  • E-DEVLET ÜZERİNDEN İMEİ KAYDI YAPACAKLAR MUHAKKAK OKUSUN

Merhaba arkadaşlar bir çok sitede forumda v.s aramama rağmen bazen eksik bazende tam anlamında e devlet üzerinden kayıtla ilgili bir anlatım veya mesaj olmadığını gördüm..o yüzden birebir olarak btk dan aldığım bilgileri en detaylı ve akılda bir soru kalmayacak şekilde buraya yazmaya çalışacağım..

ÖNCELİKLE YAPILAN TÜM İŞLEMLER PASAPORT SAHİBİNİN ADINA OLACAKTIR..

1: öncelikle yurt dışından ülkeye giriş yapmış ve giriş yapalı 1 ayı doldurmamış..son iki takvim yılında telefon kaydettirmemiş olması (örnek:aralık 2011 bir imei kayıt ettirdiniz--ocak 2013 de yeni bir imei kayıdı yapılabilir) gerekmektedir..

2: vergi daireleri veya btk nın internet sitesinde belirtilen özel ve devlet bankalarına.(ziraat bankası özellikle sisteme yansımada problem çıkartabiliyomuş ziraat bankasına yatırmayın) gerçi vergi dairelerine yatırılanların da zaman zaman problem çıkarttığı görülebiliyormuş sistem yoğunluğundan dolayı. yani seçim sizin birazda şans gerekiyor..(malum ülkemizde hangi sistem doğru çalışıyorki) bu arada bazı vergi dairelerinde memurlar uyuzluk yapıp ''kimse tc numarasındaki kişi o gelsin'' diyebiliyormuş..oysaki btk dan aldığım bilgide pasaport sahibi olmasa da harç yatırılabildiği yönünde..115 tl harcı pasaport sahibinin tc kimlik nosu ve kayıt edilecek cep telefonun imei numarasını yetkili memura söyleyerek harcı yatırabilirler..dekontu muhakkak kontrol edin..(aynı gün içinde dekontta hata yapılmışsa iptal edilebiliyor.1 günü geçmişse uzunca bir süre uğraştırabiliyor)

3: pasaport sahibinin e devlet şifresi ile sisteme girilir.. e devlet şifresi yoksa 2 tl ye,şifreyi unuttuysa net olmamakla birlikte(yani ben bilmiyorum) 10-15 tl arası bir meblaya yeni şifre alabilirler. daha sonra imei kayıt ile ilgili bölüme girilir. geriye kalan kısımları sırasına uygun şekilde anlatacağım..

DURUM BÖLÜMÜ: tc ise tc kktc vatandaşı ise kktc den gelen türk vatandaşı seçilmelidir.

CEP TELEFONU BÖLÜMÜ:özellikle ceptelefonu numarası bölümüyle ilgili kafasında soru işareti olanlara şunu söyleyebilirim buradaki numara kişiye ait olması mühim değildir.ancak aktif kullanılıyor ve herhangi birinin üzerine resmi kayıtlı olması gerekmektedir.(bizzat btk ya sorulmuştur)

İMEİ BÖLÜMÜ: burada 3 adet imei numarası bölümü bulunur.yasa gereği 1 adet imei kaydedilmektedir ancak bazı telefonlar çift veya üç hatlı olduğundan ve faturalarının ibrazı istenebileceğinden en önemliside daha sonra bir sorun olabileceğinden..btk nın 7/24 aranabilen aşağıda yazdığım telefonlarından bilgi almalarını öneriyorum..

YURDA GİRİŞ TARİHİ: pasaportun sayfalarında yazan en son yurda giriş tarihi..

PASAPORT NO: pasaportunuzun türüne göre değişir..yeni pasaportlar çipli diye adlandırılanlar dır..yani pasaportun ilk sayfasında kişi bilgilerinin bulunduğu yerde uzunca bir barkot bulunması gerekir pasaport rengi bordodur.genelde bir harf ve sekiz rakamdan oluşur..
    diğer renkler için bir bilgim olmadığından gerekli bilgiyi 7/24 btk nın telefonlarından öğrenebilirsiniz..

PASAPORT TÜRÜ: pasaport türü seçilir..

Bu işlemlerden sonra 'sorgula' diyerek işleme devam edilir..

daha sonra onay formu çıkar. oda onaylanır ve sonuç sayfasında gerekli bilgi alınır..

işlemin tamamı bu kadar olup yapılan işlem başarılı olmuşsa.
    telefonu kullananlar ve kapatılmamış olanlar kullanmaya devam edebilirler..
    telefonu daha önce kayıt dışı kalmış olanların ise 1 gün ila maksimum 1 hafta içinde telefonları açılır...

Bu yazılanlar e devlet üzerinden yapılan işlemlerdir..
    abone merkezlerinde yapılan işlemler de ise çeşitli evraklar istenmektedir ( avea-turkcell-vodafone) bilgi alınabilir ancak ücret talep etmektedirler.. oysa e devlet üzerinde yapılan işlemler kişiye özel ve gerçek kişiye ait bilgiler olduğu varsayılınarak e devlet üzerinden yapıldığı için herhangi bir ücret gerektirmez..
    yapılan kayıtların kontrol aşamasında olması tamamen sistemin yavaşlığından kaynaklanmaktadır...imei numaranızı sorguladığınızda karşınıza çıkan.
    ''e devlet üzerinden beyan edilen bilgiler kontrol aşamasındadır" ibaresi 6 ay kadar hatta daha uzun sürmektedir..
    bu ibare canınızı sıkmasın bunun nedeni tamamen yoğunluktur..
    zaman zaman imei numaranızı sorgulatarak teyit edebilirsiniz..pasaportunuzda herhangi bir problem saptanmazsa başarılı bir şekilde eninde sonunda kayıt işlemi tamamlanır ve kayıtlıdır şeklinde ibare görünür..

Aklınıza takılan herhangi bir sorunda 7/24 arayabileceğiniz türkiyenin her yerinden
    444 9 777 ve (0312) 232 23 23 numaralı telefonlardan bilgi alabilirler..merak edenler için bu numaraları aradığınızda sadece 30 40 saniye,hatta o kadar bile sürmeden direk canlı yayına alınırsınız..
    pasaportunuzun uygun olup olmamasından tutunda burada yazılanlara kadar herşeyi sorabilirsiniz ve net bilgi sahibi olabilirsiniz gayet ilgili bir şekilde yanıtlar alırsınız..SAYGILAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laglow -- 24 Şubat 2013; 3:42:17 >

• Çok teşekkür ederim, kafasında soru işareti olan bu konuyu okuyunca tüm soru işaretleri kayboluyor

Süper ..
  • içine sim kart hiç takılmadıysa ''kayıt bulunamadı''..diye bir ibare yer alır..ve herhangi bir uygun pasaportla kayıt altına alınabilir..
  • içine sim kart hiç takılmadıysa ''kayıt bulunamadı''..diye bir ibare yer alır..ve herhangi bir uygun pasaportla kayıt altına alınabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: laglow

E-DEVLET ÜZERİNDEN İMEİ KAYDI YAPACAKLAR MUHAKKAK OKUSUN

Merhaba arkadaşlar bir çok sitede forumda v.s aramama rağmen bazen eksik bazende tam anlamında e devlet üzerinden kayıtla ilgili bir anlatım veya mesaj olmadığını gördüm..o yüzden birebir olarak btk dan aldığım bilgileri en detaylı ve akılda bir soru kalmayacak şekilde buraya yazmaya çalışacağım..

ÖNCELİKLE YAPILAN TÜM İŞLEMLER PASAPORT SAHİBİNİN ADINA OLACAKTIR..

1: öncelikle yurt dışından ülkeye giriş yapmış ve giriş yapalı 1 ayı doldurmamış..son iki takvim yılında telefon kaydettirmemiş olması (örnek:aralık 2011 bir imei kayıt ettirdiniz--ocak 2013 de yeni bir pasaport kayıdı yapılabilir) gerekmektedir..

2: vergi daireleri veya btk nın internet sitesinde belirtilen özel ve devlet bankalarına.(ziraat bankası özellikle sisteme yansımada problem çıkartabiliyomuş ziraat bankasına yatırmayın) gerçi vergi dairelerine yatırılanların da zaman zaman problem çıkarttığı görülebiliyormuş sistem yoğunluğundan dolayı. yani seçim sizin birazda şans gerekiyor..(malum ülkemizde hangi sistem doğru çalışıyorki) bu arada bazı vergi dairelerinde memurlar uyuzluk yapıp ''kimse tc numarasındaki kişi o gelsin'' diyebiliyormuş..oysaki btk dan aldığım bilgide pasaport sahibi olmasa da harç yatırılabildiği yönünde..115 tl harcı pasaport sahibinin tc kimlik nosu ve kayıt edilecek cep telefonun imei numarasını yetkili memura söyleyerek harcı yatırabilirler..dekontu muhakkak kontrol edin..(aynı gün içinde dekontta hata yapılmışsa iptal edilebiliyor.1 günü geçmişse uzunca bir süre uğraştırabiliyor)

3: pasaport sahibinin e devlet şifresi ile sisteme girilir.. e devlet şifresi yoksa 2 tl ye,şifreyi unuttuysa net olmamakla birlikte(yani ben bilmiyorum) 10-15 tl arası bir meblaya yeni şifre alabilirler. daha sonra imei kayıt ile ilgili bölüme girilir. geriye kalan kısımları sırasına uygun şekilde anlatacağım..

DURUM BÖLÜMÜ: tc ise tc kktc vatandaşı ise kktc den gelen türk vatandaşı seçilmelidir.

CEP TELEFONU BÖLÜMÜ:özellikle ceptelefonu numarası bölümüyle ilgili kafasında soru işareti olanlara şunu söyleyebilirim buradaki numara kişiye ait olması mühim değildir.ancak aktif kullanılıyor ve herhangi birinin üzerine resmi kayıtlı olması gerekmektedir.(bizzat btk ya sorulmuştur)

İMEİ BÖLÜMÜ: burada 3 adet imei numarası bölümü bulunur.yasa gereği 1 adet imei kaydedilmektedir ancak bazı telefonlar çift veya üç hatlı olduğundan ve faturalarının ibrazı istenebileceğinden en önemliside daha sonra bir sorun olabileceğinden..btk nın 7/24 aranabilen aşağıda yazdığım telefonlarından bilgi almalarını öneriyorum..

YURDA GİRİŞ TARİHİ: pasaportun sayfalarında yazan en son yurda giriş tarihi..

PASAPORT NO: pasaportunuzun türüne göre değişir..yeni pasaportlar çipli diye adlandırılanlar dır..yani pasaportun ilk sayfasında kişi bilgilerinin bulunduğu yerde uzunca bir barkot bulunması gerekir pasaport rengi bordodur.genelde bir harf ve sekiz rakamdan oluşur..
    diğer renkler için bir bilgim olmadığından gerekli bilgiyi 7/24 btk nın telefonlarından öğrenebilirsiniz..

PASAPORT TÜRÜ: pasaport türü seçilir..

Bu işlemlerden sonra 'sorgula' diyerek işleme devam edilir..

daha sonra onay formu çıkar. oda onaylanır ve sonuç sayfasında gerekli bilgi alınır..

işlemin tamamı bu kadar olup yapılan işlem başarılı olmuşsa.
    telefonu kullananlar ve kapatılmamış olanlar kullanmaya devam edebilirler..
    telefonu daha önce kayıt dışı kalmış olanların ise 1 gün ila maksimum 1 hafta içinde telefonları açılır...

Bu yazılanlar e devlet üzerinden yapılan işlemlerdir..
    abone merkezlerinde yapılan işlemler de ise çeşitli evraklar istenmektedir ( avea-turkcell-vodafone) bilgi alınabilir ancak ücret talep etmektedirler.. oysa e devlet üzerinde yapılan işlemler kişiye özel ve gerçek kişiye ait bilgiler olduğu varsayılınarak e devlet üzerinden yapıldığı için herhangi bir ücret gerektirmez..
    yapılan kayıtların kontrol aşamasında olması tamamen sistemin yavaşlığından kaynaklanmaktadır...imei numaranızı sorguladığınızda karşınıza çıkan.
    ''e devlet üzerinden beyan edilen bilgiler kontrol aşamasındadır" ibaresi 6 ay kadar hatta daha uzun sürmektedir..
    bu ibare canınızı sıkmasın bunun nedeni tamamen yoğunluktur..
    zaman zaman imei numaranızı sorgulatarak teyit edebilirsiniz..pasaportunuzda herhangi bir problem saptanmazsa başarılı bir şekilde eninde sonunda kayıt işlemi tamamlanır ve kayıtlıdır şeklinde ibare görünür..

Aklınıza takılan herhangi bir sorunda 7/24 arayabileceğiniz türkiyenin her yerinden
    444 9 777 ve (0312) 232 23 23 numaralı telefonlardan bilgi alabilirler..merak edenler için bu numaraları aradığınızda sadece 30 40 saniye,hatta o kadar bile sürmeden direk canlı yayına alınırsınız..
    pasaportunuzun uygun olup olmamasından tutunda burada yazılanlara kadar herşeyi sorabilirsiniz ve net bilgi sahibi olabilirsiniz gayet ilgili bir şekilde yanıtlar alırsınız..SAYGILAR...

Çok teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: kenbu

butür cihaza kayıt yapamzsın mutlaka daha önceki kaydın silinmesi gerekir yani bir cihaz kayıtlı satıldıya kapanırsa kendi pasaportumla kayıt ederım dıye dusunme mutlaka o kaydın sılınmesı gerekır dikkat uyanık olun arkadaşlar

Nasıl yani??benim cihaz bilmediğim birinin üstüne kayıtlıydı ve şu anda kayıt dışı gözüküyor.şu anda başka temiz bi pasaporta işletemem mi??

• pasaportla giriş tarihi 03.02.2013 kayıt için 04.03.2013 tarihinde vergisini ödeyebilirmiyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmozdemirr

quote:

Orijinalden alıntı: kenbu

butür cihaza kayıt yapamzsın mutlaka daha önceki kaydın silinmesi gerekir yani bir cihaz kayıtlı satıldıya kapanırsa kendi pasaportumla kayıt ederım dıye dusunme mutlaka o kaydın sılınmesı gerekır dikkat uyanık olun arkadaşlar

Nasıl yani??benim cihaz bilmediğim birinin üstüne kayıtlıydı ve şu anda kayıt dışı gözüküyor.şu anda başka temiz bi pasaporta işletemem mi??

eğer önceden kayıt edilip sonra kayıtdışı olmuşsa ilk yapılan kayıtı sildirmeniz gerekiyor tanımadığınız herhangi birinin üstüne kayıt yapılmışsa tekrardan kayıt imkansız...
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.