Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.050
Cevap
42
Favori
213.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: korteks_elektronik

quote:

Orijinalden alıntı: hmozdemirr

quote:

Orijinalden alıntı: kenbu

butür cihaza kayıt yapamzsın mutlaka daha önceki kaydın silinmesi gerekir yani bir cihaz kayıtlı satıldıya kapanırsa kendi pasaportumla kayıt ederım dıye dusunme mutlaka o kaydın sılınmesı gerekır dikkat uyanık olun arkadaşlar

Nasıl yani??benim cihaz bilmediğim birinin üstüne kayıtlıydı ve şu anda kayıt dışı gözüküyor.şu anda başka temiz bi pasaporta işletemem mi??

eğer önceden kayıt edilip sonra kayıtdışı olmuşsa ilk yapılan kayıtı sildirmeniz gerekiyor tanımadığınız herhangi birinin üstüne kayıt yapılmışsa tekrardan kayıt imkansız...

Peki çözüm ne ne yapabilirim??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: korteks_elektronik

pasaportla giriş tarihi 03.02.2013 kayıt için 04.03.2013 tarihinde vergisini ödeyebilirmiyiz?

bugün son gün olması lazım. kesin bilgi için biran önce türkiyenin her yerinden aranabilen
    444 9 777 ve (0312) 232 23 23 numaralı telefonlarından net bilgiyi alarak vergi dairesine git ve kaydını ondan sonra tamamla.
  • Arkadaşlar yeni bir telefon alacamda bu kayıt olayının gerçek olup olmadığını nerden anlayabiliriz? Btknin imei kontrol sitesinden sorguladığımızda ne yazarsa gerçek kayıttır?
  • Yapılan sorgulamada Kayıtlıdır İthal edilen cihaz derse İthalatçı firma tarafından satılan telefondur. Kayıtlıdır yolcu beraberinde gelen cihaz derse yurtdışından getirilmiş ve kayıt altına alınmış demektir. Eğer işlemler kontrol aşamasındadır derse getiren başvurmuş ama işlem sonuçlanmamış demektir. 6 ay içinde sonuçlanması muhtemeldir.
  • Arkadaslar selamlar , benim şöyle bir sorum olacaktı. Simdi ben yurtdisindan bir cihaz aldim ve ulkeye giris yaptiktan iki gub ssonra vergi dairesine 115 tl tutarindaki meblayi odedim. Oradan bana uzerinde benim ismimin ve cihazimin imei numarasi yazan odendi dekontu verildi. O dekontla ve pasaportumla actirma merkezine gittim ama olmadi cunku bundan bir bucuk sene once baska bir cihazi kayit ettirmisim ve kabul gormedi. Simdi benim sorum su. Ben baska birini bulsam hani bir ay icinde giris cikis yapmis ve üzerinde telefon kaydi bukunmayan onu kabul ederler mi benim adima cikartilmis dekontla? Zira bu durumda basba birinin ismi olacak ama dekontta benim ismim yer aliyor odebdigine dair 115 tl nin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: solucan55

Arkadaslar selamlar , benim şöyle bir sorum olacaktı. Simdi ben yurtdisindan bir cihaz aldim ve ulkeye giris yaptiktan iki gub ssonra vergi dairesine 115 tl tutarindaki meblayi odedim. Oradan bana uzerinde benim ismimin ve cihazimin imei numarasi yazan odendi dekontu verildi. O dekontla ve pasaportumla actirma merkezine gittim ama olmadi cunku bundan bir bucuk sene once baska bir cihazi kayit ettirmisim ve kabul gormedi. Simdi benim sorum su. Ben baska birini bulsam hani bir ay icinde giris cikis yapmis ve üzerinde telefon kaydi bukunmayan onu kabul ederler mi benim adima cikartilmis dekontla? Zira bu durumda basba birinin ismi olacak ama dekontta benim ismim yer aliyor odebdigine dair 115 tl nin.

Dostum benim bildiğim kadarıyla pasaport kiminse onun TC kimlik numarası üzerinden parayı vergi dairesine yatırman lazım..yani senn iş çıkmaza saracak gibi.ama gidip vergi daires ile görüş,pasaportunu kullanacağın kişinin TC'sine aktarabiliyorlarsa parayı o zaman çözülür heralde işin...kolay gelsin!bunlar sadece bilgi daha da araştır bence..saygılar

• Bence bu iş biraz zor. Yeniden 115 TL yatırmak gerekecek gibi...
  • Arkadaşlar pasaport kaydının nasıl yapıldığını adım adım anlattım.

Umarım arayanlara faydalı olur.

IMEI Kaydı Nasıl Yapılır
  • Arkadaslar belki benim durumda olan birileri vardir veya yoksa da olur, o arkadaslara bu sorunu yasamis biri olarak ne yapmalari gerektiklerini söylüyorum. Vergi dairesine gidip durumu iza ediyorsunuz ve soz konusu meblağyi size iade ediyorlar. Tabi bir ay sonra! Eeee T.C. bu, alirken kepceyle verirken cay kasigiyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler yurtdışından bir tanıdığım ile telefon getirttim telefon şu an elimde tabi açmadım bunun kaydını falan vergi dairesine gidip pasaportu götürüp meblayı yatırınca işlem tamam sonra vodafone a gidip herşey hallolurmu ?
  • Merhabalar,

Bugün yurtdışı iphone 5 aldım. Herşeyini kontrol ettim, cihazda sıkıntı yok. Adam pasaport kayıtlı olduğunu söyledi. Ama btk'tan sorgulattım. Kayıt bulunamadı diyor. Sonra yine aldığım yere gittim. Daha dün akşam belgeler Turkcell bayisine verilmiş, daha Turkcell belgeleri girmemiştir dediler ve aradılar. Daha bu akşam girileceği söylendi.

Telefonu getiren adam 2 Şubat'ta gelmiş. Belki de yalan atıyorlar kayıtlı diye. Ben telefonu açıp simi taktım ve aktivasyonu yaptım. Ama şimdi kayıtlı değilse 10 güne kadar kapanacak telefon. Ben şunu sormak istiyorum. Cihazın ne zaman Türkiye'ye girdiği ile ilgili bir sıkıntı var mı? Çünkü Türkiye'ye gireli 1 ayı geçmiş.

Ben istersem bir ay sonra vergisini ödeyip giriş çıkış yapmış başka bir pasaporta kaydettirebilir miyim?

Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevirim. Ona göre telefonu teslim edeceğim yarın. Yardımcı olmak isteyen arkadaş ile telefonda da görüşebiliriz. Şimdiden yardımlarını için teşekkür ederim.

• arkadaslar yurt disindan telefon getirdikden sonra herseyi halletik vergisni falan gittip o an kullandigimiz hat ne ise o sebekeyemi gidecegiz yani siyelim turkcel kullaniyor sahis gidip türkcel denmi actirmasi gerekli ve türkcelden actirdi o numrayla bu telefona baska hat numara takamazmi yok sa sadece tek numara mi kullanabiliyor teli 2010 da yurt disindan getirilen telefon kayit edildiginde sadece tek bir numara altinda aktif oluyordu kayt ediliyordu ve baska numara kullanamiyordun simdide o sekildemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuk_18

arkadaslar yurt disindan telefon getirdikden sonra herseyi halletik vergisni falan gittip o an kullandigimiz hat ne ise o sebekeyemi gidecegiz yani siyelim turkcel kullaniyor sahis gidip türkcel denmi actirmasi gerekli ve türkcelden actirdi o numrayla bu telefona baska hat numara takamazmi yok sa sadece tek numara mi kullanabiliyor teli 2010 da yurt disindan getirilen telefon kayit edildiginde sadece tek bir numara altinda aktif oluyordu kayt ediliyordu ve baska numara kullanamiyordun simdide o sekildemi

Tüm numaralara açılır
    Bayiye gitmenize gerek yok
    Ziraat internet bankaciligindan 9151 yolcu ceptel 115 tl vergi yatirin
    Sonra e devletten kaydedin
    Illa bayi diyorsaniz farketmez hattin turkcell olsun aveada kaydet keyfine kalmış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • [ntioned]Daniel Faraday evet vergi dairesine 115 TL tanıdığının TC'Sİ ve telefonun IMEI numarasıyla yatıracaksın. Veya bu parayı bankalara 9151 YOLCU CEPTEL vergisi olarak da yatırabilirsin ayrıyeten ziraat bankası internet şubesi kullanıyorsan oturduğun yerden yatırabilirsin.

@emany aldığın yerden pasaport kayıt belgesi 115 TL vergi dekontunu iste yoksa mağdur olabilirsin. Hatta sana şöyle diyim aldığın adam telefoncu ise yani sürekli telefon satıyorsa geçici kayıt yapmıştı geçmiş olsun.Zaman geçirmeden ya telefonu iade et ya da adamdan 115 TL al. Sonra 2-3 ayda bir kaydın düşer. Arada 2 gün şebeken giderse çok mağdur olursun söyleyeyim.

PASAPAPORT KAYITLI cihaz alacaklar aldığı kişiden 115 TL'lik vergi dekontunu alsın eğer karşınızdaki mıy mıy yapıp vermek istemiyorsa bilin ki GEÇİCİ KAYITtır ve 2-3 ayda düşer. Hatta o aralarda 1-2 gün şebekeniz gider.Adamla muhattap olmak zorunda kalırsınız.Onun insafına kalırsınız.Aynı şey başıma geldi biliyorum.Tanıdık pasaportuyla anca hallettim.3 gün şebeke gidince iyi küfretmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciddi Kedii -- 11 Mart 2013; 8:37:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciddi Kedii

quote:

arkadaslar yurt disindan telefon getirdikden sonra herseyi halletik vergisni falan gittip o an kullandigimiz hat ne ise o sebekeyemi gidecegiz yani siyelim turkcel kullaniyor sahis gidip türkcel denmi actirmasi gerekli ve türkcelden actirdi o numrayla bu telefona baska hat numara takamazmi yok sa sadece tek numara mi kullanabiliyor teli 2010 da yurt disindan getirilen telefon kayit edildiginde sadece tek bir numara altinda aktif oluyordu kayt ediliyordu ve baska numara kullanamiyordun simdide o sekildemi

Tüm numaralara açılır
    Bayiye gitmenize gerek yok
    Ziraat internet bankaciligindan 9151 yolcu ceptel 115 tl vergi yatirin
    Sonra e devletten kaydedin
    Illa bayi diyorsaniz farketmez hattin turkcell olsun aveada kaydet keyfine kalmış

tesekkür ederim cevabin icin birsey daha sormak istiyorum simdi note 2 turkiyede 1800 yurt disinda 500 euro .yurt disindan getirmeye degermi sizce masrf actirma falan 1350 tl ye geliyor hepsi garanti olmuyor bu seferde bildigim yani degermi getirmeye..

• @fuk_18 hocam madem garanti önemli değil paralel cihaz arayabilirsin

http://www.yenicarsim.com/samsung-galaxy-note-2-n7100-16-gb-kasko-hediyeli/cep-telefonu/id/1826521/

burada 1575 tl. Maximum kartın varsa 100 lira puan kampanyasıyla 1475 tl. Sizce 100 tl için değer mi yurt dışından getirmeye.

Kesinlikle değmez. Ki piyasayı araştırın daha uygun seçenekler bulabilirsiniz.
  • quote:

@fuk_18 hocam madem garanti önemli değil paralel cihaz arayabilirsin

http://www.yenicarsim.com/samsung-galaxy-note-2-n7100-16-gb-kasko-hediyeli/cep-telefonu/id/1826521/

burada 1575 tl. Maximum kartın varsa 100 lira puan kampanyasıyla 1475 tl. Sizce 100 tl için değer mi yurt dışından getirmeye.

bu cihaz kayitlimi yani kapanma derdi olmaz dimi ugrastirmasin birde kayit altina almakla bizi :) birde ayni sitede 3.5 tane daha note 2 var ama fiyat farklari var kimisi 2 kimisi 1.7 bunlarin ne farki var 1.5 olandan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuk_18 -- 10 Mart 2013; 10:50:20 >

• quote:

quote:

bu cihaz kayitlimi yani kapanma derdi olmaz dimi ugrastirmasin birde kayit altina almakla bizi :) birde ayni sitede 3.5 tane daha note 2 var ama fiyat farklari var kimisi 2 kimisi 1.7 bunlarin ne farki var 1.5 olandan

hocam ilanda adınıza faturalı yazıyorsa kapanma derdi olmaz.çünkü fatura demek resmi cihaz demek.Bir sorun bile olsa elinizdeki faturayla rahatlıkla kaydederler. Ama kayıtlıdır yani rahat olun. ilanda Satın aldığınız ürünler Sanayi Bakanlığı onaylı resmi İthalatçıların 2 yıl garantisi altındadır.

yani distribütör değil ama ithalatçı garantili.samsung servisleri değil firmanın servisi bakar. IMEI kaydı tamamdır kapanmaz ama garantisi biraz eksiktir.

Bu servisler sadece parça değişimi yapar cihaz değişimi yapmaz. Mesela telefonu aldınız ses kısma tuşu bozuk çıktı bunu tamir eder. ama telefonun anakartı bozuk diyelim cihazın komple değişmesi gerekiyor burada zorluk çıkarırlar sıvı teması var falan deyip değiştirmeye yanaşmazlar. Ama yine de yurtdışı cihazdan iyidir.

1700 lirada olanlar ise distribütör garantili. Bunlar her türlü arızayı yapar. tüm samsung servislerinde cihazı yaptırabilirsin.

ayrıca size verdiğim ilanda kasko da var büyük avantaj telefon kırılınca yapıyorlarmış.

• quote:

quote:

quote:

hocam ilanda adınıza faturalı yazıyorsa kapanma derdi olmaz.çünkü fatura demek resmi cihaz demek.Bir sorun bile olsa elinizdeki faturayla rahatlıkla kaydederler. Ama kayıtlıdır yani rahat olun. ilanda Satın aldığınız ürünler Sanayi Bakanlığı onaylı resmi İthalatçıların 2 yıl garantisi altındadır.

yani distribütör değil ama ithalatçı garantili.samsung servisleri değil firmanın servisi bakar. IMEI kaydı tamamdır kapanmaz ama garantisi biraz eksiktir.

Bu servisler sadece parça değişimi yapar cihaz değişimi yapmaz. Mesela telefonu aldınız ses kısma tuşu bozuk çıktı bunu tamir eder. ama telefonun anakartı bozuk diyelim cihazın komple değişmesi gerekiyor burada zorluk çıkarırlar sıvı teması var falan deyip değiştirmeye yanaşmazlar. Ama yine de yurtdışı cihazdan iyidir.

1700 lirada olanlar ise distribütör garantili. Bunlar her türlü arızayı yapar. tüm samsung servislerinde cihazı yaptırabilirsin.

ayrıca size verdiğim ilanda kasko da var büyük avantaj telefon kırılınca yapıyorlarmış.

eyv cok tesekkür ederim cok yardimci oldun ugrasmamiza gerek kalmadi yurt disi falan tekrar tesekkürler

• quote:

@Daniel Faraday evet vergi dairesine 115 TL tanıdığının TC'Sİ ve telefonun IMEI numarasıyla yatıracaksın. Veya bu parayı bankalara 9151 YOLCU CEPTEL vergisi olarak da yatırabilirsin ayrıyeten ziraat bankası internet şubesi kullanıyorsan oturduğun yerden yatırabilirsin.

@emany aldığın yerden pasaport kayıt belgesi 115 TL vergi dekontunu iste yoksa mağdur olabilirsin. Hatta sana şöyle diyim aldığın adam telefoncu ise yani sürekli telefon satıyorsa geçici kayıt yapmıştı geçmiş olsun.Zaman geçirmeden ya telefonu iade et ya da adamdan 115 TL al. Sonra 2-3 ayda bir kaydın düşer. Arada 2 gün şebeken giderse çok mağdur olursun söyleyeyim.

PASAPAPORT KAYITLI cihaz alacaklar aldığı kişiden 115 TL'lik vergi dekontunu alsın eğer karşınızdaki mıy mıy yapıp vermek istemiyorsa bilin ki GEÇİCİ KAYITtır ve 2-3 ayda düşer. Hatta o aralarda 1-2 gün şebekeniz gider.Adamla muhattap olmak zorunda kalırsınız.Onun insafına kalırsınız.Aynı şey başıma geldi biliyorum.Tanıdık pasaportuyla anca hallettim.3 gün şebeke gidince iyi küfretmiştim.

@Ciddi Kediihocam vergi dairesine gidicem yarın ancak akrabamda telefon kullanması için onunda kayıt etmesimi gerekiyor o 2-3 ay durup tekrar çıkacak yani bu durumda ben kayıt edemezmiyim 1 pasaport 1 telefon oluyor diye duydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daniel Faraday -- 11 Mart 2013; 18:34:45 >

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.