Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
42
Favori
213.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar vergi dairesine 115 tl vergiyi yatırırken pasaport sahibinin olması gereklimi?

Üstteki msj okuyunca cvpmı aldım. teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhangumus -- 26 Mart 2013; 14:27:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhangumus

Arkadaşlar vergi dairesine 115 tl vergiyi yatırırken pasaport sahibinin olması gereklimi?

hayır gerek yok. sadece pasaport sahibinin T.C. numarası ve telefonun imei numrasıyla gidilmesi yeterlidir.
  • Edevletten kayıt yaptım 15 gün geçti hala geçici kayıt altına alınmıştır yazıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

Edevletten kayıt yaptım 15 gün geçti hala geçici kayıt altına alınmıştır yazıyor.

3-6 ay daha bu şekilde yazma ihtimali yüksek.
  • Arkadaşlar ben geçen sene gittigidiyordan telefon almıstım. Kayıtlı dediler ama tabi geçici kayıtlıymıs. Telefon kapanınca ögrendik durumu. Tabi satan adam ortalardan kayip
    Sonrasında burda pasha23 nickli birisi vardı. O garantili yapıyorum dedi 100 lirada ona verdik yaptırdık açıldı. Ama şimdide o kayip.

Ben ne yapıcam allah aşkına. Pasaport bulma imkanım sıfır. Çevremde yurt dısına cıkan gelen kimse mevcut degil. Bana yardım edin yol gösterin lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: wapcep_scrol

Arkadaşlar ben geçen sene gittigidiyordan telefon almıstım. Kayıtlı dediler ama tabi geçici kayıtlıymıs. Telefon kapanınca ögrendik durumu. Tabi satan adam ortalardan kayip
    Sonrasında burda pasha23 nickli birisi vardı. O garantili yapıyorum dedi 100 lirada ona verdik yaptırdık açıldı. Ama şimdide o kayip.

Ben ne yapıcam allah aşkına. Pasaport bulma imkanım sıfır. Çevremde yurt dısına cıkan gelen kimse mevcut degil. Bana yardım edin yol gösterin lütfen

alıyorsun Kıbrıs'a uçak bileti. gidip geliyorsun günübirlik ve kendi üzerine gerçek kayıt yapıyorsun
  • Bugun 8 gün oldu hala açılmadı. Sim kilit pin'i giriniz diyor telefon. Bunu demesi normal mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba beyler.gecen hafta bir arkadasım, harcı filan yatırmış. Telefon kaydınıda yaptırmış (başka biri üzerine) ama gecen gun mesaj gelmiş. Hat kapanacak diye. sebebi gecen sene o adamın uzerine kayıt yapılmış. Adam haberim yok filan demiş. şimdi başka birinin üzerine yapıcak sanırım fakat harcı tekrar yatırması gerekiyormu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nén-El

Bugun 8 gün oldu hala açılmadı. Sim kilit pin'i giriniz diyor telefon. Bunu demesi normal mi?

telefonun kaydını sorguladıgında MCKS de ne şekilde görünüyor ?
  • quote:

Bugun 8 gün oldu hala açılmadı. Sim kilit pin'i giriniz diyor telefon. Bunu demesi normal mi?

iyide sim kilit pini farklı birşey onun imei kaydıyla bir alakası olduğunu sanmıyorum telefonun başka sim kartlara kapalı olmasın yani iphone gibi bazı operatörler için üretilen telefonlarda başka sim çalışmayabiliyor sizinkinin kayıtla alakası yok gibi duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevermscx

quote:

telefonun kaydını sorguladıgında MCKS de ne şekilde görünüyor ?

Yolcu beraberi kaydedilen cihaz yazıyor. Evraklar kontrol aşamasında diyor üzerinde de.

Telefon avusturyadan alındı, bu sim kilit kodu dediğini pasaport kaydı henüz olmadığı için soruyor sanıyordum. Ne yapmam gerekir?

• Çok teşekkürler faydalı bir anlatım olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevermscx

quote:

Orijinalden alıntı: gokhangumus

Arkadaşlar vergi dairesine 115 tl vergiyi yatırırken pasaport sahibinin olması gereklimi?

hayır gerek yok. sadece pasaport sahibinin T.C. numarası ve telefonun imei numrasıyla gidilmesi yeterlidir.

peki pasaport sahibi t.c vatandaşı değil ise??
  • BTK diye bir kurum var malumunuz. Bu verginin ödenmesi için internet şubesinden vergi dairesi kodu istiyorlar ne yazayım diye 444'lü telefonlarında yardım istiyorum. Verdikleri cevap vergi dairesine elden yatırsanız daha iyi olur. Bu nasıl Bilgi Teknolojisi birisi bana anlatsın?

Dalga mı geçiyorlar adam mı seçiyorlar çözemedim?

Bilen var mı internet şubesinden nasıl yatırıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozdek

BTK diye bir kurum var malumunuz. Bu verginin ödenmesi için internet şubesinden vergi dairesi kodu istiyorlar ne yazayım diye 444'lü telefonlarında yardım istiyorum. Verdikleri cevap vergi dairesine elden yatırsanız daha iyi olur. Bu nasıl Bilgi Teknolojisi birisi bana anlatsın?

Dalga mı geçiyorlar adam mı seçiyorlar çözemedim?

Bilen var mı internet şubesinden nasıl yatırıyoruz?

hangi bankanın internet şubesini kullanacaksın bilemiyorum ama geçerli olan bankaları asagıdaki linkte görebilirsin.
    ınternet subesinde vergi kısmının içinde 9151 kodu ile bulunan yolcu beraberınde getirilen cihaz bedeli olarak 115 TL tutarını yatırman gerekiyor. Bu konu hakkında ben de daha bugun görüştüm BTK ile. Ben Garanti bankasından yapacağımı ancak belirttikleri bankalar içerisinde Garanti olmamasına rağmen ınternet subesınde 9151 koduyla vergi bölümü bulundugunu söyledim. senın cevabına benzer bir cevap verdiler ve sebebini şu şekilde acıkladılar. İnternetten yaptıgınız işlemlerde orjınal dekont alamadıgınızdan karşılaşacagınız en ufak bir sorunda sizden dekontun orjinali istenecektir. Eğer orjinal dekont elinizde yoksa kayıt yapmanızda sorun olacaktır, ya anlaşmalı bankalara elden ya da vergi dairesine elden yatırarak orjınal dekont alın dediler. E-devletten yapacaktım işlemi ancak sorun olursa timler dekontun orjinalini istediklerinden bana da mantıklı geldi ve kayıt olayını Pazartesi'ye bıraktım.

http://www.mcks.gov.tr/tr/KonuDetay.php?BKey=40

• Yeni bir cihaz geldi yurtdışından fakat ilk defa böyle birşey ile uğraşacağım için burdan teyit ettirmek istedim.
    1.Önce akrabam ile birlikte vergi dairesine gidip 115tl'lik harç yatırcam.
    2.Herhangi bir avea, turkcell gibi bir bayiiye pasaport sahibiyle birlikte gidip burda pasaporta işlettirdikten sonra işlem bitiyor mu?

Evime yakın avea bayine gittiğimde 30tl ücret istediler bu fiyat normal piyasa fiyatı mıdır_
    Son olarak iphone'un unlocked olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?
  • Bu bilgilere rağmen çakallara kayıt yaptıran uyanıkların sayısı düştü mü merak ediyorum. Çünkü anlata anlata dilimizde tüy bitti artık.

• Arkadaslar benim sorum pasaportun yurtdışına çıkmış olma zorunlulugu var mı? Vergi dairesine gidip 115 Tl odedik diyelim sonrasında e-devlet sisteminden pasaportumuza kayıt yaptırdık. Yurtdışına çıkıp çıkmadığımız kontrol ediliyor mu bu durumda? Sonucta benim yurtdışına gidip gitmediğim neden önemli? Cihaz abd den geldi, ben Almanya dan geldim diyelim, bunu da kabul etmemeleri lazım o zaman ama cihazın nereden geldiğinin kontrolünü yapamazlar tabi. Sacma sapan bir sistem olmuş, devlet her zamanki gibi vatandaşını kaz olarak goruyor. Yetmiyor bir de bir ton prosedür işletiyor. 1 yıl sonra ben bu telefonu sattım diyelim gidip pasaporttan düşebiliyor muyum? O zaman alan adam mağdur oluyor, alan kişi ilgili telefonun pasaporta mı kayıtlı yoksa operatör çıkışlı olduğunu kontrol edebilecek mi? Kimse ikinci el telefon almaya cesaret edemez çünkü. Sorular, sorular...

• Arkadaslar benim sorum pasaportun yurtdışına çıkmış olma zorunlulugu var mı? Vergi dairesine gidip 115 Tl odedik diyelim sonrasında e-devlet sisteminden pasaportumuza kayıt yaptırdık. Yurtdışına çıkıp çıkmadığımız kontrol ediliyor mu bu durumda? Sonucta benim yurtdışına gidip gitmediğim neden önemli? Cihaz abd den geldi, ben Almanya dan geldim diyelim, bunu da kabul etmemeleri lazım o zaman ama cihazın nereden geldiğinin kontrolünü yapamazlar tabi. Sacma sapan bir sistem olmuş, devlet her zamanki gibi vatandaşını kaz olarak goruyor. Yetmiyor bir de bir ton prosedür işletiyor. 1 yıl sonra ben bu telefonu sattım diyelim gidip pasaporttan düşebiliyor muyum? O zaman alan adam mağdur oluyor, alan kişi ilgili telefonun pasaporta mı kayıtlı yoksa operatör çıkışlı olduğunu kontrol edebilecek mi? Kimse ikinci el telefon almaya cesaret edemez çünkü. Sorular, sorular...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdas

Arkadaslar benim sorum pasaportun yurtdışına çıkmış olma zorunlulugu var mı? Vergi dairesine gidip 115 Tl odedik diyelim sonrasında e-devlet sisteminden pasaportumuza kayıt yaptırdık. Yurtdışına çıkıp çıkmadığımız kontrol ediliyor mu bu durumda? Sonucta benim yurtdışına gidip gitmediğim neden önemli? Cihaz abd den geldi, ben Almanya dan geldim diyelim, bunu da kabul etmemeleri lazım o zaman ama cihazın nereden geldiğinin kontrolünü yapamazlar tabi. Sacma sapan bir sistem olmuş, devlet her zamanki gibi vatandaşını kaz olarak goruyor. Yetmiyor bir de bir ton prosedür işletiyor. 1 yıl sonra ben bu telefonu sattım diyelim gidip pasaporttan düşebiliyor muyum? O zaman alan adam mağdur oluyor, alan kişi ilgili telefonun pasaporta mı kayıtlı yoksa operatör çıkışlı olduğunu kontrol edebilecek mi? Kimse ikinci el telefon almaya cesaret edemez çünkü. Sorular, sorular...

hocam, üzerine cihaz kaydettirecek kişinin yurt dışına çıkma zorunluluğu var. 115 TL harcın yatırıldığı yer ve kişinin yurt dışına giriş çıkışı e-devlet sistemi üzerinden otomatik olarak görünüyor. İşlemin sonundaki onay aşamasında yapacağın yanlış/yalan bilgilere karşı tüm yasal durumu kabul ederek işlemini tamamlayabiliyorsun. kayıt edilen cihaz kaydedilen T.C. kimlik üzerinden 2 takvim yılı silinemez,yeni kayıt ta yapılamaz. Cevaplar hiçbirimizin hoşuna gitmese de süreç bu malesef.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.