Bu bilgilere rağmen çakallara kayıt yaptıran uyanıkların sayısı düştü mü merak ediyorum. Çünkü anlata anlata dilimizde tüy bitti artık.
hiç sanmam hocam. artış olmasın da
quote:
Orijinalden alıntı: nevermscx
quote:
Orijinalden alıntı: kdas
Arkadaslar benim sorum pasaportun yurtdışına çıkmış olma zorunlulugu var mı? Vergi dairesine gidip 115 Tl odedik diyelim sonrasında e-devlet sisteminden pasaportumuza kayıt yaptırdık. Yurtdışına çıkıp çıkmadığımız kontrol ediliyor mu bu durumda? Sonucta benim yurtdışına gidip gitmediğim neden önemli? Cihaz abd den geldi, ben Almanya dan geldim diyelim, bunu da kabul etmemeleri lazım o zaman ama cihazın nereden geldiğinin kontrolünü yapamazlar tabi. Sacma sapan bir sistem olmuş, devlet her zamanki gibi vatandaşını kaz olarak goruyor. Yetmiyor bir de bir ton prosedür işletiyor. 1 yıl sonra ben bu telefonu sattım diyelim gidip pasaporttan düşebiliyor muyum? O zaman alan adam mağdur oluyor, alan kişi ilgili telefonun pasaporta mı kayıtlı yoksa operatör çıkışlı olduğunu kontrol edebilecek mi? Kimse ikinci el telefon almaya cesaret edemez çünkü. Sorular, sorular...
hocam, üzerine cihaz kaydettirecek kişinin yurt dışına çıkma zorunluluğu var. 115 TL harcın yatırıldığı yer ve kişinin yurt dışına giriş çıkışı e-devlet sistemi üzerinden otomatik olarak görünüyor. İşlemin sonundaki onay aşamasında yapacağın yanlış/yalan bilgilere karşı tüm yasal durumu kabul ederek işlemini tamamlayabiliyorsun. kayıt edilen cihaz kaydedilen T.C. kimlik üzerinden 2 takvim yılı silinemez,yeni kayıt ta yapılamaz. Cevaplar hiçbirimizin hoşuna gitmese de süreç bu malesef.
Cevap için teşekkürler. Oldukça yeterli bir bilgi oldu benim için. Benim mantığım ya kendi pasaportuma işlettiririm ya da fazla para ödeyip TR'den alırım. Fırsatçılardan uzak durmakta fayda var. Risk almaya değmez, risk alacağına telefonu alma daha iyi, neticede 5 sene sonra tarafına bakmayacağız. :)
quote:
quote:
quote:
Arkadaslar benim sorum pasaportun yurtdışına çıkmış olma zorunlulugu var mı? Vergi dairesine gidip 115 Tl odedik diyelim sonrasında e-devlet sisteminden pasaportumuza kayıt yaptırdık. Yurtdışına çıkıp çıkmadığımız kontrol ediliyor mu bu durumda? Sonucta benim yurtdışına gidip gitmediğim neden önemli? Cihaz abd den geldi, ben Almanya dan geldim diyelim, bunu da kabul etmemeleri lazım o zaman ama cihazın nereden geldiğinin kontrolünü yapamazlar tabi. Sacma sapan bir sistem olmuş, devlet her zamanki gibi vatandaşını kaz olarak goruyor. Yetmiyor bir de bir ton prosedür işletiyor. 1 yıl sonra ben bu telefonu sattım diyelim gidip pasaporttan düşebiliyor muyum? O zaman alan adam mağdur oluyor, alan kişi ilgili telefonun pasaporta mı kayıtlı yoksa operatör çıkışlı olduğunu kontrol edebilecek mi? Kimse ikinci el telefon almaya cesaret edemez çünkü. Sorular, sorular...
hocam, üzerine cihaz kaydettirecek kişinin yurt dışına çıkma zorunluluğu var. 115 TL harcın yatırıldığı yer ve kişinin yurt dışına giriş çıkışı e-devlet sistemi üzerinden otomatik olarak görünüyor. İşlemin sonundaki onay aşamasında yapacağın yanlış/yalan bilgilere karşı tüm yasal durumu kabul ederek işlemini tamamlayabiliyorsun. kayıt edilen cihaz kaydedilen T.C. kimlik üzerinden 2 takvim yılı silinemez,yeni kayıt ta yapılamaz. Cevaplar hiçbirimizin hoşuna gitmese de süreç bu malesef.
Cevap için teşekkürler. Oldukça yeterli bir bilgi oldu benim için. Benim mantığım ya kendi pasaportuma işlettiririm ya da fazla para ödeyip TR'den alırım. Fırsatçılardan uzak durmakta fayda var. Risk almaya değmez, risk alacağına telefonu alma daha iyi, neticede 5 sene sonra tarafına bakmayacağız. :)
sahsi fikrim yurt dısından telefon getirme mantıgı sadece ıphone ıcın gecerlı. cok arastırdım ben de.En sonunda Amerika'ya giden arkadasıma Ip5 sipariş ettim. Onun pasaportu kullanamayacagım için Kıbrıs'a uçak bileti aldım. Telefon bana toplamda 1.500 TL gibi bir rakama geldi. Buradaki fiyatına göre ortaya çıkan 500 TL gibi bir fark benım için ideal bir rakamdı. diğer telefonlarda ortalama 200 TL gibi ucuza geliyor ki bu rakam buradan garantili alma durumuna göre almaya hiç değmeyecek bir rakam.
YARDIIMM Arkadaşlar telefonumu 4 ay önce 150 tl ye kayıt yaptırdım ve telefonum 3 gün önce kapandı kayıt dışı durumuna düştü. Adamı aradım paramın iadesini yapıcak. Telefonum Sim karta kapalı. 2 ay sonra KIBRIS a gitmeyi düşünüyorum .. Pasaport cıkarıcam kendi pasaportuma kayıt yaptırmayı planlıyorum.24 mayıs 2013 de giriş yapıcam 27 mayıs 2013 çıkıcam inşallah. Sorularım Şunlar olucak 1- 6 aylık pasaport kayıt için yeterlimi 2- KIBRIS a pasaportla giriş çıkış yapsam telefonu kayıt edebilirmiyim 3- en az 3 gün orda bulunacağım . KIBRIS yurtdışı olarak işlem görücek mi
quote:
Orijinalden alıntı: zingfth
YARDIIMM Arkadaşlar telefonumu 4 ay önce 150 tl ye kayıt yaptırdım ve telefonum 3 gün önce kapandı kayıt dışı durumuna düştü. Adamı aradım paramın iadesini yapıcak. Telefonum Sim karta kapalı. 2 ay sonra KIBRIS a gitmeyi düşünüyorum .. Pasaport cıkarıcam kendi pasaportuma kayıt yaptırmayı planlıyorum.24 mayıs 2013 de giriş yapıcam 27 mayıs 2013 çıkıcam inşallah. Sorularım Şunlar olucak 1- 6 aylık pasaport kayıt için yeterlimi 2- KIBRIS a pasaportla giriş çıkış yapsam telefonu kayıt edebilirmiyim 3- en az 3 gün orda bulunacağım . KIBRIS yurtdışı olarak işlem görücek mi
Ben Kıbrısta öğrenciyim ve pasaporta gerek kalmaksızın nüfus cüzdanınızla bile telefon kaydı yapabilirsiniz.BTK sadece yurda giriş-çıkış belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi istiyor
quote:
hocam daha 29.03 Cuma günü kayıt için Kıbrıs'a gitmiş biri olarak çok kısa bilgi vereyim.
T.C. kimliğimi cebime koyarak 29.03 Cuma sabahı İzmir'den Kıbrıs'a uçtum. Havaalanından otobüsle Girne'ye gittim. Akşama kadar takıldım. 18:30 da otobüsle havaalanına geri döndüm ( Girne-havaalanı 45 km , otobüsle 1 saat sürüyor. ) Duty freede takıldım ve 23:00 uçağı ile İzmir'e geri döndüm. Pazartesi sabahı TEB bankası'na 115 TL harç bedelini yatırdım. 15 dk sonra e-devlet üzerinden işlemimi yaptım ve telefonumu anında açıldı. Şuana kadar da sorunsuz kullanabiliyorum.
** Verdikleri giriş-çıkış belgesini eklemeye çalıştım ama oldu mu bilemiyorum.
Ben bugun BTK Ankara Bölge Müdürlüğünü ( Bİlgi İletişim ve TEknoloji Kurumu ) nu aradım. Telefonunuz kayıt dışı tespit edilen cihaz diye görünüyor dedi ve anlattı.. Kaydı kime yaptırdıysan zerrin öztaş adında 0532 li bir numara üzerinde kyıt yapmış ve evraklar ankaraya gönderilmemiş dedi. Evraklar Ankara ya gönderilmeyincede telefonun kapandı dedi.Sen kıbırsa gitsen kendi pasaportuna ya da bir başkasının kiine o telefonu kaydedemezsin. O kaydı sildirmen lazım ve bunu da sadece zerrin hanım yapabilir dedi. Eger kadını tanımıyorsan da telefonunu türkiye cumhuriyetinde kullanamazsın dedi.. O kaydı Sİldirmemnin bir yolunu bulmalıyım kadını tanımıyorum ve kayıt yapılan nıumara da kullanıma kapalı.. Kaydı sildirip kendi pasaportuma kıbrıs a gidip gelıp kayıt yaptırıcam ..Ama o lanet kaydı nasıl sildiricem bilmiyorum off yaaa
Arkadaşlar kuzenime aldığımız telefon kapandı. Pasaport sahibini bulamadığımız için telefonu yasal yollardan aktif hale getiremiyoruz. Telefoncunun birisi 100TL karşılığında kullanılmayan bir telefonun imeisini kapanan telefona atayacağını söyledi. Sizce böyle bir şey mümkün mü?
quote:
Orijinalden alıntı: chilekesh-13
Arkadaşlar kuzenime aldığımız telefon kapandı. Pasaport sahibini bulamadığımız için telefonu yasal yollardan aktif hale getiremiyoruz. Telefoncunun birisi 100TL karşılığında kullanılmayan bir telefonun imeisini kapanan telefona atayacağını söyledi. Sizce böyle bir şey mümkün mü?
Iphone ise kesinlikle değil.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: chilekesh-13
Iphone ise kesinlikle değil.
Iphone değil dostum Xperia.
Arkadaşlar sanalpazar ve sahibinden.com da pasaport kayıtlı diye belirtilen telefonlardan sakın almayın.Ben TEKNOSİS diye bilinen firmadan 6 ay önce bu şekilde telefon aldım,telefonum 3 defa kayıttan düştü.En son 7 nisan da kapanacak diye mesaj geldi.TEKNOSİS firması ortadan kayboldu ulaşılamıyor.Bu sahtekarlar muhtemelen eksik belge düzenliyorlar ve kontrol aşaması 1-2 ay sürdüğünden bu şekilde zaman kazanıyorlar.Gerçekten bir kayıt yapmıyorlar.Forumda TEKNOSİS zedelerin bir çok mesajını okuyabilirsiniz..saygılar
BENİM TELEFONDa kayıt dısı durumuna dutu sımdı kaydı sıldırmek ıcın ne yapıcam bılmıyorum sahıbıne ulasamıyorum..ayvayı yedıkk..kar edelım derken küllüm zararr
quote:
BENİM TELEFONDa kayıt dısı durumuna dutu sımdı kaydı sıldırmek ıcın ne yapıcam bılmıyorum sahıbıne ulasamıyorum..ayvayı yedıkk..kar edelım derken küllüm zararr
kayıt dışı olan telefon için sildirme işlemi yapmanıza gerek yok. Pasaport bulduğunuzda gerçek kaydı dırekt yapabilirsiniz.
agaaa adam bana işlem yapamazsın dedi bende tereddütde kaldım kıbırsa bılet aldım50 gun sonra gıdıcem yıne. pasaport cıkartıcaktım ama kayıt yapamöazsın sıldırmen lazım o kaydı dıyınce pasaport cıkartmaktan vazgeçtim. Emin misiniz tyetkili yerleri arıyorum kımse bakmıyor tel.lar hep meşgul aqq.. Kime sorucam bu işi eger kaydı sıldırmeme gerek yoksa pasaportla gıdıp gelıcem
quote:
agaaa adam bana işlem yapamazsın dedi bende tereddütde kaldım kıbırsa bılet aldım50 gun sonra gıdıcem yıne. pasaport cıkartıcaktım ama kayıt yapamöazsın sıldırmen lazım o kaydı dıyınce pasaport cıkartmaktan vazgeçtim. Emin misiniz tyetkili yerleri arıyorum kımse bakmıyor tel.lar hep meşgul aqq.. Kime sorucam bu işi eger kaydı sıldırmeme gerek yoksa pasaportla gıdıp gelıcem
aklında soru kalmaması için Btk ile bir görüş. 3-5 dk beklersin en fazla, son acıyorlar telefonları. Bu arada Kıbrıs'a gitmek için pasaporta gerek yok. Koy cebine T.C kimliğini atla uçağa
Biliyorum gecen hafta gıttım hocam . Ben telefon iiçin pasaport cııkarayım dıyorum . Şimdi arıyorum BTK yı bakalım cvb verıcekler mı ?? Bu arada hanedan night clubla harem nıght club fena :D :D
quote:
Biliyorum gecen hafta gıttım hocam . Ben telefon iiçin pasaport cııkarayım dıyorum . Şimdi arıyorum BTK yı bakalım cvb verıcekler mı ?? Bu arada hanedan night clubla harem nıght club fena :D :D
Kıbrıs ıcın telefon kaydı aşamasında pasaporta gerek yok. pasavan kagıdı ıle işlem yapılıyor. pasaport cıkatmana gerek yok
peki hocam benım kayıt yapacagım tel.in imesi baskasına kayıt yapılmaya çalışılmış ama yarım kalmış. asıl sorun bu . Şimdi ben telefonumu o pasavan kagıdına aynı imei yi işletebilirmiyim bunu merak ediyorum. Telefon kayıt dışı tespit edilen cihaz dıye gmörünüyor. BTK da kım se cvb vermıyor surekli nmeşgul.. sen kayıt yaptırırsın bişey sildirmene gerek yok dedin ama emin misin. Boşu boışubna Adaya gidip gelemiyelim
quote:
peki hocam benım kayıt yapacagım tel.in imesi baskasına kayıt yapılmaya çalışılmış ama yarım kalmış. asıl sorun bu . Şimdi ben telefonumu o pasavan kagıdına aynı imei yi işletebilirmiyim bunu merak ediyorum. Telefon kayıt dışı tespit edilen cihaz dıye gmörünüyor. BTK da kım se cvb vermıyor surekli nmeşgul.. sen kayıt yaptırırsın bişey sildirmene gerek yok dedin ama emin misin. Boşu boışubna Adaya gidip gelemiyelim
Telefonunun zaten kayıt dısı oldugu ıcın sildirmene gerek yok kısmında emınım. Ama içinin rahat etmesi için durumu ayrıntılı anlatıp durumunu öğrenmen için 444 9 777 (Türkiye'nin her yerinden) (0312) 232 23 23 telefonları aramaya devam
o numaralar varya 1 tanesi normal çalmıyor sürekli meşgul ,aramadıgım nop kalmadı. Bölgfe müdürlüklerini bile aradım bi bok bilmiyorlar.. hepsi yatmaya gelmiş oraya uyuz oldumm yaa.. kaç gündür arıyorum 1 kere cvb veren olmadı