Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
42
Favori
213.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zaba

Kayıt icin gereken harcı kimin adına yatirmak gerekiyor? Bir kişinin adina yatirdik ama onun pasaportu uygun olmadi. Bu durumda yeniden mi yatırmak gerekiyor?

once yatirdigin parayi geri alacaksin,uygun pasaportu olan kisinin ismine yatacak.
    ........parayi ne sekilde geri aldigini burdan yaziver lutfen.
  • Benim de bir sorum olacak.

Kız arkadaşım yurt dışından gelirken beş ay önce telefon getirmişti. Kendi pasaportu ile açtırmadı. Beş aydır sim kart kilitli olarak duruyor. Başka pasaport da bulamadık.

Şimdi yurt dışından annesi geliyor. Ama annesi yabancı uyruklu. Avusturya vatandaşı olduğu için çifte vatandaşlık da olmuyor. Nasıl yapabiliriz bu pasaport ile?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu pasaport ile bir şey yapamazsınız. TC pasaportu olması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavsar

Bu pasaport ile bir şey yapamazsınız. TC pasaportu olması gerekiyor.

Hayir TC pasaportu sart degil. Yabanci pasaportlada olur fakat gecici kayit olur.
  • Yeni mi değişti kanun? İki sene önce yabancı uyruklu pasaportu ile bi telefonu açtırmıştık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nén-El

Yeni mi değişti kanun? İki sene önce yabancı uyruklu pasaportu ile bi telefonu açtırmıştık.

topic'i sulandirmayin,okuyanlarida sasirmayin.
    yabanci pasaportla actirmak belirli bir numaranin SIM karti icin gecerli.
    burda arzulanan bagimsiz SIM,nihai kayitli kalici actirma sekli !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 7 Şubat 2013; 23:28:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

quote:

Yeni mi değişti kanun? İki sene önce yabancı uyruklu pasaportu ile bi telefonu açtırmıştık.

Bilmediğimizden soruyoruz, ahkam keser gibi bi halimiz mi var? Sağol cevap için, tek numaraya açtırmak da bizim işimizi görür dediğin gibi ise.

• forum'un genelinde aratirsaniz,bu sorunun detayli cevabi 1'defadan cok cevaplidir.
    kisiye ozel cevaplar istemektense ayni topic'tede aratirsaniz cevabi yine var,sadece biraz zahmet ister.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    yinede tek numarayi dahi actirirken herhangi operatorde degil,en saglikli bilgi esliginde turkcell'in kendi subelerinde yaptirin.yetkili bayilerinde asla.
    bu sekil actirma yakin zamana kadar bir sure sonra kapatiliyordu,tekrar islem yaptirmak gerekiyordu.
    bu degismis olabilir,her ne sekilde girisimde bulunsanizda netice burdan yazin lutfen....saygilar !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 8 Şubat 2013; 16:43:56 >
  • herkese merhabalar, arkadaşlar tüm vergi daireleri pasaport vergisini alıyor değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: striderofmiddleearth

herkese merhabalar, arkadaşlar tüm vergi daireleri pasaport vergisini alıyor değil mi?

normalde alıyorlar ama kıllık yapanlarıda var benim başıma geldi yok telefon kimin üzerine kaydolacaksa (pasaport sahibi) onun vergi dairesine gideceksin dedi ne alaka dedim yok dedi bende merdivenlerden bir üst kata çıktım o vergi dairesi kaydımı yaptı hiçbirşey sormadı. altlı üstlü 2 vergi dairesi biri atışalanı biri tuna vergi dairesi 2 farklı memur daha doğrusu 1 i gerçek memur diğeri şaklaban bence... anlayacağın aslında her vergi dairesinde kayıt yapılıyor ama memur kıllık yaparsa yapmayabiliyor..
  • Ziraat Bankası'ndan da yatirabilirsiniz. Vergituru:YOLCUCEPTEL
    Ben de nihayet bugun kayit yaptirdim. 6 gunde acilir dediler bakalim.

• Bir şey sormak istiyorum bu yeşil pasaportun geçerlilik süresi ne kadar yani öğrencilik hayatı boyunca mı yoksa okul bittikten sonra da bir süre devam ediyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justinne -- 9 Şubat 2013; 13:27:43 >
  • merhaba 13 yaşında bi kuzenim var onun pasaportuna işletebilirmiyim? yaş sınırı vs bi sıkıntı olurmu?
  • quote:

quote:

quote:

Bilmediğimizden soruyoruz, ahkam keser gibi bi halimiz mi var? Sağol cevap için, tek numaraya açtırmak da bizim işimizi görür dediğin gibi ise.

gelismeler nedir,kayit isleminde ne yaptiniz ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

gelismeler nedir,kayit isleminde ne yaptiniz ?

Yabancı pasaporta açtırınca altı ay sonra kapanıyormuş ve bir daha açılmıyormuş. En azından öyle söylemişler vergi dairesinde. Konsolosluğu arayıp soracak bizimki bakalım, farklı birşey söylenirse haberdar ederim.

• @Nén-El

sagolasin,haala ayni hamam....
    vergicinin bu usulden tam heberi olmayabilir,en iyisi bence turkcell musteri hizmetlerine bi danisin,tecrubeliler .......
  • quote:

Orijinalden alıntı: chnlmn

merhaba 13 yaşında bi kuzenim var onun pasaportuna işletebilirmiyim? yaş sınırı vs bi sıkıntı olurmu?

18 yaşının altındaysa hak velisine devrediliyor diye biliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavsar -- 15 Şubat 2013; 16:43:13 >
  • P.tesi vakıfbanka parayi yatirip pasaport sahibinin yanina gidip, islemi yaptiricam
    Bu asamada ogrenmek istedigim bankaya parayi yatirirken kendi adim soyadim tc'mi yoksa pasaport sahibinin adi soyadi tc'sini mi vericem ? yanimda olmayacakda pasaport sahibi ? yanlis birsey yapmiyim yardimci olursaniz sevinirim

• Arkadaşlar hiçbir yerde bu soruya cevap bulamadım:
    Benim telefonumun pasaport kaydı vardı.Dolandırıldım.Kimin üstüne kayıtlı bilmiyorum..ve doğal olarak kapandı.Tekrar açtırmak için uygun tanıdığımın pasaportunu buldum.şimdi sorum şu: pasaporta tekrar kayıt yaptırmak için ödeyeceğim ücret ne?ve ilk kayıt yaptırırmış gibi mi işlemleri takip edeceğim?Allah aşkına biri yardımcı olsun kafayı yicem:((

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar deli gibi araştırdım fakat net cevaplar bulamadım:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmozdemirr -- 16 Şubat 2013; 20:12:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.