Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
42
Favori
213.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: seksenbes

Arkadaşlar merhabalar;Pasaport kaydı ile ilgili bir konu danısmak istiyorum izninizle...

Kiracım bulgaristan göçmeni türkiyede yaşıyor ve türk nüfus cüzdanına sahip,pasaport kırmızı bir pasaport.Ben cihazımı kalıcı kayıt edebilmek adına hangi belgeleri hazırlamalıyım?

Kiracımın pasaportu bende ve pasaport giriş tarihi 05.04.2013 ve e-devlet üzerinden kayıt yapmak istiyorum.Sanıyorum nüfus cüzdan fotokopisi ve ikametgah da gerekecek?Vergi dairesine gittigimde ve devamında nasıl bir yol izlemem gerektigini belirtirseniz cok memnun olacagım Tesekkurler

hocam yurda giriş tarihinden itibaren 30 gün içerisinde kayıt yaptırma zorunluluğu olduğu için zaten süre kaçırılmış. Şuan kayıt yaptıramazsın bu pasaporta maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: nevermscx

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa1300

quote:

hocam nexus 4 telefona geçici kayıt yaptırdım 3 ay sonra sms gelerek kendiliğinden kapandı

sorum şu şuan hiçbir işlem yapmadan gerçek pasaporta kayıt yaptırabilirmiyim yoksa eski geçmiş geçici kaydı sildirmemizmi gerekiyor ?

hocam imei sorgulamada da kayıt dışı görünüyorsa kayıt sildirme işlemi yaptırmana gerek yok. Gerçek pasaporta kayıt yaptırabilirsin.

Senin durumunda olan arkadaşımız aynı işlemi yapmış ve sorunla karşılaşmamış. yorumu aşağıda hocam.

http://forum.donanimhaber.com/m_67569281/mpage_6/f_//tm.htm#75010672

• yurtdışından, bir tanıdık,( türk vatandaşı değil) bana telefon getirecek ama bu konuda herhangi bir yasal engel var mı acaba? havaalanında el konur mu, zorluk çıkartırlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

yurtdışından, bir tanıdık,( türk vatandaşı değil) bana telefon getirecek ama bu konuda herhangi bir yasal engel var mı acaba? havaalanında el konur mu, zorluk çıkartırlar mı?

2 adetten fazlası ticari amaçla getirildiği düşünülerek sıkıntı olabilir ama 2 adete kadar getirilen telefon sorun yaratmaz.
  • quote:

quote:

yurtdışından, bir tanıdık,( türk vatandaşı değil) bana telefon getirecek ama bu konuda herhangi bir yasal engel var mı acaba? havaalanında el konur mu, zorluk çıkartırlar mı?

2 adetten fazlası ticari amaçla getirildiği düşünülerek sıkıntı olabilir ama 2 adete kadar getirilen telefon sorun yaratmaz.

kutusunda ve diğer aksesuarlarıyla gelse sorun olur mu?
  • quote:

şuan bu yazıyor

KAYITDIŞI OLDUGU TESPİT EDİLEN IMEI
  • quote:

quote:

quote:

kutusunda ve diğer aksesuarlarıyla gelse sorun olur mu?

mağazadan alındığı şekliyle bavuluna koyması yeterli.
  • Arkadaşlar, amerikadan gelen telefonu yurtdışına giden arkadaşın 4-5 yaşındaki çocuğunun pasaportuna kayıt yaptırabilirmiyiz? Arkadaş kendi pasaportuna kendisi için alacağı cihazı kayıt yaptıracak. kayıt işlemindeki işlemleri baba ile halledebilirmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brl266

Arkadaşlar, amerikadan gelen telefonu yurtdışına giden arkadaşın 4-5 yaşındaki çocuğunun pasaportuna kayıt yaptırabilirmiyiz? Arkadaş kendi pasaportuna kendisi için alacağı cihazı kayıt yaptıracak. kayıt işlemindeki işlemleri baba ile halledebilirmiyim?

velisi kayıt işlemini yapabilir.

http://www.mcks.gov.tr/tr/KonuDetay.php?BKey=40

18 Yaşından Küçükler için Cihaz Kaydı yapılabilir mi?

18 Yaşından küçüklerde yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırabilir. Ancak başvuru dilekçesini yasal velisi (annesi, babası vb.) tarafından doldurularak imzalanması ve yasal velinin kimlik fotokopisinin de istenen diğer belgeler ile birlikte başvuru sırasında abone kayıt merkezine verilmesi gerekmektedir.
    18 yaşından küçükler için PTT tarafından e-devlet şifresi verilmemesi nedeniyle 18 yaşından küçükler için E-Devlet üzerinden kayıt işlemi yapılamamaktadır.

• Abi pasaportu nereden bulacağız ? Ben Apple iPhone 4S almak istiyorum fakat şu pasaport kaydı canımı sıktı. Yurtiçi satanlarda pahalı satıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iMonster

Abi pasaportu nereden bulacağız ? Ben Apple iPhone 4S almak istiyorum fakat şu pasaport kaydı canımı sıktı. Yurtiçi satanlarda pahalı satıyor.

Ucuz bilet ayarlayabilirsen Kıbrıs'a gidip gelerek kendi üzerine kayıt yaptırabilirsin.
  • quote:

quote:

Abi pasaportu nereden bulacağız ? Ben Apple iPhone 4S almak istiyorum fakat şu pasaport kaydı canımı sıktı. Yurtiçi satanlarda pahalı satıyor.

Ucuz bilet ayarlayabilirsen Kıbrıs'a gidip gelerek kendi üzerine kayıt yaptırabilirsin.

Öyle bir imkanım yok ya abi.
  • quote:

quote:

quote:

Öyle bir imkanım yok ya abi.

yakın birini bekliyceksin o zaman maalesef.
  • Oldukça faydalı bir konu, açan arkadaşın ellerine sağlık....
  • Arkadaşlar çok acil bi sorum var.

3 mayıs tarihinde 115 er liraları yatırdık ve vodafone bayiiden 2 adet iphone 5 kayıt ettirdik. Kendime ve kuzenime. 4 gün önce kuzene mesaj gelmiş telefon kayıt dışıdır 24 mayısta kapanacak diye. Bayiye gittik bi sıkıntı yok diyor evraklar daha gitmedi ondan dolayı olmuş olaiblir diyor. Ama benimkinde böyle bir sorun yok geçici olarak kayıt altına alınmış imei diyor. Evraklar kontrol edilecek yazıyor.

Neden böyle olmuş olaiblir bi fikri olan var mı??**
  • Normal mesajı atamadım o yüzdencevapla yaptım. Bende Samsung Galaxy S3 var ve pasaportum yok. E devlette KKTC kaydı yaparken pasaport no falan istemiyo, ama ben KKTC ne ne gittim nede geldim, tc kimlik numarama gidip harç bedelini yatırsam ve e devletten telefonu açtırsam nasıl bir sorunla karşılaşabilirim deneyen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpikalpi

Normal mesajı atamadım o yüzdencevapla yaptım. Bende Samsung Galaxy S3 var ve pasaportum yok. E devlette KKTC kaydı yaparken pasaport no falan istemiyo, ama ben KKTC ne ne gittim nede geldim, tc kimlik numarama gidip harç bedelini yatırsam ve e devletten telefonu açtırsam nasıl bir sorunla karşılaşabilirim deneyen varmı?

Bunu deneyen olduğunu sanmıyorum hocam. Onay aşamasından önce yazdığı gibi, yalan beyan vermeniz durumunda yasal yatırımlarla karşılaşmanız büyük olasılık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, mesela 2 yıllık pasaportum var ve 4 ay sonra bitecek süresi yeni pasaport almak zorunda kalacağım. Şimdi bu 2 senelik pasaporta bir telefonu kaydettirsem daha sonra yurtdışına çıktığımda yeni pasaportum ile bir tane daha kayıt ettirebilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onlyheves

Arkadaşlar merhaba, mesela 2 yıllık pasaportum var ve 4 ay sonra bitecek süresi yeni pasaport almak zorunda kalacağım. Şimdi bu 2 senelik pasaporta bir telefonu kaydettirsem daha sonra yurtdışına çıktığımda yeni pasaportum ile bir tane daha kayıt ettirebilir miyim?

Hayır ettiremezsiniz. Yapılan kayıt T.C numaranıza işlendiğinden pasaport yenilense de 2 takvim yılından önce yeni kayıt yapamıyorsunuz.

• arkadaslar cihazin kaydi yapilan pasaporttan kaydin silinmesi munkun mu ?

telefonu bi pasaporta kayit yaptirdik diyelim. pasaport sahibi bi sure sonra ( 1hafta , ay, yil ) gidip kaydi pasaporttan dusurebilir mi ? baska telefon kaydedebilir mi ?

yoksa omur boyu kayitli kalir mi cihaz ?

bi tanidigim pasaporttan sildirirler falan dedi icime kurt dustu

tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.