Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
42
Favori
213.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aslanemre58

Telefonumu kayıt ettireli 1 aydan fazla oldu ve MCKS sisteminde hâlâ geçici kayıtlı gözüküyor.Herhangi bi bilgilendirme mesajı da gelmedi.Bu kadar uzun sürer mi bi kayıt?

sürer hocam. kaydının onaylanması yaklaşık 3-6 ay civarı sürebiliyor.
  • artik vodafone avea turkcell kayit yapmiyormu? birde vergideko isimle pasaport isminin aynimi olmasi gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ninurta

artik vodafone avea turkcell kayit yapmiyormu? birde vergideko isimle pasaport isminin aynimi olmasi gerekir

kayıt yapmadıklarına dair birşey duymadım. evet, pasaport sahibinin adına harç yatırılacağı için aynı olmak zorunda.
  • Türk vatandaşı olan bir tanıdığım Hollanda'da yaşıyor. Gelirken yanında sıfır açılmamış kutu telefon getirse, havaalanında v.s kayıt ediliyormu yoksa telefon Türkiye'ye geldikten sonramı istersek kayıt işlemlerini gerçekleştiriyoruz ? Kısacası telefon daha bana ulaşmadan, getiren kişinin cebinden telefon ücreti hariç farklı bir vergi v.s gibi bir ücret çıkarmı? Birde kayıt ettirdik ve kişi ülkesine döndü diyelim. Bende kalan telefon ileriki zamanlarda problem çıkartırmı ? Belli aralıklarla kayıt yenileme gibi bir işlemle karşılaşırmıyım ?

Ciddi şekilde Hollanda'dan Xperia ZR getirtmeye niyetlendim Ucuz olacağından falan değilde, telefon Türkiye'de satılmayacakmış

• quote:

Orijinalden alıntı: By40bir

Türk vatandaşı olan bir tanıdığım Hollanda'da yaşıyor. Gelirken yanında sıfır açılmamış kutu telefon getirse, havaalanında v.s kayıt ediliyormu yoksa telefon Türkiye'ye geldikten sonramı istersek kayıt işlemlerini gerçekleştiriyoruz ? Kısacası telefon daha bana ulaşmadan, getiren kişinin cebinden telefon ücreti hariç farklı bir vergi v.s gibi bir ücret çıkarmı? Birde kayıt ettirdik ve kişi ülkesine döndü diyelim. Bende kalan telefon ileriki zamanlarda problem çıkartırmı ? Belli aralıklarla kayıt yenileme gibi bir işlemle karşılaşırmıyım ?

Ciddi şekilde Hollanda'dan Xperia ZR getirtmeye niyetlendim Ucuz olacağından falan değilde, telefon Türkiye'de satılmayacakmış

Kayıt işlemini yapabilmesi için 115 TL harc yatırması gerekiyor. Eğer havaalanı içerisine yatırabileceği banka şubesi varsa orada kayıt yapabilir. Çünlü kayıt işlemi sırasında dekontun orjinalini alacakları için bankadan yatırması gerekiyor. Kayıt işlemi yapıldıktan sonra ileride sorun çıkarmaz, ömürlük kayıt olur. Yenileme gibi işlem yapılmasına da gerek yok.

• Arkadaşlar uzun uğraşlarım sonunda pasaport kaydımı kıbrısa giris cıkıs yapan bir aile dostumuz ile hallettik. ilginç olanı şudurki benim kaydım persembe düsücekti. bugun e devletten kayıt yaptım vergi ödeyip.( garanti bankası int. subesi vergiyi alıyor) e devlettende kayıtı yaptım. fakat normalde kayıtlar 2 3 ay onay sürecinden geçiyor diye biliyordum ben bu kayıdım tamamlandıktan 1 dakika sonra imei numarası kayıtlı yazdı ve onaylandı yazıyordu. :)))
  • Arkadaşlar bugün itibariyle ümreye gidip gelen arkadaşımın pasaport fotokopisini aldım,onun adına 115tl ücreti halkbankasına yatırdım.Son adım olarak onun e-devlet şifresiyle kaydı tamamlayacagım.Tüm bunları yapabilmek icin son tarih 25.haziran.2013
  • merhaba 1 haftadır bekliyorum kafam karıştı lütfen yardım

Harç yatırıldı Arkadaşın pasaportuyla e devlet üzerinden kayıt yapıldı.

Sorgulama yapıldığında kayıt dışı tespit edilen cihaz olarak gözüküyor

bireysel başvuru sorgula yapmak istiyorum fakat orada başvuru numarası çıkıyor o numara nedir nerede yazıyordur.

İşlem olmamış olabilir mi arkadaşın süresi dolmadı yarın bir operatöre gidip yeniden işlem yaptırsam daha mı iyi olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: altugkatlav

Arkadaşlar uzun uğraşlarım sonunda pasaport kaydımı kıbrısa giris cıkıs yapan bir aile dostumuz ile hallettik. ilginç olanı şudurki benim kaydım persembe düsücekti. bugun e devletten kayıt yaptım vergi ödeyip.( garanti bankası int. subesi vergiyi alıyor) e devlettende kayıtı yaptım. fakat normalde kayıtlar 2 3 ay onay sürecinden geçiyor diye biliyordum ben bu kayıdım tamamlandıktan 1 dakika sonra imei numarası kayıtlı yazdı ve onaylandı yazıyordu. :)))

Sistemi kısa bir süre önce değiştirdiler. Artık yeni yapılan kayıtlar anında kontrol edilerek onay veriliyor.

• Beyler telefonumu mavi renkli umre pasaportuyla e-devlet üzerinden kayıt edeceğim.Formu doldururken pasaport seceneklerinden hangisini secmeliyim.Ayrıca pasaportun üzerindeki pasaport seri numarasını nasıl yazıyoruz? Hemen üstte U1234567 şeklinde olan var ve en altta ise U1234567TUR olan var.
  • Şimdi Arkadaşlar kusura bakmayın okudum ettim, Ya göremedim yada atladım. Bir Konu soracağım.

Durum şu:

Bügün Kızım Geldi Yurtdışından (Rusya) kendisi 13 yaşında ,ve 3 ay sonra çıkış yapacak 1 ay sonra geri gelecek, 3 ay sonra Tekrar çıkış yapacak vs vs.

Hali ile yanındaki telefonu kaydettirmek istiyorum , ki ikide bir başımız ağırmasın yok telefon kapandı bilmem ne oldu falan filan.

Kendisi hem yabancı ülke vatandaşı ,hem Türkiye vatandaşı , Türkiye'ye girişi Rusya pasaportunu ve Nüfüs cüzdanını göstererek yapiyor.

Rusya Pasaportunda Giriş Mührü var. Hali ile daha Türkiye pasaportu cıkarmadık.

Şimdi ben bunun telefonu nasıl kaydetiririm Türkiyede. Prosedür nedir. ? Var mı Böyle bir imkan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraaz -- 8 Haziran 2013; 15:05:51 >
  • Az önce e-devlet üzerinden kaydımı gerçekleştirdim. Önce Ziraat bankasına gidip 115 tl harç yatırdım. Ailem kıbrıstan gelmişti onlardan birinin üzerine telefon kaydını gerçekleştirdim ve sorgulama yaptığımda IMEI KAYITLI YOLCU BERABERİNDE KAYDEDİLEN CİHAZ ibaresi gözüktü hemen. Ayrıca başvuru sorgulamasında da ONAYLANDI ibaresi gözüküyor. Bu kadar hızlı olması normal mi? Hattımı telefonuma taktığım zaman yalnızca acil aramalar diyor ama yarına kadar bekleyeceğim bir gün geçsin. Yarın açılırsa en hızlı kayıt yapan internet üzerinden ben olacağım sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biperva_ -- 10 Haziran 2013; 20:50:41 >
  • Dostlar imkanı olan konuya normal pasaport ile çipli pasaport örneklerini ekleyebilir mi?E-devlet üzerinden kayıt yapacaklar çelişki yaşamasınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forumchu

Az önce e-devlet üzerinden kaydımı gerçekleştirdim. Önce Ziraat bankasına gidip 115 tl harç yatırdım. Ailem kıbrıstan gelmişti onlardan birinin üzerine telefon kaydını gerçekleştirdim ve sorgulama yaptığımda IMEI KAYITLI YOLCU BERABERİNDE KAYDEDİLEN CİHAZ ibaresi gözüktü hemen. Ayrıca başvuru sorgulamasında da ONAYLANDI ibaresi gözüküyor. Bu kadar hızlı olması normal mi? Hattımı telefonuma taktığım zaman yalnızca acil aramalar diyor ama yarına kadar bekleyeceğim bir gün geçsin. Yarın açılırsa en hızlı kayıt yapan internet üzerinden ben olacağım sanırım

Sistemi yenilediler kısa zaman önce. Artık bilgiler sistem üzerinde kontrol edilerek anında onaylanarak kayıtlı olarak görünüyor. benim gibi 3 ay önce sistem üzerinden kayıt yapanlar ise hala gecici kayıt altında olup kontrol ediliyor ibaresinin değişmesini bekliyor. iyi günlerde kullan telefonunu

• quote:

Orijinalden alıntı: nevermscx

quote:

Orijinalden alıntı: Forumchu

Az önce e-devlet üzerinden kaydımı gerçekleştirdim. Önce Ziraat bankasına gidip 115 tl harç yatırdım. Ailem kıbrıstan gelmişti onlardan birinin üzerine telefon kaydını gerçekleştirdim ve sorgulama yaptığımda IMEI KAYITLI YOLCU BERABERİNDE KAYDEDİLEN CİHAZ ibaresi gözüktü hemen. Ayrıca başvuru sorgulamasında da ONAYLANDI ibaresi gözüküyor. Bu kadar hızlı olması normal mi? Hattımı telefonuma taktığım zaman yalnızca acil aramalar diyor ama yarına kadar bekleyeceğim bir gün geçsin. Yarın açılırsa en hızlı kayıt yapan internet üzerinden ben olacağım sanırım

Sistemi yenilediler kısa zaman önce. Artık bilgiler sistem üzerinde kontrol edilerek anında onaylanarak kayıtlı olarak görünüyor. benim gibi 3 ay önce sistem üzerinden kayıt yapanlar ise hala gecici kayıt altında olup kontrol ediliyor ibaresinin değişmesini bekliyor. iyi günlerde kullan telefonunu

Teşekkürler telefonum bugün saat 2 gibi açıldı sorunsuz kullanıyorum

• Arkadaşlar eğer daha önce sorulduysa affola ama acele etmem gerekiyor da acaba kayıt dışı olmuş imeiyi sildirmek için sadece operatör bayiye gidip silmek istiyorum demem yeterli mi yoksa başka işlemler de gerekli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TnnTDragon

Arkadaşlar eğer daha önce sorulduysa affola ama acele etmem gerekiyor da acaba kayıt dışı olmuş imeiyi sildirmek için sadece operatör bayiye gidip silmek istiyorum demem yeterli mi yoksa başka işlemler de gerekli mi?

sildirme işlemi yapmanıza gerek yok. Elinizde pasaport varsa gerçek kayıt yapabilirsiniz.
  • Arkadaşlar diyelim yurt dışından iphone alıp kaydettirdik fakat telefon bozuldu, bidaha yurt dışına çıktığımızda applestore'a gittik yenisini verdiler. Şimdi bu telefonu nasıl kaydettircez ? Pasaport kaydının üzerinden henüz 2 yıl geçmedi. Eski telefon bozuldu, yenisiyle değişti, onu silin bunu kaydedin deme şansımız yok mu ?
  • Merhabalar. Bir arkadaşım telefonunu kaydettirmek için bir Avea bayisine gitmiş. Belge olarak ne verdiler diyorum; "yurt dışından getirdiğim 0131.... imei numaralı cihazımın kayıt altına alınması hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim." şeklinde bir kağıt verdiler diyor. Arkasında da kendi yatırdığı vergi makbuzu varmış. Bu işler bu şekilde mi yürüyor arkadaşlar? Telefon 3-7 gün arasında da açılır demiş.

Benim bildiğim aynı gün açılıyor, bunlar çakallık yapıp pasaportu kendileri kullanıp arkadaşıma da geçici kayıt mı yapacaklar acaba? Imei numarasının hemen sisteme girilmesi gerekmiyor mu?
  • Acil cevap lazım arkadaşlar.

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.