Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
42
Favori
213.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mow_

beyler ben kardeşime yurtdışından gelirken bi telefon almıştım. geleli 1 ay 20 gün oldu ama telefon hala kapanmadı. ne kadar süre sonra kapanacağı belli mi bu telefonların?

bi de pasaport kaydını telefon kapandıktan sonra yapabiliyor muyuz? birkaç akraba yapılmıyor filan dedi de..

son sorum da şu, mcks den imeimi sorgulattığımda şu yazıyı gördüm "IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır."

ki ben avea ya evraklarımı vereli 15 gün oldu. bu normal bir durum mudur?

Şebekeden şebekeye değişiyor,
    Mesela Avea hattı yakılan cihazın,bazen kapanmadığı oluyor,belki 1 ay belki 2 ay,
    Turkcell ve Vodafone hattı kullananlar da,hemen kapanıyor diyor,
    belli olmuyor yani
    Diğer konu;
    Kapanan telefon pasaport kaydıyla açılıyor,açılmaz diyenlere inanmayın,gidip kaydettirin,
    Evraklarınız BTK tarafından imza kontolü yapılıyor,15 gün geçmesi ondandır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Caferhan

quote:

Orijinalden alıntı: mow_

beyler ben kardeşime yurtdışından gelirken bi telefon almıştım. geleli 1 ay 20 gün oldu ama telefon hala kapanmadı. ne kadar süre sonra kapanacağı belli mi bu telefonların?

bi de pasaport kaydını telefon kapandıktan sonra yapabiliyor muyuz? birkaç akraba yapılmıyor filan dedi de..

son sorum da şu, mcks den imeimi sorgulattığımda şu yazıyı gördüm "IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır."

ki ben avea ya evraklarımı vereli 15 gün oldu. bu normal bir durum mudur?

Şebekeden şebekeye değişiyor,
    Mesela Avea hattı yakılan cihazın,bazen kapanmadığı oluyor,belki 1 ay belki 2 ay,
    Turkcell ve Vodafone hattı kullananlar da,hemen kapanıyor diyor,
    belli olmuyor yani
    Diğer konu;
    Kapanan telefon pasaport kaydıyla açılıyor,açılmaz diyenlere inanmayın,gidip kaydettirin,
    Evraklarınız BTK tarafından imza kontolü yapılıyor,15 gün geçmesi ondandır

sağolun hocam ya içime su serptiniz.

• arkadaşlar bende 4 ay önce geçici kayıt yaptırmıştım ama düştü cihazı 3 aydır kullanamıyorum pasaport olmadığı için,yarın elime bi pasaport geçecek kaydımı direk yapabiliyormuyum yoksa önceki geçici kaydı sildirmem gerekiyormu ?
  • Forumdaki en Faydali konulardan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apple23

arkadaşlar bende 4 ay önce geçici kayıt yaptırmıştım ama düştü cihazı 3 aydır kullanamıyorum pasaport olmadığı için,yarın elime bi pasaport geçecek kaydımı direk yapabiliyormuyum yoksa önceki geçici kaydı sildirmem gerekiyormu ?

düşmüşse silinmiş oluyor zaten.pasaportu götürüp direk kaydedebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caferhan

quote:

Orijinalden alıntı: apple23

arkadaşlar bende 4 ay önce geçici kayıt yaptırmıştım ama düştü cihazı 3 aydır kullanamıyorum pasaport olmadığı için,yarın elime bi pasaport geçecek kaydımı direk yapabiliyormuyum yoksa önceki geçici kaydı sildirmem gerekiyormu ?

düşmüşse silinmiş oluyor zaten.pasaportu götürüp direk kaydedebilirsiniz

ya hani geçici kayıtta düşünce önceki kaydı sildirip yeniden kayıt yapılıyodu ya ondan sordum teşekkürler :))
  • bir guzel soruda ben sorayim o zaman,

arakdaslar simdi ben kazakistanda yasiyorum, yilbasinda TR ye gelecegim 1-2 aya kadar da HTC ONE almayi dusunuyorum.

Geldigimde yuksel ihtimalle kazakistan hattim telefona takili olacak ve geldigimde tahmini maksimum 1 ay sureyle kalmayi dusunuyorum tatil amacli.
    Benim simdi telefonu kayit ettirmem gerekir mi gerekmez mi ?
    Kayit ettirmesem telefonum kapanir mi merak ediyorum.

Cunku bazi operatorlar burdaki KCELL mesela TURKCELLe anlasmali, TR ye gelince otomatik olarak operator kismi degisiyor, tarifede.
    Yani durduk yere telefondan olmak istemiyorum. Bir bilgilendirirseniz cok sevinirim.

Bir de telefonun eski veya yeni olmasi kapanmasini degistirir mi ?
  • teknofobi kullanıcısına yanıt
    Hocam 2. el forum ilanlarında gördüm ama tam olarak anlamadım. Bu pasaport hakkının süresinin dolması gibi bir durum var mı acaba?. Yani cihazı bir kere tastamam kaydettikten sonra herhangi bir şekilde bu kaydın düşmesi gerçekleşiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chaos7

Hocam 2. el forum ilanlarında gördüm ama tam olarak anlamadım. Bu pasaport hakkının süresinin dolması gibi bir durum var mı acaba?. Yani cihazı bir kere tastamam kaydettikten sonra herhangi bir şekilde bu kaydın düşmesi gerçekleşiyor mu?

Geçici kayıt diye bişey var;
    Turist pasaportuna veya yurtdışı bir pasaporta kaydolan cihazlar,6 ay gibi kısa süreli kayıt oluyor,dolayısı ile 6 aydan sonra kayittan düşüyor,
    Ama TC pasaportuna kaydedilen cihazlarda böyle bir sorun olmaz.

• Caferhan kullanıcısına yanıt
    Satın almak istediğim bir cihazın imesini kontrol ederken bunu anlamam mümkün olur mu? Yani kayıtlı mı der yoksa geçici kayıtlı şu kadar günü kaldı der mi? Diğer türlü dolandırılmaya açık bir ucu var işin...2. el forumlarında gördüm bir kaç kişi bahsetmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chaos7

Satın almak istediğim bir cihazın imesini kontrol ederken bunu anlamam mümkün olur mu? Yani kayıtlı mı der yoksa geçici kayıtlı şu kadar günü kaldı der mi? Diğer türlü dolandırılmaya açık bir ucu var işin...2. el forumlarında gördüm bir kaç kişi bahsetmiş.

İmei sorgulamasında "geçici sureli" gibi bir ibare geçer,
    Ne kadar kaldıgını yazmaz ama BTK yı arayıp öğrenilebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Haleluyah

bir guzel soruda ben sorayim o zaman,

arakdaslar simdi ben kazakistanda yasiyorum, yilbasinda TR ye gelecegim 1-2 aya kadar da HTC ONE almayi dusunuyorum.

Geldigimde yuksel ihtimalle kazakistan hattim telefona takili olacak ve geldigimde tahmini maksimum 1 ay sureyle kalmayi dusunuyorum tatil amacli.
    Benim simdi telefonu kayit ettirmem gerekir mi gerekmez mi ?
    Kayit ettirmesem telefonum kapanir mi merak ediyorum.

Cunku bazi operatorlar burdaki KCELL mesela TURKCELLe anlasmali, TR ye gelince otomatik olarak operator kismi degisiyor, tarifede.
    Yani durduk yere telefondan olmak istemiyorum. Bir bilgilendirirseniz cok sevinirim.

Bir de telefonun eski veya yeni olmasi kapanmasini degistirir mi ?

Buraya gelince,telefon kapanır,geçici kayıt yaptırabilirsiniz

• Bugün cihaz kaydettirdim ve tim 50 lira aldı. Bu nedir arkadaşlar ???
  • hangi tim 'e gittin ?
    Benim elimde Uzaktan tanığımın bir pasaportu var kayıt yapabiliyormuyum sahış olmadan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanRa

Bugün cihaz kaydettirdim ve tim 50 lira aldı. Bu nedir arkadaşlar ???

5 kuruş vermeden,5 dakikada edevlet üzerinden kayıt yapabilirdiniz,
    Hem de daha erken açılıyor,
    Bayiler 15 tl den fazla alalaz,bazilari fırsattan istifade,20-30-50 tl ne kopabilirse alıyor,

• İstanbul Ümraniye İstiklal Şubesine gittim ve bunu yaptılar. Şaka gibi küplere bindim ama 50 lira istedi işlem sonunda. 20 diye gittim 50 çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldier_inn

hangi tim 'e gittin ?
    Benim elimde Uzaktan tanığımın bir pasaportu var kayıt yapabiliyormuyum sahış olmadan ?

Tim de pasaport sahibi olmadan,kayıt yapamazsnız malesef,
    Pasaport sahibinin:
    1-TC no sunu
    2-edevlet şifresini
    3-pasaport numarası
    4-yurda giriş tarihini
    öğrenin yeter,
    bütün işlemleri,pasaport sahibi olmadan halledersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: HanRa

İstanbul Ümraniye İstiklal Şubesine gittim ve bunu yaptılar. Şaka gibi küplere bindim ama 50 lira istedi işlem sonunda. 20 diye gittim 50 çıktı.

Tam çakallık yapmışlar
    Keşke başka bayiye sorsaydınız ama bi kere olmuş,
    Can sağlığı olsun

• IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır.

beyler bu nedek? tel gecici mi kayıtlı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaroo1

IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır.

beyler bu nedek? tel gecici mi kayıtlı?

Kayıt islemini,bayiden yaptınız sanırım,
    Evraklar BTK kontolünden henüz geçmedigi için bu uyaryı alıyorsunuz.
    Belgelriniz ulaşacak,imza karşlaştırılacak filan...sonra normal imei kaydi olarak görünür

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.