Şimdi Ara

Yeni Yıla Yeni Arabamla Giriyorum (İÇİM YANDI) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
3.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayırlı olsun 9 litre fazla yakmış.
    Benim 2006 model Subaru Legacy 2000 motor AWD aracım şehirlerarası 8 litre yakıyordu max.1500 motor impreza bence biraz fazla yakmış.
  • Hayırlı olsun kazasız belasız.

Aracı eğer devirli kullanmadıysanız uzun yol için biraz yüksek tüketim.Belki ileride araca alışınca düşer..
  • Piyasanın istediği değil kendi istediğiniz aracı almışsınız tebrik ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pascuu

hayırlı olsun 9 litre fazla yakmış.
    Benim 2006 model Subaru Legacy 2000 motor AWD aracım şehirlerarası 8 litre yakıyordu max.1500 motor impreza bence biraz fazla yakmış.

Legacy yol tutuş,viraj performansı,yüksek hızda verdiği güven hissi olarak. Bilinen araçlara mesela focus2 tdci ye göre nasıl hocam.birde direksiyon tepkisi focus2 tdci ye göre nasıl.

• quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

quote:

Orijinalden alıntı: pascuu

hayırlı olsun 9 litre fazla yakmış.

Legacy yol tutuş,viraj performansı,yüksek hızda verdiği güven hissi olarak. Bilinen araçlara mesela focus2 tdci ye göre nasıl hocam.birde direksiyon tepkisi focus2 tdci ye göre nasıl.

Biraz fanatik yorum olacak ama ,D sınıfı 4 çeker bir legacy nin yol tutuşunu,güven hissini bir C sınıfı araçla karşılaştırmam valla.Legacy ' e küfür gibi olur

• Valla hayırlı uğurlu olsun keşke akaryakıt fiyatları ucuz olsada hep 4 çekerde kullansak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

quote:

hayırlı olsun. bulunduğunuz yerde kışları -7 derecenin altına düşüyorsa aracınız maalesef çalışmayacaktır. bilginiz olsun.

Neden acaba ?

bu modeller böyle :)

yazılımdan kaynaklı.

Aracınız -7 derecede çalışmayacak ifadesi yanlıştır. Böyle olsaydı Ankara, Bolu gibi yerlerde hiç Subaru kullanan olmazdı.

Aracımı almadan önce, marka hakkında araştırma yaparken değinilen durumu anlatan bir konuya denk gelmiştim. İşin doğrusunu anlatayım.

Söz konusu araç sizin de satın aldığınız 2008 model İmprezaydı ayrıca LPG takılı ve sahibi de Erzurumda bulunuyordu. Araç sahibinin sorunu ise soğuk havalarda aracın geç çalışmasıydı.
    Arkadaş Subaru Türkiye'ye mail atınca kendisine -25 üstü soğuklarda aracın çalışması için bir yazılım olduğu söyleniyor ve bunun yüklenmesi için bir teknik eleman ücret talep edilmeden, cihazla beraber bir kaç saatliğine, uçakla Erzurum'a gönderiliyor .
    (Satış sonrası görmeye alışık olmadığımız bir durum olduğu için bunu kalın harflerle özellikle yazdım.)

Olayın devamında bu arkadaşın aracının ECU suna performansla ilgili başka bir program atıldığı belirleniyor ve istenilen güncelleme için ECU'ya ulaşılamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 3 Ocak 2013; 22:00:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

quote:

quote:

hayırlı olsun. bulunduğunuz yerde kışları -7 derecenin altına düşüyorsa aracınız maalesef çalışmayacaktır. bilginiz olsun.

Neden acaba ?

yazılımdan kaynaklı.

Aracınız -7 derecede çalışmayacak ifadesi yanlıştır. Böyle olsaydı Ankara, Bolu gibi yerlerde hiç Subaru kullanan olmazdı.

Aracımı almadan önce, marka hakkında araştırma yaparken değinilen durumu anlatan bir konuya denk gelmiştim. İşin doğrusunu anlatayım.

Söz konusu araç sizin de satın aldığınız 2008 model İmprezaydı ayrıca LPG takılı ve sahibi de Erzurumda bulunuyordu. Araç sahibinin sorunu ise soğuk havalarda aracın geç çalışmasıydı.
    Arkadaş Subaru Türkiye'ye mail atınca kendisine -25 üstü soğuklarda aracın çalışması için bir yazılım olduğu söyleniyor ve bunun yüklenmesi için bir teknik eleman ücret talep edilmeden cihazla beraber bir kaç saatliğine uçakla Erzurum'a gönderiliyor .
    (Satış sonrası görmeye alışık olmadığımız bir durum olduğu için bunu kalın harflerle özellikle yazdım.)

Olayın devamında bu arkadaşın aracının ECU suna performansla ilgili başka bir program atıldığı belirleniyor ve istenilen güncelleme için ECU'ya ulaşılamıyor.

bilip bilmeden yorum yapmayın.

evet doğru aracı 2. el olarak erzurumda aldım ve evet araçta lpg vardı.

ve bilin bakalım bu sorunu yaşayan sadece ben miydim? hayır. aynı erzurumda öğrencimin velisinin araçta çalışmıyordu. aynı durum. hatta karsta da bir arkadaş 2009 model aynı imprezası aynı nedenlerden ötürü çalışmamaktaymış. aynı araç. onda lpg de yoktu

o arkadaşa o dediğiniz yazılım atılmış. araç soğuklarda çalışmaya başlamış. peki sonra ne olmuş? manifold sürekli zengin karışımdan dolayı dağılmış. çekiciyle servisçi arkadaşın erzuruma geldiği gün karstan erzuruma getirdiler toplamaya çalışıyorlardı.

benim araca denilen yazılım atılamadı. bunun sebebi de araca daha önce yetkili serviste atılan emisyon güncellemesi. öyle performans yazılımı tesbit edildi gibi bi durum yok. araca uygulanan tek yazılım işi yetkili servis tarafından yapılmıştır. önceki sahiplerine ulaşıp teyit ettim.

kimse kusura bakmasın. eleman göndermeyi subarunun lutfu gibi görülmesin. aldığım aracı nerede süreceğime karar veremeyecek miyim? o zaman açsın buraya servis de adam gibi hizmet versinler. kağıt üzerinde devleti kandırmak için servis göstermek iyi ama?

ben subaruya kötü araba demiyorum ama bahsi geçen model -7nin üzerinde ÇALIŞMIYOR. ben burada 3 subaru gördüm 3ü de böyleydi. ben gerisini bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkann86 -- 3 Ocak 2013; 22:10:24 >

• Ayrıca şehirler arası yolda 9 lt bana da fazla geldi. Bende Forester var 2lt, benzinli. Yaklaşık 5.000 km yol yaptım ve otoyol hızlarındaki sürüşlerimde, 2 yetişkin, 2 çocuk ve dolu bagajla 8.5-9lt ortalama tüketimi var.
    Ya çok hızlı kullanıyorsunuz ya da otomatik vitese alışamadınız ve tam gazda sürekli 2 vites düşürterek mi gidiyorsunuz acaba?
    Aracınız hayırlı olsun.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Neden acaba ?

yazılımdan kaynaklı.

Arkadaş Subaru Türkiye'ye mail atınca kendisine -25 üstü soğuklarda aracın çalışması için bir yazılım olduğu söyleniyor ve bunun yüklenmesi için bir teknik eleman ücret talep edilmeden cihazla beraber bir kaç saatliğine uçakla Erzurum'a gönderiliyor .

ve bilin bakalım bu sorunu yaşayan sadece ben miydim? hayır. aynı erzurumda öğrencimin velisinin araçta çalışmıyordu. aynı durum. hatta karsta da bir arkadaş 2009 model aynı imprezası aynı nedenlerden ötürü çalışmamaktaymış. aynı araç. onda lpg de yoktu

o arkadaşa o dediğiniz yazılım atılmış. araç soğuklarda çalışmaya başlamış. peki sonra ne olmuş? manifold sürekli zengin karışımdan dolayı dağılmış. çekiciyle servisçi arkadaşın erzuruma geldiği gün karstan erzuruma getirdiler toplamaya çalışıyorlardı.

benim araca denilen yazılım atılamadı. bunun sebebi de araca daha önce yetkili serviste atılan emisyon güncellemesi. öyle performans yazılımı tesbit edildi gibi bi durum yok. araca uygulanan tek yazılım işi yetkili servis tarafından yapılmıştır. önceki sahiplerine ulaşıp teyit ettim.

kimse kusura bakmasın. eleman göndermeyi subarunun lutfu gibi görülmesin. aldığım aracı nerede süreceğime karar veremeyecek miyim? o zaman açsın buraya servis de adam gibi hizmet versinler. kağıt üzerinde devleti kandırmak için servis göstermek iyi ama?

ben subaruya kötü araba demiyorum ama bahsi geçen model -7nin üzerinde ÇALIŞMIYOR. ben burada 3 subaru gördüm 3ü de böyleydi. ben gerisini bilmem.

Volkan bey merhaba, niye öyle diyorsunuz? Aracın sizin olduğunu bilmiyordum, geçmiş olsun öncelikle.

Demek sizin konunuzu okumuşum ama takdir edersiniz ki ben buraya sizin Subaru forumdaki konunuzda yazılanlardan farklı bir şey yazmadım.

Eğer ki siz o konuya, aracımda daha önce atılan yazılım emisyon güncellemesiymiş diye yazdıysanız ya da yazılım atılan Kars'taki aracın manifoldu dağılmış diye bir bilgi verdiyseniz ki hatırlamıyorum o zaman hata bende oluyor. Bunları yazmadıysanız ise bana bilip bilmeden yorum yapmayın dememelisiniz.

Bu konuya da -7 derece aracın çalışmaz diye kestirip atacağınıza, sıkıntınızı biraz önce yaptığınız gibi ayrıntılandırabilir ve hem aracını yeni almış arkadaşı hem de Subaru'ya ilgi duyan başkalarını bilgilendirirdiniz.

• quote:

Ayrıca şehirler arası yolda 9 lt bana da fazla geldi. Bende Forester var 2lt, benzinli. Yaklaşık 5.000 km yol yaptım ve otoyol hızlarındaki sürüşlerimde, 2 yetişkin, 2 çocuk ve dolu bagajla 8.5-9lt ortalama tüketimi var.
    Ya çok hızlı kullanıyorsunuz ya da otomatik vitese alışamadınız ve tam gazda sürekli 2 vites düşürterek mi gidiyorsunuz acaba?
    Aracınız hayırlı olsun.

İlk mesajdada belirttiğim üzere fazla zorlamadım,fakat araç uzun süredir servis yüzü görmemiş,ptesi günü servise bırakmayı düşünüyorum.Daha önceki araçlarımda olduğu gibi a'dan z'ye her aksamı kontrol edilecek,değişmesi gereken parçalar ve yakın gelecekte değişme ihtimali olan parçalar yenilenecek.Benim böyle bir huyum var aldığım aracı ustama bırakırım en ince ayrıntısına kadar kontrol edip rapor verir ve birlikte neler yapacağımıza karar veririz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Piyasanın istediği değil kendi istediğiniz aracı almışsınız tebrik ederim.

Teşekkür ederim.Piyasa arabaları pek tarzım değildir. Daha öncede iki farklı mazda modeli kullandım.Herkese mazda alacağım dediğimde başladılar aauuvv parçası pahalı aaauuuv ikinci eli yok ama ikisinide aldığım gibi komple elden geçirdim ve sorunsuzca bindim.hatta 93 model 323'e 1500 tl (işçilik dahil) para harcadım bundan 4 sene önce aklınıza gelebilecek her şey değişti ve satana kadar normal bakım hariç bir kere bile servise gitmedim.Ve her iki aracımda ilk pazara çıkarışımda yeni sahiplerini buldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kılpaçino -- 3 Ocak 2013; 23:55:52 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Neden acaba ?

yazılımdan kaynaklı.

Volkan bey merhaba, niye öyle diyorsunuz? Aracın sizin olduğunu bilmiyordum, geçmiş olsun öncelikle.

Demek sizin konunuzu okumuşum ama takdir edersiniz ki ben buraya sizin Subaru forumdaki konunuzda yazılanlardan farklı bir şey yazmadım.

Eğer ki siz o konuya, aracımda daha önce atılan yazılım emisyon güncellemesiymiş diye yazdıysanız ya da yazılım atılan Kars'taki aracın manifoldu dağılmış diye bir bilgi verdiyseniz ki hatırlamıyorum o zaman hata bende oluyor. Bunları yazmadıysanız ise bana bilip bilmeden yorum yapmayın dememelisiniz.

Bu konuya da -7 derece aracın çalışmaz diye kestirip atacağınıza, sıkıntınızı biraz önce yaptığınız gibi ayrıntılandırabilir ve hem aracını yeni almış arkadaşı hem de Subaru'ya ilgi duyan başkalarını bilgilendirirdiniz.

-7 de çalışmaz demek biraz yuvarlama hesap olur... evet sorunlu araçlar olabilir fakat, Subaruyu Sivas'ta da Erzurum'da da kullanan şahsende tanıdığım forumun üyesi var... Üstelik Sivastaki LPG ile kullanıyor, ve Erzurumla Sivasın arasında sıcaklık açısından bir fark yok...

• ilave
  • Haftalık otomobilimize de bu şekilde gece arka sol taraftan sürtüp kaçmışlardı.Apartmanın güvenlik kamerasından araç ve plakası tespit edildi araç,otopark sahibinin üzerine kayıtlı olduğunu öğrendik ve gerekli yasal işlemleri başlatmıştık.Sizin de başınıza böyle bir olay gelmesi muhtemel olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feindesland -- 4 Mart 2013; 22:15:38 >
  • Vay Biga :) bende Bandırma'da oturuyorum.

Hayırlı olsun aracınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: need8$(mousegg

Vay Biga :) bende Bandırma'da oturuyorum.

Tesekkurler. Bigaya her gelisimde bandirmaya mutlaka ugrayip sahilde cay keyfi yaparim :)

• hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kılpaçino

quote:

Orijinalden alıntı: need8$(mousegg

Vay Biga :) bende Bandırma'da oturuyorum.

Tesekkurler. Bigaya her gelisimde bandirmaya mutlaka ugrayip sahilde cay keyfi yaparim :)

Bandırma'ya uğradığınızda haber verirseniz çaylar benden olsun
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.