Şimdi Ara

yenia araba alacağım üstadların yardımı lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaklaşık bir aydır araba almak için interneti altına üstüne getiriyorum. Fakat içinden çıkılmaz bir hal almış durumda ve sizlerden yardım bekliyorum.
    Öncelikle şunu söylemeliyimki bahsedeceğim araçların henüz hiçbirine gidip canlı gözle bakabilmiş değilim.
    Eşimle araba alalım diye karar verdik ve kendimize maksimum 15000 lira bütçe ayırdık.(Ona kalsa 10000 ama piyasadan pek haberi yok tabi)
    Aslında benimde pek haberim yoktu fiyatlar uçmuş gitmiş. Bu fiyatlara araba alamayacağız neredeyse.
    Araştırmalarım sonucu geldiğim noktada alabileceğimiz arabalar şunlardır;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2001-fiesta-1.25-ghia-161545744/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-son-firsat-boyasiz-hatasiz-sadece-54.000-de-fiati-geri-cektim-165350469/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-taser-den-8.500-tl-pesinle-750x12-ay-vadeli-opel-astra-1%2C6-gls-166357837/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-2001-model-fabia-1.4-comfort-93.000-km-de-ilk-sahibinden-167298556/detay

NOT: bu ilanları temsili olarak koydum modelleri anlatabilmek için.

1: Fiyatların bu kadar pahalı olmasının bir sebebi varmıdır. Mesela kışın alırsak daha ucuz mu olur?
    2: Bu modeller dışında sizlerinde bu fiyatlar aralığında önerebileceği araçlar varmıdır nedenleri ile yazabilirmisiniz?
    3: Birde alırken nesine dikkat etmeliyim. Standart olarak şunlara dikkat et mutlaka diyebileceğiniz bişey varmıdır.
    4: Benzinli motorlarda km yi çok sıkıntı etmelimiyim?
    Yıl bazında baktığımızda kaç km yol yaparız bilemiyorum. Sonuçta ilk arabamız olacak biraz abartabiliriz yada yuh ne çok benzin yaktın diyedebiliriz.
    Lpg li araçlarada bakıyorum sanırım daha eknomik olacak ama motorun ömrünü bitidiği söyleniyor.
    Sonuca varırsak bana ford fiesta mantıklı gelmeye başladı çünkü ghia modellerde donanım çok güzel duruyor. 4 airbag abs vs... Parçaları ve bakımlarıda ucuzmuş.
    Fakat çok kararsız kaldık bu araçların hepsi 10 yaşın üstünde sizlerinde fikirlerini kullanıcı deneyimlarini öğrenebilirsem çok sevinirim
    Herkese iyi forumlar.

• Araların da fabia ideal gibi duruyor üstad
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7F882BB31

Araların da fabia ideal gibi duruyor üstad
    206, Palio, Polo da bakabilirsiniz bence. Yalnız fiyatların düşmesini pek beklemeyin piyasa uçtu :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

206, Palio, Polo da bakabilirsiniz bence. Yalnız fiyatların düşmesini pek beklemeyin piyasa uçtu :/

Alıntıları Göster
    Fabia alın ama ilandakini değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Fabia alın ama ilandakini değil :)

Alıntıları Göster
    İnternetteki fiyatlarla normal piyasadaki fiyatlar arasında ne kadar fark vardır? Yani internette 17 yazan bi aracı 15 e almamız mümkünmüdür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancoahmet -- 6 Haziran 2014; 12:56:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sancoahmet

İnternetteki fiyatlarla normal piyasadaki fiyatlar arasında ne kadar fark vardır? Yani internette 17 yazan bi aracı 15 e almamız mümkünmüdür?

Alıntıları Göster
    Birde arkadaşlar iş arkadaşımda bir nissan micra var
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-2006-nissan-micra-1.2-mood-92.000-kilometrede-167339366/detay

Araç tek kapılı ilandakinim aynısından ama 2007 model 73000 de ufak tefek sıyrıklar var bide sol kapı orjinal çıkma ile değiştirilmiş. 15000 e bırakırım diyorki arkadaşım bayan ve agresif kullanmaz aracını. Sizce mantıklımıdır.

• quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-2006-nissan-micra-1.2-mood-92.000-kilometrede-167339366/detay

Araç tek kapılı ilandakinim aynısından ama 2007 model 73000 de ufak tefek sıyrıklar var bide sol kapı orjinal çıkma ile değiştirilmiş. 15000 e bırakırım diyorki arkadaşım bayan ve agresif kullanmaz aracını. Sizce mantıklımıdır.

Alıntıları Göster
    fabia

• quote:

Hocam kusura bakmayın ama çok çirkin bu araba. Siz Fabia bakın bence de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

quote:

Hocam kusura bakmayın ama çok çirkin bu araba. Siz Fabia bakın bence de.

Alıntıları Göster
    Peki fabiada hangi motor seçeneği mantıklı olur. mpi motorların pek iyi olmadığını okumuştum biyerde. Servisi yedek parçası bakımları pahalımıdır.

• Fabia alabilirsiniz hocam, bundan baya bi sene önce fabia ilk geldiğinde benim baba bey almıştı. Gri renk araç, geniş konforlu gelmişti bana. Sonra durumumuz iyileştikçe daha iyi bir araç almıştık. Ama fabia yı sevmiştim.

ekleme: bizde anneme araç bakıyoruz, fabia var kafam da temiz bulabilrsek almayı düşünüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pink Floyd -- 6 Haziran 2014; 13:32:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Fabia alabilirsiniz hocam, bundan baya bi sene önce fabia ilk geldiğinde benim baba bey almıştı. Gri renk araç, geniş konforlu gelmişti bana. Sonra durumumuz iyileştikçe daha iyi bir araç almıştık. Ama fabia yı sevmiştim.

ekleme: bizde anneme araç bakıyoruz, fabia var kafam da temiz bulabilrsek almayı düşünüyoruz.
    Bende şimdi dikkatlice baktım yakışıklı araba birde elegance versiyonu oldukça başarılı olmuş renk kombinasyonu açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancoahmet -- 6 Haziran 2014; 13:56:01 >
  • Ben eski model aldım ağzım yandı kardeşim.yaşlılara asla bakma derim. Şartlarını zorla .

bulabilirsen tanıdık bildik arabayı almaya çalış. hatta tanıdık biri varsa adamın aklına karpuz kabuğu kaçır. ''sat bana arabanı '' de. bildiğin kıl birinin arabasını almaya çalış. kılların arabası iyidir. :)

model tavsiyesi vermek bir işe yaramaz. oto pazarına gideceksin bir ona binecen bir buna hangisi sana hitap ediyor. bakacaksın. Zevk işidir. Burda deriz x . gider biner gezersin . sana hitap etmiyordur aslında.
    ama 3 model dışına pek çıkma Honda, Toyota, Volkswagen bunlarda da orta seviyede 30 35 arasında paran yoksa tehlikeli olabilir.

Kim nederse desin. 2. el biraz riskli iştir. ama temiz araba bulursan da dadından yenmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vokiceki

Ben eski model aldım ağzım yandı kardeşim.yaşlılara asla bakma derim. Şartlarını zorla .

bulabilirsen tanıdık bildik arabayı almaya çalış. hatta tanıdık biri varsa adamın aklına karpuz kabuğu kaçır. ''sat bana arabanı '' de. bildiğin kıl birinin arabasını almaya çalış. kılların arabası iyidir. :)

model tavsiyesi vermek bir işe yaramaz. oto pazarına gideceksin bir ona binecen bir buna hangisi sana hitap ediyor. bakacaksın. Zevk işidir. Burda deriz x . gider biner gezersin . sana hitap etmiyordur aslında.
    ama 3 model dışına pek çıkma Honda, Toyota, Volkswagen bunlarda da orta seviyede 30 35 arasında paran yoksa tehlikeli olabilir.

Kim nederse desin. 2. el biraz riskli iştir. ama temiz araba bulursan da dadından yenmez.
    O kadar param çıkmaz malesef. Etrafımda arabası olan insanda pek yok ama dediğiniz gibi araba pazarlarına gitmek görmek lazım. Teşekkür ederim yorumunuz için çok doğru söylemişsiniz ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancoahmet -- 6 Haziran 2014; 15:10:47 >

• quote:

O kadar param çıkmaz malesef. Etrafımda arabası olan insanda pek yok ama dediğiniz gibi araba pazarlarına gitmek görmek lazım. Teşekkür ederim yorumunuz için çok doğru söylemişsiniz ayrıca.

Alıntıları Göster
    opel al geç astra f kasa al
  • http://m.arabam.com/ilan/sahibinden-satilik-volkswagen-golf-1-6-sport/tertemiz-golf-sport-1-6-otomatik/4832803

Almaya çalıştığım arabalar küçük sınıfta olduğu için okuduğum bütün yorumlarda güvensizlik ve yol tutuşunda sıkıntıdan bahsetmişler. Eski olacak ama böyle bir golf manuel olmak kaydıyla çokmu sıkıntı çıkarır. Bu saatten sonra çok temizini bulmak kolay değil sanırsam.
  • Arkadaş geçen sene 10.000 liraya kimsenin yüzüne bakmadığı Fiesta bile 15.000-16.000 olmuş.. Allah sonumuzu hayretsin..
  • Ben kafamda fiyatı ilk belirlediğimde dedimki kesin bi hb focus alır mis gibi biberim Olmuyormuş.
  • quote:

15000 e al 17000-19000 e satıp bütçeyi arttırırsın

• İş çıkışı micrayı görmeye gittim. Aracın kapısı değişince tonu tutsun diye komple boyamışlar. Birde kapı sanki tam yapılamamış gibiydi. Soğudum arabadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancoahmet -- 6 Haziran 2014; 19:52:13 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.