Şimdi Ara

yenilere önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben elektronik işlerine yeni başlıyorum inşallah.
    ilk olarak çizgi takip eden robot yapmayı düşünüyorum.bu konuda yardımcı olabilir misiniz?mesela PIC kodları, sonra simülasyon yapmak için bilgisayar bağlamak için gerekli aparatlar ve artık ne gerekiyorsa...
    yapılışın mantığını anladım ama ayrıntılar konusunda bilgi lazım

• kardeş banada pic mantığını anlatabilirmisin yada acemiler için öğrenebileceğimiz bi kitap varmı
  • Elektronik Hobi Kitabı

Bu linkte satılan kitapta bu konuyu diğer bir çok önemli konuyu bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekucuk -- 2 Haziran 2005, 10:25:14 >
  • ORTAK YENİ BASLIYORUM DİYOSUNDA ÇİZGİ TAKİP EDEN ROBOT YAPACAKMISSIN GERCEKTEN YENİ BASLADIGINA EMİNMİSİN?NEYSE İNTERNETİ ARASTIR ÖYLE KİTAP MİTAP UGRAŞMA İLK BAŞTA SONRA BİR KİTAP AL VE NASIL YAPILACAGINI EN İNCE DETAYINA KADAR ÖGRENİRSİN
  • Tavsiye edeceğim:
    ( yeni başlayanlar için PIC programlama )
    Adım Adım PIC micro programlama isimli Kitap
    yazarı ; Yaşar bodur
    temin adresi olarak: infogate veya tekno-market diye geçiyor.
    Herzaman el altında bulunması iyi oluyor.
    PIC'in mantığını anlamanın yolu ise ya sabır gösterip satır satır kitabı okumak,
    Yada Kısayoldan bilen birisinin yanına gidip sormak.
    Kolay gelsin.
  • helal olsun sana yeni başladım diyosun ama direk robotlara atlıyorsun walla iyi elektronikhobi.com da istediğin gibi birşeyler var.arattır ordan ama picin temelini öğrenmelisin yoksa sorun çıktımı baya bi başın ağrır. ezbere olmuyor bu işler sana kolay gelsin
  • işte ben de tam olarak bilemedim o zaman ne yapacağımı
    PIC'e yeni başlayanlar nelerle uğraşır neler yapar?bunları söyleseniz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: dimetriks

merhaba
    ben elektronik işlerine yeni başlıyorum inşallah.
    ilk olarak çizgi takip eden robot yapmayı düşünüyorum.

sen süpersin dostum yaw buraya ait olduğuna eminmisin

• Valla robotlarla ilgileniyorsan sana çok güzel bir tavsiyem var. Sony nin robot köpeği aibo nun sitesine gir ve development (geliştirme) bölümüne üye ol. Bu şekilde onun bütün geliştirme paketlerini, sistemlerini yükliyebilirsin. İşin güzel kısmıda 1000 USD verip aiboyu almanada gerek yok çünkü adamlar çok güzel bir sistem yapmiş, yazdığın kod aibınu 3-boyutlu bir animasyonu tarafından aynen gerçekleştiriliyor.
    Gir bak.
  • Dimetriks:
    İlk defa mikroişlemcilerle çalışacaksan;
    Evvela kullanacağın mikro işlemciyi seçmek gerekiyor.
    PIC16f84 seçtiğini varsayalım,
    Bu işlemcinin çalıştırılacağı demo boar'dı tasarlamak,( plaket yapmak)
    Yazılımı yapacağın, bunu asamble eden, ( işlemcinin içine yazılacak kodu oluşturan) PC programını temin etmek.(MPLAB olabilir)
    Bu kodu Mikro işlemci üzerine yazan programlayıcıyı temin etmek,
    İşlemci ve yazılım hakkında bilgi edinip Yazılımı yapıp ,asamle edip, mikroişlemciye proglayıp,
    çalıştırmak gerekiyor.
    İlk başlıyorsan Mikroişlemcinin bacağına bir adet LED bağlayıp yakıp söndürerek deneme yapabilirsin.
  • sağolasın LEd olayıyla başlamak daha makul galiba
    :)
  • Yardımcı olabilirsem sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.