Şimdi Ara

Yenileyeceğim parçalar powerı da yenilememi gerektirir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

işlemci: AMD Phenom II x4 970
    ekran kartı: Ati Radeon HD 5770
    ram: DDR2 4gb 667mhz
    anakart: Asus M2N68-AM SE2
    Power: Cooler Master 450W

500 gb de hard diskim var. Bunların içinden ram ve anakart değiştirmek istiyorum. Ram 4 gb ddr3 1333mhz olacak. Anakartımı da bu sisteme uygun Gigabyte'ın 200-250 liraya kadar olan anakartlarından almayı düşünüyorum.Powerim 440wat. Bu iki parçayı değişince poweri yenilemem gerekir mi? Ucundan da kurtarsa yenilemek istemiyorum. Pc parçalarından pek anlamıyorum. Eksik bilgi verdiysem affola. Yardımlarınızı bekliyorum.
    İyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SrdRTcR -- 21 Mart 2011; 11:01:38 >

• Anakart ram ikilisini alttaki gibi alın, anakarta fazla para vermeniz size ek performans artışı sağlamayacak. Power değiştirmek istememenizdende crossfire yapmayı düşünmediğiniz anlaşılıyor, bu durumda söyleyeceklerimi dikkate almanızı tavsiye ederim. Power supply marka/model ne bilmiyoruz o yüzden bir şey demek yanlış olur. Yalnız alttaki parçaları alırsanız bütceden epey istifade edersiniz. Geriye kalan parayla yeni bir psu alın sistemi riske atmayın, gerekirse eski power supply'i satarak kendinize ek bütce oluşturursunuz.

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=32760

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_26796_G_SKILL_Eco__F3-10666CL9D-4GBECO___4_GB_Dual_KIT__2x2GB___DDR3-1333MHz.html

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_26987_HIGH_POWER_Element__HPC-500-H12S___500W__12_cm_Fan__Aktif_PFC__Guc_Kaynagi.html

• Teşekkür ederim önerileriniz için. İki öneri de bütçeme uygun. ''damn2u'' crossfire yapmayı düşünüyorum aslında ama şimdi değil 4-5 ay sonra. Yani şuan anakart ve ram alıcam, bunların taksitleri bitince de power ve bir 5770 daha alıcam. O yüzden epica nın önerisi daha uygun geldi bana. Yinede teşekkür ederim. Ben meseleyi düzgün anlatamayınca böyle öneriler normal tabiki. Başka önerileriniz varsa paylaşın lütfen. 27 mart da yapmayı düşündüğüm bir alışveriş. Daha vaktim var yani. O yüzden en azından iki, iki buçuk yıl ömrü olacak , fiyat olarak 450tl yi geçmiyecek en uygun parçaları satın almak istiyorum. DH nın değerli, bilgili, sevgili, saygılı üyelerine başvurmamın nedeni de budur. Önerilerinizi esirgemeyin. İyi forumlar..

• hiç bişey alma 970'ede boşuna o kadar para vermişsin.

buldozer anakartlar geriye doğru uyumlu olacak buldozer anakart+buldozer destekli ram alırsın(1866mhz)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

hiç bişey alma 970'ede boşuna o kadar para vermişsin.

buldozer anakartlar geriye doğru uyumlu olacak buldozer anakart+buldozer destekli ram alırsın(1866mhz)

Evet haklısın işlemciyi buraya sormadan aldım ağzım fena yandı. Peki bu buldozer anakart ve buldozer destekli rami alınca powerim yeterli olacak mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.