Şimdi Ara

Yep Yeni Yaris D4D (219. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.583
Cevap
10
Favori
293.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hellbutcher00096

quote:

Orijinalden alıntı: msdisa

Selam ,
    Far temizliği yapabilirsiniz , yada yaptırabilirsiniz.
    Bilginize..

plastiği soluk gibi far temizliğinde geçiyor mu solukluk?

evet geçiyor , forumda far temizliği yazın arattırın bayağı bir konu mevcut .
    Örnek :
    http://forum.donanimhaber.com/m_32524961/mpage_2/f_/key_far%2Ctemizligi//tm.htm#59137695

• debriyaj sorum için verdiğiniz cevaplara teşekkür ederim. özellikle kasislere girerken hep debriyajda bekletirdim artık bu alışkanlıgımdan uzak durmaya calısıyorum. ama bu yaris gibi cimri araba yok, sahibine pek masraf çıkartmıyor
  • Bu sıralar Almanya'dayim, en cok gördüğüm Toyota aracı Yaris oldu, bunu not düşmek istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabasevdasi

Bu sıralar Almanya'dayim, en cok gördüğüm Toyota aracı Yaris oldu, bunu not düşmek istedim.

Dostum, toyotanın Avrupa'da en çok satan modeli yaris =) daha çok görebilirsin =) kendine iyi bak oralarda.
  • Eyvallah dostum, tesekkur ederim. Yaris goruyorum ama, Mercedes, BMW, Audi, Opel ve Volkswagen'e doydum adeta. Biraz Seat ve Skoda da var, Toyota vs cok daha az tabi.

Gectigimiz yillarda Stuttgat'taki Mercedes Muzesi'ne gtimistim. Bugun de Karl Benz muzesine gittim, Ladenburg'ta.

Kucuk ama şirin bir müze. Eski fabrikası Karl Benz'in, ve son nefesini verdigi yer aynı zamanda. Volkswagen ve Opel'den de bazı modeller sergileniyordu. Ama 1 beygir gücünde bile olmayan ilk otomobili görmek en etkileyici olan deneyim, "nereden nereye gelmiş otomobil dünyası!" dedim bir kere daha. Ve malesef "neden bu devrimleri hep ıskaladık?" diye düşündüm kendi kendime. Cook uzun ve birden cok nedenli bir hikaye tabii, biliyorum. Yine de Opel, Benz, Daimler, Diesel, Bosch, Maybach gibi soyadlarının yanında bir-iki de Türk ismi koyabilseymişiz keşke :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellbutcher00096

quote:

Orijinalden alıntı: cnnysn

Ben bu yaris'in önden görünüşüsü seviyorum arkadaş. Afacan çocuk gibi.

@hellbutcher00096
    sürücü tarafı farın üst kısmı matlaşmış mı biraz?

Benim farlarda matlaşma var hafiften, napsak ki buna.

benim yolcu tarafındaki far bir kazada kırıldı ve değişti sürücü tarafındakini henüz değiştiremedik 360 tl istediler servisten 2 far arasında farklılıklar var sürücü tarafı matlaştı dediğin gibi onu engelliyemiyosun :(

Üzerinden biraz zaman geçmiş ama konuyu incelerken gözüme çarptı. Bu tür matlaşan farları polisaj tekniği ile pırıl pırıl yapılabiliyor. Farı sırf bunun için değiştiriyorsanız yazık olur.

• Selam dostlar, nasılsınız?

Bugün mazotu fulledim 2 diş varken. 35.8 litre aldı, pompa attıktan sonra biraz daha ekledi tabi. Önceki fullememde herşeyi sıfırlamıştım. 35.8 litre ile ş.içi toplam 703 km yaptım, yol bilgisayarı ortalamayı 5.1 gösteriyordu. son 1 haftası full klima açık geçti ve az yaksın diye dikkat etmedim açıkçası sizce nasıl ? bunun yanında 2 hafta sonra bakıma gideceğim. yağımı kendim alayım diyorum, tavsiyeniz nelerdir? teşekkürler.
  • selam erincar,

Zaman zaman acaba Auristen sonra (aracı yenileme vakti geldiginde) Yaris'e gecsem mi diye dusunuyorum. Yakıtı daha makul, bakımı, lastigi vs hep daha ucuz :) hem alırken de cepten baya az para cıkacak, nereden baksanız 10 bin lira. Mantık boyle dese de, gönlüm yeni bmw dizel motorlu Auris, hatta Avensis diyor. :)
  • Selam erincar,
    Ortalama gayet güzel
    Az sakin kullanabilsem ben de güzel bir ortalama yapacağım ama neredeee ?

@arabasevdasi;
    Güzel de bir otomatik vitesi olursa beraber alırız (5 sene falan sonra gibi)
    Nereden girdik şu ev işine...
    5 sene daha ufaklıkla idare etmem gerekecek sanırım (10 yıl ekonomik kullanım ömrünü tamamlayacağız )
  • Hmm, 5 yıla kalmam sanırım, yeni bir araçta yeni bir heyecan arıyor ruhum :) Belli de olmaz ama, 5 yıl daha devam edebilirim, çünkü sorunsuz arabayı da sadece model yılı eskidi diye satmak akıldışı bir bakıma. İsraf olarak görmek bile mümkün, geniş bir yorum ile.

Bana çok sorun çıkartan önceki arabamı bile 7 yıl kullanmıştım, direnmiştim bir şekilde. Yani Auris'le aynı süreyi devirmemek için çok neden yok. "Neden" olarak düşündüklerim keyfe keder şeyler biraz. "Cruise control" olsa iyi olur, diyorum mesela. Ya da, biraz daha güçlü motor fena olmaz, diye düşünüyorum. Ama toplamda baktığımda Auris yetiyor mu bana ve aileme? KESİNLİKLE EVET. Zaten şu cruise ve 1.6 dizel motor olsaydı Auris ve Corolla ikiye bile katlayabilirdi satışlarını. Alan da kolay kolay satmazdı.

Yeni Yaris'in aks mesafesinin artmasıyla daha ağırbaşlı bir sürüşe (daha az salınım) ve daha hacimli bir bagaja kavuşmasını düşününce, gerçekten çok daha tercih edilebilir oldu benim için. Ama 2014 sonu itibariyle yeni vergi/teşvik sistemi geleceği için hybrid Yaris belki de çok çok avantajlı hale gelecek dizeller karşısında (ilk alım maliyeti ve mtv olarak; zaten yakıtı 3 litre civarında olacak), dolayısıyla yeni sistemi görene kadar beklemek anlamlı görünüyor. E başka markalar da boş durmayacak, savaş her zamankinden daha çetin.

Kısacası çok seçenek var, rekabet güzel şey :)

• Arabasevdası, dostum valla s.içi ağırlıklıysa tavsiye ederim =)) ancak benim auris benzinliydi (124lük) ben aurisle son fullediğimde 170 liraya doluyordu toplam 500 küsür km yapıyordum ki benzin 3.90 tl'lerdeydi şimdi bugün 143 liraya fulledim ama 760 km garanti ediyor bana. auriste depo ömrüm maksimum 3 haftayken şimdi zamlara rağmen 1 ay gidiyor ( kredi kartını zorlamıyor bu yüzden ) uzun yolda da 950 km yi buluyor bu ki bunun 150 km si izmir ile istanbul içinde kullanılmıştı. Başka şaşırtan artıları da oldu tabi mesela plastiğinin çizilmemesi ve aurise göre bagaja daha çok şey sığdırmam gibi (beni de çok şaşırttı ama gerçek) düşünürsen detaylı konuşuruz

AiQUiDiE, dostum valla ben de basmasam düşürecem daha da inanki bazen diyorum deneyeyim diye ama o iş o günle sınırlı kalıyor en fazla. hız tutkum yok aslında ama bornova trafiğinden çevre yoluna çıkınca ister istemez sakin gidemiyorsun yarisi düşünme o seni 10 yıl götürür, ev işi iyi olmuş bence, araba almak eskisine oranla daha kolay artık.

Bu arada ilerde ne alırsanız alın kobay olmayın, heleki yeni kasa + yeni motorsa mutlaka 1 model yılı atlamasını bekleyin =)

• quote:

Orijinalden alıntı: erincar

Selam dostlar, nasılsınız?

Bugün mazotu fulledim 2 diş varken. 35.8 litre aldı, pompa attıktan sonra biraz daha ekledi tabi. Önceki fullememde herşeyi sıfırlamıştım. 35.8 litre ile ş.içi toplam 703 km yaptım, yol bilgisayarı ortalamayı 5.1 gösteriyordu. son 1 haftası full klima açık geçti ve az yaksın diye dikkat etmedim açıkçası sizce nasıl ? bunun yanında 2 hafta sonra bakıma gideceğim. yağımı kendim alayım diyorum, tavsiyeniz nelerdir? teşekkürler.

Ortalama çok iyi bence. Bende en son 34 litre mazotla 680 km yaptım. yani 5Lt / 100km. Gel gör ki mazot bile 4 lira oldu.

Bu hafta bende yağı değiştirmeyi düşünüyorum. Geçen sene mobil1 5w40 kullandım, memnun kaldım. tavsiye ederim.

Yağını suyunu koyuyorsun, dertsiz biniyosun bu toyotalara. nazar değmesin.

• Arkadaşlar...

Özellikle izmir için soruyorum. Yaris araçlarınızın bakım, onarım işlerini yaptırdığınız güvenli özel servisler var mı? Burada Ceyhun Berber arkadaşımız var. Bu konuyu en iyi bilenlerden birisi sanırım. Çünkü ilgili bir arkadaş. Bu arada parçalar da servisten alınabilir. Örneğin servisten en son hava filtresi almıştım. Ben takarım dedim. Çocuk bundan ücret almıyoruz abi ben takarım dedi. Tabi özelde yaptırılacak işler var. Yaptırılamayacak olan işler var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu konular bir ihtiyaç hasıl olmadan önce bilinmeli ve öğrenilmeli ki zamanı geldiğinde yapılacak davranış belli olsun.
  • @arabasevdasi; Aslında arabadan memnunum, maşallah sorun da çıkarmadı şimdiye kadar.
    Tek eksiği ESP bence.
    Bagaj vs 2 kişilik ailem için şimdilik yeterli.
    Dediğin gibi önümüzdeki yılları beklemek mantıklı görünüyor.
    Hybrid & otomatik bir araç İstanbul için süper olacak gibi.
    Bu arada 7 yıl iyiymiş, rekor sırası 10 yılla bende.

@erincar; ev almak şart üstat, kirada zor oluyor.
    Maaşlar biraz daha fazla olaydı veya başka ilde oturaydım iyidi. Ah İstanbul ah.
    Du bi sayısala bakayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnnysn

quote:

Orijinalden alıntı: erincar

Selam dostlar, nasılsınız?

Ortalama çok iyi bence. Bende en son 34 litre mazotla 680 km yaptım. yani 5Lt / 100km. Gel gör ki mazot bile 4 lira oldu.

Bu hafta bende yağı değiştirmeyi düşünüyorum. Geçen sene mobil1 5w40 kullandım, memnun kaldım. tavsiye ederim.

Yağını suyunu koyuyorsun, dertsiz biniyosun bu toyotalara. nazar değmesin.

Teşekkürler bugün 4+1 toplam 5 litre 5w 40 tam sentetik aldım. servis 10 w 40 yarı sentetik kullanıyor, bir fark hisseder miyim acaba? motor sesi vs bir fark olur mu? =) 5 litre 115 lira tuttu.

• @erincar
    5-40 kullanınca, -20 leri gören Ankara sokuğunda aracın sesi ve performansı ve yakıtı bana daha iyi gibi geldi. Ama yağ eksiliyo tabi ince olunca, kontrol etmek gerek arada bir. Bende ilk fırsatta yağ değiştircem, baya siyahlaşmıştı geçen kontrol ettiğimde.
  • Evet 30.000 bakımı tamam. Garanti öncesi son bakım olduğu için iyice kurcalandı, sapasağlam çıktı bizim sıpa yağı götürünce bakım 120 lira tuttu. yağla birlikte 235 lira. biraz da rütuş yaptırdım tampona, o kadar başarılı oldu ki bulamadım yapılan yeri
  • Bendeki 1.33 düz vitesi satıp D4-D MMT alayım dedim,fiyatları amma da uçukmuş yahu

Ben arabayı alırken ötv indirimi vardı,araba seçme gibi bir şansım yoktu,yoksa mmtli 1.33 alıcaktım.Hep şehir içi kullandığım için otomatik büyük rahatlık.E almışken de aynısın değil de dizelini alayım dedim,fakat satılık çok az dizel otomatik var(6 viteslilerden) Bu nedenle de fiyatları çok yüksek.Gerçi sadece dizel otomatik değil genel olarak satılık adam akıllı Yaris pek yok.Olanlar da pahalı.Demek ki millet aracından memnun,satmıyor
  • dün 100.000 km ayak bastık hayırlısıyla
    2007model d4d mmt. yaris
    yazılımla 14bin km yol yaptım bir sıkıntı yok çok şükür.
    39lt mazotla 530km yol yapiyorum ama çok devirli
    kullaniyorum. araba deyil bir keyif makinesi :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: newerdais

dün 100.000 km ayak bastık hayırlısıyla
    2007model d4d mmt. yaris
    yazılımla 14bin km yol yaptım bir sıkıntı yok çok şükür.
    39lt mazotla 530km yol yapiyorum ama çok devirli
    kullaniyorum. araba deyil bir keyif makinesi :))

Hocam naptın sen, 100 km ye 7,3 lt tüketiyosun. Çok fena.

5Lt / 100km ile geziyorum ben.
  • 
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.