Şimdi Ara

Yep Yeni Yaris D4D (217. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.583
Cevap
10
Favori
293.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yokuş ısınmamış dizelin katili resmen...
    Plug-in Hybrid Diesel olsa süper olur yokuşlar için.
    Evde biraz şarj edip doğru düzgün tüketmeden yokuş çıkılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

Yokuş ısınmamış dizelin katili resmen...
    Plug-in Hybrid Diesel olsa süper olur yokuşlar için.
    Evde biraz şarj edip doğru düzgün tüketmeden yokuş çıkılabilir.

anneme gidiyoruz akşamları 3.5km, hava -15 derece, 1 saat sonra geri geliyoruz, yakıt ortalaması 7lt olmasın da ne yapsın deil mi
  • Havadan bahsetmişken, bugün 10 yıl aradan sonra karla uyandık
     Yep Yeni Yaris D4D
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMiSeR
    anneme gidiyoruz akşamları 3.5km, hava -15 derece, 1 saat sonra geri geliyoruz, yakıt ortalaması 7lt olmasın da ne yapsın deil mi

7 lt iyi bile o kadar mesafeye

quote:

Orijinalden alıntı: erincar
    Havadan bahsetmişken, bugün 10 yıl aradan sonra karla uyandık

Bizde de karlar eriyor
    Şöyle 2-3 hafta 1 metre kar olsun isterdim.
    Millet yola çıkmayınca, trafik süper ötesi oluyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CoMiSeR

7 lt iyi bile o kadar mesafeye

quote:

Orijinalden alıntı: erincar
    Havadan bahsetmişken, bugün 10 yıl aradan sonra karla uyandık

Bizde de karlar eriyor
    Şöyle 2-3 hafta 1 metre kar olsun isterdim.
    Millet yola çıkmayınca, trafik süper ötesi oluyor.

ankarada -20 ler var, karlar erimek yerine taştan katı oluyor, arabaya sahip çıkmak çok zor

• -20 nasıl bir soğuktur?
    Muhtemelen dışarı çıktığım gibi donardım
  • evden işe 16 km sürüyor, ilk 5 km 'de direksiyonu tutamıyorum. 10 ncu km'de artık üşümemeye başlıyorum, 15 nci km'de biraz ısınıyorum. 16 ncı km'de iniyorum arabadan. Şükür ki kapalı garaja koyuyorum iş yerinde, dönüşte aynı şeyler olmuyor.

Bu sene yağı serviste değiştirmedim, servis 10/40 markasız bir yağ koyuyor. Ben 5/40 mobil1 koydum, aracın kış performansı inanılmaz değişti. sanırım yakıta'da faydası oldu.

Güncel Yakıt Tüketim: 5.5Lt / 100km
  • İyi yapıyorsun üstat.
    Kesinlikle bu araçlarda tam sentetik kullanmak lazım.
    Ben de Mobil1 ESP Formula 5 30 kullanıyorum.
    Servise gidince "yağımı kendim getirdim, tam sentetik" diyorum.
    "Ama bakıma yine 10 bin sonra geleceksin" diyorlar
    Zaten garanti de bitti.
    Unutsun artık beni yetkili servis.
    İyi bir Toyotacı usta bulmam lazım İstanbul`da.
  • yaris d4d mmt rs ile ş içi 6.3lt tüketiyorum.
  • bende ort. 6,7 gösteriyor ancak 7 lt civarı yakıyor 37 lt yle 550 km yol alıyor genelde şehiriçi, soğuklarda 8 lt ve üzerine atmışdı bu değerler,ilk aldığım günden beri memnunum ancak artık değiştirme vakti geldi diyorum bakalım yeni auris yada corolla hb leri bekleyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Monk

bende ort. 6,7 gösteriyor ancak 7 lt civarı yakıyor 37 lt yle 550 km yol alıyor genelde şehiriçi, soğuklarda 8 lt ve üzerine atmışdı bu değerler,ilk aldığım günden beri memnunum ancak artık değiştirme vakti geldi diyorum bakalım yeni auris yada corolla hb leri bekleyelim

2008 c4 mcp şanzuman ev ankaranın en tepesinde yokuşta ortalama 6.3lt, soğuklarda benim araç da 8lt'yi vs geçti karda patinajdı vs derken,
    ama şu an yine normale döndü, merkezdeki yerlerde 6lt'nin altına da düştüğü oluyor, ama genelde 6.5-7 arasına da geliyor soğuklarda,
    çalıştırdıktan sonra ve stop etmeden önce muhakkak 2-3 dakika bekliyorum ben.. bir önceki aracım yaris idi, yakıt olarak c4 de baya bir cimri geldi bana, mcp şanzuman ve 1.6 112beygir 240 tork motorun tadı başka tabi

• Arkadaşlar merhaba, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Bu aralar kullanırken farkettiğim bir vuruntu sesi var. Araçla seyir halindeyken ayağımı gazdan çekip tekrar bastığımda "takk" diye bir vuruntu oluyor. Düşük devirde olsa 2000'li devirlerde de olsa bu vuruntu sesi mevcut. sizce ne olabilir?
  • Erinç merhaba,

Eski bir yaris'ci olarak sorunu cevaplayayım.

Gazdan çekip biraz dokununca arkadan atılan tekme gibi vuruntu ve tak sesi geliyor, bunun için servise gitmiştim normal dediler, sonra bakımdaki bir başka yarisi aldım kullandım ama kilometresi hayli vardı, o da aynı şekilde tepkiler verdi. Eniştemdeki corollada denedim onda böyle bir problem yok.(sanırım ağırlık farkından dolayı yavaş ivmeleniyor)

Gaza fazla yüklenince problem yok ama örneğin kasislerde gazdan kesip tekrar yumuşak dokunuca vuruntu oluyor, az gaz az debriyaj yaparak çözdüm bu olayı, yada pedala takılan şu parça vardı onu da deneyebilirsin ben taktırıp aynı gün söktürmştüm, pedalı çok yumuşatıyor alışamamıştım.

Not: Bu aralar yine araç arayışı içerisindeyim, ilk iş yine yarislere sarıldım fakat fiyatlar almış başını gitmiş arkadaşlar, ogünkü şartlar gereği satmıştım fakat şimdi bin pişmanım. fiyat olarak 2011-2012 dizel aralığında en uygun 1,5 clio'lar sanıyorum, bakalım ne yaparız.

Saygılar herkeslere..

• Dostum, teşekkürler. Ben bunu takmıyordum çok ama dün pejo servisinde çalışan arkadaşım normal olmadığını söyledi, hatta yüksek devirde de denedik acaba düşük devirde mi oluyor sırf diye ama 2000 devir üstünde de yaptı. şanzıman kulakçıklarına baktır bunun dedi. Garantim temmuzda bitecek, bir ara baktırayım ne olur ne olmaz =)
  • debriyaj değişimi hakkında ayrıntılı bilgisi olan var mı arkadaşlar? benim araç 110.000 e dayandı da, bir usta debriyajın çok gitmiş 150 bin olmadan sat bu aracı dedi kıllandım biraz. debriyaj değiştirmektense aracı yenilemek mantıklı olmasa gerek dimi ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsari

debriyaj değişimi hakkında ayrıntılı bilgisi olan var mı arkadaşlar? benim araç 110.000 e dayandı da, bir usta debriyajın çok gitmiş 150 bin olmadan sat bu aracı dedi kıllandım biraz. debriyaj değiştirmektense aracı yenilemek mantıklı olmasa gerek dimi ne dersiniz?

Selam ,
    Debriyajı değiştirmek yerine arabayı değiştir diyeni ilk defa duyuyorum .
    Debryajı yetkili serviste değiştirirseniz 1000 tl
    Dışarıda yaptırırsanız , 300 ,350 lira arası debriyaj set, ustanızda en fazla 150 işçilik alsa gerisini siz düşünün 500 tl eder.
    Bu fiyatlar dizel yaris için ,bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msdisa -- 11 Mart 2012; 22:05:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msdisa

quote:

debriyaj değişimi hakkında ayrıntılı bilgisi olan var mı arkadaşlar? benim araç 110.000 e dayandı da, bir usta debriyajın çok gitmiş 150 bin olmadan sat bu aracı dedi kıllandım biraz. debriyaj değiştirmektense aracı yenilemek mantıklı olmasa gerek dimi ne dersiniz?

Selam ,
    Dışarıda yaptırırsanız , 300 ,350 lira arası debriyaj set, ustanızda en fazla 150 işçilik alsa gerisini siz düşünün 500 tl eder.

Bu fiyatlar iyiymiş.
    Ben de eşime araç kullanmayı öğretmek istiyorum ama debriyaj masrafı çıkar diye tırsıyorum
    Ne zor işmiş.
    Acaba 400 civarı 8 ders için trafik kursuyla mı anlaşsam?

• quote:

quote:

Selam ,

Ankara'da 2010 yılında 600liraya değiştirmiştim ben baskı, balata, bilyeyi işçilik dahil binbir pazarlık ile, servis 1300 küsür fiyat çekmiş, daha sonra araya birilerini sokunca 900liraya düşmüştü,
    ben yine de gittim aracı aldığım yer olan beyazsistem'den gerekli dğeişikliği yaptırdım araç değiştirilmez yanlız şunca para için

• quote:

quote:

quote:

Selam ,

Bu fiyatlar iyiymiş.
    Ben de eşime araç kullanmayı öğretmek istiyorum ama debriyaj masrafı çıkar diye tırsıyorum
    Ne zor işmiş.
    Acaba 400 civarı 8 ders için trafik kursuyla mı anlaşsam?

400 lira :) kursa vermektense !
    Sabırlıysanız :) 500 600 artık neyse bozulacağının ( sıyıracağının ) garantisi olmayan yeni debriyajınıza vermeniz bence daha yararlı olacaktır..
    Benim eşim yarisi ( 2006 ) 1,5 sene aldığımızda debriyajın durumu çok iyi değildi ! araç kullanmayı öğrendi maşallah ve hergün 60 km işe gidip geliyor ve hala aynı debriyaj :) ve hala sorun yok.
    Fikir olması açısında belirttim.Bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msdisa -- 13 Mart 2012; 15:53:58 >

• quote:

400 lira :) kursa vermektense !
    Sabırlıysanız :) 500 600 artık neyse bozulacağının ( sıyıracağının ) garantisi olmayan yeni debriyajınıza vermeniz bence daha yararlı olacaktır..
    Benim eşim yarisi ( 2006 ) 1,5 sene aldığımızda debriyajın durumu çok iyi değildi ! araç kullanmayı öğrendi maşallah ve hergün 60 km işe gidip geliyor ve hala aynı debriyaj :) ve hala sorun yok.
    Fikir olması açısında belirttim.Bilginize.

Gerçekten içime su serptiniz.
    Bakalım ne kadar sabırlı çıkacağım?
    Birkaç gün dur kalk, üstüne birkaç gün yokuşta dur kalk ile başlamam lazım sanırım.
    Bir de güzel boş bir alan bulmam lazım İstanbul`da (zor biraz)

• 
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.