Şimdi Ara

Yepyeni elektrogitarımın 1. teli koptu (ince mi teli)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Ibanez GRG170DXL-BKN Solak Elektro Gitarımın 1. yani en ince Mİ teli koptu. Daha çok amatörüm toplasan 5 kere gitarı elime almışımdır. Şu şekilde koptu: 1. tel 1.perde de günlerdir sorun var, tele vurduğumuz zaman cızlama sesi geliyor yani kötü bir ses çıkıyordu, bir enstrüman ustasına götürdüm, düzeltti fakat tekrar eskisi gibi oldu. Ben de orada onun yaptıklarını evde kendim deneyeyim dedim fakat köprü kısmının oradaki alyanları eşit bir biçimde sıkarken tel koptu. Aslında sorunu düzeltmiştim, sesin kötü çıkmasını engellemiştim fakat tel diğer tellere göre fazla yukarıda kaldığı için tekrar ayarlayayım dedim ama sonuç ortada. Resimdeki daire içine aldığım alandaki alyanları çevirdim (en küçük alyan olanlar.). Gitarın bir tarafından bir parça fırladı ama içinden mi geldi anlamadım. Halka şeklinde bir demire tel sarılmış şekilde ve bol, telden kopmuş bir parça gibi. Gitarımın garantisi de var ama bu benim hatam olduğu için tahminimce yapmazlarda. Sizde ne yapmalıyım dostlar?

Yepyeni elektrogitarımın 1. teli koptu (ince mi teli)

• Luthiere götürüp on otuz paraya yaptırabilirsin.
    Para vermem diyosan Ernie ball 9 42 veya 10 46 alıp kendin takabilirsin sap ayarı ve entonasyon işini internetten araştırıp az çok yapabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acemi isen Floyd Rose köprüyü kurcalama sakın ok zor iştir Luthiere götür o halletsin. Tel değiştirmesi bile işkence.
  • Internetten video izleyip kendin halledebilirsin. Üstteki arkadaşlara katılmıyorum zira şimdiye kadar hiçbir telimi başkasına değiştirmedim ve zamanla öğrendim. Enstrümanında tel değiştirmek bile onunla kurduğun bir temastır. Kendin denemeni öneririm. Baktın hiç olmuyor entonasyonu vs bozuk akort tutmuyor vs o zaman bir luthiere götürürsürün.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.