Bugün gümüş rengi bir 1.3 Yaris Terra aldım. 26800'den bir kuruş aşağı inmediler. Hediye olarak ek bir paspas takımı ve anahtarlık alabildim. istediğim renkte araba olmadığı için de show roomdaki xenon far takılı arabayı vermek zorunda kaldılar. Söylediklerine göre bu farlar 250-300 ytl falan varmış. Arabayı boş depoyla teslim ettiler. Vee bayilerdeki çalışanların arabayı satarken gösterdiği ilgiyi aracın teslimi sırasında göstermediğini öğrendim. herşeyi alelacele yapmaya çalışıyorlar .
Sizlere danışmak istediğim bazı şeyler var. * yakıt olarak ne önerirsiniz. bp iyidir diyolar ama eve yakın bir shell istasyonu var. oradan yakıt almayı düşünüyorum. * 1000 km bakımında ne yapıyorlar? * araçta sanki biraz dengesizlik var gibi. sanki hafif sarsıyor. rot balans ayarında bir sorun olabilir mi? 1000 km bakımını beklemeyi düşünüyorum. * yeni araçlarda ilk 5000 km de yüksek hızlara çıkmama gibi bir durum var mı? yani motor alışana kadar bir süre beklemeli miyim? * yakıt tüketimini düşürmek için bazı arkadaşların yüksek hızlara çıktığını ve motoru alıştırdığını okudum. bu doğru mudur? yoksa kullandıkça motor kendini bulur ve standart verimine kavuşur mu? * klimayı çok çalıştırmak motor verimini düşürüyor mu ve yakıt tüketimini ne kadar etkiliyor? normalde epey etkiliyor diye biliyorum ama yaris'te klimanın kendi motoru olduğunu söylediler.
Ve ilk izlenimlerim: * koltıkların yüksek olması hoşuma gitti. 1,85 boyumla araçta çok rahat oturuyorum. işyerinde doblo da kullanmıştım. koltuklarda otururken aynı hisse kapılıyorum. * araç dar olduğu için yan koltukta oturan kişiyle aranızdaki mesafe epey azalıyor ama bu bü tip araçların hepsinde bu şekilde. * korna sesi berbat. kurbağa vıraklamasını andırıyor. * yine arka koltuklar epey dik ve yüksek. oturmak rahat oluyor. fakat 3 kişinin yan yana oturması anca omuz omuza olabilir. iki kişi ise gayet rahat oturuyor. * görüş açısı gayet iyi. yan aynalar çok büyük. epey bir alanı görüyorsunuz. * bagajı yok denecek kadar az. (bazı ardaşlar kızacak sanıyorm ama öyle . * arabanın altı yüksek. Türkiye yolları için ideal olduğunu düşünüyorum. * hız göstergeleri için ön konsolda, ortada dijital bir ekran var. hızı görmek gayet güzel. ama hararet göstergesi biraz yavaş hareket ediyor gibi. ayağımı gazdan çekip motorun yavaşlamaya başlamasından sonra gösterge aşağı döğru düşmeye başlıyor.
not: arabayı aldığım yerden Corolla'ların kasalarının değiştiğini ve 3 ay sonra show roomlara geleceğini öğrendim. ilgilenenlere...
yakıt markası olarak tercih sizin min.95 okt. kurşunsuz alın yeter. 1000 km bakımda ağırlıklı olarak alt takım kontrolleri yapılır ,motor yağı ve şanzıman kontrol edilir.özelliklede sizin şikayetleriniz ele alınır yüksek süratlere çıkabilirsiniz fakat motor devrini çok yüksek olarak kullanmayın.rodaj süresince önemli olan bu 5-6 bin km sonra motor alışacak ve tüketiminiz şimdikine oranla nispeten düşecektir.zorlamayın şimdilik klimayı devamlı kullanmanın motora hiçbir zararı yoktur,çekişden düşürdüğü doğrudur.Sonuçta kompresör gücünü kayışdan alır.Kayış da motordan
Bu arada bildiğim kadarıyla dijital yaris lerin göstergelerinde hararet göstergesi yok.SAdece motor soğukken yanan cold ışığı var...Eğer bahsettiğiniz yatay devir göstergesi ise o kadar gecikme normaldir takmayın kafanıza. saygılar
Hayırlı olsun oktaykk. İsterseniz görüşlerinizi Yaris grubunda da paylaşabilirsiniz.
Ben kullanımda olabildiği kadar arabayı zorlamadan alıştırma taraftarıyım. Zaten Toyota da aynı öneride bulunuyor.
İyi yıllar.
quote:
Orjinalden alıntı: oktaykk
* hız göstergeleri için ön konsolda, ortada dijital bir ekran var. hızı görmek gayet güzel. ama hararet göstergesi biraz yavaş hareket ediyor gibi. ayağımı gazdan çekip motorun yavaşlamaya başlamasından sonra gösterge aşağı döğru düşmeye başlıyor.
Bu bahsedilen gösterge devir göstergesi olmasın, çünkü araçta hararet göstergesi yok, onun yerine "cool" yazan bir gösterge var, motor ısınınca sönüyor. Yani en azından benim arabada böyle