Şimdi Ara

Yerde 100 YTL(Lira) Bulsanız Ne Yaparsınız? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben hertürlüsünü alırım acımam nasılsa benden sonra 10 tane iyi düşünen adam gelse 11.si kötü olucak ve indiricek cebe

şaka maka bu aralar ekonomik olarak battım zaten bulsam ne iyi olur yaaaaaaa

bizdede yokki öyle şans baksana elaleeme 270 ytl buluyo

bu arada otobüste 50 ytl bulan dostum

sanırım o para benimdi.

eed eed şimdi hatırladım
  • Geçen ay akşam 20.00 sularında iddaa bayinin önünde 80 lira buldum. Haydan gelmiş diye düşünüp huya gitmesine mani olmadım.
  • 5ytl görmüştüm yolda, durdum o parayı düşürmesi muhtemel olan kişilere bağırdım para sizin mi diye, hayır yanıtını aldım ve yoluma devam ettim.
    asla vebâl altında kalmak istemem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nJOY

Daha evvel yerde 50ytl buldum, sahibini bulamadım diye gidip bi Cd player aldım.(6-7 yıl evvel) Cd playerı 2 gün kullandım, 3. gün bozuldu. Servisine gittim, cihazın garantisi yok dedi. Satıcıya gittim meğer mal spotmuş, adam da agresifin kralıydı, bi de adamla kavga ettik. Yani cihaz çöpe gitti.

Fethiyede çalışırken içi sterlinlerle dolu cüzdan buldum, sahibini buldum, adam bana 100 sterlin verdi teşekkür olarak.

Çocukken dersanede çok güzel bir saat buldum, gittim rehberlik hocasına verdim. 1 ay sonra adamın oğlu dersaneye babasının yanına geldi, bir de baktım kolunda benim bulup verdiğim saat...

Bu olaylardan bir ders çıkarttım,

1-Yerde bulduğun parayı kendine harcamayacaksın, mümkünse birisine yardım edeceksin.
    2-Sahibini biliyorsan hemen götürüp vereceksin, sana artılarıyla bile dönüyor.
    3-Bulduğun birşeyi asla sahibi hariç kimseye teslim etmeyeceksin.
    sahibini bilsem elbette ben de veririm.Ben İstiklal gibi bi yerde kaybedilmiş 100 ytl den bahsediyorum.Ya da sorulacak kimsenin olmadığı bi yerde.

• Kaybeden için yas tutarım
    Ama çatır çatır da yerim
  • atarım cebe 1024 lük ram alırım bi tanesahibini nerden bulcam 100 ytl nin...
  • Bi yoksula, garibana bişe alırım, veya camiye filan veririm...
  • Sahibini bulamaz isem ya ihtiyaç sahibi birine veririm,yada mahallenin camisine bakım yapılıyor veririm oraya
  • küçük bi meblağa olsa düşünmeden cepte 20 falan 1 ytl içinde harama tenezzül etmem zaten ama 100 ytl daha fazla veya bi cüzdansa sahibini bulmak için uğraşırım
  • Bankaya yatırır faiziyle geçinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EmRSrL

Bi yoksula, garibana bişe alırım, veya camiye filan veririm...

Cuma çıkışı camiye yardım
  • alirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

2 defa cüzdan buldum, birisini parkta bulmuştum ve semt karakoluna teslim ettim. diğerini havaalanında bulmuştum epey şişkindi baya euro vardı, havaalanı polisine teslim ettim.

Bende bir defa cüzdan buldum içini boşaltıp atmışlar bir kenara kimlik vs vardı içinde karakola götürdüm teslim etmek için fakat o çok zeki polisler beni suçlamaya falan kalktı o yüzden geçen bulduğum cüzdana elimi bile sürmedim sürmemde.

Nakit para bulduğumda da gerçekten ihtiyacı olanlara ev erzağı alıp veriyorum.
  • Parayı yerden alırım cüzdanıma koyarım.
    İşim yoksa bölgede biraz bekleyerek etrafı yoklayan var mı diye bakınırım.
    Gelen giden yoksa hemen bir bankaya koşarım.
    Bulduğum parayı (alıntı)Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaptığı Vatan Hizmeti esnasında; şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere belirlenen esaslara göre Ölüm ve Maluliyet Yardımı yapmak, gazi ve engelli Mehmetçiklerin kendilerine Sürekli Bakım Yardımında bulunmak, söz konusu Mehmetçiklerin çocuklarına bakım ve öğrenim desteği sağlamak, yardım Planına dahil Mehmetçik ve aileleri ile bağışçılara yönelik Sosyal Destek Programları uygulamak, yardım Planını destekleyen Bağış, yatırım ve Tanıtım Programları ile kendini sürekli geliştirmek ve kamuoyunu düzenli olarak bilgilendirmek, bu faaliyetleri ile ülke düzeyinde Sosyal Adaletin, Toplumsal Barışın ve Ulusal Birliğin güçlenmesine katkıda bulunmak (alıntı) amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfına bağışlarım.

Böylece para, parayı kaybeden vatandaşımıza en direkmen ulaşmış olacaktır

Bulduğu parayı cebine indirecek olan arkadaşlar umarım midenize bir ağrı girmiştir de fikirleriniz değişmiştir..

• quote:

Orjinalden alıntı: DieselTRoniC

Otobus'de 50YTl bulmuştum. Baktım otobus bomboş. Söför de kayık bi tip. Aldım ayagımın altına sonra direk zula

50YTL için yapıyosam 100 İçin de aynısını yaparım . Kimin düşürdügünü bilmessem ama.. Ben almazsam başkası alıcak çünqü

İşte Yurdum Türk İnsanı Tıpkı ben :)

Ben Olsam Kenara Koyardım Biriktirdiğim Paranın Üstüne Koyardım.
    Not:Hersene zaten Filitremi veriyorum ;)
  • Bizim mahallede 2 gün önce düğün olmuştu bugün işten gelirken düğünün yapıldığı yerde Çeyrek altın buldum gidip düğün sahiplerine vericem. Tesadüf bu ki sabah sigara aldım adam 1 ytl fazla para üstü verdi biraz yürüdüm sonra parayı saydım baktım fazla gidip geri verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasit019 -- 2 Temmuz 2007; 11:38:38 >
  • Küçükken arkadaşlarla boş bir arsada oynarken bi tane cüzdan bulmuştuk.Baya kabarık bişeydi.İçini açmadık.Hemen karakola gittik komisere teslim ettik.Ettik ama bizi suçlu sandılar.Nerde buldunuz, niye buldunuz gibi sorularla karşılaştık.Tabi bizde oynarken bulduk ve hemen getirdik dedik.Sonra komiserden niye orda oynuyordunuz gibi saçma bir soru gelmişti. Ondan sonra bizi bıraktılar. Bi keresinde de denizde dalarken dipte 5 ytl bulmuştum.Baya bi derindeydi bende hemen daldım ve onu aldım.Çıktığımda da hayret ettim kendime çünkü 5 metre filandı daldığım yer. Sonra denizden babamda çıksa yerim mantığıyla gittim cips ve kola almıştım.
  • alırım ihtiyacı olduguna emin
    oldugum birine yani
    kendime veririm
    catır catır yerim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.