Şimdi Ara

Yerde bulunan telefon ! (ACİL) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben kimseye bir şey açıklamak zorunda değilim hocam hüküm verenler herkesi kendi gibi sanıyor.Karakola vermek bir şey değil ben gerçekten ilgileneceklerini sanmıyorum alırlar biz bakarız derler bir köşeye atarlar diye düşünüyorum.Sahibini direk bulabilme imkanım var mı diye sormak istiyorum bazı kişiler yüzünden yazmaya çekiniyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gastarbeiter

Ben kimseye bir şey açıklamak zorunda değilim hocam hüküm verenler herkesi kendi gibi sanıyor.Karakola vermek bir şey değil ben gerçekten ilgileneceklerini sanmıyorum alırlar biz bakarız derler bir köşeye atarlar diye düşünüyorum.Sahibini direk bulabilme imkanım var mı diye sormak istiyorum bazı kişiler yüzünden yazmaya çekiniyorum..

Yapacağınız en mantıklı iş bulduğunuz telefonu güvenlik kuvvetlerine teslim etmek ve sorumluluğu onlara vermektir.Sorumluluk siz de kalır ve telefonu kaybeden kişi savcılığa başvurmuşsa durduk yere başınız ağrır.300-400 liralık telefon için canınızı sıkmayın.Al kullan yada sat diyen kamillere prim vermeyin en kısa zamanda teslim edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyilik yapalım derken ters köşe de olabiliriz doğru diyorsunuz hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gastarbeiter

İyilik yapalım derken ters köşe de olabiliriz doğru diyorsunuz hocam.

En iyi işlem sorumluluğu güvenlik kuvvetlerine vermektir.İyi niyetle kendiniz aramaya kalkmanız sonucu vakit kaybında telefon siz de olduğu için yanlış anlaşılma olabilir canınız yanabilir.Sicilinize işleyecek yüz kızartıcı bir suç hem kamu görevlisi olmanızı engeller hem de hayatınızı çok olumsuz etkileyebilir.Yarın götürüp olanı anlatıp teslim edin karakola 5 dakika sonrasını düşünmeyenlerin laflarına bakmayın.Sorumluluk sizden çıksın.

• İlginiz için size teşekkür ediyorum hocam.
  • Ben internette çok takılan yeni neslin cidden sıkıntılı ve terbiyesiz olduğunu görüp üzülüyorum.

Bre akılsız adam çalsa gelip neden sahibini arasın?!

Bu tiplerden ya fanboy olur yada o bile olmaz. Sahibini bulamazsın git karakola teslim et.

• Wi Fi kullanıcısına yanıt
    Bizi bilen bilir bilmeyende kendi gibi bilir hocam.Ben biliyorum kaç yaşında adamlar gereksiz yorum yapıyor.Necip Fazıl ne güzel demiş değil mi ; Armut deyip geçmeyin ilk iki hecesi çoğu kişide yoktur.
  • Sim kart takayım deme yanarsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır hocam aklımızda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surfer Rosa

Kurcala telefonu kişisel herhangi bir bilgi bulduysan yürü oradan ama baktın yok bırak karakola uğraşsınlar. Bir de seni kandırıp almaları var benim diye, ki öyle bişey yaparsan daha da kötü olur. Ver polise uğraşsın.

Ayrıca arkadaşın iyi niyetini kötü anlayanlar var, bence peşin hüküm vermeyin.

Ne demek kötü anlayanlar var ? Karakola git gibi gayet normal bir öneride bulunuyorum, saçma sapan bir şekilde tersliyor, sizde bunu savunuyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

quote:

Kurcala telefonu kişisel herhangi bir bilgi bulduysan yürü oradan ama baktın yok bırak karakola uğraşsınlar. Bir de seni kandırıp almaları var benim diye, ki öyle bişey yaparsan daha da kötü olur. Ver polise uğraşsın.

Ne demek kötü anlayanlar var ? Karakola git gibi gayet normal bir öneride bulunuyorum, saçma sapan bir şekilde tersliyor, sizde bunu savunuyorsunuz

Size göre bir ifade saçma sapan terslemekse hiç tartışmayalım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

quote:

Size göre bir ifade saçma sapan terslemekse hiç tartışmayalım.

İfadeyi bir veya iki tane diye ayıramayız, yüzlerce ifade var ve her ifade farklı bir anlam taşır Siz söyleyin bakalım anlamı nedir o ifadenin ? Eyvallah kardeşim, düşünmen yeter gibi bir anlamı varda ben mi bilmiyorum ?

• Telefonla yasadışı birşey yapıldıysa başınız yanabilir. Emniyete başvurun onlar gerekli işlemi gerçekleştirirler.

• karakola teslim etmekle o telefon sahibine ulaşmaz, siz ne zannediyorsunuz polisin telefonun sahibini falan aradığını mı? o telefona orada ne yapılır söylemeye gerek yok

öncelikle o telefonu herhangi bir çalıntı bildirimi olabilme ihtimaline karşı açma ve bataryasını çıkar, sonra başına iş alırsın gereksiz şeylerle uğraşır hırsız muamelesi görürsün

telefonu bulduğun yere de haber bırak ve faturası vs tarzı bir belgeye sahip olana verilmek üzere iletişim bilgilerini ver, telefonunu kaybeden ilk önce kaybettiğini düşündüğü yerlere soracaktır
  • Medeni kanuna göre polise bildirmek zorundasınız fakat teslim etmek zorunda değilsiniz diye biliyorum, yoksa 1 yıl cezası var. Size kullan ya da sat diyenler suça teşvik ettikleri için aynı cezayı alırlar ama ne konuştuğunu bilmeyen insan çok tabi.

• imei diye bir şey var. polise götürün yardımcı olurlar.

• İşte bu be insanlık ölmemiş...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.