Şimdi Ara

YERDEN ISITMA (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.863
Cevap
77
Favori
276.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bende kiracıyım evde yerden ısıtmalı.Kombinin markası lambert.eşim de bende bütün gün evde değiliz işte olduğumuz için akşamları geliyoruz.Ev 3+1 biz bu sistemi sence nasıl kullanmalıyız. Baymak servisi 40 dereceyi geçmeyin demiş ama başka bir servis 60 derece de çalıştırın dedi.Evde olmadığımız için bütün gün açık tutmak çok pahalıya mal oluyor. Bu arada oda termostatı yok.
    Ben bu sistemden bir şey anlamadım kombi sürekli çalışıyor sayaç sürekli dönüyor önerin nedir?
  • delusione kullanıcısına yanıt
    hocam geçen sene ben oda termostatı olmadan kullandım yerden ısıtma
    kendi evim oludğu için baya uğraştım gerçi hala uğraşıyorum ama
    evde olmadığı surelerde 30-35 arasında bir derecede bırak ki yerler çok soğumasın evde olduğun zamanlarda sıcaklık durumuna göre 40-55 arasında bir derecede çalıştır.
    yerden ısıtma da sıcaklık tepkileri geç olacağı için çok fazla soğutursan bir daha aynı sıcaklığa ulaşman zor olur
  • Öncelikle herkese merhabalar
    Bende kendi isinma hikayemi anlatayim
    Evim Izmir de havaalanina yakin oturuyorum 3 kat.mustakil ev üstümdede 2 oda var esya odasi geriside acik ruzgar aliyo
    Ev tadilata uygun oldugu icin var olan kalorifer tesisatini soküp yerden isitma yaptirdim.Dogal gaz olmadigi icin Isi pompasi ile isinmak istedim(isinmak istedim dedim cunku pek isinamadik)yada isinicaksamda elektrik faturam 2016 yili icin 700-800 gelmemesi isten bilde degil.
    Cihazi ekim ayinda actim kasimin 15 de fatura geldi 196 tl 2016 yili evin elk faturasida dahil aylik elk faturamda normalde 55 tlcivari
    Ekim ile kasim 15 2016 arasi havalar cok soguk olmadi ve isindik son bir kac gun haric.
    Son 5 gundur isi pompasi durmadan calisiyo arada defrosta geciyo arada kendi yetmeyip ekstra elk.isiticisini aciyo biseyler yapiyo ama nafile evin icerisi 22,9 dereceyi gecmedi 50 derece calistirmama ragmen artik son 5 derece daha kaldi cunku isi pompasi 55 derece su isitabiliyo (en azindan bendeki)bun be gun isi ve sarfiyat takibi yapiyorum 3 gunde 50 derecede 65 tl elektrik yakti isi 22,9u gecmedi disarisi 5 dereceye dustu en dusuk seviye isida 22,1 lere geriledi bakalim simdilik durum bu.
    geleyim teknik detaylara:

Lg 9 kw isi pompasi 11000 tl mart 2016
    Yerden isitma sistemi 4000 tl mart 2016 (90 mt daire 700 800mt civari boru dosendi altta 5 cm eps kopuk var sapta gayet ince)
    100lt sicak su boyleri tek seperantinli montajla 1000 civari felan oda
    isi pompasi montaji 1000 tl mart 2016
    kisacasi toplamda 17000 tl mart 2016 yilinda odeyip sistemi kurdurdum
    yerden isitmayi yapan firmada isi pompasini aldim yani tek elden cikti tum sistem
    isi pompasini pazarlarken abi 40 dereceden sen yukari calistirmazssin faturan en soguk ayda 300 tl gelmez hatta 38 derece diyen oldu
    Yerler laminat parke banyo haric parke altina olukklu karton serdirdim silte yada kapron degil 8mm yerden isitmada kullanilabilir ibaresi var parkede
    Kisacasi bu ay havalar boyle giderse 650 tl gibi bir elk faturasi bekliyorum oda min.
    Firma ile gorustum bakalim muhenndis gelicek geliceginide haber vericekler daha belli degil ha birde isitmayan sistemi gelip kontrol icin 100-150 tl ucret talep ediyolar daha ilk kisi sistemin.

Benim burdan kendimce cikardigim ders ne olursa olsun neyle isinirsak isinalim eve isi yalitimi mantolama kaplama ne ad verilirse verilsin sart
    Bir diger konuda yerden isitma yapiliyor ise oksijen bariyerli boruyu geciyorum artik o kanun cunku,yerlen muhakkak tas turu olsun bi ihtimal yapistirma parke dicem kisaca bir digeride fan coilide kesin sart goruyorum kendi fikrimce heleki benim gibi isi pompasi alicak kisilere olmazssa olmaz tavsiyem cunku yazin serinlersiniz.
    simdilik yazicaklaarim bu kadar arada sarfiyatla ilgili paylasimlarda bulunurum yine varsa isi pompasi kullanan ark lar onlarda sarfiyatlari yazabilirlerse il ve kullanim alani ile ilgili

Birde tavsiyem ac kapa olmadigi icin surekli ayni isida kullanin yerden isitmayi bende oda termostati kullaniyorum ama cok gerekli degil cunku isi degisimi kisa sureli olmadigi icin ac kapa bana pek mantiki gelmiyor kalorifer icin tmm ama yerden isitmada ben fayda gormedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_bil -- 18 Kasım 2016; 12:41:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: delusione

Hocam bende kiracıyım evde yerden ısıtmalı.Kombinin markası lambert.eşim de bende bütün gün evde değiliz işte olduğumuz için akşamları geliyoruz.Ev 3+1 biz bu sistemi sence nasıl kullanmalıyız. Baymak servisi 40 dereceyi geçmeyin demiş ama başka bir servis 60 derece de çalıştırın dedi.Evde olmadığımız için bütün gün açık tutmak çok pahalıya mal oluyor. Bu arada oda termostatı yok.
    Ben bu sistemden bir şey anlamadım kombi sürekli çalışıyor sayaç sürekli dönüyor önerin nedir?

Merhaba dostum 5 senedir yerden ısıtma kullanıyorum ve memnunum , yerden ısıtmayı petekli sistemle karıştırmayın bu sistem zor ısındığı ve soğuyor olması için sistem sürekli çalışıyor olması lazım.Gelelim ben nasıl çalıştırıyorum sabah saat 05 ile 22 arası 23,5 dereceye ayarlı ve saat 22 ile 05 arası 22 dereceye ayarlı ve ve sistem genelde sabah 05 te devreye giriyor ve yaklaşık 3 ve 4 saat arası çalışıyor yanı en fazla saat 09 kadar ve ertesi güne kadar devreye girmiyor su sıcaklık derecesi 40 çok nadir 45c yükseltirim bu 5 senelik zaman zarfında en fazla 230 lira ödedim aylık normalde 170 ile 185 arası geziyor ödemelerim.Aç-kapa daha fazla sarfiyata yol açıyor tecrübeyle sabittir , kombi Ariston genus yoğuşmalı oda termostatı Ariston RC W Kablolu modülasyonlu oda termostatı Klima Manager kullanıyorum , yerler yerden ısıtmaya uygun 15 mm lamine parke yapıştırıldı her şey süper , ben memnunum.

• ev nerde ve izolasyonlumu kac m kare.benim imirde 90 m evde isi pompasi ile 45 derece nerdeyse hic kapanmiyor ev izolasyonsuz yerlerde laminat parke altinda karton vaar silte yada kapron degil ve 1 ci yili tesisatin mart 2016 da yapildi 23 dereceyi soguk havalarda nerdeyse bulamiyor hic yada zar zor ve sarfiyatta inanilmaz bi yerde bir bir terslik var ama nerde simdi 22,5 dereceye aldim 45 derecede su gecede 22 sabah 6 dan sonra yine 22,5 bakalim sarfiyat ne olacak
  • by_bil B kullanıcısına yanıt
    yaklaşım olarak aynı durumdayız. ev aydında toplamda 110 m2 alan ısıtılıyor. odalarda laminat par 8mm yerden ısıtmaya uygun diğr yerlerde fayans 8 kollektör var. şuan oda termostatı ile kullanmaya çalışıyorum bende tam anlamıyla istediğim sıcaklığa ulaşamıyorum ama kesinlikle geceleri dereceyi ya da oda termostayı kullanıyorsan oda termostatyından kesmek ya da dereceyi azaltmak lazım . çunku gece yanıyor en fazla sıcaklık düşüşü o saatlerde olduğu için ve uyurken boşuna yakmış oluıyorsun
    bende modulasyonlu oda termostatı var.
    o sebebple dereceye kendisi karar veriyor.
    ben şunu deneyeceğim.
    00:00-06:00 arası 21.5 derece
    06:00-08:00 22,5 derece
    08:00-09:00 21,5 derece( burada tekrar düşürmemin sebebi şu modülasyonlu termostatta istediğimiz yani set ettiğimiz sıcaklığa ulaşamadıkca kombini derecesini 70-80 arasına çıkartıyor bu sebeple 2 saat çalışsın ve 1 saat dinlesin çunku sıcaklık tepkimesi geç olacak diye düşünüyorum )
    09:00-24:00 22,5 derece

bu arada dun gece 24 saat 22,5 derece çalıştırdım gece 12 den sonra sabaha kadar yanmış kalktığımda sabah yerler sıcak ve ılıktı ve oda 23,5 derecelere kadar çıkmıştı. tüketim ise 6,096 m3 idi . bakalım programlama nasıl sonuçlar çıkaracak

• aynan hem yakin yerlerdeyiz hemde m kare bakimindan ayni ben sunu sormak istiyorum size eviniz kacinci kat ara katmi isi yalitimi mevcutmu ve 8mm parke altina nasil bir malzeme kullanildi silte pakron oluklu karton hangisi.bende en son olarak su ayara getirdim isi pompasi oldugu icin isitmam 40 dereceye suyu ayarladim ve 23:00 da 22 dereceye set oluyor 06:30 22.5 08:30da tekrar 22 derece ve aksam 17:00 den 23:00 kadar 22,5 bakalim nasil bir yakit ve isitma perfonmansi saglicak
  • Merhaba 1. Kat otopark ustu ev yerler laminant parke marka veroxflorer yerden ısıtmaya uygun evde yalıtım konusunda bims blok var kolonların olduug yerde köpük yapıldı

Laminantin altında karrton var
    Geçen sene ilk defa kullandım . Evde yokken ve uyurken 30 derecede kullanmıştım.
    Sende hangi kombi var
    Hangi termostat?
    Isı pompası nasıl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_bil

aynan hem yakin yerlerdeyiz hemde m kare bakimindan ayni ben sunu sormak istiyorum size eviniz kacinci kat ara katmi isi yalitimi mevcutmu ve 8mm parke altina nasil bir malzeme kullanildi silte pakron oluklu karton hangisi.bende en son olarak su ayara getirdim isi pompasi oldugu icin isitmam 40 dereceye suyu ayarladim ve 23:00 da 22 dereceye set oluyor 06:30 22.5 08:30da tekrar 22 derece ve aksam 17:00 den 23:00 kadar 22,5 bakalim nasil bir yakit ve isitma perfonmansi saglicak

Isi pompasinin fiyat ve performansi nasildir..sizden ogrenmek istiyorum..kullanilabilirligi isletme maliyeti vs bilgi verebilirmisiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yerden ısıtmada oluklu mukavva üzerine yerden ısıtmaya uygun laminat parke mi, yoksa seramik mi daha iyi olur? Tavsiyeniz nedir? (Borular tabii ki oksijen bariyerli ve ev yalıtımlı olacak)

• karaelmaslim K kullanıcısına yanıt
    Seramik kesinlikle daha iyi iletiyor ısıyı

• quote:

Orijinalden alıntı: Sururiii

Seramik kesinlikle daha iyi iletiyor ısıyı

Peki hocam evin 3 odası ve salonu için seramik yaptırmak mı maliyetli, laminat mı maliyetli?

• karaelmaslim K kullanıcısına yanıt
    Maliyet konusunu bilmiyorum ama yerden ısıtma kullanan biri olarak fayanslar.laminattlardan daha iyi ısınıyor ayrıca halı vb şeyler de ısıyı kesiyor

• Tmm hocam. Teşekkürler

• benim ev 3 kat ustu teras ve evde hic izolasyon yok 9 kwlik lg isi pompasi inverter split tipi takildi montaj dahil 100 lt sicak su boileri ile 1300 tl mart 2016 da odedim ayni zamanda yerden isitmayada 4000 tl mart 2016 da odedim ve cosa akilli bombi kiti onerilerek oda termostati olarak taktirdim su an icin kasim 22 olmasina ragmen 22 seviyelerinde isi max eceride ustunu malesef goremiyorum ve yakita gelince gunluk ortalama su an icin 20 tl evin elkektrigide dahil ben 21,5 civarinda tutmaya calisiyorum isiyi su an icin.Geleyim benim isi pompasi hakkindaki dusunceme ev kesinlikle az da olsa yalitimli olucakki az yaksin yerler kesinlikle seramik tas turu doseme tavsiyem lamine parke de uygun yere yapistirilan laminat degil bakin.ac kapa bir sistem olmadigi icin dereceleri bana gore max 1 derece dusurup artirin derim orn:gunduz 22 aksam 23 gece 22 yine yoksa aradaki isi farkini kapatmak icin suda sogudugu icin saatlerce calisir.benim isi pompasi ortalama gunluk 18 saat calisiyo buda 20 tl yakit yapiyo su an icin ve havala daha tam sogumadi.

• arkadaşlar
    yerden ısımta sisteminde kombiye uzak olan odaların ısınması için kullanmadığım odaların ve en çok ısınan oda olan oturma odasının vanalarını kıssam (7 turda sonuna kadar açılıyor ben 4 tur açtım )
    diğer odaların daha iyi ısınmasını sağlayabiri miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kombici_Olduk -- 22 Kasım 2016; 13:54:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sururiii

arkadaşlar
    yerden ısımta sisteminde kombiye uzak olan odaların ısınması için kullanmadığım odaların ve en çok ısınan oda olan oturma odasının vanalarını kıssam (7 turda sonuna kadar açılıyor ben 4 tur açtım )
    diğer odaların daha iyi ısınmasını sağlayabiri miyim ?

Ben bahsettiğiniz olayı bizzat uyguladım ve kesinlikle ısı arttı. Aynı durum benim de problemim idi. Kombiye en yakın olan(genelde mutfak) yerlerin vanalarını kısınca en uzak odada 3-4 derecelik bir ısı artışı oldu.
  • Merhabalar,
    Konuyu baştan sona okudum. Biraz kafam karıştı. Ben Bodrumda 120 metrekare tek kat bir ev yaptıracağım. Mimar illa da yerden ısıtma diyor. Güneş enerjisi ile elektrik işini de çözeriz diyor. Bende nobo veya vigo tarzı radyatör ile idare ederim diye düşünüyorum. Salonda soba olur diye düşündüm. Ev 2+1 olacağı için diğer oda misafir yatak odası olacak senede 20 gün anca yakarım diye düşündüm.Yani paneller etkin olarak yatak odası, banyo ve mutfakta kullanılacak. Sizce yerden ısıtmamı makul olur yoksa benim dediğim gibi konvektör tarzı aletler ile mi ısıtmak daha makul.
  • benim fikrim Bodrum gibi bir yere helede senede 20 gun yakicaksaniz vede eviniz izolasyonsuzsa benim gibi bosa masraf etme petek yada klima isini gorur derim
  • sazrak S kullanıcısına yanıt
    Yerden isitna bana da mantıksız geldi. Çünkü çalışma sistemi uzun süreli olarak dikkat ediliyor çok az bir zaman yapılacaksa gerek yok ayrıca şu güneş enerjisi ile elektrik olayını aynı anda kaç makina calistirsbikirsin onu sor bence

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.