Şimdi Ara

***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU] (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.888
Cevap
80
Favori
279.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkür ederim. Danfoss debili kollektörler aldım. Kollektör dolabı aldım. Bulunduğum yerde 30 dansite strafor bulamadım tek hoşuma gitmeyen malzeme bu oldu. Kollektör yeri olarak aslında hemen hemen orta nokta gibi. O bölge biraz arada kalıyor normalden fazla ısınır gibi duruyor boru sıklığından. Pencerelerim çok büyük. Bu yüzden sinerji camlı pencere sipariş verdim. Bakalım inşallah sağ selamet gerçekleştirim. Uygulama sırasında bol bol görsel atarım buraya inşallah. Odalara termostat hattı dönemedim bir o kaldı. Şuan kaba inşaat halindeyim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aa.aslan A kullanıcısına yanıt
    Termostat bence de yerden isitmada olmuyor. Ben kombiyi 30 derecede calistiriyorum yine cok sicak oluyor. Termostat aldim, algilamasi mumkun olmuyor. Tahminli ogrenen termostat guya ama basarili olmuyor. Bir de evim cok fazla gunes goruyor. Hava acik ise asiri sicak oluyor zaten. Home assistant kullandigim icin, su sekilde bir senaryo yaptim.

Eger yarinin hava tahmini gunesli ise kombiyi gün doğumundan 2 saat once kapatiyor. Ev zaten sogumuyor 9-10 a kadar. Zaten aksama kadar gunes aliyor, gun batiminden 2 saat once de çalışmaya basliyor. 2 saat calistirip, 3 saat kapatiyor ertesi gune kadar. Ayrica sicaklik olarak da kontrol ediyor. 23 derecenin üstüne cikarsa gece de calismiyor. Eger ertesi gun kapali veya yagmurlu ise 24 saat boyunca 2 saat calisip 3 saat kapatiyor. Bu sekilde tam istedigimiz gibi oldu ev.

Gunluk 2-3 m3 tuketim oluyor bu sekilde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dış duvarlar 15 lik yutong örüldü. üstüne 5 cm lik 16 dansite ısı yalıtım levhası ile mantolama yapılacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kankan44 kullanıcısına yanıt
    Cok iyi. Ayni şekilde pencereler de yalitimli olursa super olur

• kankan44 kullanıcısına yanıt
    Ben oda bazli termostat tercih etmedim. Home assistant kurdugum icin odalarda kablosuz isi sensorleri taktim. Zaten butun odalarin sicakliklarini gorebiliyorum. Tum evin ayni sicaklikta olmasini istiyoruz zaten. Odalarda isi farkini kollektorden bir kez ayarladim sorun olmadi. Zaten ben iklim olarak oldukca iliman bir yerdeyim. O yuzden isitma cok sorun olmuyor. Asil sorun biz de sogutma :)

• sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

Ben de sizin gibi olsun istiyorum benim evimde güney cehpe ama kışın orta sertlik geçiyor. Teknolojiden çok anlamadığımız soruyorum kusura bakmayın home assistang uygulama galiba. Biraz bilgi verir misiniz nasıl kullanılıyor fiyatı ne kadar ? Termostat sadece kombinin yanına gitmeme gerek kalmıyor içerden kapatıyorum açıyorum. Ama konfor olmuyor ya çok sıcak ya da çok soğuk bir eve uyanıyorsun? Yerden ısıtmaya adapte olmak için yeni yollar arıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamit Özcan -- 6 Ocak 2025; 11:12:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hamit Özcan H kullanıcısına yanıt
    Home assistant raspberry gibi bir mini pc vb bilgisayara kuruyorsunuz. Sadece kombi kontrolu icin pahali bir yatirim olur. Evdeki lambalar, beyaz esyalar, klimalar vs bircok cihazi uzaktan kontrol edebileceginiz bir sistem (tabi destekleyen cihazlar)

Normal bir termostatla da gunluk plan yapabilirsiniz. 2 saat calisip 3 saat dinlenme gibi. Home assistantin avantaji iste hava durumu tahmini gore de programlayabiliyorsunuz. Ayrica gun dogumu batimi gibi parametreleri de ekleyebiliyorsunuz. Benim ev surekli gunes aldigi icin, hava gunesli oldugunda asiri sicak oluyor aksama dogru. Bu sekilde genelde istediğimiz gibi. Hava durumu tahmini bazen hatali oldugunda tabi sasiyor

• Hamit Özcan H kullanıcısına yanıt
    Home assistant i kurmak icin en ucuz bir raspberry yeterli. 2bin bir rakama mal olur. Termostatinizin home assistantla entegrasyonu olmasi lazim. Ecobee, nest, netatmo, honeywell gibi.

Hali hazirda Home assistant kullaniyor olsaniz ve evinizin sicakligini ölçen sensörler olsa, kombi kontrolunu yapmak icin nodemcu + role ile (yaklasik 10$) a kendi cihazinizi yapabilirsiniz. Nodemcu ile sicaklik sensoru de yapabilirsiniz ama görüntüsü zarif olmaz tabi. Bunlari yapabilmek icin ugrasmaniz gerekir. Ozellikle Home assistant icin biraz programlama bilginiz olmali. Yoksa da youtube videolari var bir suru

• 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.