< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU] (95. sayfa)
-
-
Termostat bence de yerden isitmada olmuyor. Ben kombiyi 30 derecede calistiriyorum yine cok sicak oluyor. Termostat aldim, algilamasi mumkun olmuyor. Tahminli ogrenen termostat guya ama basarili olmuyor. Bir de evim cok fazla gunes goruyor. Hava acik ise asiri sicak oluyor zaten. Home assistant kullandigim icin, su sekilde bir senaryo yaptim.
Eger yarinin hava tahmini gunesli ise kombiyi gün doğumundan 2 saat once kapatiyor. Ev zaten sogumuyor 9-10 a kadar. Zaten aksama kadar gunes aliyor, gun batiminden 2 saat once de çalışmaya basliyor. 2 saat calistirip, 3 saat kapatiyor ertesi gune kadar. Ayrica sicaklik olarak da kontrol ediyor. 23 derecenin üstüne cikarsa gece de calismiyor. Eger ertesi gun kapali veya yagmurlu ise 24 saat boyunca 2 saat calisip 3 saat kapatiyor. Bu sekilde tam istedigimiz gibi oldu ev.
Gunluk 2-3 m3 tuketim oluyor bu sekilde.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dış duvarlar 15 lik yutong örüldü. üstüne 5 cm lik 16 dansite ısı yalıtım levhası ile mantolama yapılacak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cok iyi. Ayni şekilde pencereler de yalitimli olursa super olur
Ben oda bazli termostat tercih etmedim. Home assistant kurdugum icin odalarda kablosuz isi sensorleri taktim. Zaten butun odalarin sicakliklarini gorebiliyorum. Tum evin ayni sicaklikta olmasini istiyoruz zaten. Odalarda isi farkini kollektorden bir kez ayarladim sorun olmadi. Zaten ben iklim olarak oldukca iliman bir yerdeyim. O yuzden isitma cok sorun olmuyor. Asil sorun biz de sogutma :)
Ben de sizin gibi olsun istiyorum benim evimde güney cehpe ama kışın orta sertlik geçiyor. Teknolojiden çok anlamadığımız soruyorum kusura bakmayın home assistang uygulama galiba. Biraz bilgi verir misiniz nasıl kullanılıyor fiyatı ne kadar ? Termostat sadece kombinin yanına gitmeme gerek kalmıyor içerden kapatıyorum açıyorum. Ama konfor olmuyor ya çok sıcak ya da çok soğuk bir eve uyanıyorsun? Yerden ısıtmaya adapte olmak için yeni yollar arıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamit Özcan -- 6 Ocak 2025; 11:12:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Home assistant raspberry gibi bir mini pc vb bilgisayara kuruyorsunuz. Sadece kombi kontrolu icin pahali bir yatirim olur. Evdeki lambalar, beyaz esyalar, klimalar vs bircok cihazi uzaktan kontrol edebileceginiz bir sistem (tabi destekleyen cihazlar)
Normal bir termostatla da gunluk plan yapabilirsiniz. 2 saat calisip 3 saat dinlenme gibi. Home assistantin avantaji iste hava durumu tahmini gore de programlayabiliyorsunuz. Ayrica gun dogumu batimi gibi parametreleri de ekleyebiliyorsunuz. Benim ev surekli gunes aldigi icin, hava gunesli oldugunda asiri sicak oluyor aksama dogru. Bu sekilde genelde istediğimiz gibi. Hava durumu tahmini bazen hatali oldugunda tabi sasiyor
Home assistant i kurmak icin en ucuz bir raspberry yeterli. 2bin bir rakama mal olur. Termostatinizin home assistantla entegrasyonu olmasi lazim. Ecobee, nest, netatmo, honeywell gibi.
Hali hazirda Home assistant kullaniyor olsaniz ve evinizin sicakligini ölçen sensörler olsa, kombi kontrolunu yapmak icin nodemcu + role ile (yaklasik 10$) a kendi cihazinizi yapabilirsiniz. Nodemcu ile sicaklik sensoru de yapabilirsiniz ama görüntüsü zarif olmaz tabi. Bunlari yapabilmek icin ugrasmaniz gerekir. Ozellikle Home assistant icin biraz programlama bilginiz olmali. Yoksa da youtube videolari var bir suru
Arkadaşlar, merkezi yerden ısıtmalı pay ölçerli bir dairedeyim. İlk defa böyle bir sistemli konutta oturuyorum. Forumu inceledim genel bilgi sahibi oldum. Katkı sunan her forumdaşa selam olsun.
30 70 meselesi ve 15 derece kuralı anladım sanıyorum.
iki konuda tereddütlüyüm.
Birincisi, dairede duvara monte bir termometre ve bu aynı zamanda pay ölçer sanıyorum. Mevcut ısıyı gösteriyor ve tabi bir de istenen derece kısmı var.
Forumda vana atarı vakana kısma gibi ifadeler gördüm, burada vana yok, doğrudan duvardaki aletle yapılıyor diye düşünüyorum, doğru mudur ?
Mevcut kw tüketimini bu aletten görmek mümkün müdür?
İkinci olarak, daire ufak olduğu ve ara kat olduğu için heralde ortam derecesi hiç 21 in altına düşmüyor, ben dereceyi 15 e getirdim. Yüksek kat çok rüzgarlı kapı pencere açılamıyor de bir de hava temizleyicili ısıtıcı var, onu da 22 ye ayarladım, ara ara devre girip 22 ye yükseltiyor. Duvardaki termometre hep 21 civarında olduğu için alev işareti hiç çıkmıyor..
Bu kurgu ile ilk fatura deneyimi ay sonu olacak elbette, Aralık faturasını görmüştüm, 1200tl gelmişti.
Tüketim takipli prize göre bugüne kadar ısıtıcı 50kw tüketmiş 23 günde..
Merkeziyi 22 ye ayarlamakla bu kurgunun hangisi daha hesaplıdır.. Bu rakamlara göre fikir üretmek mümkün olabilir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X