Şimdi Ara

***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU] (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.885
Cevap
80
Favori
279.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Isı kaynağı yek olduğu için kontrolcü (grubu) tek bir tanma odası gücüni anlık olarak klntrol edebilir,

istenen sıcaklığa gelen odada termostat kapa/azalt emri veriyorken diger odalar henuz eşit sıcaklığa ulaşmamış ise kollektor grubundan reglaj (sanırım regulate refüle etmekten geliyor) vana kısma ince ayarı yapılması gerekir;

havlulan devrede bypass için yeterlidir, termostatik vana ile en soguk odayı ayarlayıp daha üst sıdaklığa çıkan odalara giden sıcak su vanalarını kısarak deneme yanılma kış sezonunda stabil olacak hale getiröeniz şart, bir odada fazla açı ile kıvrılmış bir borulamada basınç düşüşüne bağlı debi düşüşü ve kollektörden diğer odalara daha fazla debimşn dönmesi işten değildir

vana kısıldığında basınç düşüşüne karşın su diğer tam açık vanalara döneceği için bir odadan azalttığınız ısıl yük diğer odaya ekleniyor, soguk odaların yalıtım farkı, balkon gibi ısı köprüleri olup olmaması ve güneş alma farkları ısı ihtiyaçlarını değiştirebilir, komb+tesisat dışında dış ortamla odalar arasındaki ısı alışverişlerini de hesaba katıp gerekli önlemleri alın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nicknick N kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için teşekkürler. Danfoss debimetreli kollektör sipariş ettim öncelikle dediğiniz gibi en soğuk odayı termostat ile ayarlayacağım ve diğer odaların akışlarını azaltarak eşit bir dağılım yakalamaya çalışacağım. Eğer verim alamazsam her odaya termostat takıp kullanırım sonraki aşamada.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hckrndr H kullanıcısına yanıt

İyi bir reglaj ayarı ile işiniz görülür, zaten debimetreli kollektör ile güzel reglaj ayarı yapılabilir. Yazdığınız gibi en soğuk odaya termostat, diğer odalar ince ayar reglaj ile işiniz gayet güzel çözülür, her odaya termostata gerek yok.

• Merhabalar. 4+1 dubleks 200 m2 ev yaptırıyorum şuan arkadaşlar. Yerden ısıtma bölümünü baştan sona okudum. Çok değerli bilgiler edindim. Şimdi malum fiyatlar yüzünden ve bu işi doğru dürüst yapan ustalar bulamamaktan dolayı birçok şeyi kendim yapacağım. Şuan kaba inşaat aşamasındayım evde. Yerden ısıtma için loopcad programından kendim plan hazırlıyorum. Planları burada paylaşacağım. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba yardımınıza ihtiyacım var evimizi martta aldık haziranda oturmaya başladık ev yerden ısıtma bu tarz yerden ısıtmada ilk defa oturuyoruz.normalde peteği 60 a açarsın cayır cayır ısınırsın ama 7-8 saattir yanıyo kombi nerdeyse ısınamadık suyu ilk defa dün bastım havasını o küçük hava alma yerinden almak için gevşettim direkt su çıktı geri kapadım hala hava olabilirmi yatak odasında hiç ısınamadık çünkü birde kapatmak istediğim odalar var bunların hangi vana neresi nasıl bilebilirim tşkler

• Hyper- kullanıcısına yanıt

Yerden ısıtma geç ısınır ama 7-8 saatte de ısınması lazım. Kombi kaça ayarlı? Yerden ısıtma tam bir kapalı kutu, vanaları işaretlemediler ise deneme yanılma ile bulmaya çalışacaksınız. Şöyle bir pratik çıkarım yapılabilir, kollektörden çıkan ilk boru kombinin olduğu yer olma ihtimali çok yüksektir. İnşallah yeteri borulama yapılmış, şap uygun atılmıştır, yoksa işiniz çok zor. Sistemde hava olma ihtimali hep vardır, dönem dönem kontol etmekte fayda var, birde kollektördeki vanaların tam açık olduğuna emin ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 21 Ekim 2024; 9:7:31 >

Hocam bir yıllık bina ilk biz oturuyoruz hani daha betonu ısıncak derler ya ondanmı bilmiyom ama dışardan eve girdinmi bi sıcaklık varda hani petekteki gibi elini dokununca cayır cayır sıcak yok yani yerden ısıtma bu şekildemi nedir valla çok canım sıkkın kombi 50 de oda termostat 23 de ayarladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyper- -- 21 Ekim 2024; 9:30:39 >

Hocam senin çıkarıma göre ilkini kapadım baştaki

***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]

• Hyper- kullanıcısına yanıt

Yerden ısıtma petek gibi cayır cayır olmaz zaten hatta 50 derece bile fazla, yerden ısıtmada yer hafif ılık olur o kadar. Kollektör sıralamasında evin planı da önemlidir, boruların brbirini kesmemesi için ona göre borulama yapılır, bakalım bu kapattığın hangisi çıkacak, ona göre sıralamaya karar verebilirsin.

• Arkadaşlar merhaba. Bosch 2200iw model kombi için bosch kcr110rf yada cr100rf model termostat takmak istiyorum. Ama ne yazıkki ürünü temin edebilecek bir satıcı bir türlü bulamıyorum. Bu model termostatlarla aynı özellikte ve kombimle uyumlu çalışabilecek bir model öneriniz var mı? Yada bu modelleri temin edebileceğim bir tedarikçi var mı?

• Yerden ısıtma için debi kontrollü vanaları nereden temin edebilirim. Lütfen yardım edebilir misiniz?

• Kazak70 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bazı online satış platformlarında satılıyor. isienerji, yerdenisitma, hakenerji gibi sitelerde de mevcut. Bu sitelerden almak istediğiniz ürünü seçip ürünü internette taratıp en uygun fiyatlısını sipariş edebilirsiniz.

Belirtmiş olduğunuz sitelerin hiç birinde bulamadım. Ayrıca bu sitelerdeki yetkililer kollektörün üst kısmını almamı, kollektör üzerinde gelen debi kontrollü vanalardan verim alabileceğimi, yoksa boşa para harcayacağımı söylediler. Yardımcı olabilecek var mı?

Bu linkten debi kontrollü kollektöre ulaşabilirsiniz. Ben kendime bu ürünü aldım. Farklı markaların ürünleri de mevcut. Burada camlı olanlar ile hem debi ayarı uapılıyor hemde debiyi görebiliyorsunuz. Alt kısımlarda akçüatörler için olan vanalar. Ön ayarı mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckrndr -- 26 Ekim 2024; 22:0:56 >
    ***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU] Benim evim de kollektör var. Ben sadece kollektör üzerindeki vanalardan istiyorum.Biz de vana yok, kollektör var, dediler. Bir kaç yetkili bu şekilde verim alamazsınız, dedi. Gösterdiğim debi kontrollü vanalar size uymaz falan dediler. Ben ürünlerini pazarlamak için böyle dediklerini düşünüyorum.

***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU] Bu ürün debi kontrollü vana mı? Bu ürün yukarıda ki fotoğraftaki kollektöre uyar mı? Uyar ise bu şekilde verimli ve tasarruflu bir şekilde çalışır mı?

Tam anlamamışım kusura bakmayın. Netleştirmek adına soruyorum. Bu resimdeki kollektör üzerindeki vanaları debi ayarlı olanlar ilemi değiştirmek istiyorsunuz?

Aynen öyle. Kollektörüm var zaten. Bir daha kollektör için para vermek istemiyorum.

Evet bu debi ayarlı ama muhtemelen uymaz. Sizin elinizdeki kollektörün üreticisinin o kollektör için ürettiği debi ayar vanasını bulmanız lazım. Üreticiler bu konuda çok acımasız. Bir markanın ısıtma borusu rekoru bile diğer markaya uymuyor. Danfoss markanın sitesini incelerseniz demek istediğimi anlarsınız. Üretici kollektörleri için özel parçalar üretiyor ve bu parçaları bulmak ta zor. Biraz araştırın ben bulabileceğinizden pek ümitli değilim. Bence en iyisi doğrudan kollektörleri değiştirmek olacaktır. Ve eğer kollektörü değiştirmek isterseniz mevcut kollektörün ölçüleri ile yeni alacağınızın ölçülerine bakın. Ben değiştirdiğimde ısıtma boruları zor yetişti boyuna.
    Kendi evimde şöyle birşey yaptım. Mevcut kollektörüm debi ayarsızdı ve ısıtma sistemi tek bir termostat ile tüm tesisatı kontrol ediyordu. Termostat ise suyun dağıldığı antre bölümünde ve evin en sıcak alanındaydı. Bu nedenle dış cephede olan odalarım yeterince ısınmıyordu. Sorunu çözmek için debi ayarlı kollektör aldım ve odalara göre debileri ayarladım. Şuan havalar çok soğuk değil ama yinede biraz fayda oldu gibi. Termostat için de kablosuz bir ürün sipariş ettim. Yeni termostatı en soğuk odaya koyup debi ayarı ile evin tüm alanlarını eşit ısıtmayı hedefliyorum. Eğer sizde benzer bir uygulama yapacaksanız tecrübelerimi sizinle paylaşırım.

Ayrıca linktekteki ürünün 11 delikli için ve sadece üst kısım için debili vana dahil 5.450 TL fiyat verildi. Sade debi kontrollü vana aldım zaman 3.300 TL ile işi bitiriyorum. Ancak "verimli olmaz", "Vana kollektöre uymaz" söylemleri kafamı karıştırıyor.

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.