Anladım kolaylıklar dilerim umarım memnun kalırsınız. |
***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU] (94. sayfa)
-
-
Teşekkür ederim. Tecrübelerimi sizlerle paylaşacağım. Bu tarz konularda bilgi ve tecrübe bulmak çok zor. En azından tecrübe ve yorumlarımızı burada paylaşarak başkalarına faydalı olabiliriz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İyi günler, Size danışmak istediğim bir konu var !!!!!
2001 yılında yapılmış, merkezi yerden ısıtma bir binada oturuyorum.
Komşum yerden ısıtmayı söktür, bende kollektör ve borularının fotoğralarını çektim.
- Bu tesisat gelecekte sorun yaşatır mı?
- Bu tesisatı yeni borular ve kollektör ile değiştirmenin faydası olur mu?
- Tadilat yaptırmayı düşünüyorum da yerden ısıtmayıda yeniliyim mi?
-
cok eski bir sistem, maddi imkanınız el veriyorsa tabi ki değiştirin. İşin ehli birisi yapması gerekiyor.
-
Merhaba yeni ev aldım ev 2+1 yerden ısıtma var.En üst kat'da oturuyorum üstüm boş.Yerden ısıtma nasıl çalışıyor anlamış değilim.Kombi Buderus Logamax plus GB022i ev 80m2 net.Kombiyi 50C yakıyorum ama petek'deki gibi cayır cayır yanmıyor :) yanmasınıda beklemiyorum.Nasıl çalışıyor anlamadım.Kollektör üzerinde etiketlemede yapmamışlar.Kollek üzerindeki vanaları tek tek kapattım ama yinede hangisi hangi oda anlayamadım.Fayansa olan kısım mutfak ve koridor acayip ısınıyor.Parke olan kısım yanayım mı yanmayayayım mı kararsız.
-
Merhaba,
Eviniz hayırlı olsun.
Yerden ısıtmada zemin, peteklerde olduğu gibi ateş gibi olmaz.
Fayanslar, parkeye göre daha hızlı ısınır, daha sıcak olur ve daha hızlı soğur.
Kollektör üzerindeki vanaların tamamı açık olsun.
Tesisatın havasının alındığından emin olun.
Zeminde ki halı ve eşyalar ısınmaya engel olabilir.
Peteklerde olduğu gibi sıcağı hissedemediğiniz için ev ısınmayacak düşüncesi olabilir fakat peteklere göre geç ısınıp, geç soğudu için zaman içerisinde ev istenilen sıcaklığa ulaşır.
-
Merhaba teşekkür ederim.Evet son 1 haftadır evim çok iyi ısınıyor.Ön yargım vardı ama 1 hafta hiç kapatmadan kullanınca daha iyi olduğunu anladım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar evim sıfır ve yerden isitma. 3+1 son kat güney cephe ve alt kat boş. Bosch condense yoğuşmalı kombi ve bosch termostat var. Ancak konforlu bir isıtma gerçekleşmiyor. Ayarladigimiz sıcaklık altına düşünce kombi çalışıyor ama yarım saatten fazla sürede sıcaklığa ulaşamadığı için çalışıyor. Kendimiz termostattan sıcaklığı düşürüp kombiyi kapatıyoruz . Sonra ev ısınmaya başlıyor. Gunde 12 15 m3 dogalgaz gidiyor ve bu ay hesaplamalara göre 4 bin civarında fatura gelecek. Neler yapabiliriz sizce ? Kombide mi sıkıntı var tesisatları mi bilemedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim de bina yeni, 3+1, alt ve üst kat boş, Bosch Condens 2500 ve Cosa termostat mevcut.
Alt ve üst katın boş olması ciddi etkiliyor.
Kombi derecesine göre de ısınma süreleri değişiklik gösterir ama zemin soğuduğu zaman ısınmaya başlaması zaten min 1 saat.
Kombi veya tesisatınız da bir sorun yok, her şey normal.
İlk aşamada suyu yani zemini ısıtmak için kombi %65 dolaylarında çalışır, 3 saatten sonra set sıcaklığın 50 ise 51'e doğru düşmeye başlar. Yani ilk 3 saat kombinin en çok gaz tükettiği zamandır.
Termostatının hassasiyeti nedir bilmiyorum ama, alt üst dolana kadar, kombin ısınabildiğin en düşük derecede uzun süre çalışması ve uzun süre kapalı kalması daha tasarruflu.
Yerden ısıtma da kombi yanmaya başladığı zaman uzun süre yanmalı demek istediğim o. 12-15 m3 tüketirken, bu şekilde 8-9 civarına çekebilirsin.
Termostatını 22 derece ayarladığında hangi derecede devreye girip, hangi derecede kapanıyor?
-
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Termostat duyarlılığı 0.4 tahminim mesela 22 derecede iken 21.6 ya kadar yanmıyor. Termostat aralığı 0.2 görünüyor. Dün gece 21.6 ya ayarlayıp yattım ve sabah kalktığımda 22.1 di ev. Termostatı 21 e ayarladım gündüz 21 derece yetiyor. Hiç yanmadı ve 5 saatte 21.2 ye düştü. Ben o zaman sizin dediğiniz gibi yapayım. Uzun süre yansın ve belli sıcaklık aralığında kalsın. Siz termostat dan memnun musunuz ? Daha hassas Termostat mi alsam acaba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamit Özcan -- 3 Ocak 2025; 11:49:10 >
Ben Cosa kullanıyorum.
Durma aralığı olabildiği kadar düşük olsun, çalışma aralığı uzun olsun.
Örneğin, olabiliyorsa 21.5 ayarladığınızda, 21 de çalışsın, 21.6 da dursun.
Zaten yerden ısıtma olduğu için, kombi dursa bile ısınız artacak.
Yeni termostat almayı düşünürseniz, modülasyonlu ve tpi özellikli termostat olursa daha rahat edersiniz.
Sizin 0.2 hassasiyetli termostatınız, sabit 21.5'a ayarladığınızı düşünelim.
21.3'te yanacak, zemin ısınırken 21.2'ye düşebilir sorun yok.
21.7'de kapanacak, kapandığında ise ısınız 22ye kadar yükselmeye devam edecektir.
Sizin evin ısısı 21.2 ila 22 arası değişecektir.
Gece uyurken ise 21'e çekebilirsiniz termostatı.
Kombiyi de 40 veya 45'te çalıştırın. 50 de çalıştığında daha hızlı ısınıyor fakat kombi 24 saatte daha çok dur kalk yapıyor ve 50 de çalıştığı için daha fazla gaz tüketiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldbeer -- 3 Ocak 2025; 12:0:55 >
-
Kombiyi 55 te çalıştırıyorum. 45 e düşüreyim nasıl olacak bakalım. En son çare dediğiniz gibi modülasyonlu termostat almak galiba
Dediğim kombinasyonda 24 saat kullanın, doğalgaz saatini de takip edin, 24 saatte kaç m3 tükettiğini tekrar not edersiniz.
-
Arkadaşlar nihayet dün itibariyle eve gaz bağlandı.Ev 100 m² yerden ısıtma Alarko Süper Fit 24kw kombi takıldı.
Aşağı yukarı 24 saattir kombi 45 ⁰ ayarları olarak sürekli çalışıyor bu sürede hiç dinlenmeye geçmedi.19 m³ gaz harcadı.
Yalnız evi ısıtma performansı varla yok arası diyebilirim. Ayaklarının altında bir sıcaklık hissediyorsunuz ancak ev soğuk. Kollektörden birkaç kez havasını aldım. Otomatik hava purjörü takılacak bugün yarın.
Sorun nerede, ne yapabiliriz? Teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d.yigit -- 4 Ocak 2025; 14:59:38 >
Ev yeni, hemen isinmasini beklemeyin, tum evi ortam sıcaklığından istediginiz sicakliga getirmek zaman alabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Termostat işi yanma sönme mantıklı olmaz yerden ısıtmada. 32 derece su sıcaklığı yapın devamlı çalışsın kombi. Üşürseniz 33 derece yapın 34 yapın. Sıcak olursa 32 decere 31 derece yapın. Ayrıca çok ve çabuk ısınan bölgelerin vanalarını yavaş yavaş kollektörden kısın.
Merhaba, güney-batı cepheli ve net 122 metrekare 3+1 bir eve yerleşeceğiz. Bitişik nizam bir sokakta köşe bina olacak, en üst katta dairemiz. Ev için anlaşırken 24 kw kombi seçmemiz önerilmişti, yeterli olur mu acaba? ECA Proteus Premix 24kw düşünüyoruz, 28 almak daha mı mantıklıdır veya daha iyi bir kombi öneriniz olur mu bahsettiğim özellikler üzerine? Bütçe olarak 35k'nın üstüne pek çıkmak istemiyoruz açıkcası.
-
24 kw yeterli. Demirdöküm nitromix 24 kw kullanıyoruz 5 yıldır öneriyorum.
-
Hayirli olsun simdiden. Ben de kendi evimin projesini kendim cizip uygulattim. Sorunsuz sekilde kullaniyorum.
Projenizde modulasyon araligini goremedim.
Bir de kollektorun oldugu yeri ben de sizin gibi yapmistim. Kollektore yakın koridor asiri sekilde isiniyor. Evin orta noktasina koymak mantikli. Hem borular daha dengeli oluyor hem de gereksiz isinan bir yer olmuyor. Ben orta noktada kollektor dolabi gozukmesin diye koymamistim. Simdiki aklim olsa koyardim, bir sekilde dolap vs ile kapatirdim.
İsi hesabiniz, debi hesabiniz sorunsuz. Teknik bilgiye fazlasiyla sahipsiniz. Umarim pencereleriniz de yalitimli kaliteli birsey yaptirirsiniz. En buyuk isi kaybini onlar yapiyor
Ekleme: Odalara sadece parke yaptirdim, simdiki aklim olsa kesinlikle evin tamamini seramik yaptirirdim. Koridor, mutfak vs seramik. Seramigin yerden isitmadaki sicakligi paha bicilemez :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorumsuzadam -- 5 Ocak 2025; 23:27:43 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X