< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU] (90. sayfa)
-
-
Odalar buyuk degil hocam, Biri 11 m2 digeri yaklasik 16 m2. Ama kollektorlere en uzak olanlar. 11m2 olanda balkon var. Balkonlara ısıtma koymamislardir diye umuyorum. Odalara gidene kadar harcanan boru metresini dusunerek bolmus de olabilirler mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Setsa -- 17 Aralık 2023; 13:20:2 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Turk ustalarin hikmetinden sual olunmaz, balkona da koymus olabilirler, boru metraji nedeniyle de olabilir, her sey beklenir ustalardan
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
merhaba arkadaşlar. oturulan evlere şap üstüne plastik bir aparat koyup onun üstüne borulama üstünde de parke koyuyorlar. 2 cm'lik bir yükselme oluyormuş haliyle.
bu şekilde uygulama yaptıran oldu mu hiç?
şapsız yerden ısıtma diyorlar. sizce bunu yapmak mantıklı olur mu?
arada şap olmaması verimlilik açısından mantıklı gibi. ısı direkt yüzeye yayılacak. ancak bu plastikler koku yapar mı?
benim çocuk odası 10 m2. radyatöre kadar mobil sistem var zaten orada radyatör iptal edip böyle bir sistemle metrekareye 8 mt boru ile yerden ısıtmaya geçebilir miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker1041 -- 19 Aralık 2023; 15:20:50 >
-
Merhaba,
Öncelikle şunu belirtmeliyim yerden ısıtma sistemleri gerçekten iyi hesap kitap yapılarak yapılmalı.Yerden ısıtma sistemlerinde kesinlikle odalarda parke kullanılmamalı,parkeler bu sistem için uygun olmuyor.Fayans olan yerler ile parke olan yerlerde her zaman ısı farkı oluyor.Anladığım kadarıyla ısıyı yükseltme şansınız yok (kazan sıcaklığını)dolayısıyla pek yapabileceğiniz birşey de yok.ısı farklarını şap kalınlığı,odalardaki pencelerin kalitesi,evin cephesi,yalıtımı gibi bir çok faktörler ısınma şeklini belirliyor.tavsiyem evden çıkın,ortak kullanılan bir sisteme yapabileceğiniz pek birşey yok ısınamazsınız.Kazan sıcaklığını 45,50,55 arası ayarlayabilseniz belki çözüm olur veya kombi sisteme düşük geliyordur denge kabı+ekstra bir pompa takılır yine çözüm olur ama maalesef sizin böyle birşey yapma şansınız yok sanırım.Kazan sıcaklığını arttırmadan siz o evde ısınamazsınız.En kötü şöyle deneyin bütün odaları kapatın vanasını sadece ısınmayan odanın vanasını açın eğer oda ısınırsa sistem suyu çeviremiyordur yetersiz kalıyordur.Ayrıca şunu belirtmeliyim sistemde hava aldım diyenlere inanma.O kollektör üzerinden alınan havalar aslında tam anlamı ile alınmıyor sistemde illa hava kalıyor.Kollektörlere otomatik hava purjörü takılması gerekiyor.sizin yazınızdan baya bir zaman geçmiş umarım sorununuzu çözmüşsünüzdür.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Yerden isitma + petek ayni sistemde kullanmaniz mumkun degil. Su, yerden isitma borusu yerine petekleri dolasmayi tercih edecektir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba. Yerden ısıtma sisteminde Demirdöküm Atron Condanse 20 kW kombimiz var, evimiz zemin kat 2+1 net 70 metre kare. Evimizde kombi 45 dereceye ayarlı iken ateşlemeyi 31 dereceden başlatıyor ve 50 derecede bitiriyor. Sanırım tesisat suyu dönüşte 31 derece ile dönüyor. Bu normal mi ? Sorun nereden kaynaklanıyordur sizce
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle bu büyük ihtimalle bir sorun değildir, kombi parametrelerinde yeniden ateşleme sıcaklığı o şekilde ayarlanmıştır, eğer bu durumdan rahatsız iseniz servis parametrelerinden değiştirilebilir.
-
Belirttiğim referans değerlerde evin sıcaklığı 23 derece. Yer İzmir ve hava sıcaklığı ortalama 15 dddece
Merhaba, servis kombiyi açtı ancak sanırım yerden ısıtmaya göre ayarlamamış. sıcaklık ayarı 80 lere kadar çıkartılabiliyor(55 dereceyi geçmemesi gerekiyormuş sanırım). Ben 40 dereceye ayarlıyorum, 40'a geldiğinde yanma bitiyor(alev işareti ekrandan gidiyor) ancak sıcaklık hızla yükselmeye devam ederek 70 dereceleri görüp düşmeye başlıyor. Bu normal bir davranış mı, yoksa bir sorun mu?
-
kombi altındaki filtrede tıkanıklık olma ihtimali yüksek, bu normal bir olay değil.
-
Normal değil bir yerde tıkanıklık var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Merhabalar. Sıfır eve taşındık. Yerden ısıtmalı. Sıfır baymak kombi taktırdık. Kombi 50 dereceye ayarlı çalışmaya başladı. Ev gayet güzel ısınıyor ama salonun yarısı soğuk yarısı sıcak. Balkonda da fayans döşeli yerler orası da az ısınıyor. (kombi balkonda) Balkona salondan çıkılıyor yan yana. Salonun yarısı soğuk derken bildiğiniz buz gibi zerre ılıklık yok. Havası otomatik alınan sistemlerdenmiş valla kombi mi yoksa yerden ısıtma mı anlamadım herhalde kombi. 5 gündür çalışıyor hala salonun yarısı buz gibi. Binaya döşeme yapan usta saçma sapan konuştu yok oda termostatındandır falan diye, biz de sen kendin inandın mı buna dedik? Sizce neden olabilir? usta cumartesi gelecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkandy -- 29 Ocak 2024; 19:40:10 > -
Kollektörleri kontrol ettiniz mi hepsi her iki borusu sıcak mı, yanlışlıkla vanası kapatılmış olmasın, çünkü kombide sorun olması imkansız kombi yanıyor ve diğer yerleri ısıtıyor diyorsunuz.
-
45 derecede yakıyorum arka odalarda 20 dereceyi zor görüyorum normal mi acaba
Yerden ısıtma için 45 derecede 20 dereceyi ancak görüyorsanız bir yerlerde bir yanlışlık vardır,
-
Arka cephenin önü komple açık rüzgar alıyor yerlerde parke acaba ondan dolayı olabilir mi tesisatin döşeme fotoğraflarını attım
Yerin ısısını 24-25-26 derece civarlarında geziyor
Yerden 1.5 metreyi ölçüyorum 20 derece
Bir sürü nedeni olabilir
- Borulama yetersizdir, şap kalındır, parke yerden ısıtma için uygun seçilmemiştir
- o odaya giden hatta bir tıkanıklk vs olabilir
- o oda kombiye uzaktır ve borulama yapıırken eşit metraja dikkat edilmemiştir, orada su daha az dönüyordur. Bu durumu dengelemek için fazla ısınan yerlere giden hatlara reglaj ayarı yapmak gerekebilir, kollektören fazla ısınan yerlerin vanasını kısarak denemekte fayda var.
- odanın pencerelerinde vs izolasyon problemi olabilir.
-
Ustam eve daha gidemedim, yarın nasipse gideceğim. Bu dediğinizi bir kontrol edeyim ben. Açık diye hatırlıyorum ama gözden kaçmış olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X