yeni aldığım dairemin üst katı boş ilk defa alttan ısıtma kullanacağım haliyle kafamda bazı soru işaretleri var, petek sistemindeki gibi alt katın dolu olması bir avantaj mıdır yoksa üst katın boş olması dezavantaj mıdır bu sistemde, şimdiden teşekkürler. |
***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU] (88. sayfa)
-
-
Isıtma sistemi ne olursa olsun, altın üstün boş olması tüketimi arttırır.
-
sagolun cevap için, merak ettiğim üstün boş olması alttan ısıtmalı bir evde ne kadar handikap olur ?
-
Petekli sistem kadar olmasa da üst katın boş olması yine de dezavantajdır.
-
Selamlar,
Yerden ısıtma sistemini ilk defa kullandigimdan konudaki ustatlara bir kac sorum var
- Kombi derecesi kaça ayarlanmalı, kac dereceyi gecmemeli? Bu konuda çok fazla farkli deger var internette.
- Debi ayarli kollektor sistemi mevcut. Bu kollektorlerden bazılarinin icinde su varken bazilarinda hic gorunmuyor (Debi gosterge cubugu hepsinde hareket ediyor) Bu normal mi?
- Debi ayarini ne yaptiysam 1.5 seviyesinin ustune cikaramadim. Bazi videolarda 3lerde gosteriyor. Ne olması gerekir?
- Kombi calisirken şarıl şarıl su sesi duyuyorum, bu sistemde hava oldugunu mu gosterir? Kombi kollektorlerin hemen ustunde konumlandirilmis. Kombi purjorunden zamanla sistemdeki havayı atabilir mi?
Kullandigim kombi Buderus GB072 24Kw
Simdiden tesekkurler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yeni ilk açılışta su sesi normal, bende de aynısı oldu, kendiliğinden geçti 1 saat sonra bir daha da olmadı, kolektöre otomatik hava pröjörü bağlı bu sayede sistemde hiç hava olayı olmadı
,benim sistemde debi ayarlı kolektör değil, std o konuda yardımcı olamayacağım
kombi derecesi çok yükseğe gerek yok, en soğuk havanın -10 ları gördüğü noktada biz 45 de yaktık ev 23 derecelerdeydi, burdan pay biçebilirsin
benim kombide yerden ısıtma seçeneği vardı, kurulumda onu seçti servis, bu yüzden kombi 47 yi geçemiyor mesela, o şekilde ayarlamışlar
bu arada bu sene termostat aldım, keşke daha önce alsaymışım, bin pişman oldum. yerden ısıtma cidden kombi üstünden ayarlamak sıkıntı
yeri geliyor 40 da üşüyorsun, 45 e alıyorsun, bu sefer 45 e aldığın için sıcaklıyorsun vs vs
deneyimlememe göre ot şart kim ne derse desin
bir de yerden ısıtma kış boyu kalorifer hava ısındı desen bile minimumda yakmak tavsiye edilir, biz sistemi geçen kış hiç kapatmadık, hava sıcaklığına göre kombiden en düşüğe falan getirdik durduk
artık bizim için bu işi ot yapacak, o yüzden kafa rahat artık
-
Bilgiler icin cok tesekkurler hocam,
Kollektore bagli prujor yok. Onu eger kombi kollektorlerin ustunde degilse onerdiler. Bizde hemen ustunde oldugu icin kombi havayi kendi prujorunden atar dediler.
Oda tetmostati isitma turunden bagimsiz olarak şart bence de. Burda binada odalara entegre sekilde frankische termostat koyulmus.
Sistemi en randimanli sekilde nasil kullanirim kismini bir cozebilirsem ben de rahat edecegim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Setsa -- 11 Ekim 2023; 12:45:23 >
o zaman o su sesi zamanla geçecektir hocam
odalara entegre termostat olayını ben duymadığım için bişey diyemeceğim, gerçi OT de hayatımda ilk defa bu sene kullanacağım :) bıkmıştım kombiye müdahale etmekten açıkçası, yerden ısıtmayı ayarlamak normal petekliye göre zor oluyor ilk başlarda, dediğim gibi petekli sistemden farklı sıcaklıklarda yakıyorsun, 5 kademe ile pişip üşüyebilirsin falan
sabit 40 da yakıyorsun mesela evin içi çok iyi, gece hava bir düşüyor, senin toton donuyor :)
bir de bizim ev sıfırdı, en üst kat kuzeybatıcephe net 120 m2 , altımdaki tüm daireler kış boyu boştu, allahtan yerden ısıtma vardı da rahat ettik.
-
Odalara entegre termostat derken her odanın ayrı termostatı mı var, eğer böyle ise kollektörde de elektrikli vanaların olması gerekir.
-
Aynen hocam, her odanin ayri termostati ve bu termostatlars bagli kollektör ustunde elektrik kontrollu vanalar mevcut
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Setsa -- 11 Ekim 2023; 14:18:11 >
O zaman çok süper bir sistem yapmışlar size, odaları istediğiniz sıcaklığa ayarlayın, kombiyide 45 derece yapın keyfinize bakın, yalnız hiç elektrikli vanasız bağlantı yok ise bir tane (tercihan banyo) termostatı yüksek ayarlayın ki tüm termostatlar kapatıp kombinin pompasını zorlamasın.
-
Tesekkurler hocam, cok faydali bilgi oldu
Merhabalar yaklaşık 14 m2 bir kış bahcem var catısı ve taban yalıtımını yaptım. Zemine parke altı elektrıklı ısıtma dusunuyorum . Bu sıstemı kullanan artılarını eksılerını yazabılır mı ? Ya da farklı bır ısınma onerınız olur mu ?
-
merhaba benim dublex dairemde de her oda için termostat var 3 çatı katında 3 normal katta kollektörlerde elektirikli vanalar var odada ayarladığım sıcaklığa ulaşınca vanasını kapatıyor kombi pompası zarar görmemesi için salonda 3 hattım var 1 tanesinin elektirikli vanasını takmadım sistemden çok memnunum
-
Merhaba arkadaşlar 170 m2 triplex evime yerden ısıtma için kombi önerisi arıyorum konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. yarın daikendan gelicekler. premix modeli filan deniyor yardımcı olursanız sevinirim
-
Ev triplex ise denge kabı, ilave basınç tankı vb gerekebilir, bunları iyi ölçümlesinler.
-
Merhaba,
Ben de kış bahçem için elektrikli yerden ısıtma yaptırmıştım 5 sene önce, Form Mühendislik firmasını tavsiye edebilirim.
Artılarını sulu sisteme göre kombi bakımı vs. olmaması olarak söyleyebilirim bir de hızlı ısınıyor, termostattan istediğiniz sıcaklığı ayarlayabiliyorsunuz. Biz wifi destekli olanı taktırmıştık uzaktan da kontrol edebilmek adına. Eksileri ile ilgili bir fikrim yok başka sistem kullanmadım hiç.
Web sitelerini inceleyin isterseniz, linki https://formmuhendislik.com/
-
Merhaba, ilk kez yerden ısıtmalı bir evde oturmaya başladım bu sene. Bu akşam kombiyi ilk defa açtım. 35’te çalışıyor, zemin sıcak değil ancak borular sıcak. Yerden ısıtmada zeminde sıcaklığı hissetmeli miyim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
35 derecede zor. Zaten zemin bir kaç güne anca ısınır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Zeminin tam ısınması zaman alabilir, ayrıca zemin kaplaması da önemli, mesela seramik zeminde sıcaklığı hissedip, parke zeminde hissedemeyebilirsin, önemli olan evin durumu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X