Şimdi Ara

***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU] (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.888
Cevap
80
Favori
280.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence de pratikte hiçbir fark yoktur . Alacak olduğunuz kombinin pompa gücü ile ısı pompasının gücü aynı ise sorun olmaz
    Belki çalışma prensibi imi olarak farklılık olabilir
    Kombilerin çalışması farklılık gösterebilir
    Örneğin benim kombi
    +7 -5 göre çalışıyor ve parametre ayarı yapılamıyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • veyselh V kullanıcısına yanıt

üstad ısı pompası tüktimi ne kadar

• tüm ev tüketimi elektrikli ocak vs dahil 2500-3000 tl arası geliyor elektrik faturası bu aralar.

• veyselh V kullanıcısına yanıt
    Doğalgazda basıl gelir acaba

• Özellikle havadan suya olan ısı pompalarının COP değeri hava sıcaklığına bağlı olduğu için oldukça değişkendir, ortalama ne alınıyor bilmiyorum ama havaların ılıman olduğu yerlerde kaliteli bir ısı pompası doğalgazdan ekonomik olabilir.

• arkadaslar yerden isitma kat istasyonum habire sorunlar cikariyor.esanjoru degismesi lazimmis ama yarin baska sorunlara cikartir diyor site yonetimi

10 yili da gecti sonucta.

bunun en iyisi en f/p si hangisidir,ne markadir bileniniz var mi ?

istanbul beylikduzundeyim.kime emanet etmeliyim bu isi onerisi olan varsa cok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 22 Şubat 2023; 16:46:1 >
  • Su an ki sistemim bu sekilde..

Eve merkezi sistem ile 80 derece su geliyor fakat sıcak suyu açtığımda çok ılık su oluyor birkaç dk içinde..

***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 22 Şubat 2023; 16:19:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esanjor degisimi istedi yonetim.

12 li varmi 28 li varmis

hangisini taktirayim sizce?

12 li 1300 tl

28 li 2100 tl.

• herkese merhabalar. malum depremi atlattık, binamız hasarsız fakat yinede sıkıntı yaşıyoruz geceleri kalmakta. bağ evimiz mevcut fakat onda da ısınma problemi var.

bağ evinde parkeleri kaldırtıp ve banyoları kırdırıp yerden ısıtma veya kalorifer yaptırmam mümkün mü ? çünkü meydanda tesisat gözükmesini veya duvarların delinip borular gözükmesini istemiyorum.

bağ evi iki katlı villa tarzında ve 4+1. yaklaşık 260-270 m2. ne kadar sürer tahmini olarak bu sistemi yapıtrmam. bir de doğalgaz olmadığı için pelet kazan alsak yerden ısıtma ile çalışır mı ?

teşekkürler.

• elfmariachi E kullanıcısına yanıt

Öncelikle geçmiş olsun, sonradan yerden ısıtma yaptırmak çok zahmetlidir, çünkü sadece parkelerin kaldırılması yetmez, şap da kaldırılmalı izolasyon yapılmalı, tesisat döşenip tekrar şap atılmalı. Ancak parkeler kaldırılıp şap sadece tesisat boruları geçecek şekilde kesilip normal petekli sistem daha kolay yapılabilir.

• Merhaba. Biz de deprem bolgesinde idik. Bizim binada sadece siva catlaklari var ancak o sarsinti ani normal degildi. Yerden isitma tesisati zarar gordu mu bilmiyorum. Kombi basincinda hicbir dusus yok. Yerdeki fayanslarda problem yok ancak banyodaki fayanslarin 6-7 tanesi catladi veya dokuldu. Yerden isitma tesisatinda problem olsaydi coktan basinc duserdi degil mi?

• sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun, borular plastik olduğu için esneyeceğinden zarar görme ihtimali çok düşük, zaten kaçak vs olsa basınç çok kısa sürede düşerdi.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler. İnanin o deprem aninda binanin sallanmasina hicbirseyin kalmadigini dusunduk. Su tesisatinda umarim problem yoktur da. Gunes enerjileri devrildigi binaya su verilmiyor. Bakalim orda da bisey yoksa sorunsuz atlattik galiba

• Merhaba, İstanbul'da 80 m2 2+1 ev aldım ve yerden ısıtma mevcuttur. Yerden ısıtma ile uyumlu önereceğiniz kombi tavsiyelerine açığım. Biraz araştırma yapıp ardından kombi almak istiyorum.

• merhabalar, yerden ısıtma kullanıyoruz, oda termostatı almayı düşünüyorum, kombimiz warmhaus ewa 24, warmhaus uun recowa modelini düşünüyordum, ancak modülasyonlu ot leri yerden ısıtma için önermiyorlar forumdaki bazı sayfalarda, bende bizim burdaki servisi aradım, recowa alsam nasıl olur falan diye sordum, yerden ısıtma için ot nin gereksiz olduğunu söyledi. sizce yerden ısıtma için ot gereksiz midir? ayrıca gerekli ise kullananlar modülasyonlu alsam problem yaşar mıyım?

• @serdark3941 @ kullanıcısına yanıt

Yerden ısıtmada termostat niye gereksiz olsun ki, orada fazladan ısıtma olmuyor mu, hem her gün gidip kombi derecesi mi ayarlayacaksınız. Servisler hep böyle saçma sapan konuşuyorlar. Oğlumun evi yerden ısıtmalı ve on/off 0,1 derece hassasiyetli TPİ (öğrenme) özellikli Honeywell T3R kullanıyor, geçen gün evine gitmiştim, güneş olduğu için ev 23,5 derece, bu nedenle kombi hiç yanmıyor, termostat olmasa minimum kazan sıcaklığında kombi yanacak ve gereksiz yakıt tüketimi olduğu gibi ev fazladan ısınacak o da gidip kombiyi kendi kapatacaktı, ancak yerden ısıtma geç ısınıp geç soğuduğu için gece de üşüyeceklerdi. Sizin yerinize bu işi yapan bir alet olduğuna göre siz neden uğraşmak zorunda kalasınız ki?

• hocam bende aynı fikirdeyim ancak servisteki adamın demesi termostat 60 derecede kullanılır siz ise düşük sıcaklıkta kullanıyorsunuz dedi bu yüzden gereksize e getirdi, oğlunuzun evinde kombi kaç a ayarlı? ayrıca modülasyonlu olan warmhaus recowa bağlatsam yerden ısıtma da problem olur mu? yoksa honeywell mi mantıklı iyice kararsız kaldım

• @serdark3941 @ kullanıcısına yanıt

Recowanın nasıl bir mantık ile çalıştığını bilmiyorum. Bazı modulasyonlu termostatlar kombi kazan sıcaklığına müdahale ettirmiyor, bazıları ettirebiliyor. Mesela benim daha önce kullandığım buderus OTM-P modulasyonlu termostat kombi kazan sıcaklığının ayarlanmasına karışmıyor idi. on/off termostatlar ise kazan sıcaklığına müdahale etmez, kazan sıcaklığını siz ayarlarsınız. Yine termostat bağlanınca kazan sıcaklığı 60 derece olacak diye bir şey yok, tamamen ezbere bilgi, yıllardır hem modulasyonlu, hem on/off termostat ile kazan sıcaklığını 50 derecede kullanırım. Bir çok kombide yerden ısıtma diye menü seçeneği oluyor, sizin kombide de var ise yine kazan sıcaklığı belli derecenin üzerine çıkamıyor, bunları araştırmak lazım, ama gördüğüm kadarı ile servis yeterli bilgiye sahip değil, belki müşteri hizmetlerine ayrıntılı bir mail atarak bilgi alabilirsiniz.

• teşekkürler hocam, benim kombide de parametrelerde yerden ısıtma seçimi var, onu ayarladı servis ayrıca kendimiz istesek de kalorifer sıcaklığını 55 üzerine çıkaramıyoruz, zaten de gerek olmuyor, o yüzden muhtemelen termostat alacağım, bizim burdaki yetkili serviste farklı marka termostatatlar var, internetten kendin de alabilirsin abi ücreti ile biz bağlarız dedi, peki garanti ne olacak dedim, sen merak etme biz termostat bilginisini firmaya vermeyiz, sen de istediğin termostatı bağlayabilirsin dedi, o yüzden tpi olayından dolayı honeywell ağır basıyor. teşekkürler yardımlarınız için

• Merhaba daha önce soruldu mu bulamadım, şöyle bir problemim var; yerden ısıtması olan müstakil bir ev aldım, mermer döşeli ısınma anlamında problem yasamadık ancak mermeri görsel olarak beğenmiyoruz, doğrudan mermerin üzerine parke döşesek yine ısınabilir miyiz?
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.