Şimdi Ara

***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU] (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.911
Cevap
83
Favori
284.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar 2 yılı bitirdiğim 3. kışı geçirdiğim bir evde oturuyorum ev 3 senelik evimde yerden ısıtma mevcut Eskişehir de oturuyorum bu arada bu sene artık tavan yapan bir durum oluştu evimde aşırı şekilde bir nem var camlarda sürekli oluşan bir terleme hatta salonumun camlarının üstünde duvarlarda terleme mevcut ev de ki nem oranı sürekii 55-60 civarında evi gün içinde yarım saatten az havanlandırmıyorum bu süre çoğu zaman 45 dk yı bile bulabiliyor oda termostatı olarak honeywell t3r kullanıyorum ve 22 derecenin altına düşmüyor ev akşmaları 23 derece de ayarlı bir fikir almak istiyorum bu nem neden olur hatta camların bazılarında küf oluyor artık terlemeden bu durumun yerden ısıtma ile bir alakası olabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black26 -- 3 Ocak 2023; 12:12:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • black26 kullanıcısına yanıt

evde pencerelerde kullanılan camların markası nedir. merdiven altı firmalara ait camlar terleme yapar. orjinal ısıcam ürünleri terleme yapmıyor. benim eski evimde de aynı durum vardı. camlar afyonda yerel bir firmanın üretimiydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benjamin_09 -- 6 Ocak 2023; 14:34:36 >
  • Benjamin_09 B kullanıcısına yanıt
    ısıcam sinerji hocam camlarda kötü değil

son katta mısınız ? üzeriniz çatı mı ? küf rütübet nem yukarıdan mı başlıyor camda ve duvarda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Styric -- 6 Ocak 2023; 15:46:47 >
  • Styric kullanıcısına yanıt
    son katın 1 kat altındayım ama salon camlarımın üstüne üst kat dubleks dairenin terasının başlangıcına geliyor köşe üst tarafan başlayan küf ve cam altında ki aynı köşede ki mermer denizliğin altında duvarda da küf oluşumu oluyor

yerden ısıtma ve pencerelerden değil sorununuz. İyi bir usta bulup baktırın.

2 katlı 8 daireli bir binadayım üst kattan sadece 1 kişide evinde nem küf oluyordu, duvar kağıtları bile söküldü bu yüzden.

En sonunda çatıyı elden geçirdik 50 bin tl gitti ve sorun çözüldü. Muhakkak bir yerde bir şey var. 10 usta geldi hepsi hiç bir şey yok dedi.

Not: sorun sizin daire ve üst dairenizden değilse bu sorun apartmanı bağlar. Yönetime bilgi verin yaptırmakla yükümlüdür. Yönetim usta getirecek size ve üst daireye baktıraak apartmana baktıracak ve sorunu bulup ona göre hareket edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Styric -- 6 Ocak 2023; 16:14:36 >
    Yerden isitma sistemi ile ilgili degil durumunuz. Oncelikle camlarda terleme olusuyor ise camlariniz iyi degil. Bundan dolayi isi farkindan dolayi olusuyor. Cam ve pvc dogramalarinizi degistirmeden bunun onune gecmeniz mumkun degil. Evin isisini dusururek olusumu biraz engelleyebilirsiniz sadece. Duvardaki olusan nem de yalitim eksikliginden olabilir. Ozellikle oda koselerinde ise ki kolonlar genelde burda olur, buralar da yine terleme var ise yalitim yapilmadigi icindir. Terleme degil de sadece kuf olusumu varsa binada yapisal bir sorun vardir. Ornegin, bina disindaki sivanin bir yerinden su aliyordur veya ust kat-catidan bir su siziyordur vs.

Evin nem orani 50-60 da olsa dahi pencerelerinizde yalitim yok ise isi farkından terleme olusacaktir. İsterseniz evin nem oranini 40 a kadar dusurun. Yine olusur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

oncelikle camlarınız için orjinal mi değil mi bir kontrol ettirin derim. cam terlemesi kalitesiz ısıcamdan kaynaklanır. duvar terlemesi ise evde oluşan ısı köprülerinden meydana gelir. düzgün yapılmayan mantolama işçiliği, çatı altında oturuyorsanız eğer çatı yalıtımında uç noktalardaki işçilik hataları etkilidir. bunların gözden geçirilmesinde fayda var

• Selamlar herkese, İyi forumlar

Tesistatımda kombinin altında sonradan takılmış "Otomatik Hava Pürjoru" mevcut. Ayrıca kombi pompasının üzerinde de mecvut.

Sorum şu, kollektörlerde hava almak için yer yok. Bu bir sorun teşkil eder mi? Mevcut 2 adet pürjor havayı atmaya yeter mi?

@disintegration

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi healemdar -- 14 Ocak 2023; 19:17:3 >
  • healemdar H kullanıcısına yanıt

Kollektöre purjor takarsanız daha iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hepsini okudum yazılanların. sonuca ulaşamadım.

Şimdi ben airfell kombi ve yerden ısıtma kullanıyorum.

genelde hep 30 derece ayarlı duruyor. genelde 23 derece oluyor odalar.

kar yağdığı zamanlar 34 e çıkıyorum. o da yılda 1-2 gün.

şimdi oda termostadı benim işime yarar mı?

Kombim modulasyonlu.

Nasıl birsey almalıyım.

Alırasam artık 28 derecelere indirmeyeceksem sıcaklığı bana nasıl fayda sağlayacak.

Belki sıcak havalarda kapatacak. Belki modulasyon yapacak bilemiyorum.

• GOKMENM G kullanıcısına yanıt

Kombinizin 30 derecede sabit olup hemen her şartta içerinin 23 derece olması pek mümkün değil, kimi zaman 21 kimi zaman 25 derece olacaktır. Oda termostatı içerinin sıcaklığının sabit olmasını sağlayacak. Yoksa termostat tak, kombi derecesi düşür böyle bir durum yok, evi sonuçta kombi ısıtıyor, termostat sadece bir kontrol ünitesidir. Havalar ısındıkça kombinizin kafasına göre çalışmasını engellemekten başka bir faydası olmayacak size, ama havalar ısındıkça kombi az çalışacağı için size tasarruf olarak geri dönecek.

• evet haklısınız. Şöyle de bir durum yok mu? Geceleri soguk olunca bırak 20 ye dussun diyor kombi sıcaklığı , gece yorgan altındayken rahatsız etmiyor :)

Ot olunca gece gereksiz 23 e çıkarmaya çalısacak.

yanlış mı dusundum.

İşte tam bu nedenle programlı termostat kullanıyoruz, istediğimiz zaman istediğimiz sıcaklığa ayarlayabilmek için.

haftalık programlı bir termostat alırsanız haftanın istediğiniz günü istediğiniz saatini istediğiniz dereceye ayarlayabilirsiniz. bahsettiğiniz kombi sıcaklıkları ile güneşli günlerde sıcaklıklar yükselirken gece sıcaklık düşüyordur. siz bu durumun uyurken farkına varmıyorsunuzdur. kombinizin modeline göre modulasyonlu bir termostat alırsanız kombi sıcaklığını ayarladığınız oda sıcaklığına göre belirler. on-off bir termostat alırsanız. kobiyi 40-45 sabit sıcaklığa ayarlarsınız. oda sıcaklığı istediğiniz değere geldiğinde kombiniz kapanır. burada ihtiyaç ve isteklerinize göre siz belirleyeceksiniz.

• blue107 B kullanıcısına yanıt

Tüm odalar açık iken dönüş hattının ılık olması gayet normal bir olay, su içindeki sıcaklığı bırakacak ki oda ısınsın. Bazı odalar kapalı olduğunda su çok daha hızlı döndüğü için içindeki sıcaklığı yeterince bırakacak zamanı olmuyor. Yeni kombilerde ERP li pompa var bunlar gücü kendileri ayarlıyor, tabi bazı modellerde üstünden bazı modellerde de servis menüsünden müdahale şansı var, sizde üzerinde ayar yeri yoksa servis menüsünden müdahale ediliyordur.

• Herkese iyi günler
    İstanbulda mevcut yerden ısıtmamızın bakım ve veya tamirini yaptırmak istiyoruz
    Tavsiye edebileceğiniz firma var mıdır
    Konu sahibi İstanbulda mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blue107 B kullanıcısına yanıt

160 m² için 3+4 kollektör çok az muhtemelen kullanılan boruda çok az benim dairemde dublex net ısıtılan alan 110 m² 7+6 kollektör 800 metre boru kullanıldı

• ycangir Y kullanıcısına yanıt
    Isınan yerlerde boru aralıkları çok fazla yok ama kesinlikle haklısınız bencede az boru kullanıldı.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Tüm vanalar açıkken debimetrelerdeki göstergelerin 3,5-4 arası olsa tüm evdeki odalarda ısı kaybı yaşamam.Evdeki tüm odaları kullanmıyoruz tabiki ama yinede neden sorun olsunki diye düşünüyorum.Kombinin servis ayarlarına giriyorum fakat pompa kademesi yazmıyor DHW fan hızı max ve min yazıyor birde CH fan hızı max ve min yazıyor bunlar neyi ifade ediyor bilmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.