Şimdi Ara

YERDEN ISITMA (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.863
Cevap
77
Favori
276.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    debi kontrollü kollektör ile ilgili bilgisi olan var mı ?
    çalışma şeklini ve prensibinini anlatacak olan var mı ?
  • ben soyle analatayim yerden isitmada kollektordeki boru uzunluklari ayni olmasi gerekirki debi sikintisi olmasin ama her oda ayni m kare olmadigi icin genelde bu fark olusuyo vanalarin hepsinide actigindda basinc en kisa mesafeye yoneliyo ve ordan daha cok donus yapiyo ve orasi en cok isiniyo diger yerler nispeten daha az isiniyo bunu onlemek icin kollektorden debi ayari yapiliyor yani hepsinin basinc miktari ayarlaniyo ve esit miktarda su sirkulasyonu saglaniyo.nasil calistigina gelince her hattin basina debimetre takiliyo ve donus vanasi acilip kapatilarak hepsinin ortak debisi ayarlaniyo soyleki hepsi birbirini etkiliyo basinc olarak yani inc ve genel bi ayar isteyen bir sey
  • by_bil B kullanıcısına yanıt
    Bunu debimetreki kollektor olmadan elle yapmaya çalışıyorum
    Normalde 2_2.5 derece fark oluyordu şimdi 0.7 0.8e dusurdum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustalar kayıp

• evet elle ayarlamak mumkun ama uzun ugras ve zaman istiyo ve tamda olmaz yinede debi metre ile cok kisa surede ayarlanir.Bir diger hususta yerden isitmalarda kombi turu isiticilar yani duvaar tipi diye soyliyim su sirkulasyon pompalari tam yeterli olamiyo ben isi pompasi ile isiniyorum daha dogrusu ilk kisim ve isinmaga calisiyorum spilt tip 9 kw lik lg isi pompasi benim evime yeterli yerden isitma icin ama isinamadigimi gorunce arastirmaya giristim ve gordumki ic unite icinde yani kombi diyebilicegimiz cihazin icindeki su sirkulasyon pompasi tek basina yeterli gelmiyo yani gerekli su sirkulasyonunu sagliyamiyo buda cok ama cok fazla yakita yansiyo cunku cihaz hic kapanmiyor.Yerden isitmada petekli sisteme gore kullanilan boru miktari bir hayli fazla buda oldukca fazla su direnci demek ve bu direnci kirmak icinde ya basinci artiricaz ki onada cihaz izin vermiyo yada bir denge kabi ile ikinci bir sirkulasyon pompasi takilicak 2 ci sirkulasyon pompasini daha guclu almak yaptigim arastirmaya gore daha mantikli tabi bu benim fikrim varsa konu hakkinda bilgisi olan ark duzeltsin.simdi gelelim benim tesisatima yerden isitma 7 zone lu debi metresiz kollektor.Firma ile konustum debimetreli kollektor takicaklar ilk is olarak biraz denicem bakalim istedigim randimani alabilirsem oyle kalicak (ama ben yeterli gelicegini hic sanmiyorum)yok olmazzsa denge tanki ve sirkulasyon pompsi takicam kis bitmeden yoksa takribi 100 m kare eve 400 500 tl elektrik faturasi gelicek gozuken o.Son olarak dicegim yerden isitmaniz varsa su sirkulasyonunuz muhakkak cok cok iyi olsun yoksa bi yer isiniyo diger yer buz bazi yerler ilik,su her zaman en kisa yeri daha dogrusu nerenin basincini yenerse ordan geri gelir buda genelde en kisa dosenmis olan zone lar oluyo

• senin ısı pompası yetersiz olabilirmi 11 14lük falan olsaydı belki bunlarla uğraşmazdın.daha güçlü olurdu.

Bende de yerden ısıtma var. 7 kollektor doğal gaz yaklaşım isitilan alan 100-110 m2
    Kombiye uzak kalan oda ile yakın oda arasında 2-2.5 derece fark oluyordu. Debimetreli kollektor takmayı düşünüyordum kendim ayar yaptım. Yakın odayı ceyrek tur
    Mutfak 2 tur
    Salon 1 tur açtım. Ve uzak olan odalarla arasında farkı 0.6 ya kadar dusurdum bunu deneyenilirsjn

• Cosa yi deneyenilirsjn
    Çalışma mantığı su sekde ayarlayabilir mussun
    Ornegin set edilen sıcaklık 23 olsun
    23 altına düşünce çalışır 23.1 de dur
    Ua da 23 set sıcaklığın 22.9 çalış 23 dur gibi
    İkimizib de sıkıntısı olan kombi kazan suyu sıcaklığını ayarladiginiz sıcaklıkta çalıştırıyor.
    Bu arada Rica.etsem kollektor un resmini çekip yollayabilir.misjn

• 22 23 derece nasıl iyi ısınabiliyormusun benim net döşenen alan 100 metrekare 7 kollektör 550 civarında boru serildi kimi yerler 15 20 25 cm aralığında serildi 1 yıl sonra kullanacam ısınabileceğimden şüphelenmiyorum kullanan arkadaşlardan görüş bekliyorum.tşk.

• quote:

Orijinalden alıntı: Varol 61

22 23 derece nasıl iyi ısınabiliyormusun benim net döşenen alan 100 metrekare 7 kollektör 550 civarında boru serildi kimi yerler 15 20 25 cm aralığında serildi 1 yıl sonra kullanacam ısınabileceğimden şüphelenmiyorum kullanan arkadaşlardan görüş bekliyorum.tşk.

22 23 derece nasıl iyi ısınabiliyormusun benim net döşenen alan 100 metrekare 7 kollektör 550 civarında boru serildi kimi yerler 15 20 25 cm aralığında serildi 1 yıl sonra kullanacam ısınabileceğimden şüphelenmiyorum kullanan arkadaşlardan görüş bekliyorum.tşk.

• Varol 61 V kullanıcısına yanıt
    Kime soruyorsun :)

• Kim görürse bilgisi varsa

• Kim görürse bilgisi varsa tecrübelerinizi paylaşırmısınız.

• Biraz karıştı herhalde:)

• Varol 61 V kullanıcısına yanıt
    Evet :)

• isi pompasi yeterli yerden isitma olunca ama dedigim gibi cihaz cok iyi isitiyo fakat sorun sisteme yani yere ulastirmada sirkulasyon sorunu cok arastirdim gorunen oki denge kabi ve 2 ci pompa olmadan olmicak gibi.Bu arada cosa var zaten kollektorden de kendimce acma kisma sicakligi kontrol ederek deniyorum azda olsa ayarladim ama daha tam degil.Onumuzdeki hafta icinde debimetreli kollektor takilicak ama cok emin degilim ben denge kabi takilmadan olucagina inanmiyorum en azindan ucuza isinicagima inanmiyom cunku sirkulasyon zayif olunca su sisteme hizli ulasmadigi icin devamli isitmaga calisiyo buda fatura kabariyo demek yine burdan gelismeleri yazarim
  • Hadi hayırlısı

• Bu konu ile alakali bilgilendirme var
  • Evet ark lar bu gun firmadan gelip kollektoru degistirdiler ve dbi metreli takildi ve ayari yaptik her yere esit miktarda su dagilimini sagladik ama gordumki su esit dagildiginda 100 m kare yer icin kombi pompasi yeterli degil cunku 3 L/dk yi gecmiyo buda isinmak icin yeterli olmaz yada yuksek su sicakligi demek oluyo.Ben en kisa zamanda benim tesisatima uygun bir denge kabi ve 2 ci bir pompayi takicam artik bu sart oldu.Yeni yaptiricak ark lara onerim sudur ki kesinlikle iyi bir hesaplama sart muhakkak dbi kontrollu kollektor ve muhakkak iyi bir sirkulasyon ve kesinlikle tas yuzey ve kesinlikle isi yalitimi sart tum bunlar oldugunda emin olun cok ekonomik isinirsiniz
    Hocam.kaca mal oldu debimetrlei klektor
    Fotoğrafını çeker misin markası nedir
    Bağlantı kolay oluyor mu ?
    Kollekyirub markası nedir?
    Kollektor den ayar elle mi yapılıyor yoksa sadece kendisi mi yapıyor ayarı

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.