Şimdi Ara

YERDEN ISITMA (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.864
Cevap
77
Favori
276.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende yerden isitmaya 2 ci pompa ve denge kabini taktim simdi her yere 5 L/dk su gonderiyorum uzman bir firmayida aradim bunun yeterli oldugunu ve daha ustunun olmadigini bu sekilde isinmam gerektigini egerr isinamiyor isem su derecesini yukseltmem gerektigini ve yine olmazssa boru miktarinin az dosendiginin ve cok iyi isinmamin pek mumkun olmicani soyledi.Ben su an 50 derece su gonderiyorum yerden isitmaya ve 22 derece icerisini set ettim ve isitiyor su an icin hava dahada sogursa 55 dereceye alicam bakalim sonuclari gorucez.Gelelim denge kabi ve 2 ci pompaya evet ise yaradi ve kesinlikle gerekli iyi bir sirkulasyon icin bana maliyeti pompa +denge kabi 575 tl ve baglanti aparatlari (plastik boru 1"disli baglantilar felan) 100 tl civarida onlar 700 tl civarinda tuttu isciligi kendim yaptim simdi birde borularin izolasyonu var daha :D
  • by_bil B kullanıcısına yanıt
    Hangi firmaya yaptirdin bir de biz de ulassak konussak benim de arka odalar isinmiyor.bir turlu debimetrlei kollektor nasıl ayarladin sen birkaç foto koyar mısın ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • By bil. önceki yazılarımda var . boruların eksik olabileceğini söylemiştim.boru döşenen alanın net 100 metrekare ise 7 kollektör max 560 metre boru demek oluyor se 10cm arayla dösendiğini söylüyorsun mümkün değil ben uzman değilim ama okuduklarımdan söylüyorum.benim 100 metrekare alana 560 metre boru 15-25 cm arayla serildi.oradan bil iyorum bana az geliyor. Yada dediğin gibi 10 cm arayla serilmiş 1 kollektörde 80 metreden fazla boru serilmiş bu da dengeyi bozar.
  • Varol 61 V kullanıcısına yanıt
    bu cevaplar bana mı :)
  • Oturduğum eve bu şekilde dosendigini söylüyorlar

Bloklardan birinde çekilmiş

Bu sekilde bir yerin sıcak bur yerin soguk olmasını anlayamıyorum

YERDEN ISITMA

YERDEN ISITMA

YERDEN ISITMA

YERDEN ISITMA

• Boruların serildiği net metrekare ne kadar 7 kollektör 560 metre boru yapar bu sıklıkta mümkün değil eğer 100 metre net boru serilen alan varsa bu sıklıkta zor. hesabını yapabilirsin.

toplam ısıtılan alan 100 m2
    ne kadar boru döşendiğini bilmiyoruım
    nasıl yapacağız hesabını
  • Kollektör kaćlık

7 li kollektör

not : benim yazdığım mesajı cevapla olarak yazrsan bana bildirim gelir bende daha erken görürüm :)
  • Toplam ısıtılan alan derken boru döşenen alan mı yani ev 125 metrekare olabilir ama oda oda ölçünce düşer 100 e
    yok oda oda toplamını yazdım
  • Anladım 7×80=560. 100÷560=18cm arayla doģrudur herhalde sende yaparsın hesabı .80 metrede 1 kollektörde max.

• by_bil B kullanıcısına yanıt
    oda termostatı nerede duruyor?
    en fazla borunun geçtiği odanın debisini düşürüp arka odaların debisini yükseltsen daha mantıklı olmaz mı ? böylelikle ortalama bir sıcaklık bulursun diye düşünüyorum.
    ilk kışta daha fazla yakıt tükletimi oluyor ve ısınma problemi oluyor bence
  • Onunla ilgili pek bilgim yok.

Fotoğrafa bakınca sanki 18 cm den az gibi geliyor :)

• Görüntü öyle ama hesap ortada. Ama bazı odaların iyi ısınıyor anladığım kadarıyla

evet bazı odaların iyi ısınmasını sebebi bütün borular oradan geçiyor çunku
    şimdi kendi kendime ayar yapmaya çalıştım
    oturma odası en yakın oda bütün borular oradan geçiyor 1 tur açık
    salon 2 tur
    mutfak 2 tur
    koridor 3 tur
    çocuk odası banyo ve yatak odası 7 tur ( tam) açık

bu şekilde arka odalara çok su gitsin diye uğraşıyorum ama yine de olmuyor sanırım :(
  • Kaç derecede yakıyorsun

43 derecede yakiyorim
    Oda termostati 23 derecede

• 43 de ısınıyorsan çok iyi. Ama sirkülasyon sorunun var galiba.işten anlayan uzman arkadaşlar katılıp yardımcı olsalar çözecez.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.