Benim tesisatida isi pompasinida ayni sirket 2016 yilinda yapti ben kendim istedim degismesini onlar degistirdi ama ilk olarak benden 200 tl gibi bir rakam istediler ben hayir sizin sorumlulugunuz deyince gelip degistirdiler kendi ayarlamiyo siz vanalari elle ayarliyosunuz ama normal kollektore gore cok daha rahat ve ince ayar yapilabiliyor.foto icin su an zamanim yok ise gidiyorum yarin atarim ama:Baglantida gayet kolay toplam 30 dk gibi bisey surdu sokup takmasi markasida tds kollektor debimetreli olani ama dedigim gibi sirkulasyon az tum evi actigimda 3 L/dk fazla su gitmio hatlara ben kesin denge kabi ve 2 ci pompayi takicam simdilik boye denicem bi kac gun
by_bilB
kullanıcısına yanıt
tds kollektçrü bir başka yerde de görmüştüm. aslında bende kendim yaptı diyebilirim çabuk dönüş yapan yerleri kısarak az giden yerelere çok s gitmesini sağladım ufak da olsa dengeleme yaptım ornegin 2+2,5 derece olan farkı 0,7 lere kadar düşürdüm
evet elle mumkun ama surekli takip istiyo uzun suruyo ve su ilavesi yada eksilmesi yaptiginda tekrar ayni ayarlari istiyo bu birinci nedendi benim degistirmek istememin bir digeride su basincini kolon kolon gormek istedim ve dusundugum gibide oldu su an mevcut pompa ile 3 L/dk dan fazla su veremiyorum tum eve kaldiki daha seperantinli boyler var onunda vanasi ceyrek acik kisacasi su debi ve sirkulasyonunun yeterli gelmedigini rakamsal olarakta gordum dun takildigi icin bu gunde beklicem ama bir yandanda 2 ci pompa ve denge kabi fiyat ve marka arastirmasina basladim bu ikisi olmadan olmasi imkansiz gibi gozukuyo ve konuyuda bu islerde tecrubesi olan biri takip etmedigi icin birde malesef firmalarda teknik bilgiye sahip usta cirak kalfa olmadigi icin kendi arastirma ve ikmanlarimizla cozucez.
Benim artik denge kabi ve 2 ci pompa olayim kesin ama secimi yaparken yanlis yapmiyim diye arastiriyorum
ilk once dogru boyutta denge kabi
ikinci olarakta doggru sirkulasyon pompasi durduk yerede cok buyuk almak istemiyrum cunku ihtiyactan fazlasi bosa elektrik yakiti demek dusukte alip ayni sorun devam etsin istemiyorum bana 600 m civarinda yerden isitmanin su direncini yenicek bir pompa gerekli bakalim kendi gobegimizi kendimiz kesicez
by_bilB
kullanıcısına yanıt
Tds nin fiyatını bilen belki bağlayabiliriz tabi yapacak insanı da bulmak lazim
yaklasik 200 tl civarindadir bendn cunku degisim icin oyle bir para istediler hattasiz belki daha ucuza bile bulabilirsiniz kollektor + iscilik 250 dediler ben hayir deyince bari kollektorun parasini ver hic olmazzsa felan yaptilar oda 200 felanmis ama 0 tesisat icin ben onuda kabul etmedim kendi hatalarini ben neden para vererek duzelteyim dedim ve degisimi istedim uzun ugras sonucu mecburen degistirdiler Ama daha onceki msj larimdada dedigim gibi combi ustundeki pompa yetersiz kaliyo guc olarak belki yeterli fakat esanjorden gectigi icin cok fazla debi kaybina ugruyo ve sistemin gerekli su debi ihtiyacini karsilayamiyo tum evi acinca 7 zone lu her yere esit gidi ama 2.5-3 L/dk dan fazla su gonderemiyo eve e buda konforu isitmayi saglamaya yetmiyo.
Yaptiricak arkadaslara onerim kollektor muhakkak debi meteli olsun nere ne kadar su gittigini gorun Kombi pompasi yeterli olmayyabiliyo ozellikle 10 15 cm ara ile boru dosendiyse Zemini once tas dusunsunler sonra lamine parke en son laminat dusunsunler Isi yalitimi tum isitma ve sogutma icin cok onemli Borulari muhakkak oksijen bariyerli alin Kollektorleri bilindik buyuk markalar alin ucuzlari dandik oluyo Oda termostati kullanisli olablir ama isi farkini 1 dereceden cok yukarda veya asagida tutmayin isinip sogumasi uzun suruyo cunku Kablosuz oda termostatina pek girmeyin derim evin merkezi bir noktasina 1 tane takin gitsin
Aklima gelenler bunlar ve bizler sorun yasiyoruz diye kimse caymasin bu isten biz sadece ustalarina denk gelemedik zaten o isi yapiyo diye kimse ustasi degil kendiniz arastirip bulmaniz gerekli yada bir makine muhendisine iklimlendirme mezunu isten anlayan birisine hesap yaptirip ise baslicaksiniz
by_bilB
kullanıcısına yanıt
net açıklamlar olmuş :)
Benim elimden geldigince kullanici olarak gozlemlerimi yazdim bizdeki problemleri gorupte yerden isitmaya ocu gibi bakilmasin dedim cunku butun avrupa yeni evlerinde bu sistemi yaptiriyo tabi yine hesapla bazen kalorifer yaptirmak gerekebiliyo.Su an icin en iyi ve konforlu isitma bu tabiki duzgun bir hesapla
by_bilB
kullanıcısına yanıt
yakında bende bir deneme yapacam paylaşasam bakalım en son deneme olur insaşşah
ins denicegin sey olumlu olur
Ben bu gun denge kabi ve pompayi almaya gidiyorum evin su tesisatini yapan usta ile montajini yapmayi dusunuyorum bakalim gelismeleri yazarim yine
Benim araştırıp anladığım eğer zemin taş olacaksa 30 35 cm arayla boru döşeniyor laminant olacaksa da 20 25 bu durumda dengeli ısınma sağlanabiliyor tabi izalasyon şartıyla.gerisi teferruat.
Varol 61V
kullanıcısına yanıt
Bizde ne kadar boru olduğunu bilmiyoruz
quote:
Orijinalden alıntı: Sururiii
Tds nin fiyatını bilen belki bağlayabiliriz tabi yapacak insanı da bulmak lazim
tds evine sokma en berbat Çin üretimi debili kolektör benden söylemesi bak Danfos Oventrop ve Rehau hangisini en ucuza bulursan onu al.
mac14M
kullanıcısına yanıt
Debi olayını kendim cozdum abi
tds yi kendileri getirdiler oda zar zor israrla degisimini istedigim icin bende artik markasina bakmadim soyledigin markalari biliyorum su an icin kollektorlere dokunmicam ilk onceligim debi sorununu cozmek daha sonra beki onumuzdeki yil icin 2 sini birden rehau ile degisimini yaparim su an kollektore masraf yapmak istemiyorum.
debi olayini nasil hallettin benim hala devam ediyo uzun hatta nedense bir turlu istedigim debiyi yollayamadim tek basina bile en yuksek seviyeye ulasmiyo.Yine bir cok yazi makale muhendislik yazilari okudum teisatta ufak tefek hatalarda var yerden isitmada degil de dagitim ve boluntu borularinda duvar icindede borular var nasil halletsem diye dusunuyom kirmadan dokmeden en kisa ve kullanisli yeni dagitim tesisati yapicam
Yerden ısıtma sistemi ile cosa akıllı kombi kitini kullanmaya başladım. Gün geçtikçe kullanım bilgilerini paylaşacağım Suanki durum Kombi 43 derecede Sabit set 23 derece tukeyimler paylaşılacaktır.
debi olayini nasil cozdun ben denge kabi ve ikinci pimpayi taktim 48 saat gibi bir sure gecti hala 20 dereceye isinmadi ev cihaz 45 derecede ve hala tum evi isitamadi artik ne yapicagimida sasirdim 50 55 derecelere alsam fatura ucup gidicem oyle bir paraya isinma olmaz ev 19.5 derece kuzey odalari dahada soguk hissettiriyor yerler cok sicak degil nedense 2 ci pompayi takinca giden su miktarini baya artirdim ama ayni sekilde isinma konforu artmadi hatta gece soguk oldugu icin isi dusuyo 18,8 lere felan galiba ben bu kis isinamicam bu gidisle deneme yaparken.Okudugum bazi yazilarda 45 derece petekle isindiklarini soyluyolar biz 45 derece ile yerden isitma ile ancak evi isitiyoz pek bisey anlamadim bu isten onlarmi yanlis bakiyolar dereceye benmi bilmiyorum artik
Simdi varsa bilgisi olan veya kullanan arkadaslardan bilgi almak istiyorum 9 kw lg isi pompasi ile 100m kare yerden isitmali evi nasil isitirim kollektor 7 zone debimetreli tum hatlari esit debiye ayarladim denge baki ve 2 ci sirkulasyon pompasi takili 2 ci pompa daha guclu yerler laminat parke altinda oluklu mukavva yani karton serili (bu sekilde kullanip isinan kisiler var) evim izmirde 3 cu kat ustum acik teras sestemim ilk kisi 2016 mart ayinda yapildi tesisatta cihazda o zaman takildi yere 10cm gibi aralikla boru serildi evde isi yalitimi yok sadece pencelerelrde panjur mevcut cosa oda termostati var onu kullaniyorum 23e ayarli ama 10.12.2016 itibari ile 19,5i gecemedik ev mustakil altta yasayan var klima ile isiniyo
durum bu arkadaslar varsa bilgi ve tecrubelerinizi paylasmanizi rica ediyorum simdiden tesekkurler.
Ben kombiye yakın an odaların vanaları tamamen kapattim arkasından Oturma odası 1 tur (butun odaların bağlantı yeri) Salon 2 tur Mutfak 2 tur Koridor 3 tur Diğer odalar full açık bu şekilde işi farkını az da olsa kapattim bu şekilde
Tam ayarladim dedim hatalar çıkmaya baadi :) Soğuk oda şuan için 22.3 e kadar dustu Bakım daha düşecek mi ?
22 23 dereceler yeterli değil mi?
Yetmesi değ arka odalarla kombiye yakın odalardaki işi farkı