Şimdi Ara

***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.894
Cevap
82
Favori
282.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oda termostati ile isiniyorum şuan arka odalarda sorun var işte 1-1.5 derece kadar az diğer odalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- 1.5 derece çokmu farkediyor bence çok önemli diil

• Varol 61 V kullanıcısına yanıt
    Ben homojen.sun istiyorum .
    Bir de mutfakta problem var. Mutfakta sürgü kapının önü hep sıcak oluyor ama diğer yerlerden sanki hiç.bkru geçmiyor gibi fayans olmasına rağmen bazı yerler buz gibi

• Resimdeki oda kollektörün olduğu odamı

Evet

• Bütün borular oraya toplandığı için orası sıkı 0lmuş olabilir.

• slm arkadaslar bu gun bende kendi evime dosenen sistemin resimlerini aticam daha once atamadim isteyen arkadas olmustu ama kusura bakmasin artik.Oncelikle son durumdan bahsedeyim denge kabi ile birlikte 2 ci pompa takildi resimlerde goruceksiniz fadasi cok fazla oldu ama isiniyomuyum su gun hayir 14.12.2016 hava bizim burda 0-1 derece oldu gece belkide -2 oda termostati 22 ye ayarli icerisi 20 derece daha da yukselmiyo isi pompasi 50 derece isitmaya ayarli gonderdigi su 48 geri gelen 44 derece simdi durum bu ben 22 23 dereceyi yakaliyamadim su sirkulasyonu her zone 5L/dk durum bu son hali ile yakitimda bu ay 550 tl oldu daha fatura gelmedi ama isinamadim en azindan her gun isinamadi ben artik parke altina serilen kartona ve ustumun teras olmasia bagliyorum isi yerde 15 cm de bir boru var ben aralarin 10 cm oldugunu saniyodum son durum bu
  • ***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]
    ***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]

• Resimleri yukledim evdeki durum bu uzman firma olarak gordugum firma bu kayseride yerleri simdi kendilerinede mail aticam bu resimleri geri donuceklerini soylediler ins borularla alakali bir sorun yoktur yoksa tum masraf bosa gitmis olur ve surekli yuksek fatura demek buda
  • Boruların çok iyi görünüyor acaba alta serilen kartonmu ısıyı kesiyor.kollektörden hemen çıkışta su sıcak olupta yüzey soğuksa kartondan olabilir.eğer taban yüzeyi sıcaksa yaktığın tavandan uçuyor. Eğer sorun o ise 2cm xps üzerine şap yerin müsait işe.

• by_bil B kullanıcısına yanıt
    Bence her yerden esit su gitmesi gerekmiyor yakın odalarda az geçsin diğerlerinden çok

• Boru miktari banada iyi gibi geliyo 50 derece de calistiriyorum isi pompasini 2 ci pompa 3 cu devirde sirkulasyon iyi parkelerin sicakligi da 28 30 civari yani oda iyi ama neden isinmiyom hele dun gece izmirde -1 -2 oldu bizim burasi (Havaalani yanindayiz)gece 20 derece dustu icerisi full calissada ben axem yerden isitmaya maille tum herseyi gonderdim aklima gelenleri sordum ins geri donerler ama en cok yukarisi gibi geliyo aklima teras 4 cephe acik ev isi evde durmuyo ev isinsa bile en fazla 1.5-2 saat sonra geri calisiyo makina yani yukaridan cozulucek diye umuyorum.

esit debi onemli cunku okudugum yazilardan ogrendigim kadari ile su en az direnci buldugu yerden geri donuyo yani uzun hatlardan su az dolasiyo ve iyi isinamiyo
    yakın odaların debilerini düşürüp uzak odalarınkini arttırınca uzak odalar daha iyi ısınmıyor mu ?
    her şey mantıklı gibi duruyor
    kayserideki fırmanın sahibi
    çok insancıl biri o kadar uzakta olmasına rağmen her şeyi çok iyi anlatıyor
  • Yerden ısıtma hesaplarını 20 dereceden yapıyorlar.sizde bu dereceyi buluyorsunuz yeterli gelmiyor mu 23 24 ler şartmı.by bil yan duvar yalıtımın varmı? Olsada benim anladığım senin sorunun taras.

• Bugün hava baya soğuk ellemedim kombiyi 43 derecede bıraktım belki hiç devreden çıkmıyor ama evin içi güzel sıcak 23 derecede :)

• Taban sıcaklığını ölçebiliyormusun 30 derecenin üstündedir herhalde

Olcemiyorum onu :)

• arkadaslar bende 24 derece olsun demiyorum ama 20 derecede tutmak bile cok zor icerisini 550 tl civarinda elektrik sarfiyati oldu
    Kayserideki firma ile gorustum sagolsun Tahir bey uzun uzun anlatti herseyi mailime fazlasi ile cvp verdi
    Evet ilk oncelik isi yalitimi 4 cephe acik ustu teras olan ev 9 kw isi pompasi ile isitmasi cok mumkun gozukmuyor
    Yerdeki borular icin fena degil dedi sadece dis duvar kenarlarini daha sik dosemek gerekmis
    Yapmam gereken seyleri siraladi sagolsun
    Ilk olarak laminantin altindaki kartonu cikaricam
    Boylere giden vanayi kapattim cunku direk vana 3 yollu vana olmasi gerekli imis ve motorlu
    Buyum bir denge kabi yada direk Akümülasyon tanki 100 lt lik felan asil oneri bu
    Evin yalitimi (Bu kisa vadede hemen olamicak teras haric)
    ve eger mumkunse isi pompasinin 16kw ile degisimi
    bunlar benim yapicaklarim simdilik laminantlarin altindaki kartonu cikarmakla baslicam

Ben olcum yaptim gunduz 30 derece civari gece isten geldim 24.00 25 derece olctum

gelismeleri yazicam yine

• Gece izmirde hava benim bulundugum yerde -4 derece oldu ve iceriside ayni sekilde sicakligi dusuyo 18 felan su an evin ici saka gibi full calisio isi pompasi ama ayni sekilde isitmiyo debiyi hallettik sicakligi artirdik ama isi ayni oranda artmadi direk dis havaya bagliyim disarisi duserse bizim evde ayni sekilde sicakligi dusuyo kayserideki firma 9 kw nin az oldugunu gece sogukta max 3-4 kw ürettigini bununda evi isitmaya yetmedigini soyluyo 16 kw olsunki diyo gece 9 kw uretsin satan firma yeter diyo baska biri ilede gorustum oda yeter demisti artik napicagimi sasirdim laminatin altindaki kartonu alicam yeni ev ellemek istemiyorum ama isinamiyorumda bunca masraftan sonra kalkipta komurlu kazan yada klimaya donmek istemiyorum kaldiki klima ile tek oda isinicak komurlu kazan alsam yerden isiticakmi oda petekmi taktirmam gerekicek teras var yaptirmam gereken cok is var cokkkk

Isi pompasi alicak arkadaslara onerimdir sakin ha kucuk cihaz almayin yoksa gece sogudumu hava evde sogur yada yakitiniz ucar gider katalog degerlerine aldanmayin hepsi +7 derecede olcum yapilmis -3 -4 derecede 9 kw civari gibi bir guc ureten cihaz takin evinize benimki 100 m kare gece 9 kw yeterli gelmiyo sizde ona gore bir hesap yaparsiniz kendinize

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.