Şimdi Ara

***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.894
Cevap
82
Favori
282.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende trabzon da oturuyorum kolaylığından dolayı ısı pompası düşünmüştüm satıcı harici kimse önermemişti o da senin dediğin gibi büyük olmasını 16 kw gibi önermişti. Kömürlü kazanım var bir yıl sonra kullanacam inş. 50 55 lerde rahatlıkla yanabilir.benimde borular az gibi o yüzden biraz daha yüksek ısıda yakmak zorundayım. Aslında senin baştan beri sorunun yalıtım ve cihaz yetersizliği olduğu belli ama değişim zor tabi.bide ustalara iş yaptırmak zor herşeyi bilr ler ama uygulamada yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen borular cokta az degil 50 55 derece sürekli su gitse isinicak ev birde tabi teras cok onemli muhakkak yaptirmam lazim karsida kuzenim oturuyo oda 3 cu kat ustu teras tek odayi isiticam diye klima ile 400 500 tl fatura oduyo surekli yani yukariya yalitim muhakkak sart isi pompsina gelince gunduz yeterli ama gece yetmiyo az kaliyo isitmasi oda sorun oluyo iste gunde 10 saat calissa fatura 250 300 u gecmez evin elektrigide dahil isi pompasi hala en ucuz isinma ve elbetteki yine duzgun ve yerinde uygulama ile yeterki adam gibi ustasina denk gelinsin ben malesef cirak bile olmayan insanlara denk geldim tamamen satis dusunen musterinin memnunuyeti degil.

Dogal gaz olsa yerden isitma ile mukemmel olurdu ama malesef yok komurlede ugrasmak istemdim aldik isi pompasini birde ustumuz teras 4 cephe acik allah sonumuzu hayir etsin 550 tl gibi fatura (hos bu ay elektrik sikintimizda oldu evde) neyse hallettik onumuzdeki ay 400 civari bekliyom insallah tabi :D aglanicak halimize birazda guleleim

• by_bil B kullanıcısına yanıt
    yerden ısımtanın en mantıklı yapılış şekli
    gerekli kadar boru ne fazla ne az
    debimetreli ve ototmasyonlu kollektör
    her odayaa oda termostatı
    ve yeterli gücü veren bir makine kombi pompa gibi
  • Kesinlikle her seyin tam olmasi gerekli fazla boru serilse debi yani sirkulasyon sorunu olusuyo 2 ci pompa takmak gerekiyo buda ekstra masraf ve ekstra elektrik gideri demek az serilse isitmada sorunlar olusuyo kisaca coluk cocuk isi degil bu isi bilen insanlarin yapmasi gerek oyle sagda solda bi kac kez gormus kisiler hesapsiz kitapsiz yaptiklarinda iste boyle ben gibi nasil isinirim diye naparim diye dusunduruyo.

Bu gun firma ile konustum 9 kw lik pompayi 16 kw ile degisim icin farkini vereyim diye adamlar cok uyanik dusuk kapasiteli taktiklari cihazi 8000 sayalim 2 ci el oldu diyolar 16kw yida 17500 veririz diyolar arada 9500 tl lik farki ode diyolar kisacasi soyguncu ve esnaf degiller hem kendi hatalari hemde benden para talep ediyolar kisacasi izmirde olupta Özmak mühendislikten isi pompasi sakin ha almayin en ufacik bir sikintida geliriz ama 150 tl isteriz diyolar heleki yerden isitma sakin yaptirmayin cunku ne yaptiklaarindan zerre kadar haberleri yok ne kalorifer isinden anliyan biri var nede isi pompasindan duz montaji yapip geciyolar heleki isi pompasinin yaninda birde 100 lt lik sicak su boyleri satiyolar sakin almayin 2 yada 3 yollu vana ile baglanmadiktan sonra termosifondan farki yok suyu isiticam diye ev buz oluyo yani onuda nasil baglamari gerektigini bilmiyolar kisaca birseyden anladiklari yok paraniz ile rezil olursunuz ofiste anlatilana bakmayin pratikte ciraktan bile kotuler bana 9 kw isi pompasi veriyolar 100m kare icin gece -3 -4 te makina 3 4 kw anca uretiyo yani ev soguyo adamlarin bundan bile haberi yok ben kendim arastirarak ögrendim tum bunlari hava kaynakli bir cihaz alicaksaniz sizlere tavsiyem 16 kw dan asagi bir urune bakmayin nerden aldiginizda onemli degil gece soguk oldugunda -3 -4 gibi asagisinda zaten hic bir cihaz verimli calismiyor -3 -4 te 9 kw civari bir guc ureticek size 16 kw eviniz 90 -100 m bile olsa 16kw dan asagiya bakmayin derim yoksa gecelri usursunuz

Firmanin bir diger oneriside cihazin icindeki isiticilar su an icin kapali onlaari acalim diyolar dedimki elektrikli kombiden ne farki kalicak boyle kendileride kabul ediyo makinanin yetersiz oldugunu ama degisime yanasmiyolar surekli musteri para versin

Ben en kisa zamanda tuketici haklari mahkemesine gidicem bisey cikarmi bilmem ama en azindan bir uyari olur yada belki bi sonuc cikar

• Biraz uğraşırsın ama mağdurusun haklısın belki gözleri korkar adam gibi iş yaparlar.
  • Bakalim once firmanin dedigi gibi parkelrin altindaki su kartonu cikarayim yere yapistirmayi dusunuyom en sagliklisi o olucak galiba cunku altinda kalicak hava gene yalitim yapicak havada yalitim yapiyormus belli oranda o yuzden bende isimi bu kez olsun saglama almak icin yapistirmayi dusunuyorum su an yapistirici arayisindayim kimisi diyo cift komponentli kullan kimisi diyo isininca zehir saciyo su bazli kullan o yuzden arastiriyorum

Bir diger konuda yine kendi ugraslarim sonucu kollektorden ayarlayarak evi 20 derece ustunde tuttum bu gece -2 civarindaydi gece ama bir sorun daha var cihaz gecleri kesinlikle yetmiyo su 50 dereceye set ettigim su sabah kalktigimda 42 derece felan anca hic kapanmadan cihaz degistiremiyorumda mecburen kendimce cozumler bulucam once parkeler sonra 100 lt den kucuk olmamak sartiyla akumulasyon tanki belki gunes enerjisi destekli daha oraya tam gelmedim arastiricam terasi izole edicem ondan sonra gorucez bakalim kisacasi 4000 tl civarinda daha masraf var belki gecer yani onceden aradaki farki 16 kw isi pompasina odesem bu sorunlarlada ugrasmazdim hayirlisi bakalim hakkimizda

Yine tekrarliyorum yeni yaptiricak ve arayis icerisinde olan arkadaslar kesinlikle kucuk cihaz almayin bu yeter dediklerine bakmayin onlar katalog degerleri -3 gibi sicaklikta ne performans gosteriyo ona bakin her onune gelen yaptirmayin yerlri muhakkak tas turu malzeme dusunun bu size faturalarda baya fark ettirir hic lmadi lamine parke laminat dusunmeyin ben gibi varsin her yer tas olsun seramiklerde simdi cok hos isi pompasi guzel bisey bazilari karaliyo yok klimanin suyu isitani felan diyo yok oyle bisey tamam prensip ayni ama su ile isindinizmi ve yerden isininca sicakligi ayri uflemiyo ama gel gelelim isinin ehli ve duzgun iscilikle bu mumkun birde hic olmazsa biraz yalitim ben gibi 4 cephe acik ustunuz terassa isiniz zor olabilir bu evi klimada isitmazdi isitsada bir oda anca

Bulundugunuz yerde dogalgaz varsa isi pompasini unutun direk yoksa ve bir kac yila kadar gelme ihtimali yoksa isi pompasini yaptirin
    Konusucak yazicak cok sey var daha cok doluyum bu konuda isini bilmez bir irmaya denkgeldim ve beni rezil rusva ettiler 17000 tl para odedim isindimmi hayir ilik havada oturuyom

• Döşemen laminantmı lamine parkemi?laminant direk şapın üzerine oluyormu

• cosa yerden ısıtma kullanımı devam ediyor
    kombiyi 55 derece yapınca ve tum odaların vanaları çok açık olunca evde ısı dalgalanması çok fazla oluyor sanki ev şuan 23,6 ya kadar çıktı
    sanırım 45 derecede çalıştırmak daha mantıklı gibi
    ya da gündüzleri biraz dereceyi düşürmek gerekiyor.
    program yapmak da olabilir tabi ama şuan çok olduğu için onu da yapmak istemiyorum ama
    tabi bir de yatak odası ile ısı farkı da var tabi
    1,5-2 derece civarında
    programlama yapılabilir
    00:00-06:00 22 derece
    06:00-15:00 22,5 derece
    15:00-24:00 23 derece gibi
  • Ev laminat parke evet sordum direk sapin uzerine yapistirilabiliyo ben yapistirmayi denicem bir odada etkili olursa kalan yerleride elden geciricem

Ben 22.5 ayarladim ama pek yakaladigim yok isi pompasi surekli devrede 50 derece su ama su an isten geldim 46 derece anca gidiyo yani 50 yi yakalayamiyo geceleri 46 da fena degil isinmam icin ama benim ustum teras 4 cephe acik bu seferde isinma yetismiyo biraz mudahale istiyo yalitim +akümülasyon tanki birde parke altindaki kagit kartonu alicam
  • Yapıştırmadan memnun olursan bende yaptırırım. Zeminin düzgünse belkide olur.

• by_bil B kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde yapıştırmadan direk şapın üzerine geçme şeklinde uygulanmazmı

• Tamam burdan yazarim ben yine son kullanici yorumunu.Yerim duzgum ben sap atilirken perdah makinasini uzerinde gezdirttim ustude saglam
    sapin once beton astari surup kuruyacak sonra tutkali surup uzerine laminanti dosicem kendim yaparim buyuk ihtimal.Uzerine direk uygulasak demisin o zaman kalkan yerler olur yukselen yani arada hava kalir ve yururken ses yapar ben laminant ile sap betonu arasinda hic hava kalmasin diye bunu yapiyorum su siralar gunduzleri 5-8 derece oluyo izmir ev 22 derece felan oluyo ama geceleri 0 veya altina duserse ki dusuyo makina suyu isitamiyo ve ev halilye soguyo 20 dereceye felan dusuyo birde isi yalitimim yok baya 2 derece dusmesi cok bence su laminant isini halledince ustude yapinca isinir gibime geliyo cunku 50 derece degil su 45 46 derece anca isiniyo geceleri oda 2 derecelik dusus yaptiriyo demek neyse bakalim calismalara devam
  • O zaman ben normal 2mm lik şilte kullanırım (normal standart).yan duvarlarını merak ettim mantolama varmı?

• Yok evin hic bir yerinde mantolama yada yalitim yok sifir hic bir sey yok yani
  • O zaman imkanın varsa bence hiçbirşeye dokunma yalıtımını yaptır.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_bil

Yok evin hic bir yerinde mantolama yada yalitim yok sifir hic bir sey yok yani

Dostum merhaba senin düştüğün duruma üzüldüm çok kötü bir firmaya düşmüşsün bir kere adamlar doğru düzgün straforu dizilmemiş bırak boruları , senin sistem belli ısı pompası ve boru döşeme hesaplaması max 35c derece çıkış suya göre yapılması en büyük gol buradan yemişsin .Bu işler (ısı pompası) çok ciddi araştırma yaptıktan sonra işe kovulacaksın nedeni ise yeni firmalar var 2+2 kaç olduğunu bilmiyorlar ama her konuda ahkam kesiyorlar siz de böylelerine düşmüşsünüz bu yazdıklarınız da başkalarına ders olur.Gelelim sizin duruma zararın neresinden dönersen kardır bu havalarda bilmem kesin çatı veya terasa XPS ısı yalıtım uygulayacaksınız en az 5 cm olacak evi komple yani başka türlü bu kadar az boru döşenmiş ısınamazsın senin benim gördüğüm kadarıyla 1m2 6 metre boru döşenmiş standart bu değil standart 8 metredir artı pençere önleri ısı kaybının çok olduğu yerlerde 1m2 ye 12 metre borudur ben böyle bir döşeme görmedim işin zor fakat biz millet olarak zoru severiz sadece şunu da tekrar yazayım teras ısı ve su yalıtımı şakaya gelecek bir işlem değil uygulama konusunda düzgün bir araştırma yaparak ve düzgün usta bularak yalıtımını yaptır ve son nasihat istediğini yaptırmadın ustayı en fazla 10 dk çalıştır ve gönder.Kolay gelsin

• Fazla boruda verimi düşürür metrekareye 12 metre boru nasıl sığacak.

• Ben firmadan zerre kadar memnun degilim izmirde Özmak mühendislik sakin ha isiniz olmasin burdan herkese sesleniyorum 3ile 5i toplamayi bilmeyen insanlar isi pompasi satip yerden isitma tesisatinin t sinden anlamiyolar satistan sonra eger sikintiniz olursa aradiginizda telefonlari acmiyolar baskalarina aratiyolar efendim probleminiz nee gibi felan yani kisacasi ustasindan patronuna kadar ben bu isten anliyan kisiye rastlamadim o firmada benimle surekli konusan arkadasta isin nasil cozuluceginin farkinda ama firma bunu dinleyip gormuyo kisacasi hep daha fazla para istiyolar her seyi ekstraya katiyolar.

Özmak mühendislikten uzak durun zerre isten anlamiyolar heleki sonrasi servis hak getire paraniz varsa o baska tabi kamyon yuku ile para verin kisin ilik ve soguk evde montla oturun sloganlari bu olmali cunku isi hesabini zerre kadar bilmiyolar

• Ben parkeyi yapistirmayi bu resmi gordukten sonra dusunmeye basladim yapistirmada parke sapla bir butun oluyo ve daha iyi isitma sagliyo e haliylede ekonomik anlamdada fayda sagliyo.Simdi ilk asamada bos odanin parkelerini yere yapistiricam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Varol 61

Fazla boruda verimi düşürür metrekareye 12 metre boru nasıl sığacak.

5 cm arayla pençere önleri 1 metreye kadar olan kısım kesinlikle bu şekilde döşenmeli geri kalan kısım 1m2 ye artık 8 metre olarak döşenir ama bizim çok bilmişler 1m2 6-6.5 metre döşer geçer ve millet çare almaya başlar ama bu petek değil ki boyunu büyütesin , o yüzden daha başından hesaplama su sıcaklığı 35 dereceye göre yapılmalı tabi uygulayan firma bunu bilirse.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.